Ugentligt udsyn, 9.-13. November: Top fem økonomiske begivenheder at se denne uge

Den brede amerikanske dollar stabiliserede sig mod mange valutaer i slutningen af ​​ugen, men markedshandlere forventer flere tab, da et fjendtligt amerikansk præsidentvalg har mindsket håbet om en stor stimulans til at støtte økonomien. Investorer spekulerer i, at demokratiske leder Joe Biden bliver den næste præsident, men at republikanerne på den anden side sandsynligvis vil beholde kontrollen med senatet, hvilket vil gøre det vanskeligt for demokraterne at passere den finanspolitiske udgiftspakke.

Ser vi fremad i den kommende uge, kan serien af ​​PMI’er for produktion og tjenester sammen med RBNZ’s pengepolitiske erklæring og talen fra BoEs guvernør Bailey føre til masser af overskrifter for at holde markederne på farten. De geopolitiske spændinger og coronavirusoverskrifter vil også blive fulgt nøje, da de spiller en nøglerolle til bestemmelse af risikoniveauer på markedet.

Top fem økonomiske begivenheder at se denne uge

1 – Tysk handelsbalance – mandag – 12:00

Eurostat skal frigive den tyske handelsbalance mandag. Disse vigtige data, som officielt frigives af Statistisches Bundesamt Deutschland, måler balancen mellem eksport og import af samlede varer og tjenester. Således viser en positiv værdi et handelsoverskud, mens en negativ værdi viser et handelsunderskud. Disse data kan også betragtes som en af ​​de vigtigste begivenheder, der genererer en vis volatilitet for den delte valuta. Hvis der ses en stabil efterspørgsel i bytte for tysk eksport, vil dette blive til en positiv vækst i handelsbalancen, og det skal være bullish for den delte valuta.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: EUR 15,7 mia

DEV: -0,53

Ulemper: EUR 18,2 mia

DATO: 10-08-2020 06:00

De tyske handelsbalancedata forventes at stige fra 15,7B til 17,2B, hvilket muligvis understøtter EUR-valutaen.

Sentix investortillid (nov)

På den anden side er Sentix Investor Confidence en månedlig undersøgelse, der afspejler markedssentimentet med hensyn til den aktuelle økonomiske situation og forventningerne til det næste semester. Imidlertid er indekset, som normalt frigives af Sentix GmbH, afledt af 36 forskellige indikatorer. Normalt ses et højere tal som positivt eller bullish for Eurozonen; ligeledes ses et lavere tal som negativt eller bearish for EUR-valutaen.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: -8.3

DEV: 0,27

Ulemper: -9,5

DATO: 10/05/2020 08:30

Sentix Investor Confidence forventes at falde fra -8,3 til -15,0, hvilket har en tendens til at undergrave EUR-valutaen.

2) Tale af BoEs guvernør Bailey – mandag 10:35

Andrew Bailey er guvernør for Bank of England. Han tiltrådte sin stilling den 16. marts 2020 i slutningen af ​​Mark Carneys sæson. Før han blev valgt, arbejdede Bailey som administrerende direktør for Financial Conduct Authority. Det er værd at nævne, at denne britiske centralbankmand også var vicegeneraldirektør for Bank of England fra april 2013 til juli 2016 og chefkasserer for Bank of England fra januar 2004 til april 2011. Enhver døvtone fra Andrew Bailey kan dog være negativt påvirke landets valuta, da duer har tendens til at understøtte lave renter og en ekspansiv pengepolitik, fordi de værdsætter indikatorer som lav arbejdsløshed for at holde inflationen lav. På den anden side er høge det nøjagtige modsatte af duer.

3) Data om ledighed – tirsdag 12:00

ILOs arbejdsløshedsfrekvensdata, som normalt frigives af de nationale statistikker, er antallet af ledige arbejdere divideret med den samlede civile arbejdsstyrke. Det betragtes som en af ​​nøgleindikatorerne for den britiske økonomi. Hvis satsen stiger, indikerer det manglende ekspansion inden for det britiske arbejdsmarked. Dette svækker igen den britiske økonomi. Ligeledes, hvis tallet falder, er det positivt (eller bullish) for GBP-valutaen.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 4,5%

DEV: 0,97

Ulemper: 4,3%

DATO: 10/13/2020 06:00

Set fra det forventede forventes dataene om ledighed at stige fra 4,5 til 4,7%, hvilket har en tendens til at undergrave GBP-valutaen.

Ændring af kravantælling

På den anden side frigives skadesændringen af ​​National Statistics og repræsenterer antallet af arbejdsløse i Storbritannien. Stigningen i denne indikator har dog negative konsekvenser for forbrugsudgifterne, hvilket hindrer økonomisk vækst. De høje tal ses som negative (eller bearish) for det britiske pund; ligeledes ses den lave aflæsning som positiv (eller bullish).

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 28 K

DEV: -0,16

Ulemper: 78,8 K

DATO: 10/13/2020 06:00

4) RBNZ-satsopgørelse – onsdag 18:00

RBNZ-rentesætningen indeholder forklaringer på beslutningerne om rentesatser og kommentarer om de økonomiske forhold, der har påvirket den.

RBNZ-rentebeslutning:

Reserve of New Zealand skal frigive RBNZ-rentebeslutningen. Hvis RBNZ er hawkisk med hensyn til inflationsudsigterne for økonomien, og det hæver renten, er dette positivt eller bullish for landets valuta.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 0,25%

DEV: 0,00

Ulemper: 0,25%

DATO: 09/23/2020 02:00

Erklæring om pengepolitik:

New Zealand Reserve Bank offentliggør normalt Monetary Policy Statement (MPS) kvartalsvis. Hver pengepolitiske erklæring skal indeholde: hvordan Reserve Bank foreslår at nå sine mål, hvordan den foreslår at formulere og gennemføre pengepolitik i løbet af de næste fem år; og hvordan pengepolitikken er blevet gennemført siden den sidste pengepolitiske erklæring.

Forbrugerprisindeks (MoM) – Torsdag 06:30 

Forbrugerprisindekset offentliggøres normalt af US Bureau of Labor Statistics. Det er et mål for prisbevægelser, der gennemføres ved at sammenligne detailpriserne på en repræsentativ indkøbskurv med varer og tjenester. Greenback’s købekraft svinger på grund af inflation. CPI er en af ​​de førende indikatorer til måling af inflation og ændringer i indkøbstendenser. Derfor ses en høj læsning som positiv (eller bullish) for pengene, og en lav læsning ses som negativ (eller bearish) for USD.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 0,2%

DEV: 0,00

Ulemper: 0,2%

DATO: 13/10/2020 12:30

Fra det forventede synspunkt forventes forbrugerprisindekset at forblive uændret på 0,2%.

Indledende jobløse krav

De indledende jobløse krav, der normalt offentliggøres af det amerikanske arbejdsministerium, er et mål for antallet af personer, der indgiver førstegangskrav til statsledighedsforsikring. Det større end forventede antal indikerer imidlertid svaghed på dette marked, der har tendens til at undergrave væksten i den amerikanske økonomi. Således betragtes lave tal som positive eller bullish for pengene.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 751 K

DEV: 0,39

Ulemper: 732 K

DATO: 11/05/2020 13:30

Fra det forventede synspunkt forventes de oprindelige ledige krav at falde fra 751K til 745K, hvilket kan understøtte den amerikanske dollar.

5) Bruttonationalprodukt Fredag ​​3:00

Bruttonationalproduktet offentliggøres normalt af Eurostat. det er et mål for den samlede værdi af alle varer og tjenester, der produceres eller leveres af Euroområdet. Dog betragtes BNP som et førende mål for euroområdets økonomiske aktivitet og sundhed. Normalt har den høje læsning en positiv effekt på den delte valuta; ligeledes ses det lave tal som negativt eller bearish for EUR.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 12,7%

DEV: 22.45

Ulemper: 9,4%

DATO: 30-10-2020 10:00

Set fra det forventede synspunkt forventes bruttonationalproduktet at forblive uændret på 12,7%.

Ændring af beskæftigelse (ÅÅÅ)

Beskæftigelsesændringen offentliggøres normalt af Eurostat. Det afspejler ændringen i antallet af beskæftigede i Europa. Stigningen i denne indikator har således positive konsekvenser for forbrugsudgifterne, som understøtter den økonomiske vækst. Derfor ses en høj læsning som bullish for den delte valuta; ligeledes ses en lav aflæsning som negativ (eller bearish) for EUR.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: -3,1%

DEV: -0.38

Ulemper: -2,9%

DATO: 09/08/2020 09:00

Set fra det forventede forventes bruttonationalproduktet at stige fra -2,9% til 0,7%, hvilket kan understøtte stemningen omkring EUR-valutaen. Held og lyk fyr, og nyd din weekend!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me