MWC – Ekstremt knappe skalerbare spøgelsespenge er endelig ankommet

Hvad laver gode penge i informationsalderen? Kvaliteten af ​​et monetært produkt kan primært tilskrives, at det er (1) genkendeligt, (2) knappe, (3) censurbestandigt, (4) holdbart & uforgængelig, (5) udvidelig, (6) salgbar, (7) bærbar, (8) fungibel, (9) privat og (10) delbar.

Den største forstyrrende innovation i monetær historie blev offentliggjort den 31. oktober 2008 af den pseudonyme Satoshi Nakamoto med titlen Bitcoin: En peer-to-peer Elektroniske kontanter System, der skitserede en manipulationssikker, decentral peer-to-peer-protokol, der kunne spore og verificere digitale transaktioner, forhindre dobbeltforbrug og generere en gennemsigtig post, som alle kan inspicere i næsten realtid.

Som vist med Bitcoin i løbet af det sidste årti tager markedet et monetært produkt, som det i øjeblikket er sammen med spekulationer om, hvad det kan blive i stedet for hvad det var.

Det tog cirka otte år, før en lignende forstyrrende monetær innovation blev offentliggjort, da den pseudonyme Tom Elvis Jedusor placerede den originale MimbleWimble hvidt papir på en Bitcoin-forskningskanal og derefter forsvandt.

I det 49 sider formelle matematiske bevis, der blev offentliggjort i 2018 med titlen Aggregate Cash System: En kryptografisk undersøgelse af Mimblewimble [https://eprint.iacr.org/2018/1039.pdf], Fuchsbauer, et. al. konkluderede, ”I dette papir leverer vi en påviselig sikkerhedsanalyse for Mimblewimble. Vi giver en præcis syntaks og formelle sikkerhedsdefinitioner til en abstraktion af Mimblewimble, som vi kalder et samlet kontantsystem. Vi beviser derefter formelt sikkerheden ved Mimblewimble i denne definitive ramme. Vores resultater indebærer især, at to naturlige instantieringer (med Pedersen-forpligtelser og Schnorr- eller BLS-underskrifter) er beviseligt sikre mod inflation og mønttyveri under standardforudsætninger. ”

En Mimblewimble-baseret mønt muliggør større netværk skalerbarhed, privatliv og svaghed end ældre blockchain-protokoller. Alle transaktioner på grundlaget bruger CoinJoin med fortrolige transaktioner og signaturaggregering. Hvalalarmer er ikke engang mulige med ekstremt skalerbare spøgelsespenge. Men som med alting er der afvejninger i grundlæggende egenskaber, som hvert monetært produkt skal fremstille.

I et 2016 podcast Bitcoin kerneudvikler Peter Wuille sagde,

”At introducere Mimblewimble i Bitcoin på en bagudkompatibel måde ville være en vanskelig øvelse. Det er måske ikke umuligt, men det ville være svært. Jeg tror, ​​den måde, hvis folk eksperimenterede med dette, ville jeg forvente, at det var en eksperimentel separat kæde eller sidekæde. I en sidekæde ville vi ikke introducere en ny kryptokurrency, men det ville være en separat kæde. Der er nogle ulemper ved Mimblewimble. Især har det ikke et skriptsprog … et skriptsprog er meget pænt at lege med, men det har en ulempe med privatlivets fred. Mimblewimble tager dette til den anden side, hvor du har meget godt privatliv, men på bekostning af ingen andre funktioner mere. ”

Heldigvis har der været gjort betydelig forskning siden da, og med Mimblewimble er disse typer scripts og applikationer mulige: Multi-signaturtransaktioner, tidslåse, atomombytning og hashede tidslåste kontrakter, som er byggestenen for betalingskanaler og Lightning Network.

I januar 2019 blev GRIN og BEAM begge lanceret til ekstrem forventning som Mimblewimble baselagsmønter. Begge har imidlertid ekstremt lave forhold mellem lager og strøm, og GRIN har ikke et forsyningsgrænse.

Den 18. januar 2019, inden GRIN lancerede, åbnede en udvikler et emne den Github om GRINs emissionshastighed og forsyningsgrænse, men blev opsummeret. På grund af GRINs manglende interesse for et forsyningsdæk fortolker udvikleren det som et grønt lys for at eksperimentere med en sundere pengepolitik.

I februar 2019 blev MWC annonceret som en gaffel af GRIN. Den oprindelige bestand af både BEAM og GRIN blev skabt ved minedrift, som var meget inflationær. Til finansiering af softwareudvikling er GRIN afhængig af donationer, og BEAM tildeler en del af blokbelønningen til et fundament.

I oktober 2019 en Bitcoin og MWC atomær swap blev afsluttet på testnet.

I november 2019 lancerede MWC mainnet som en eksperimentel separat kæde og har fungeret perfekt i overensstemmelse med konsensusreglerne lige siden. Det konsensusregler sørge for i alt 20.000.000 MWC. 10.000.000 vil være bevis for udvindet arbejde, og den oprindelige bestand på 10.000.000 blev oprettet i genesisblokken.

MWC’s oprindelige lager blev distribueret forskelligt end enten GRIN eller BEAM ved hjælp af disse tre måder: (1) 2.000.000 til udviklerne til softwareudviklingsarbejde umiddelbart efter oprindelsen af ​​genesisblokken; (2) 6.000.000 omkring en måned efter mainnet lanceret via en airdrop-program der primært er gået til de mest grizzled og sofistikerede veteraner i kryptoindustrien: Bitcoin-indehavere, der registrerede sig med mere end 148.000 BTC i bunden af ​​bjørnemarkedet mellem april og juli 2019. Nogle blev ikke gjort krav på og vil enten blive brændt, luftdroppet eller tilføjet til HODL-programmet; og (3) 2.000.000 fordeles over projektets barndomsår via en HODL-program til dem, der fortsat har MWC. Registrering er funktionel, og over 6,7 m 8 m MWC er registreret. Registreret MWC er stadig fuldt flydende og kan flyttes efter brugerens skøn.

MWC-udviklerne har angivet i Køreplan, ”Der er mange potentielle steder, der kan tildeles udviklingsressourcer, og de vælges ud fra markedets behov med højeste prioritet til anmodninger, der primært vil være til gavn for og kommer fra købere og hovedpersoner i sidste instans.”

Bare fordi der oprettes et nyt monetært produkt, betyder det ikke, at markedet tilskriver det nogen værdi. Sådan var tilfældet fra 3. januar 2009 til januar 2011, hvor Bitcoin handlede til mindre end 0,25 $.

Og sådan var tilfældet den 2. december 2019, da MWC airdrop begyndte at blive distribueret. Den 3. december ramte MWC en laveste tid på ca. $ 0,25 eller en markedsværdi på mindre end $ 2 mio.

Bitcoin har klodset sit markedsværdi fra intet. Ligeledes var MWC næsten værdiløs, ikke desto mindre blev der registreret et hjerterytme, og spekulationens netværkseffekt startede. Nogle mennesker er begyndt at erhverve og holde MWC, i tilfælde af at det måske fanger. Det ser ud til, at fundamentalt gode produkter altid gør det til sidst.

MWC-vanskelighedsalgoritmen er baseret på et rent bevis for arbejde. Arvet fra GRIN var brugen af ​​C29 og C31 og i fremtiden C32 og C33. Under konsensusreglerne planlægges C29 at udfase omkring november 2019 med en hastighed på 1% om ugen. Rent bevis for arbejde, som MWC-teamet betragter som en overlegen form for sikkerhed sammenlignet med alternativer som bevis for indsats, kræver en afvejning mellem emissionshastighed og sikkerhed.

Da MWC’s pris begyndte at fastholde, blev beslutningen enstemmigt truffet af alle interesserede interessenter til at forkaste MWC, fjerne C32- og C33-delene af konsensuskoden og hurtigt hærde MWC-emissionsraten. Dette vil efterlade MWC den eneste mønt på C31-algoritmen.

En algoritme, for hvilken der er en ASIC designet, men ikke sat i produktion. Den 17. januar 2020 Innosilicon annonceret,

”Vi beklager at meddele dig, at vores Grin-produkt G32 GPU ASIC-fabrikation ikke er blevet understøttet godt af støberiet … så vi er nødt til at sætte denne produktion på vent indtil fremtidig godkendelse. Innosilicon investerede enorme beløb på R&D dollars til at fuldføre det innovative CC31 / CC32 Grin GPU ASIC-design til vores tilfredshed, fordi vi tror på Grin og dets kerneteam. ”

Den 31. marts 2019 gik MWC hård gaffel fejlfrit, og den 7. april 2019 faldt emissionsgraden med ca. 75%. Aktie-til-strøm ændret sig fra 6,4 til 25,7. I februar 2021 vil MWC-lager-til-flow være over 62.

Selvom MWC stadig er i sin barndom, har den konsekvent handlet over en markedsværdi på $ 100 mio. Med en månedlig minedrift på omkring $ 500.000. Ved markedsværdi gør dette MWC til den # 3 privatlivsmønt bag Monero og Zcash og i top-15 bevis for arbejdsmønter omkring Ravencoin og Decred. Men i nominelle tal er MWC meget lille sammenlignet med Bitcoins ugentlige emissioner på $ 90 mio.

MWC er designet til at være yderst komplementær til Bitcoin, og atomswaps vil kun styrke dette forhold. Bitcoin kan fungere som en ekstremt effektiv monetær VPN.

Der ser ud til at være betydelig informationsasymmetri med hensyn til Mimblewimble og endda eksistensen af MWC. Som et resultat vil det være meget interessant at se, hvordan markedet reagerer på dette seks måneder gamle monetære produkt. Når du udfører økonomisk beregning, går overskuddet til dem, der beregner korrekt, og tabene til dem, der beregner forkert. Ordrebogen vil være mægler for meninger.

Når alt kommer til alt, i en æra med pandemiske lockdowns, uendelige redningsaktioner, stigende inflation, drakoniske formuesskatter og andre økonomiske, politiske og geo-politiske uro kan det bare være, at markedet er interesseret i et monetært produkt, der leverer på at være ekstremt knappe skalerbare spøgelser penge.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me