EUR / INR Prognose Q4 2020: Vil vi se en anstændig tilbagetrækning?

Euro har været igennem nogle store forstyrrelser siden starten i 2000. Vi har dækket dette i vores økonomiske kalendersektion. Der har været mange påvirkningsfaktorer, begyndende med finanskrisen i 2008, efterfulgt af den græske gældskrise, Brexit og nu coronavirus. Ikke desto mindre har EUR / INR været på en bullish tendens, siden euroen blev introduceret i 2000. Værdien af ​​dette par er mere end fordoblet siden begyndelsen af ​​2000’erne, og købere forbliver i fuld kontrol med dette forexpar. Højderne på 92,35 i 2013 brydes sandsynligvis snart, hvor det store niveau på 100 er målet for EUR / INR. Vi ser dog et baisse reverseringsmønster dannes på de større tidsrammer, der peger på en tilbagetrækning lavere før det næste bullish ben, som sandsynligvis starter i 2022. Hvis tilbagetrækningen udfolder sig fuldt ud, skal prisen falde med ca. 10 cent, fra omkring 87 til 77-78, før de genoptager sin langsigtede bullish tendens.

Nuværende EUR / INR Pris: $

 

Periode Ændring (Eur) Lave om %
30 dage -0,03 -3,5%
6 måneder +0,04 +4,6%
1 år +0,07 +8,1%
5 år +0,13 +15,1%
Siden 2000 +0,41 +47,7%

 

Indien er en udviklingsøkonomi, der er attraktiv for direkte udenlandske investeringer (FDI), og dette bør yde støtte til rupien. Men landet er også en nettoimportør af varer, hvilket betyder, at mere udenlandsk valuta går ud af landet, end hvad der kommer ind, så efterspørgslen efter USD, EUR, CNY, GBP osv. Opretholdes. Dette er en af ​​hovedårsagerne til, at den indiske rupee har været baisse i årtier, mens den europæiske handelsbalance på den anden side er positiv, deraf den stigende tendens i EUR / INR. Renterne er fortsat til fordel for den indiske rupee, hvor ECB holder dem på 0,0% og -0,50%, mens RBI-renterne ligger på omkring 4% på trods af nogle store nedskæringer i de senere år. Men lige nu er centralbanksatser ikke så vigtige, da situationen omkring coronavirus og den økonomiske rebound kombineret med international politik driver stemningen på markederne, herunder EUR og INR. INR begyndte at få en vis styrke i august efter forsinkelse sammenlignet med andre risikovalutaer, men stigningen i INR er gået i stå de sidste par uger, ligesom tilbagetrækningen i EUR / INR.    

 

 

USD / INR Prognose: 4. kvartal 2020       USD / INR Prognose: 1 år USD / INR-prognose: 3 år        
Pris: $ 78 – $ 80 

Prisdrivere: Covid-19, Risk Sentiment, RBI Rates                                                                   

Pris: $ 82 – $ 84  

Prisdrivere: Markedsstemning, økonomisk genopretning, udviklingsmarkeder, USD-korrelation

Pris: $ 88 – $ 90

Prisdrivere: Prisdrivere: Inflation, økonomisk genopretning, udviklingsmarkeder, RBI-aktioner, inflation

 

EUR / INR Live-diagram

EUR / INR

EUR / INR-prisforudsigelse for de næste fem år 

Markedsstemning og Covid-19 

Både den indiske rupee og euroen er risikovalutaer, skønt denne status er stærkere i INR, da Indien er et stort udviklingsland, som forventes at stige i de kommende årtier. Men coronavirus-situationen og de politiske begivenheder rundt om i verden har gjort fremtiden mindre sikker for sådanne økonomier, så det afhænger af, hvordan hele situationen viser sig i flere måneder. Det sidste årti var dog ikke særlig godt for de vigtigste råvarer og risikovalutaer. Derfor forventes den bullish tendens i EUR / INR, hvis konverteringskurs ligger på 87, at fortsætte for dette par, men kun efter en tilbagetrækning lavere, da sentimentet er forbedret for nylig for INR. Risikeaktiver har nydt godt af risikosentimentet i coronavirus-tiderne, og de har opnået nogle anstændige gevinster siden marts, men INR har været forsinket. Men det begynder at indhente, med EUR / INR trukket mere end 3 cent lavere i løbet af august. Imidlertid er tilbagetrækningen gået i stå de sidste par uger, så det er hvor langt sentimentet fører os i dette par. Lad os nu se på andre grundlæggende og tekniske forhold.   

Inflations- og RBI-politik     

Som vi nævnte ovenfor, i modsætning til Kina, er Indien en nettoimportør. Som et resultat er efterspørgslen efter fremmed valuta altid høj, hvilket holder Rupee under pres. Det voksende underskud i Indiens handelsbalance var en af ​​de vigtigste faktorer, der udløste et nedbrud i den indiske rupee i 2013, og EUR / INR gjorde rekordhøjderne dengang på 92,35. Euroområdet er en nettoeksportør, hvilket betyder, at den har en positiv handelsbalance. Ved 4% har Indien som en udviklingsøkonomi et højere inflationsmål, mens ECB-målet er omkring 2%, men det er langt fra det i øjeblikket. Som et resultat er renten fra Reserve Bank of India (RBI) højere. Nedenfor kan du se ECB- og RBI-renter fra september 2020:      

INR-politikurser

Depositumfacilitetssats:  -0,50%
Hovedrefi-hastighed:   0,00%
Marginal udlånsfacilitetssats:   0,25%

 

Kilde: ECB

ECB-rentesatser

 

Politik Repo Rate:   4,00%
Omvendt reporate   3,35%
Marginal stående facilitetsrate:   4,25%
Bankkurs:   4,25%
Kilde: RBI

EUR / INR Korrelation med Euro og INR

Som det fremgår af det ugentlige diagram, har EUR / INR været på en bullish tendens siden 2000 med lejlighedsvise tilbagetrækninger lavere. Stigningen i 2013 var usædvanlig, men det skubbede bjælken højere for dette par, som nærmer sig det store niveau på 100. Glidende gennemsnit har ikke været til stor hjælp ved denne stigning, men 200 SMA (grå) er blevet til støtte siden sidste år, hvor vi planlægger at købe dette par, hvis der er en retrace dernede.

Lavene bliver stadig højere for EUR / INR

På den anden side har Euro-indekset EXY været i en bearish tendens i sig selv. Glidende gennemsnit har heller ikke fungeret her, og tendensen er ikke en lige linje, men højderne er blevet lavere, og den seneste højde er stadig under den sidste højde i 2018. Den seneste tilbageløb synes også at være opbrugt nu efter ikke at have skubbet over 120, så nedtendensen vil sandsynligvis fortsætte, omend i et langsommere tempo, hvis EU ikke snart går i opløsning. Dette betyder, at den bullish tendens i EUR / INR ikke skyldes selve euroen, men fordi rupien har været endnu svagere i løbet af denne periode. Så hvis vi handler med dette par, bør vi fokusere mere på den indiske rupee end på euroen.

 

Euroindekset er på en bearish tendens 

 

EUR / INR Teknisk analyse – en tilbagebetaling forventet før angrebet på all-time highs  

EUR / INR startede sit liv på omkring 45 i 2000, og efter en lille tilbagetrækning i starten har det været på en bullish tendens lige siden. Tilbagetrækninger har været systematiske, men købere har været i kontrol. Glidende gennemsnit har gjort et godt stykke arbejde som support, hvor de 50 SMA (gule) holder prisen, når faldet har været lavt, og de 100 SMA tager sin tur, når tilbagetrækningerne har været dybere.

 

100 SMA har fungeret godt som den ultimative support

100 SMA (grøn) vendte prisen op i 2010 efter en doji månedlig lysestage over den – dette er et bullish reverseringssignal. Derefter vendte prisen om igen i 2015 og 2017. Den seneste tilbageløbssænkning var lavere, og EUR / INR har hoppet af de 50 SMA siden februar, men den forrige lysestage fra august lukkede som en morgenstjerne, hvilket er et baisse reverseringssignal efter opstigningen. September-lysestagen ser lidt baisse ud. Dette peger på en mulig tilbagetrækning lavere, i det mindste 50 SMA eller måske 100 SMA. Hvis det sker, vil vi gå længe på dette par, men det er ikke sikkert, om vi vil se en sådan tilbagetrækning. Vi holder jer opdateret.   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me