PR: Hvordan Blockchain kunne stoppe udnyttelse af vandrende arbejdstagere

Migration fra et land til et andet for at søge et bedre og mere værdigt liv for sig selv eller ens familie er en af ​​de mest udbredte menneskelige sysler i vores tid. Verden oplever en dramatisk stigning i lovlig oversøisk migration til arbejde, og der er i øjeblikket 250 millioner vandrende arbejdstagere, der kommer fra udviklingslande for at arbejde i udviklede lande. Årlige pengeoverførsler er steget til mere end 600 milliarder dollars.

Vandrende arbejdstagere er ikke kun forsørgerne for deres familier derhjemme, men også i mange udviklingslande udgør de kontanter, de sender hjem, en betydelig procentdel af det årlige BNP. For eksempel kommer over 10% af BNP (ca. 30 mia. US $) fra Filippinerne fra oversøiske arbejdstagere. Et sådant globaliseret, makroøkonomisk fænomen er hidtil uset i menneskets historie.

Arbejdsmigration er en høj indsats for den globale økonomi. Men ironisk nok er de eksisterende rekrutteringssystemer i værtslande med de største vandrende arbejdstagerpopulationer ineffektive og åbne for misbrug, hvilket medfører mange udelukkende papirbaserede trin.

Tredjepartsagenturer og andre mellemmænd manipulerer let med papirdokumenter og også med de centraliserede databaser, som regeringerne bruger til at godkende arbejdstageres indrejse. Deres mål er ofte at afpresse penge fra migranter og endda fysisk misbruge eller trælle dem.

Jo mindre dygtige den vandrende arbejdstager er, desto mere sandsynligt vil korruption have en rolle i deres rekruttering til arbejde i udlandet.

For eksempel står arbejdstagere på byggepladser over for udnyttelse fra rekrutteringsbureauer, der kræver bestikkelse for at få chancen for at arbejde i udlandet. For at betale agenterne sælger migranter normalt alle deres ejendele, inklusive deres fædreland, eller optager et banklån, før de overhovedet begynder at tjene. Når de først begynder at arbejde, hvis de bliver syge, bliver såret, eller hvis deres virksomhed fyrer dem, er de tilbage med intet andet end gæld.

Udnyttelse begynder også med udskiftning af arbejdsaftaler fra arbejdsgivere, hvor en vandrende arbejdstager underskriver en kontrakt i deres hjemland, men finder en anden, når de ankommer til deres arbejdssted. De ansættelseskontrakter, som disse arbejdere undertiden er tvunget til at underskrive, er ulovlige og mangler hensyn til deres grundlæggende menneskerettigheder.

Situationen i dag er uholdbar, og mange nationer erkender behovet for at gøre ting forskelligt. Når alt kommer til alt, hvis regeringer i lande, der er stærkt afhængige af vandrende arbejdstagere, ikke fjerner ulovlig praksis, vil det i sidste ende være dyrere, når arbejdstagerne udnyttes, misbruges eller havner i fængsel og bliver en økonomisk byrde for deres værtsland..

Hvordan kunne blockchain-teknologi løse disse problemer?

En teknologisk løsning er lige ved hånden – blockchain. Denne manipulationssikre hovedbog automatiserer i det væsentlige tillid, hvilket er præcis det, der kræves her.

Tillid mangler mellem værtsmyndigheder og kilderegeringer for vandrende arbejdstagere. Det mangler mellem rekrutteringsagenter og arbejdsgivere og mellem næsten alle deltagerne i den lovlige migrationsproces.

Det nuværende rekrutteringssystem for vandrende arbejdstagere forsøger at løse dette manuelt ved hjælp af menneskelig arbejdskraft eller tredjepartsagenter til at verificere identiteter og transaktioner. Disse agenter er de knudepunkter, hvor korruption og udnyttelsespraksis infiltrerer systemet.

I stedet ved at bruge peer-to-peer-verifikation på blockchain deles information i realtid – hvilket betyder, at ingen enkelt deltager nogensinde kan have en anden version af hovedbogen. Dette fjerner enhver chance for hemmeligt samarbejde eller bedragerisk aktivitet.

Knudepunkter på den distribuerede hovedbog vil omfatte regeringsorganer i både kilde- og værtslande, ansættelseskandidater, arbejdsgivere, rekrutteringsbureauer og ikke-statslige menneskerettighedsorganisationer. Hvert trin i rekruttering opdateres kun på hovedbogen, når hver part underskriver og verificerer transaktionen.

Et andet vigtigt skridt er opbevaring og verifikation af alle parter i ansættelseskontrakten. En krypteret profil for hver arbejdstager vil blive gemt på hovedbogen inklusive deres arbejdshistorie og økonomiske identitet.

Mange vandrende arbejdstagere ville ikke have haft mulighed for at opbygge deres kredit- eller ansættelseshistorie, og sådanne dataprofiler er vigtige for deres fremtidige liv.

Arbejdsgivere vil også blive profileret med anmeldelser og feedback fra arbejdere såvel som resultater fra formelle vurderinger og revisioner. Rekrutteringsbureauer ville også have adgang til data om registrerede kandidater med krævede færdigheder og erfaring.

Effektivisering af lønoverførsel

Det næste skridt ville være at integrere ansættelseskontrakter og arbejdstageres identitet med lønudbetalinger for at sikre, at lønninger betales af arbejdsgivere i henhold til de kontraktmæssigt aftalte vilkår, og at der ikke foretages ulovligt fradrag.

Pengeoverførsel af lønninger derhjemme er et andet smertepunkt. Også her kunne blockchain-teknologi gøre det langt billigere, effektivt og hurtigere for vandrende arbejdstagere at sende penge til deres familier. Integrering af rekrutteringsplatformen med lønbetalinger ville muliggøre partnerskaber med blockchain-baserede løsningsudbydere i pengeoverførselsområdet.

Fintech-virksomheder i Asien udvikler aktivt billige blockchain-baserede pengeoverførselssystemer. En sådan fintech-virksomhed er Noah-projektet strømlining af pengeoverførsler oprindeligt fra Japan til Filippinerne baseret på sit eget symbol.

Med blockchain ville både en afsender og en modtager være i stand til at spore pengene og vide nøjagtigt, om midlerne har nået deres destination eller ej.

Konklusion

Blockchain-teknologi er det rigtige værktøj til at sprede tillid, og vi skal bruge den til at gøre en varig indvirkning på millioner af menneskers liv.

Clarke Robertson er CTO for infrastruktur og tidligere vicepræsident for ValueCommerce (Japan) og fungerer også som medstifter og administrerende direktør for WME Limited.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me