Raakaöljyn laskusuhdanne jatkuu – Vahvempi dollari hallitsee!

Tänään, Aasian kaupankäynnin aikana, WTI Raakaöljy ei pystynyt pysäyttämään alkupäivän tappioputettiaan ja pysyi masentuneena 52,50 dollarin tasolla, koska jatkuvasti kasvava määrä COVID-19-tapauksia on herättänyt huolta heikentyneestä polttoainekysynnästä Yhdistyneen kuningaskunnan asettamien matkarajoitusten jälkeen. Samaan aikaan Kiina (maailman toiseksi suurin öljykuluttaja) on myös päättänyt rajoittaa Lunar New Year -matkoja yrittäen estää COVID-19-tapausten nousun, mikä aiheutti lisäpaineita raakaöljyn hinnoille.

Lisäksi raakaöljyn hintaa ympäröivä laskeva tunne voi johtua myös hapan markkinatilanteesta, joka suosi turvasataman Yhdysvaltain dollaria ja painoi raakaöljyä, koska Yhdysvaltain dollari siirtyy yleensä päinvastoin raakaöljylle. Yhdysvaltojen kannustimien tukos ja EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välinen rokotus rokotteiden puuttumisesta unionissa ovat myös merkittävässä asemassa raakaöljyn hinnan heikentämisessä. Päinvastoin eilen julkaistut optimistiset YVA-tiedot, jotka osoittivat Yhdysvaltain raakaöljyn odotettua suurempaa vetoomusta, haastavat edelleen raakaöljyn laskevaa ennakkoluuloa. COVID-19-rokotteiden käyttöönottoon liittyvä optimismi auttaa myös rajoittamaan raakaöljyn hintojen syvempiä menetyksiä. Tällä hetkellä raakaöljyn kaupankäynnin arvo on 52,61 dollaria ja se on vahvistumassa välillä 52,31 ja 52,80.

 

Kuten olemme jo maininneet, raakaöljy sai vauhtia vilkkaista YVA-tiedoista, jotka osoittivat Yhdysvaltojen raakaöljyn toimitusten odotettua suurempaa supistumista, jonka sijoittajat hyväksyivät Yhdysvaltain raakaöljyn viennin kasvuun ja tuonnin laskuun. Tietorinnassa YVA-raportti osoitti 9,910 miljoonan tynnyrin noston 22. tammikuuta päättyneelle viikolle verrattuna ennusteiden 430 000 barrelin vetoon ja edellisen viikon raportoituun 4,351 miljoonan barrelin vetoon. On myös syytä muistaa, että tämä arvonta oli suurin kirjattu heinäkuusta 2020 lähtien.

Tukevista tiedoista huolimatta jatkuvasti kasvava määrä COVID-19-tapauksia on maailmanlaajuisesti ajanut useampia maita, kuten Ison-Britannian ja Kiinan, syviin lukitustoimiin, mikä on lisännyt huolta polttoaineiden kysynnästä, mikä on vaikuttanut raakaöljyn menetyksiin. Viimeisimmän raportin mukaan Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson on ilmoittanut vähentävänsä matkustajia 22 korkean riskin maasta, jotka ovat ilmoittaneet viruksen muunnelmista, mukaan lukien Etelä-Afrikka. Näistä maista tulevien matkustajien on oltava karanteenissa kymmenen päivän ajan, ja heidät estetään lähtevät matkat, ellei ole poikkeuksellisia syitä. On syytä muistaa, että Yhdistynyt kuningaskunta on ollut lukitussa tammikuusta lähtien, kun koulut, ravintolat ja pubit ovat suljettuina, ja ihmiset suosittelivat jäädä kotiin mahdollisimman paljon. Skotlannissa, Walesissa ja Pohjois-Irlannissa, joiden hallitukset tekevät omat päätöksensä koronaviruksen vastaisista toimenpiteistä, on myös monia rajoituksia..

 

Maapallon toisella puolella Kiinassa (maailman suurin öljyntuoja) olevat polttoainekysyntäongelmat ovat saamassa enemmän huomiota, koska COVID-19-tapausten äskettäisen taudinpurkauksen odotetaan työntävän lunar uudenvuoden matkakauden. On syytä mainita, että Shanghain ulkopuoliset lennot peruutetaan jo. Siksi COVID-ongelmat pitävät energia-alaa paineessa, mikä puolestaan ​​painostaa korkeatuottoisempaa raakaöljyä.

 

Maailmanlaajuisilla osakemarkkinoilla ei pystytty pysäyttämään edellisen päivän negatiivista kehitystään. Ne pysyivät happamina päivänä keskellä merkittävien tietojen / tapahtumien puutetta. Samaan aikaan Yhdysvaltojen ärsykkeiden umpikuja ja EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välinen taistelu rokotteiden puutteesta alueella aiheuttivat myös laskusuuntaista painetta markkinoiden tunteisiin. Tämän lisäksi toinen syy riskialttiille markkinatunnelmille voi liittyä myös koronaviruksen (COVID-19) ongelmiin ja epäilyihin maailmantalouden elpymisestä.

 

Tämän seurauksena laajapohjainen Yhdysvaltain dollari onnistui laajentamaan alkuaikojen voittoputkeaan, pysyttäen nousussa Aasian istunnon aikana, koska sijoittajat haluavat silti sijoittaa mieluummin turvasatamiin kuin riskialttiiden markkinoiden ilmapiiri. On syytä muistaa, että Yhdysvaltojen osakkeiden prosenttiosuus laski edellisen istunnon aikana kolmen kuukauden aikana suurimmalla osuudella kolmen kuukauden aikana. Aasian osakkeet laskivat enimmäkseen torstaina. Greenbackin voitot pidettiin kuitenkin yhtenä keskeisistä tekijöistä, jotka pitivät öljyn hintaa paineessa, koska heikompi USD pyrkii tekemään muiden valuuttojen haltijoille halvempia raakaöljyn ostamisen. Samaan aikaan kello 20.54 ET (1:54 GMT) Yhdysvaltain dollari-indeksi, joka seuraa dollarin takaisinmaksua muiden valuuttojen joukosta, oli noussut 0,06% 90,642: een..

Markkinakauppiaat seuraavat edelleen Yhdysvaltain neljännen vuosineljänneksen (Q4) alustavaa lukua, jonka odotetaan olevan 3,9% QoQ verrattuna edelliseen 33,4%: iin. Sillä välin myös tutut riskikatalyytit, kuten geopolitiikka ja virusten ongelmat, ovat avainasemassa. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me