WTI-olieprisprognose for 2021: Slutter den opadgående tendens på $ 50?

Den store doji-lysestage angav den bullish vending i april

Råolie havde en ekstraordinær tur i 2020 og blev bearish i 1. kvartal på grund af coronavirus, hvor US WTI Oil styrtede ned til $ -40 i april af en række årsager, som vi vil forklare i denne artikel. OPEC + -produktionen skåret ned med 7,7 millioner tønder i december 2019 hjalp ikke situationen for oliekøbere. I vores tidligere analyse i september efterlod vi olie i konsolidering på omkring $ 40 efter en imponerende vending fra april til september. Den bullish tendens i råolie genoptog i november på trods af de nye koronavirusrestriktioner i Europa og Nordamerika. Olien er fortsat ganske hausse fra slutningen af ​​december 2020. Dette kommer på et tidspunkt, hvor økonomierne i Europa og andre lande, som Canada og Australien, er på vej ned igen, hvilket peger på yderligere gevinster fremad i 2021, hvis coronavirus-situationen normaliseres og West vender tilbage til det normale.   

Nuværende WTI Pris: $

Seneste ændringer i WTI-råolieprisen

Periode Skift ($) Lave om %
6 måneder +3.47 +7,7%
1 år 10.27 27,1%
3 år -13.46 -21,8%
5 år +10,56 +27,8%
Siden 200 +20,95 +74,8%

 

OPEC leverede en af ​​de største nedskæringer i slutningen af ​​2019, som glædede den saudiske energiminister, prins Abdulaziz bin Salman Al Saud, som om de forudsagde, hvad der skulle komme i 2020. Sidste år var ret forfærdeligt for fundamentet over hele kloden, især i de første to kvartaler på grund af coronavirus, men olie genvandt efter styrtet. Efterspørgslen steg, da den globale økonomi kom ud af recession om sommeren. Mens vest gennemgår en anden periode med øgede COVID-19-tiltag, ekspanderer den kinesiske økonomi stadig med stor hastighed, hvilket holder efterspørgslen efter olie høj.

Den stigende efterspørgsel har øget presset på OPEC + for at påbegynde vending af produktionsnedskæringer, der blev annonceret sidste år, som løftes langsomt. Dette er dog stadig en kamp mellem virkningen af ​​coronavirus og viljen til at komme tilbage til det normale, som det er tilfældet med de fleste varer. Men at dømme efter det ubarmhjertige bullish momentum siden april favoriserer vi opadrettede et stykke tid længere, især da verden efterlader coronavirus næste år.

Olie – Oversigt over prognoser

US OIL Prognose: H1 2021 US OIL Prognose: 1 år US OIL Prognose: 3 år
Pris: $ 55 – $ 60

Prisdrivere: 

Slutningen af ​​COVID-19 ?, Kinas økonomiske ekspansion, mindre dovish centralbanker

Pris: $ 60 – $ 65

Prisdrivere: 

Post COVID-19 opsving, Højere inflation, amerikansk politik, amerikansk dollar

Pris: $ 40 – $ 50

Prisdrivere:

International politik, global økonomi, vedtagelse af ren energi

   

WTI råolie live diagram

 

 

WTI råolieprisforudsigelse for de næste 5 år

Coronavirus var et vigtigt element i prisaktionen på olie i 2020, især i de første to kvartaler. Den globale økonomi og markedssentimentet, der blev drevet af COVID-19-pandemien, især i 2. kvartal, sendte WTI Crude Futures Contracts ned under $ 0 for første gang i historien den 20. april. Coronavirus er stadig rundt, men stemningen er forbedret for olie. Den amerikanske dollar bidrog endnu en gang til stigningen i olie i 2020, skønt faldet i USD muligvis er løbet, og vi kan se en vending i 2021. Men efterspørgslen efter olie er høj i Kina, hvilket har vendt prognosen for råolie positiv for 2021. Men med de alternative biobrændstoffer og skiftet mod elbiler og ren energi synes den langsigtede grundlæggende analyse ikke så lys for olie.

Kommer OPEC til at blive overbevist om at øge produktionen yderligere af ikke-OPEC-producenter?

På grund af faldet i råoliepriserne i 2019 leverede OPEC + -kartellet fra 23 olieproducerende lande, ledet af Saudi-Arabien på OPEC-siden og Rusland for ikke-OPEC-lande, en nedskæring på 9,6 millioner tønde / dag i olieproduktionen. Men da olieindtægterne er de vigtigste indtægtskilder for de fleste af disse lande, og fordi råolie vendte højere efter styrtet i april 2020, besluttede de at lempe produktionsnedskæringerne til 7,7 millioner tønder fra begyndelsen af ​​august, hvilket tilføjede næsten 2 millioner tønder til de daglige produktionskvoter. Det havde ikke meget indflydelse på råoliepriserne, hvilket var et positivt tegn, da prisen på olie forventes at falde, når produktionen stiger.

Da markedet tog den stigning i produktionen ganske godt, og priserne fortsætter med at stige over augusthøjderne, kløer OPEC + -medlemmerne efter mere lempelse i de kvoter, der er pålagt i aftalen. I december 2020 undgik OPEC + snævert mislykkedes møder, der foregik i flere dage, da der var adskillige uenigheder om, hvordan russisk-ledede ikke-OPEC-partnere og OPEC ville handle næste år, i betragtning af at coronavirus stadig deprimerer efterspørgslen efter benzin næsten overalt på kloden, bortset fra Kina. Et antal medlemmer af den ikke-OPEC-alliance, inklusive Rusland, ønskede at olieproduktionskvoterne skulle øges igen fra januar, men Saudi-Arabien havde til hensigt at opretholde status quo. 

Til sidst besluttede de at øge produktionskvoterne i alt 500 millioner, som Mohammad Sanusi Barkindo annoncerede, hvilket er langt væk fra de 2 millioner tønder om dagen, som Rusland havde til hensigt at nå. Det ville bringe nedskæringerne ned på 7,7 millioner tønder / dag. Det er dog ikke forbi endnu, da Rusland forventes at kræve endnu en produktionsforøgelse med 500 millioner. Så kvoterne vil fortsat blive afslappede, når verdensøkonomien genopretter i 2020, men for øjeblikket ignorerer oliekøbere det med priser, der stiger mod $ 50.

Global økonomi i krydset på grund af COVID-19 

Den kinesiske økonomi gennemgik en recession i 1. kvartal i år, efter at coronavirusen brød ud på et eller andet tidspunkt i slutningen af ​​2019, men de største effekter i økonomien kom i begyndelsen af ​​2020. Virussen spredte sig i Europa et par måneder senere, og den globale økonomi gennemgik en dybere recession i 2. kvartal. Især tjenester tog et massivt dyk og faldt i den dybeste recession nogensinde, da de alle blev tvunget til at lukke bortset fra de væsentlige virksomheder. Rejser blev også for det meste suspenderet, både nationalt og internationalt, hvilket er en stor faktor for oliepriserne.

Olietvisten mellem Saudi-Arabien og Rusland vedrørende produktionskvoter sendte den amerikanske WTI råolie til USD -40 inden april, men derefter vendte olie op igen og blev drevet af den økonomiske afkast om sommeren, den har været bullish siden. Men de europæiske, canadiske og australske økonomier bremsede igen om foråret, og afkølingen steg i slutningen af ​​2020, da koronavirusrestriktionerne steg, hvilket så nogle sektorer, som f.eks. Tjenester, i fald igen. Internationale rejser er stadig også meget minimale, så efterspørgslen efter olie stiger ikke ligefrem.

På den anden side går vi muligvis mod begyndelsen af ​​slutningen med coronavirus, hvilket vil forbedre stemningen på de finansielle markeder og drage fordel af risikovarer som olie og gas. Den globale økonomi ville også begynde at vende tilbage til det normale, hvilket ville hjælpe med at øge efterspørgslen. Kina er allerede på rette spor med den økonomiske ekspansion stigende tempo. Den stigende efterspørgsel fra Kina har også været en stærk faktor i det bullish løb i råolie. Så vi står ved en korsvej med hensyn til den globale økonomi; i øjeblikket er det langsommere, men det kan dreje meget hurtigt, hvis koronavirusrestriktionerne letter. Råolie er også i en vigtig zone omkring $ 50, da den forsøger at beslutte, hvilken retning der skal tages.

 

Olie / USD korrelation Bearish USD har hjulpet råolie

På et eller andet tidspunkt i april så det ud til, at US WTI Oil var forbi, da det faldt til $ -40, men det bullish løb siden har været imponerende, og udover årsagerne til det bullish momentum, som vi forklarede ovenfor, er faldet i den amerikanske dollar har hjulpet oliepriserne med at komme højere, som de fleste andre aktiver, der handler i USD. Efter det oprindelige spring i slutningen af ​​februar blev USD bearish og har været faldende siden da, hvilket ikke er så rimeligt i betragtning af at den amerikanske økonomi har klaret sig bedre end alle andre større økonomier bortset fra Kina. Men jeg antager, at de politiske og sociale ændringer der vejer tynget.    

For USD stoppede faldet i september og oktober, hvilket også afspejles i oliepriserne, der konsoliderede sig i intervallet mellem $ 43,50 og $ 36 i løbet af de to måneder. Det varede indtil den amerikanske præsidents valgdag i begyndelsen af ​​november, hvor tilbagegangen genoptog igen, med olie, der blev stærkere og tog fart, da faldet i USD eskalerede.  

FED sænkede renten tre gange i marts 2020, og det løsnede også sin pengepolitik, mens den amerikanske regering, som de fleste lande, indførte en hjælpepakke for koronavirus. Så der har været masser af amerikanske dollars, der løber gennem markederne, og den amerikanske kongres annoncerede endnu en stimuluspakke til en værdi af 2,3 milliarder dollars. Selvom denne form for stimuleringspakke på sådanne tidspunkter har haft en positiv indvirkning på valutaen med det mål at bringe økonomien tilbage på sporet.  

Teknisk analyse – en afgørende tid for WTI råolie på $ 50?

Ser man på det månedlige råoliediagram øverst i denne artikel, kan vi se, at den langsigtede tendens har været baisse siden den store vending under den globale finanskrise i 2008. De 200 SMA (lilla) holdt nedgangen i starten af 2019, på omkring $ 32,50, og vi så en retrace højere indtil 2014, hvor 100 SMA (grøn) fungerede som support. 100 SMA blev til sidst brudt, og prisen styrtede ned til $ 26,50, selvom prisen formåede at lukke over 2009-lavpunktet på $ 32,50, hvilket repræsenterede gyldig support, efter at prisen vendte om igen i slutningen af ​​oktober. I 1. kvartal af 2020 kom coronavirus-nedbruddet, men efter en enorm hammerlysestage i marts begyndte prisen at stige igen.

Nu står olie over for 100 SMA (grøn) og 200 SMA (lilla)

På ugentabellen ser hammerlysestagen endnu større ud. Det er en klar indikation af en bullish tilbageførsel efter det store nedbrud, der tog prisen til $ -40. Vendelsen kom lige efter den lysestage, og amerikansk olie har været hausse siden da. 50 SMA fungerede som modstand i nogen tid, men den blev brudt, efter at prisen hoppede over supportzonen omkring $ 33, og nu er olie på vej mod modstanden over $ 50, hvor de 100 og 200 SMA’er venter.

50 SMA skubber olie mod 50 SMA

Olie Live Rate

På det daglige diagram leverede de 20 SMA modstand i de første par måneder af 2020, da prisen gik ned, men derefter kom den bullish vending, og de glidende gennemsnit blev til støtte. De 100 og 200 SMA’er holdt som støtte under tilbagetrækningen i september og oktober, hvor USD fik en vis styrke, men derefter genoptog den amerikanske dollar den bearish tendens igen, og olie genoptog sin bullish tendens. Prisen steg over de glidende gennemsnit, og i de sidste par uger i 2020 ydede 20 SMA support, hvilket viser, at købetrykket er stærkt. Det amerikanske stimuleringsprogram, der blev vedtaget af kongressen i slutningen af ​​december, burde være positivt for alle risikovillige aktiver og derfor også for råolie. Men det kan også gøre USD bullish, især hvis den amerikanske økonomi forbedres efter de ekstra kontanter, der snart vil cirkulere.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me