ISM Non-Manufacturing osoittaa, että talouden elpyminen jatkuu edelleen Yhdysvalloissa

Talouden elpyminen alkoi melko voimakkaasti kaikkialla maailmassa touko- ja kesäkuussa, mutta heinäkuusta lähtien rebound on hidastunut Euroopassa ja muualla. Se on kuitenkin edelleen vahva Yhdysvalloissa huolimatta kaikesta kaaoksesta siellä ennen yleisiä vaaleja, jotka lähestyvät nopeasti.

ISM: n ei-valmistusindikaattori nousi heinäkuussa, mutta jäähtyi hieman elokuussa, ja sen odotettiin jäähtyvän edelleen syyskuussa, mutta sen sijaan se julkaisi vielä toinen nousu viime kuussa, ylittää pandemiaa edeltäneen tason ja vahvistaa Yhdysvaltojen talouden hyvän muodon. Silti USD ei noussut raportin julkaisemisen jälkeen; itse asiassa pukki kääntyi alemmaksi. Elinkeinonharjoittajat keskittyvät nyt enemmän Yhdysvaltojen elvytyslaskuun, joka saatetaan hyväksyä pian.

 

Syyskuu 2020 ISM Non-Manufacturing Index

 • Syyskuun ISM-palveluindeksi odotettavissa 57,8 vs. 56,2
 • Elokuun ISM-palveluindeksi oli 56,9

Yksityiskohdat:

 • Liiketoiminta 63,0 vs. 62,4 viime kuussa
 • Uudet tilaukset 61,5 vs. 56,8 viime kuussa
 • Tilauskanta 50,1 vs. 56,6 viime kuussa
 • Työllisyys 51,8: een viime kuukauden 47,9: stä
 • Uudet vientitilaukset 52,6 vs. 55,8 viime kuussa
 • Tuonti 46,6 vs. 50,8 viime kuussa
 • Toimittajatoimitukset 54,9 vs. 60,5 viime kuussa
 • Varaston muutos 48,8 vs. 45,8 viime kuussa
 • Varastotilanne 55,4 vs. 52,5 viime kuussa

Tutkimuksen yksityiskohdat ovat jopa otsikoita paremmat, uudet tilaukset ja työllisyys kasvavat vakaasti.Kommentit raportissa:

 • ”Liiketoiminta on ollut melko vakaa kesän aikana; kuitenkin on edelleen paljon epävarmuutta, kun siirrymme syksyyn ja talveen [ja] kuinka myyntivolyymimme tulee olemaan. ” (Maatalous, metsätalous, kalastus & Metsästys)
 • “Alallamme on edessään synkät näkymät, kun Hollywood-studiot ovat vetäneet melkein kaiken sisällön takaisin lokakuusta ja marraskuusta ja siirtäneet sen ensi vuoteen. Yhdessä valtion osallistumista rajoittavien terveystoimeksiantojen kanssa odotamme toimivan tappiollisesti vuosina 2020 ja 2021. ” (Taide, viihde & Vapaa-aika)
 • ”Työtilaukset paranevat nopeasti. Saatavilla olevan työvoiman puutteella on merkittävä vaikutus kykyyn täyttää tilauksia. ” (Rakentaminen)
 • “Julkisena valtionyliopistona talousennusteemme riippuu kampuksemme avoimuudesta ja opiskelijoiden kampuksella. Tällä hetkellä opiskelijamme ovat kampuksella, mutta meillä on pienempi jalanjälki, ja yliopistojen tarjoamassa asunnossa asuvat opiskelijat vähenevät 25 prosenttia. Ilmoittautuminen laski 2 prosenttia ja johtuu suurimmaksi osaksi COVID-19: stä. Monet opiskelijat haluavat pysyä lähellä kotia ja osallistua luokkiin paikallisessa yliopistossa tai yhteisöopistossa. Kaiken kaikkiaan tulomme laskevat hieman tänä vuonna, kunhan kampuksemme on avoinna. Jos meidän on lähetettävä opiskelijoita kotiin COVID-19-taudin takia, tulomme vähenevät rajusti. ” (Koulutuspalvelut)
 • “Vakuutusteollisuudella on jonkin verran vaikutusta sää- ja mielenosoituksiin liittyvistä omaisuusvahingoista ja liiketoiminnan keskeytyksistä.” (Rahoittaa & Vakuutus)
 • “Valinnaiset menettelyt pysyvät lähellä historiallista tasoa, vaikka alueella esiintyisi säännöllisiä ja pieniä [koronaviruksen] piikkejä. Organisaatiomme palauttaa ja hyväksyy joitain – ei kaikkia – aiemmin tänä vuonna hyväksyttyjä pääomaprojekteja ja alkaa ryhmittyä uudelleen ja suunnitella / budjetoida vuodelle 2021. Meillä on edelleen henkilöstöä, jolla on enemmän hallinnollisia tehtäviä kuin kliinisiä, ja jaettua palveluhenkilöstöä jotka toimivat hyvin vaihtoehtoisissa työympäristöissä, palataan vasta aikaisintaan ensi vuoden puolivälissä. Tuottavuutemme on edelleen korkea, mahdollisesti korkeampi kuin toimistoissamme, ainakin jaettujen palvelujen rooleissa, joilla ei ole tietotekniikkaan liittyviä ongelmia. Tärkeimmät toimittajat ovat alkaneet nähdä tilausten lisääntymistä ja hylkäämistä. Vuoden loppu tuo tavallisesti lisää lopetuksia ja luetteloiden yhdistämistä toimittajilta, ja COVID-19 -tuotekysymysten lisäksi resursseja venytetään edelleen. ” (Terveydenhuolto & Sosiaaliavustus)
 • “Aktiviteettitaso pysyy vakaalla ja optimistisilla näkymillä.” (Kaivostoiminta)
 • “Asiakkaiden luottamus hiipuu takaisin, kun usko COVID-19: n loppupäähän tai ehkä kesyttämiseen lisääntyy; siihen liittyy kuitenkin suurta varovaisuutta epävarmuuden suhteen markkinoilla ja haluttomuus sitoutua. Tutkivia keskusteluja lisääntyy, mutta kovat tilaukset eivät. ” (Ammatillinen, tieteellinen & Tekniset palvelut)
 • ”Liiketoiminta on palannut vakaasti heinäkuun puolivälistä lähtien vahvan elo- ja syyskuun jälkeen. Tavarantoimittajia vaivaa kuitenkin läpimenoaikahaasteet, jotka johtuvat (1) varoituskäytännöistä kapasiteetin uudistamiseksi, (2) palkkaamisvaikeuksista kapasiteetin rakentajille ja (3) viimeaikaisten hurrikaanien vaikutuksista joillakin alueilla. ” (Vähittäiskauppa)
 • “Kodinsisustustuotteiden myynnissä on ollut erittäin hyvä kehityssuunta, mutta markkinaolosuhteisiin liittyy haasteita, kuten rajoitettu valtamerikapasiteetti Aasiasta Yhdysvaltoihin, satamien ja rautateiden viivästykset COVID-19-pandemian seurauksena.” (Tukkukauppa). 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me