Råolie placerer det højeste niveau på et år – spændinger i Mellemøsten!

Under mandagens asiatiske handelssession blev den WTI Priserne på råolie formåede at udvide sidste uges vinderække og steg til deres højeste niveau i mere end et år, langt over niveauet midt på $ 60,00, primært på grund af frygt for øgede spændinger i Mellemøsten. Denne frygt blev udløst, efter at den saudiarabiske koalitionskamp i Yemen sagde, at den havde opfanget en eksplosivbelastet drone affyret af den Iran-orienterede Houthi-gruppe.

I mellemtiden kunne den bullish bias omkring råoliepriserne også tilskrives håbet om mere amerikansk stimulus og en lempelse af koronavirus-lockdowns, hvilket hjalp markedets handelsstemning til at forblive bud og bidrog til gevinsterne i råolie. Priserne på råolie fik yderligere støtte fra den svagere amerikanske dollar, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. En anden faktor, der også kunne støtte oliesentimentet, kunne være produktionsnedskæringer, der for nylig blev aftalt med andre medlemmer af Organisationen for Olieeksportlande (OPEC) og deres allierede.

På bagsiden kunne de friske lockdowns i New Zealand og Australien og formidlingen af ​​frygt for reinfektion udtrykt af Verdenssundhedsorganisationen (WHO) ses på som en vigtig bearish faktor, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i priser på råolie. I skrivende stund handlede WTI råolie på 60,88 og konsoliderede sig i et interval mellem 60,01 og 60,95. Ser fremad, synes de handlende omhyggeligt med at placere stærke positioner midt i helligdage i Kina og USA og fraværet af større data / begivenheder.

Markedshandelsstemningen opretholdt sin positive præstation i sidste uge og er fortsat positiv på dagen midt i den nylige optimisme med hensyn til coronavirus (COVID-19) hjælpepakke og vacciner. I henhold til den seneste rapport er den amerikanske præsident Joe Biden indstillet på at injicere sin $ 1,9 billioner stimulus, selvom republikanerne fortsat forstyrrer vejen til den længe ventede lettelse. De for nylig nedslidte amerikanske beskæftigelsesdata kombineret med frygt for yderligere svaghed på jobmarkedet øgede efterspørgslen efter den længe ventede hjælpepakke. Bortset fra dette spiller den vellykkede vaccination af over 15 millioner briter og fornyede opfordringer til at lette de virusstyrede lockdowns også en vigtig rolle i at støtte markedets handelsstemning. Derudover har USA og Kina også set faldende antal virussager efter springet i administrationen af ​​vacciner.

Bortset fra dette kunne den positive markedsudvikling også tilskrives det positive japanske BNP, som rejste håb om økonomisk opsving. På datafronten oversteg QoQ-tallene 2,3% -prognosen og kom ind på 3,0%. Dataene halter bag markedsforudsigelsesprognosen på 1,0% på årsbasis og kommer ind på kun 0,2%.

Som et resultat af en lysere stemning på markedet kunne den brede amerikanske dollar ikke stoppe sin tabende række fra den foregående session, idet den forblev sur på dagen, da efterspørgslen efter de sikre havne-aktiver stadig er lav i håb om en hurtigere USAs økonomiske opsving fra COVID-19-pandemien og fremskridt hen imod enighed om den amerikanske finanspolitiske stimuluspakke. Imidlertid hjalp tabene i den amerikanske dollar råolie til at forblive bud, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. Det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en spand med andre valutaer, lå på 90.427 – tæt på sidste uges laveste niveau på 90.249, et niveau, der ikke har set siden 27. januar..

Priserne på råolie fik en yderligere løft over havet, efter at de store råolieproducenter som Saudi-Arabien lovede at skære råproduktionen i henhold til deres forpligtelser. Det er værd at huske, at råoliepriserne er kommet sig de seneste uger, da forsyningerne strammes, hovedsageligt på grund af produktionsnedskæringer fra Organisationen for Olieeksportlande (OPEC) og allierede producenter i gruppen OPEC+.

Desuden blev stigningerne i råoliepriserne styrket yderligere, efter at den saudiarabiske koalitionskamp i Yemen hævdede, at den havde aflyttet en drone fyldt med sprængstoffer, fyret af den iran-orienterede Houthi-gruppe, som til sidst rejste frygt for friske spændinger i Mellemøsten. , som bidrog til gevinsten på råolie.

I mellemtiden kunne de fornyede lockdown-foranstaltninger i New Zealand og Australien kombineret med WHO’s downbeat-erklæring med henvisning til frygt for reinfektion med virusstammerne betragtes som en vigtig bearish faktor, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i priserne på råolie. De geopolitiske spændinger mellem Kina og den vestlige verden kunne også begrænse yderligere olieforøgelser.

I mangel af større data / begivenheder på dagen vil markedshandlere holde øje med udviklingen af ​​coronavirus-sagaen. Ferien i Kina og USA og fraværet af større data / begivenheder vil begrænse enhver øjeblikkelig bevægelse i varen. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me