Suuri vastakkainen indikaattori – vähittäiskaupan tunteet

Olen varma, että olet kuullut tai lukenut, että suurin osa valuuttakauppiaista menettää jatkuvasti rahaa. Valitettavasti tämä on totta. Monet ihmiset harjoittavat valuuttakauppaa ilman asianmukaista koulutusta, mikä tekee heistä alttiita tappioille. Useimmat ihmiset aliarvioivat rahoitusmarkkinoiden kaupan valtavan haasteen.

 

Trendi on ystäväsi

Tärkein kaupankäynnin periaate on käydä kauppaa vallitsevien suuntausten suuntaan. Suurin osa vähittäiskauppiaista ei noudata tätä sääntöä, ja siksi he menettävät jatkuvasti rahaa.

 

Vähittäiskaupan paikannus ja vahvat trendit

Kuten tiedämme, vähittäiskauppiaat asettavat itsensä enimmäkseen voimakkaita suuntauksia vastaan ​​sen sijaan, että mukautuisivat näihin suuntauksiin.

Miksi näin tapahtuu? Tärkeä syy on, että vähittäiskauppiaat haluavat poimia ylä- ja alaosaa voimakkaissa trendeissä. He haluavat “ostaa halvalla” ja “myydä korkealla”.

Kun markkinatrendit laskevat ja nousevat tuoreisiin mataliin tasoihin, nämä kauppiaat syyttävät, että alhainen hinta on edullinen ostos. Päinvastoin, kun hinta nousee korkeammalle korkeilla härkätrendeillä, he myyvät, koska pitävät hintaa todella kalliina.

Vaikka ei ole mitään vikaa alhaisen ja korkean myynnissä, sinun tulisi tehdä tämä suuntauksen suuntaan, etkä sitä vastaan.

Vähittäiskauppiailla on taipumus käydä kauppaa myös lyhyemmillä aikatauluilla, jotka ovat yleensä paljon vähemmän luotettavia kuin korkeammat aikataulut, kuten päivittäinen ja viikoittainen.

Esimerkiksi kokematon vähittäiskauppias myisi laskutrendin aikana 5 minuutin kaaviossa, joka päihittää todella vahvaa nousutrendiä päivittäisessä kaaviossa. Jos hänellä on onnekas, hän tekee muutaman pisteen, mutta institutionaaliset pelaajat, jotka käyvät kauppaa “trendillä” korkeammalla aikataululla, todennäköisesti vievät hänen rahansa.

Vähittäiskaupan paikannus voi olla uskomaton työkalu vahvojen trendien vahvistamiseen, trendien kääntymisen osoittamiseen ja markkinoiden yhdistymisen välttämiseen.

 

Käytännön esimerkkejä

Katsotaanpa tämänhetkisiä vähittäiskaupan paikannustietoja muutamasta päävälineestä:

Suuri vastakkainen indikaattori 1

Dailyfx.com SSI-indeksi

 

SSI on lyhenne sanoista spekulatiivisen tunteen indeksi. Tämä työkalu kertoo kuinka monta vähittäiskauppiasta on pitkiä ja kuinka monta lyhyitä tietylle valuuttaparille (tai muulle rahoitusvälineelle).

Otetaan esimerkiksi EUR / USD. Luku, jonka näemme täällä, on -2,4868. Tämä tarkoittaa, että jokaista avointa pitkää kauppaa varten on 2.4868 avointa lyhyttä kauppaa. Tämä tarkoittaa, että 28,68% EUR / USD: n avoimesta vastuusta on tällä hetkellä ostopuolella ja 71,32% myyntipuolella.

Katsotaan nyt, mitä EUR / USD on tehnyt:

Suuri vastakkainen indikaattori 2EUR / USD päivittäinen kaavio

 

Täällä voit nähdä, että usean viikon ajan EUR / USD on käynyt kauppaa korkeammalla. Hinta on tällä hetkellä 200-MA: n ja 20-EMA: n yläpuolella, mikä vahvistaa noususuuntauksen.

Tämän päivän EKP: n korkopäätös ja lehdistötilaisuus painoivat euroa, mutta suurempi kuva on edelleen nouseva huolimatta vastakehityksen korjauksesta.

Yllä olevasta kaaviosta huomaat myös muita nousutrendin ominaisuuksia – korkeammat swing-korkeudet ja korkeammat swing-matalat.

Nousutrendi on ilmeinen. Vähittäiskauppiaat myyvät kuitenkin aggressiivisesti tähän nousuun ja menettävät rahaa.

Olet todennäköisesti yllättynyt saadessasi selville, että vähittäiskauppiaat ovat olleet EUR / USD-nettolyhyitä tämän vuoden 18. huhtikuuta lähtien. EUR / USD-valuuttakurssi on noussut 486 pistettä 18. huhtikuuta päättymisen jälkeen.

On selvää, että suurin osa näistä elinkeinonharjoittajista on pyyhitty pois kaupastaan, ja ne, jotka edelleen pitävät kiinni lyhyistä asemistaan, ovat takaosassa ja istuvat suuressa tappiossa.

Katsotaan nyt USD / JPY:

Suuri vastakkainen indikaattori 3USD / JPY päivittäinen kaavio

 

USD / JPY: ssä nykyinen SSI-arvo on 1,92. Tämä tarkoittaa, että jokaiselle lyhyelle sijainnille on 1,92 pitkää paikkaa. Tämä tarkoittaa 65,71% pitkiä positioita ja 34,29% lyhyitä positioita.

Aivan kuten EUR / USD: n kohdalla, vähittäiskauppiaat ovat taistelleet USD / JPY-laskusuuntausta jo jonkin aikaa, jopa tämän vuoden 18. toukokuuta lähtien. (Tänä päivänä vähittäiskauppiaat kääntyivät verkkopitkiksi).

Tällä hetkellä USD / JPY SSI -lukema on 1,92, mikä ei ole liian äärimmäistä, mutta jos näemme laskusuuntauksen jatkumisen ensi viikolla, tämä lukema voi nopeasti nousta yli 2,0. Pidä silmällä tätä paria!

Vaikka olemme kiireisiä USD / JPY: n kanssa, muista, että ensi viikolla on joitain korkean tason tapahtumariskejä, jotka voivat vaikuttaa tähän pariin valtavasti. FED: n (keskuspankki) ja BOJ: n (Japanin pankki) korkopäätökset tehdään keskiviikkona ja perjantaina.

Saat lisätietoja USD / JPY -kaupasta seuraamalla tätä linkkiä: USD / JPY-valuuttaparin kauppa – Aloittelijan opas.

 

Vähittäiskaupan paikannustietojen käyttö

Huomaatko, kuinka vähittäiskauppiaat haluavat haalistua voimakkailla markkinoilla?

Mikä on niin ilmiömäistä tässä upeassa indikaattorissa, on se, että äärimmäisen vahvat trendit liittyvät usein äärimmäisiin SSI-lukemiin.

Tämän ominaisuuden avulla voimme rakentaa kaupankäyntistrategioita tämän käsitteen ympärille. Jotkut sanovat, että lukemia, jotka ovat yli 2,0 tai alle -2,0, tulisi pitää äärimmäisinä (ja hyödyllisinä kaupankäyntitarkoituksiin). Toiset haluavat käydä kauppaa, kun lukemat ovat yli 3,0 tai alle -3,0.

 

Strategiat ja tekniikat

Yleensä SSI-lukemat yli 2,0 ja alle -2,0 tuottavat hyviä tuloksia.

EUR / USD Esimerkki

Kun meillä on vahva nousutrendi esimerkiksi EUR / USD: ssä ja SSI-lukemat ovat alle -2,0, voimme tutkia tilannetta ja etsiä ostomahdollisuuksia.

SSI: n negatiivisesta lukemasta tiedämme, että suurin osa vähittäiskauppiaista myy nousua. Haluamme käydä kauppaa näitä ihmisiä vastaan ​​ja samalla tavalla kuin institutionaaliset toimijat.

Suuri vastakkainen indikaattori 4

Laskeaksesi lentokone turvallisesti, sinun on lähestyttävä kiitotietä tuulta vastaan. Ansaitaksesi rahaa markkinoilla tarvitset kauppaa vähittäiskaupan tunnetta vastaan.

 

Tällä hetkellä euron ja dollarin nousutrendit ovat kuitenkin lähestymässä tärkeää vastustusvyöhykettä viikkokaaviossa. Siitä huolimatta, jos saamme hyvän hylkäyskynttilän 20 päivän eksponentiaalisen liukuvan keskiarvon alueella, voi syntyä hyvä ostomahdollisuus.

Muista pitää mielessä, että tämänpäiväisellä EKP: n kokouksella oli negatiivinen vaikutus euroon. Henkilökohtaisesti haluaisin saada vahvan vahvistuksen siitä, että nousutrendi jatkuu uudelleen ennen pitkään kauppaan siirtymistä. Siinä tapauksessa, että tämä EKP: n kokous oli katalysaattori euron / dollarin kurssin kääntymiselle.

Jos haluat lisätietoja EUR / USD-kaupasta, seuraa tätä linkkiä: EUR / USD-valuuttaparin kauppa – Aloittelijan opas.

 

Kuinka käydä kauppaa erittäin voimakkailla, haihtumattomilla trendeillä

Kaupankäynti todella vahvilla, pysyvillä trendeillä SSI: llä voi olla hankalaa, jos et tiedä miten lähestyä niitä. Usein päivittäisissä kaavioissa on vain muutama mielekäs retracements, joita voidaan hyödyntää näissä olosuhteissa.

Tämä ongelma voidaan ohittaa joko kaupankäynnillä matalilla retracementsilla pienemmillä aikatauluilla tai kaupankäynnin purkamisilla päivittäisissä kaavioissa. Breakoutsilla voidaan tietysti käydä kauppaa myös pienemmissä aikatauluissa.

Saat tarkempia tietoja näistä kaupankäyntitekniikoista seuraamalla seuraavaa linkkiä: Kuinka ymmärtää erilaisia ​​markkinarakenteita.  

Tässä artikkelissa opit myös vaihtelevien trendien tehokkaasta kaupasta.

Tietenkin on kriittistä analysoida instrumentti, jolla haluat käydä kauppaa, kunnolla eikä vain käydä kauppaa sillä, koska SSI-lukema on äärimmäinen.

Kaikkia instrumentteja on käsiteltävä erikseen ja pidettävä tärkeät perustekniset ja tekniset tekijät mielessä tehdessäsi kauppapäätöksiä.

 

Eksoottiset ja pienet parit / soittimet

Luotettavia vähittäiskaupan paikannustietoja ei yleensä ole saatavana vähemmän merkittävistä instrumenteista, kuten eksoottisista ja pienistä valuuttapareista. Samat periaatteet ovat kuitenkin tärkeitä kaupankäynnillä näillä instrumenteilla.

Kun vakiintunut trendi kiihtyy, vähittäiskauppiaat taistelevat sitä vastaan ​​uudella päättäväisyydellä. Trendin edetessä nämä elinkeinonharjoittajat pakotetaan poistumaan vastatrendiasemastaan. Heidän pysäytyshäviönsä laukaistaan ​​tai heidän paikkansa suljetaan pakolla, kun heidän tileillään loppuu käytettävissä oleva marginaali.

Suuret pojat (enimmäkseen institutionaaliset kauppiaat), jotka käyvät kauppaa trendin kanssa, korjaavat nämä vähittäiskauppiaiden rahat helposti.

Joten vaikka et ehkä pääse käsiksi tiettyjen instrumenttien vähittäiskaupan paikannustietoihin, voit käydä niitä kauppaa samalla tavalla kuin tärkeimmät valuuttaparit.

Pitäisi kuitenkin pitää mielessä, että vähittäiskauppiaat ovat joskus markkinoiden oikealla puolella, etenkin vaihtelevissa ympäristöissä. Vähittäiskauppiaat ovat kuitenkin suurimmaksi osaksi väärässä ja kaupankäynti vähittäiskaupan tunteita vastaan ​​on todella palkitsevaa, kun yhdistät sen moitteettomaan tekniseen analyysiin ja hyvään rahanhallintaan.

Oletko kokeillut kaupankäynnin signaaleja? Tarjoamme valuuttakaupan lisäksi myös kultaa, raakaöljyä ja Nikkei 225 -osakeindeksiä koskevia signaaleja.

Hyvää kauppaa!

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me