WTI-öljyn hintaennuste vuodelle 2021: Päätkö nousutrendi 50 dollariin?

Suuri doji-kynttilänjalka osoitti nousua huhtikuussa

Raakaöljyllä oli poikkeuksellinen ajo vuonna 2020, ja se muuttui laskevaksi Q1: ssä, johtuen koronaviruksesta, ja Yhdysvaltain WTI-öljy kaatui huhtikuuhun -40 dollariin useista syistä, jotka selitämme tässä artikkelissa. OPEC + -tuotanto väheni 7,7 miljoonalla tynnyrillä joulukuussa 2019, eikä se auttanut öljyn ostajia. Edellisessä syyskuussa tehdyssä analyysissämme jätimme öljyn konsolidoitumaan noin 40 dollariin huhtikuusta syyskuuhun tehdyn vaikuttavan käännöksen jälkeen. Raakaöljyn nousutrendi jatkui marraskuussa huolimatta uusista koronavirusrajoituksista Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Öljy on edelleen melko nouseva joulukuuhun 2020 mennessä. Tämä tapahtuu aikana, jolloin Euroopan ja muiden maiden, kuten Kanadan ja Australian, taloudet ovat jälleen laskussa, mikä viittaa edelleen kasvuun vuonna 2021, jos koronavirustilanne normalisoituu ja West palaa normaaliksi.   

Nykyinen WTI Hinta: $

Viimeaikaiset muutokset WTI-raakaöljyn hinnassa

Aika Muuta ($) Muuta%
6 kuukautta +3.47 +7,7%
1 vuosi 10.27 27,1%
3 vuotta -13.46 -21,8%
5 vuotta +10.56 +27,8%
Vuodesta 200 +20.95 +74,8%

 

OPEC teki vuoden 2019 lopulla yhden suurimmista leikkauksista, mikä oli tyytyväinen Saudi-Arabian energiaministeriin, prinssi Abdulaziz bin Salman Al Saudiin, ikään kuin he ennustaisivat tulevaa vuonna 2020. Viime vuosi oli varsin kamala perustekijöille ympäri maailmaa, etenkin kahdella ensimmäisellä neljänneksellä, johtuen koronaviruksesta, mutta öljy toipui kaatumisen jälkeen. Kysyntä kasvoi, kun maailmantalous tuli taantumasta kesällä. Vaikka lännessä käydään läpi uusi lisääntyneiden COVID-19-toimenpiteiden aika, Kiinan talous kasvaa edelleen suurella nopeudella, mikä pitää öljyn kysynnän korkealla.

Kasvava kysyntä on lisännyt OPEC +: n painetta aloittaa viime vuonna ilmoitettujen, hitaasti nostettavien tuotannon leikkausten kääntäminen. Tämä on kuitenkin edelleen taistelu koronaviruksen vaikutusten ja halun palata normaaliksi, kuten useimpien hyödykkeiden kohdalla. Mutta huhtikuusta lähtien valloittamattoman noususuhdanteen perusteella suosimme ylösalaisin vielä hetkeksi, varsinkin kun maailma jättää koronaviruksen taakse ensi vuonna.

Öljy – Ennusteyhteenveto

Yhdysvaltain öljyennuste: H1 2021 Yhdysvaltain öljyennuste: 1 vuosi Yhdysvaltain öljyennuste: 3 vuotta
Hinta: 55 dollaria – 60 dollaria

Hintatekijät: 

COVID-19?: N loppu, Kiinan taloudellinen laajentuminen, Vähemmän sovitetut keskuspankit

Hinta: 60-65 dollaria

Hintatekijät: 

COVID-19: n jälkeinen elpyminen, korkeampi inflaatio, Yhdysvaltain politiikka, Yhdysvaltain dollari

Hinta: 40 dollaria – 50 dollaria

Hintatekijät:

Kansainvälinen politiikka, maailmantalous, puhtaan energian käyttöönotto

   

WTI-raakaöljyn live-kaavio

 

 

WTI-raakaöljyn hintaennuste seuraaville 5 vuodelle

Koronavirus oli tärkeä tekijä öljyn hintatoiminnassa vuonna 2020, etenkin kahden ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. COVID-19-pandemian taustalla oleva maailmantalous ja markkinatunnelma, erityisesti toisen vuosineljänneksen aikana, toivat WTI: n raaka futuurisopimukset alle 0 dollarin ensimmäistä kertaa historiassa 20. huhtikuuta. Koronavirus on edelleen lähellä, mutta tunnelma öljyssä on parantunut. Yhdysvaltain dollari oli toinen tekijä öljyn kasvussa vuonna 2020, vaikka Yhdysvaltain dollarin lasku on saattanut kulkea tietysti ja voimme kääntyä suuntaan vuonna 2021. Mutta öljyn kysyntä on Kiinassa korkea, mikä on kääntänyt ennusteen raakaöljyn osalta positiivinen vuodelle 2021. Vaihtoehtoisten biopolttoaineiden ja siirtymisen kohti sähköautoja ja puhdasta energiaa pitkän aikavälin perustutkimus ei vaikuta öljyn kannalta.

Onko muiden kuin OPECin tuottajien suostuteltava OPEC: n lisäämään tuotantoa edelleen?

Raakaöljyn hintojen laskun seurauksena vuonna 2019 23 öljyntuottajamaan OPEC + -kartelli, jota johtaa Saudi-Arabia OPEC-puolella ja Venäjä muiden kuin OPEC-maiden kanssa, vähensi öljyntuotantoa 9,6 miljoonalla barrelilla päivässä. Mutta koska öljytulot ovat tärkein tulonlähde useimmissa näistä maista ja koska raakaöljy kääntyi korkeammalle huhtikuun 2020 onnettomuuden jälkeen, he päättivät lieventää tuotannon leikkauksia 7,7 miljoonaan tynnyriin elokuun alusta, mikä lisäsi melkein 2 miljoonaa tynnyriä päivittäisiin tuotantokiintiöihin. Tällä ei ollut paljon vaikutusta raakaöljyn hintoihin, mikä oli positiivinen merkki, koska öljyn hinnan odotetaan laskevan tuotannon kasvaessa.

Koska markkinat pitivät tuotannon kasvua varsin hyvänä ja hinnat nousevat edelleen elokuun huippujen yläpuolella, OPEC +: n jäsenet haluavat lieventää sopimuksessa määrättyjä kiintiöitä. Joulukuussa 2020 OPEC + vältteli kapeasti päivien ajan jatkuneita kokoustensa epäonnistumisia, koska oli olemassa lukuisia erimielisyyksiä siitä, miten Venäjän johtamat OPECin ulkopuoliset kumppanit ja OPEC käyttäytyvät ensi vuonna, koska koronavirus masentaa edelleen bensiinipolttoainetta melkein kaikkialla maailmassa, Kiinaa lukuun ottamatta. Useat OPEC: n ulkopuolisen allianssin jäsenet, mukaan lukien Venäjä, halusivat öljyntuotantokiintiöiden korottamista uudelleen tammikuusta lähtien, mutta Saudi-Arabialla oli aikomus pitää status quo. 

Lopulta he päättivät korottaa tuotantokiintiöitä yhteensä 500 miljoonalla, kuten Mohammad Sanusi Barkindo ilmoitti, mikä on kaukana 2 miljoonasta tynnyristä päivässä, jonka Venäjä aikoo saavuttaa. Se veisi leikkaukset 7,7 miljoonaan tynnyriin päivässä. Se ei kuitenkaan ole vielä ohi, koska Venäjän odotetaan vaativan uutta tuotannon kasvua 500 miljoonalla. Kiintiöiden lieventäminen jatkuu, kun maailmantalous elpyy vuonna 2020, mutta toistaiseksi öljyn ostajat jättävät sen huomiotta hintojen noustessa kohti 50 dollaria.

Maailmantalous risteyksessä COVID-19: n vuoksi 

Kiinan talous koki taantuman tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, kun koronavirus puhkesi jossain vaiheessa vuoden 2019 lopulla, mutta suurimmat vaikutukset talouteen tapahtuivat vuoden 2020 alussa. Virus levisi Euroopassa muutama kuukausi myöhemmin, ja maailmantalous koki syvemmän taantuman toisen vuosineljänneksen aikana. Erityisesti palvelut sukeltivat valtavasti ja joutuivat kaikkien aikojen syvimpään taantumaan, koska ne kaikki pakotettiin lopettamaan tärkeiden yritysten lisäksi. Matkailu keskeytettiin myös enimmäkseen sekä kotimaassa että kansainvälisesti, mikä on suuri tekijä öljyn hinnoissa.

Saudi-Arabian ja Venäjän välinen öljykiista, joka koski tuotantokiintiöitä, sai Yhdysvaltain WTI-raakaöljyn laskemaan -40 dollariin huhtikuuhun mennessä, mutta sitten öljy kääntyi takaisin ja kesän talouden piristymisen ansiosta se on ollut nouseva vuodesta lähtien. Mutta Euroopan, Kanadan ja Australian taloudet hidastuivat jälleen keväällä, ja viileä kasvu kiihtyi vuoden 2020 lopussa, kun koronavirusrajoitukset lisääntyivät, mikä näki joidenkin alojen, kuten palvelujen, jälleen supistuvan. Myös kansainväliset matkat ovat edelleen hyvin vähäisiä, joten öljyn kysyntä ei ole juuri kasvussa.

Toisaalta saatamme olla kohti loppupään alkua koronaviruksella, mikä parantaisi finanssimarkkinoiden tunnetta hyödyttäen riskituotteita, kuten öljyä ja kaasua. Myös maailmantalous alkaisi palata normaaliksi, mikä auttaisi lisäämään kysyntää. Kiina on jo palannut raiteilleen talouden kasvun vauhdittamana. Kiinan kasvava kysyntä on myös ollut vahva tekijä raakaöljyn nousussa. Joten olemme tienhaarassa maailmantalouden suhteen; tällä hetkellä se hidastuu, mutta se saattaa kääntyä hyvin nopeasti, jos koronavirusrajoitukset helpottuvat. Raakaöljy on myös tärkeällä alueella, noin 50 dollaria, kun se yrittää päättää mihin suuntaan mennä.

 

Öljy / USD-korrelaatio Karhun USD on auttanut raakaöljyä

Jossain vaiheessa huhtikuussa näytti siltä, ​​että Yhdysvaltain WTI Oil oli ohi, kun se laski -40 dollariin, mutta noususuunta on ollut vaikuttava, ja edellä selitetyn noususuhdanteen syiden lisäksi Yhdysvaltain dollari on auttanut öljyn hintaa nousemaan, samoin kuin useimmat muut USD-kauppaa käyvät varat. Ensimmäisen helmikuun lopun hyppyn jälkeen USD muuttui laskusuuntaiseksi ja on sen jälkeen laskenut, mikä ei ole niin kohtuullista, kun otetaan huomioon, että Yhdysvaltain talous on suoriutunut paremmin kuin kaikki muut suuret taloudet Kiinaa lukuun ottamatta. Mutta oletan, että poliittiset ja sosiaaliset muutokset painavat vastusta.    

Yhdysvaltain dollarin lasku pysähtyi syyskuussa ja lokakuussa, mikä heijastui myös öljyn hintoihin, jotka vakiintuivat välillä 43,50-36 dollaria näiden kahden kuukauden aikana. Se kesti Yhdysvaltain presidentinvaalipäivään marraskuun alussa, jolloin lasku jatkui jälleen öljyn kääntyessä nousuun ja vauhdittamalla dollarin laskua..  

FED laski korkoja kolme kertaa maaliskuussa 2020, ja se löysäsi myös rahapolitiikkaansa, kun taas useimpien maiden tapaan Yhdysvaltain hallitus otti käyttöön koronaviruksen helpotuspaketin. Joten Yhdysvaltain dollareita on käynyt läpi markkinoita, ja Yhdysvaltain kongressi ilmoitti uudesta elvytyspaketista, jonka arvo on 2,3 miljardia dollaria. Vaikka tällaisella elvytyspaketilla on silloin tällöin ollut positiivinen vaikutus valuuttaan, jonka tavoitteena on saada talous takaisin raiteilleen.  

Tekninen analyysi – ratkaiseva aika WTI-raakaöljylle 50 dollarilla?

Tämän artikkelin yläosassa olevan kuukausittaisen raakaöljykaavion perusteella voimme nähdä, että pitkän aikavälin trendi on ollut laskeva vuoden 2008 globaalin finanssikriisin aikana tapahtuneen suuren kääntymisen jälkeen. 200 SMA (violetti) piti laskua alussa vuonna 2019, noin 32,50 dollaria, ja näimme paluun korkeammaksi vuoteen 2014 saakka, kun 100 SMA (vihreä) toimi tukena. 100 SMA lopulta hajosi, ja hinta putosi 26,50 dollariin, vaikka hinta onnistui sulkeutumaan vuoden 2009 alimman 32,50 dollarin yläpuolelle, mikä edusti kelvollista tukea sen jälkeen, kun hinta kääntyi jälleen lokakuun lopussa. Vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä koronaviruksen kaatuminen tuli, mutta maaliskuussa tapahtuneen valtavan vasarakynttilänjalan jälkeen hinta alkoi jälleen nousta.

Öljy on nyt 100 SMA (vihreä) ja 200 SMA (violetti) edessä

Viikkokaaviossa vasaran kynttilänjalka näyttää vieläkin suuremmalta. Tämä on selkeä osoitus nousun kääntymisestä suuren kaatumisen jälkeen, joka nosti hinnan -40 dollariin. Kääntäminen tapahtui heti kynttilänjalan jälkeen, ja Yhdysvaltain öljy on ollut nouseva siitä lähtien. 50 SMA toimi jonkin aikaa resistenssinä, mutta se murtui sen jälkeen, kun hinta laski tukialueelta noin 33 dollaria, ja nyt öljy on kohti yli 50 dollarin vastusta, jossa 100 ja 200 SMA: ta odottavat.

50 SMA työntää öljyä kohti 50 SMA: ta

Öljyn live-hinta

Päivittäisessä kaaviossa 20 SMA tarjosi vastarintaa vuoden 2020 ensimmäisten kuukausien aikana, kun hinta putosi alas, mutta sitten tuli nouseva kääntö ja liukuvat keskiarvot muuttuivat tueksi. 100 ja 200 pk-yritystä pidettiin tukena vetäytymisen aikana syyskuussa ja lokakuussa, jolloin USD vahvistui jonkin verran, mutta sitten Yhdysvaltain dollari jatkoi laskutrendiä ja öljy jatkoi nousutrendinsä. Hinta nousi liukuvien keskiarvojen yläpuolelle, ja 20 vuoden viimeisinä viikkoina 20 SMA antoi tukea osoittaen, että ostopaine on vahva. Yhdysvaltojen elvytysohjelman, jonka kongressi hyväksyi joulukuun lopussa, pitäisi olla positiivinen kaikille riskivaroille ja siten myös raakaöljylle. Mutta se saattaa myös kääntää USD: n nousuun, varsinkin jos Yhdysvaltain talous paranee pian kiertävän ylimääräisen käteisen jälkeen.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me