Bitcoin Dominance Index 101: Määritelmä, merkitys ja sen indikaattorit

On kulunut vuosikymmen siitä, kun ohjelmoija (tai mahdollisesti ohjelmoijien ryhmä) salanimellä Satoshi Nakamoto julkaisi valkoisen paperin, jossa hahmotellaan Bitcoinin tekninen rakenne, joka on viime vuosikymmenen aikana avannut uuden blockchain-tekniikan ja hajautettujen digitaalisten valuuttojen aikakauden. Mutta suurimmaksi osaksi tämän ajanjakson Bitcoin oli ainoa olemassa oleva valuutta. Se oli Ethereumin syntymän jälkeen, joka antoi alustan muille projekteille kolikoiden vapauttamiseksi, ja tämä alkoi hitaasti heikentää Bitcoinin osuutta, joka vaati tarvetta Bitcoin Dominance Index.

Altcoinin nousu ja Bitcoin Dominance -indeksin alkuperä

Suurimman vuosien ajan vuodesta 2009 Bitcoin on ollut hallitseva kryptovaluutta ja sen hallitsevuusaste oli lähes 100%. Mutta Ethereumin käyttöönoton myötä monet projektit saivat alustan kolikoiden julkaisemiseen. Tämä johti lukuisten kolikoiden syntymiseen, joiden tarkoituksena oli ratkaista erilaisia ​​olemassa olevia asioita, joita Bitcoin ei pystynyt ratkaisemaan. Näiden altcoiinien nousu alkoi hitaasti haastaa Bitcoinin määräävän aseman ja johti Bitcoin Dominance Indexin muodostumiseen.

Määritelmän mukaan, joka on erittäin hyvä Jimmy Song (itse kuvailema Bitcoin-kouluttaja, -kehittäjä ja yrittäjä) hänen välineessään lähettää,

Bitcoin Dominance Index luotiin alun perin havainnollistamaan, kuinka suuri merkitys Bitcoinilla, ensimmäisellä mittakaavassa olevalla digitaalisella valuutalla, oli salaustaloudessa. Indeksi on Bitcoinin markkina-arvon suhde muihin cryptocurrency -markkinoihin.

Bitcoin Dominance -indeksin käyttötarkoitukset ja merkitys

Vaikka pohjimmiltaan suhde ilmoittaa vain Bitcoinin hallitsevuuden muihin altcoineihin kryptomarkkinoilla, viime vuosina tai koska kaupankäynti on kryptovaluuttaa lisääntynyt, kauppiaat ovat käyttäneet tätä suhdetta / indeksiä moniin tarkoituksiin.

Jotkut elinkeinonharjoittajat ovat pitäneet hyödyllisenä saada käsitys markkinoista ja tarkemmin sanottuna elinkeinonharjoittajien tunteista, jos niitä kallistetaan kohti pää Bitcoinia tai muita vaihtoehtoisia kolikoita (altcoineja). Ottaen huomioon hallitsevuusindeksin markkina-indikaattorina, jotkut kauppiaat ovat luoneet onnistuneita strategioita siirtääkseen rahansa altcoineista bitcoiniin ja päinvastoin ottaen huomioon, mitä Dominance Indicator osoittaa.

Monilla kauppiailla on jälleen osa arviointistrategiaansa, he ovat käyttäneet tätä indeksiä mitatessaan Bitcoinin kysyntää tehokkaasti suhteessa altcoinien kysyntään yrittäen saada oikeaan bitcoinin hintaan. Koska salausmarkkinat ovat melko perustelleet, että kryptahinnat ovat puhdas kysynnän ja tarjonnan funktio, nämä ohjeelliset strategiat ovat olleet hyödyllisiä heille. Se on melko yksinkertaista tavallisen arvioida, että jos altcoiinien arvo alkaa laskea ja Bitcoin tekee paljon paremman työn pitääkseen arvonsa, on selvää, että sijoittajat ostavat Bitcoinia.

Joillekin kauppiaille he voisivat myös käyttää indeksiä johtaakseen markkinoiden riskin välttymiseen. Joissakin kohdissa Bitcoin on toiminut turvasatamana ja toiminut vahvana arvovarastona makrotalouden myllerryksen aikana. Toimimalla kuten digitaalinen kulta, Bitcoin on houkutellut monia sijoittajia näinä vaikeina aikoina.

Dominance Index -indeksiä käyttävät myös monet tutkijat ja perusanalyytikot arvioidakseen, kuinka paljon innovaatioita tapahtuu markkinoilla yleisesti ja erityisesti missä kyseistä innovaatiota tapahtuu. Esimerkkinä voidaan mainita, että vuoden 2016 lopulla ja vuoden 2017 alussa Bitcoinin markkina-asema laski kaikkien aikojen matalimpaan. Tämä johtuu siitä, että Ethereum, jolla oli tuolloin ensiluokkainen älykäs Blockchain, jossa oli merkkivalmistajia, oli tulossa raivoksi. Tänä aikana on hyvin ilmeistä nähdä, että innovaatioita oli paljon; erityisesti Ethereumista tulevat:

prosenttiosuus kokonaismarkkina-arvosta-määräävä markkina-asemaLähde: Altcoin Magazine

Kriittisyys hallitseva indeksi

Vaikka Bitcoin-indeksillä on ollut paljon kauppiaita ja kuluttajia, on ollut toinen ryhmä ihmisiä, jotka eivät todellakaan kannata Indeksiä. Yksi merkittävä kritiikki Bitcoin Dominance -indeksille on, että markkinaosapuolet voisivat helposti vähentää tätä toimenpidettä luomalla omia kolikoitaan ja pitämällä myös ilmapisaroita, jolloin salausvaluutta- ja blockchain-yhteisön jäsenet saavat ilmaisia ​​digitaalisen valuutan yksiköitä.

Toinen syy siihen, että ihmiset uskovat, että Dominance-indeksi ei ole oikea indikaattori, on se, että he uskovat, että paljon altcoins-markkinoiden korkkeja on manipuloitu. Jimmy Song Ripplen mukaan tässä on paras esimerkki. Hän toteaa blogissaan selvästi, että Ripple – XRP on kolikko, jossa kaikki kolikot ovat luoneet kämmenen ja vapauttaneet ne vain vähän kerrallaan. Hän lisää, että siellä on valtava määrä ripplejä, joita pidetään varalla niin, että varsinainen kellunta (eli yleisön käytettävissä oleva kaupan määrä) pysyy suhteellisen pienenä. Monet ennalta kaivetut kolikot tekevät täsmälleen saman asian manipuloida paitsi hintaa myös markkinakorkkejaan. Ainoastaan ​​pieni osa kolikoista käydään kauppaa, kun taas iso varasto istuu niiden tekijöiden omistamalla puolella pitääkseen kolikoiden markkina-arvon korkealla. Jos niin paljon XRP: tä on harvoissa käsissä, se voi varmasti johtaa markkinakorkojen manipulointiin.

Saatat myös pitää: Ripplen ennustettu analyysi vuosille 2019 ja 2020

Lisäksi markkinoiden ylärajan manipulointipisteen lisäämiseksi monilla altcoineilla on erittäin matala likviditeetti, eikä niihin ole sijoitettu niin paljon rahaa suuresta markkina-arvosta huolimatta. Nämä altcoiinit eivät ota mitään pois Bitcoinista niin paljon kuin pumppaavat itseään.

Toinen asia, joka saa ihmiset uskomaan, että määräävyysindeksi on vähemmän riippuvainen, koska monet näistä Altcoineista ovat tosiasiallisesti Ethereumin alikolikoita ja suuri osa markkina-arvosta voidaan laskea kaksinkertaisesti, ellei sitä erotella muihin MainNet-kolikoihin.

Johtopäätös

Kaikkien näkökulmista esitettyjen pisteiden perusteella Bitcoin Dominance Index on edelleen erittäin karkea metriikka, jota on valitettavasti helppo käsitellä. Vaikka se antaa melko vähän viitteitä siitä, miten Bitcoin käyttäytyy muihin altcoineihin verrattuna, se tarvitsee ehdottomasti jonkin verran enemmän aikaa ja tiukkuutta tullakseen kauppiaiden uskolliseksi työkaluksi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me