Raakaöljy vuoden korkeimmalle tasolle – jännitteet Lähi-idässä!

Maanantaina Aasian kaupankäynnin aikana WTI Raakaöljyn hinnat onnistuivat pidentämään viime viikon voittoputkea nousseen korkeimmalle tasolleen yli vuodessa, selvästi yli 60 dollarin keskitason, lähinnä Lähi-idän lisääntyneiden jännitteiden pelkojen vuoksi. Nämä pelot laukaisivat sen jälkeen, kun Saudi-Arabian johtamassa koalitiossa, joka taisteli Jemenissä, sanottiin, että se oli siepannut Iraniin liittyneen Houthi-ryhmän ampuneen räjähteillä ladatun dronin..

Samaan aikaan raakaöljyn hintoihin liittyvä nouseva poikkeama voi johtua myös toiveista Yhdysvaltain lisääntyneestä kannustimesta ja koronaviruksen lukkiutumisen helpottumisesta, mikä auttoi markkinakaupan tunnelmaa pysymään tarjouskilpailussa ja vaikutti raakaöljyn voittoihin. Raakaöljyn hinta sai jonkin verran lisätukea heikommasta Yhdysvaltain dollarista, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Toinen tekijä, joka voisi myös tukea öljyn tunnetta, voivat olla muiden öljyja viejämaiden järjestön (OPEC) jäsenten ja heidän liittolaistensa äskettäin hyväksymät tuotannon leikkaukset.

Toisaalta Uuden-Seelannin ja Australian tuoreet lukkiutumiset ja Maailman terveysjärjestön (WHO) ilmaisemat uudelleeninfektiopelot saattoivat nähdä merkittävänä laskutekijänä, joka on pitänyt kannen mahdollisilla lisäetuilla. raakaöljyn hinnat. Kirjoitushetkellä WTI-raakaöljyn kaupankäynnin arvo oli 60,88 ja se vakiintui alueelle 60,01-60,95. Elinkeinonharjoittajat näyttävät varovaisilta sijoittavansa vahvat asemat lomien keskelle Kiinaan ja Yhdysvaltoihin ja suurempien tietojen / tapahtumien puuttuessa..

Markkinoiden kaupankäynti säilytti positiivisen tuloksensa viime viikolla ja on edelleen positiivinen päivällä keskellä viimeaikaista optimismia koronaviruksen (COVID-19) tukipaketista ja rokotteista. Viimeisimmän raportin mukaan Yhdysvaltain presidentti Joe Biden aikoo pistää 19000000000000 dollarin ärsykkeensä, vaikka republikaanit häiritsevätkin tietä kauan odotettuun helpotukseen. Yhdysvaltain hiljattain tuottamat työllisyystiedot ja pelot työmarkkinoiden heikkoudesta lisäävät kauan odotetun avustuspaketin kysyntää. Tämän lisäksi yli 15 miljoonan britin onnistuneella rokottamisella ja uusilla kehotuksilla virusten aiheuttamien lukkojen helpottamiseksi on myös tärkeä rooli markkinoiden kaupankäynnin tukemisessa. Tämän lisäksi Yhdysvalloissa ja Kiinassa on havaittu myös virustapausten vähenemistä rokotteiden antamisen jälkeen.

Tämän lisäksi markkinoiden myönteinen kehitys voi johtua myös Japanin vilkkaasta BKT: stä, joka herätti toiveita talouden elpymisestä. Datan osalta QoQ-luvut ylittivät ennusteen 2,3% ja olivat 3,0%. Tiedot jäivät jälkeen markkinoiden konsensuksen ennusteesta, joka oli 1,0% vuoden alusta, ja oli vain 0,2%.

Kirkkaamman markkinatunnelman seurauksena laajapohjainen Yhdysvaltain dollari ei onnistunut pysäyttämään edellisen istunnon menetyssarjaa, mutta pysyi happamana päivänä, koska turvasatamien kysyntä on edelleen vähäistä toiveiden keskellä. Yhdysvaltain talouden elpyminen COVID-19-pandemian jälkeen ja edistyminen kohti Yhdysvaltojen finanssipoliittisten elvytyspakettien sopimista. Yhdysvaltain dollarin tappiot kuitenkin auttoivat raakaöljyä pysymään hintatarjouksessa, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Yhdysvaltain dollari-indeksi, joka seuraa dollarin palautusta muiden valuuttojen joukosta, oli 90.427 – lähellä viime viikon alinta tasoa 90.249, tasoa, jota ei ole nähty 27. tammikuuta lähtien..

Raakaöljyn hinta sai ylimääräisen nousun yli meren sen jälkeen, kun suuret raakaöljyn tuottajat, kuten Saudi-Arabia, lupasivat vähentää raakaöljyn tuotantoa sitoumustensa mukaisesti. On syytä muistaa, että raakaöljyn hinta on elpynyt viime viikkojen aikana, kun tarjonta kiristyy, mikä johtuu pääasiassa öljynviejämaiden järjestön (OPEC) ja OPEC-ryhmän liittoutuneiden tuottajien tuotannon leikkauksista.+.

Lisäksi raakaöljyn hintojen nousu vahvistui entisestään sen jälkeen, kun Jemenissä taistelevat Saudi-Arabian johtama koalitio väitti, että se oli siepannut Iraniin liittyneen Houthi-ryhmän laukaiseman räjähteillä ladatun dronin, mikä lopulta herätti pelkoa Lähi-idän tuoreista jännitteistä , mikä vaikutti raakaöljyn voittoihin.

Samaan aikaan Uudessa-Seelannissa ja Australiassa toteutetut uusitut lukitustoimenpiteet yhdistettynä WHO: n kannattavaan lausuntoon, joka viittaa pelkoihin viruskantojen uudelleentartumisesta, voidaan nähdä merkittävänä laskutekijänä, joka on pitänyt kannen mahdollisissa lisäetuissa raakaöljyn hinnat. Kiinan ja länsimaailman väliset geopoliittiset jännitteet saattavat myös rajoittaa öljyn nousua.

Koska päivältä ei ole merkittäviä tietoja / tapahtumia, markkinakauppiaat pitävät silmänsä koronavirus-saagan kehityksessä. Kiinassa ja Yhdysvalloissa vietettävät lomat ja merkittävien tietojen / tapahtumien puuttuminen rajoittavat kaikkia hyödykkeen välittömiä muutoksia. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me