Yhdysvaltain istunnon Forex-tiedotus, 1. heinäkuuta – Riskialttius palautuu G20-huippukokouksen jälkeen, USD palaa takaisin

Tunnelma on ollut todella negatiivinen rahoitusmarkkinoilla viime kuukausina, kun maailmanlaajuinen kauppasota kärjistyi ja maailmantalous kääntyi vielä heikommaksi tämän vuoden toisella neljänneksellä kuin viime vuoden viimeisellä neljänneksellä, joka oli jo melko heikko. Yhdysvaltojen ja kiinalaisten sävyt ovat kuumeneet edelleen viime viikkoina, mikä vahingoitti tunnetta entisestään. Mutta oli vähän toivoa, että viime viikon perjantaina ja lauantaina pidetty G20-huippukokous toisi myönteisen tuloksen. Mutta samaan aikaan oli olemassa vaara uudesta epäonnistuneesta G20-huippukokouksesta, joka muuttaisi mielialan entistä negatiivisemmaksi.

Mutta G20-huippukokous sujui paremmin kuin useimmat odottivat, ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Kiinan virkamiesten kommentit viittaavat pian kauppasopimukseen. Trumpin ja Kiinan presidentin Xin välinen tapaaminen sujui hyvin, mikä on kääntänyt tunnelman jälleen positiiviseksi rahoitusmarkkinoilla pitkän ajan jälkeen. Osakemarkkinat avautuivat tänä aamuna suurella nousuvuodella, ja ne ovat indeksoineet korkeammalle Euroopan istunnossa, kun taas turvapaikat ovat muuttuneet laskeviksi. KULTA on menettänyt yli 50 dollaria ja palannut takaisin alle 1400 dollarin, kun taas USD / JPY ja EUR / CHF ovat kääntyneet nousuun tänään, mikä tarkoittaa, että CHF ja JPY ovat paineen alla. USD on myös paremmin tällä hetkellä, koska Kiinan kanssa käytävän kauppasodan loppu poistaisi yhden Buckin tärkeimmistä negatiivisista komponenteista.

Euroopan istunto

 • Euroalueen valmistava PMI – Tuotantosektori on kärsinyt pahimmin kaikkialta maailmasta tästä kauppasodasta, ja tänä aamuna Itä-Aasian luvut vahvistivat sen, samoin kuin Euroopasta. Kiinalainen Caixing-valmistus putosi alle 50-tason, mikä tarkoittaa, että se laski supistumisesta viime kuussa, kun Japani oli jo siellä, mutta laski edelleen alle, kuten luvut osoittivat. Toukokuun euroalueen valmistusraportti julkaistiin tänä aamuna, ja se osoitti jälleen hidastumisen laski 47,8 pisteestä 47,6 pisteeseen, myös odotukset puuttuivat. Vaikka tämä ei ollutkaan suuri yllätys, koska kaikki euromaiden valmistusmäärät heikentyivät tänään. Saksan valmistavan PMI: n arvo oli tänään 45,0 pistettä, odotettua 45,4 pistettä vähemmän. Ainakin Ranskan valmistus pysyy melko hyvin, vaikka se onkin pudonnut alhaisemmaksi 51,9 pisteeseen, kun se aiemmin oli 52,0, mutta se on edelleen kasvussa. Myös Italian valmistus hidastui laskusta 49,7 pisteestä 48,4: ään, mutta odotukset puuttuivat 48,7 pisteestä. Myös Espanjan valmistus supistui viime kuussa laski 50,1 pisteestä 47,8.
 • UK Manufacturing PMI – Ison-Britannian tuotanto laski toukokuussa, kuten viime kuukauden raportti osoitti. Ison-Britannian tuotannon odotettiin nousevan korkeammalle kesäkuussa, mutta se laski syvemmälle supistumalla pudoten 48 pisteeseen odotettua 49,5 pistettä vastaan. Tämä on heikoin lukema helmikuun 2013 jälkeen. Tuotantokomponentti laski myös 47,2 prosenttiin 50,3: sta aiemmin. Tämä on matalin lukema lokakuusta 2012 lähtien. Myös M4-rahan tarjonta laski 0,1%, kun sen odotettiin kasvavan 0,6%. Kun brittiläisten yritysten varastot ovat kasvaneet ensimmäisellä vuosineljänneksellä ennen häiritsevää Brexitiä, nyt talouden muoto on todella osoittamassa ja se on melko heikko.
 • OPEC on valmis jatkamaan tuotannon leikkauksia – Venäjän energiaministeri Alexander Novak puhui tänä aamuna asiasta sanoen, että kaikki ministerit hyväksyvät 9 kuukauden OPEC + -leikkausten jatkamisen. Yli 9 kuukauden pituisten leikkausten jatkamista ei ehdoteta, Iran vahvisti kokouksessa, että 9 kuukauden pidennys on hyvä ja kaikki nykyiset OPEC + -kiintiöt säilytetään jatkossa.
 • Lykätäänkö Brexitiä myös uudestaan? – Konservatiivisen johtajaehdokas Jeremy Hunt kommentoi aiemmin Brexitiä. Hän sanoi päättävänsä 30. syyskuuta mennessä, onko Brexit-sopimus mahdollinen. Hän aikoo neuvotella EU: n johtajien kanssa heinä-elokuussa. Mutta on todennäköistä, että Boris Johnson ottaa torien johtajan ja pääministerin aseman.

Yhdysvaltain istunto

 • Kiinan virkamiehet muuttuvat optimistisiksi nyt G20: n jälkeen – Yi Kiinan kansantasavallasta (PBOC) esitti joukon kommentteja Suomessa jonkin aikaa sitten. Hän sanoi, että työmarkkinoiden supistuminen on yksi tekijä hitaammassa kasvussa ja kasvavat ympäristötandardit vahingoittavat myös kasvua. Kiinan työvoiman tarjonta saavutti huippunsa vuosina 2010–2011. Kasvuvauhti hidastuu talouden kasvaessa. Vaihtotaseen ylijäämä pysyy alle prosentin suhteessa BKT: hen. Taloutta ohjaa pohjimmiltaan kotimainen kysyntä ja kulutus on nyt 2/3 kasvusta. Kiinalla on vielä paljon säästöjä, kun taas kasvuvauhti on noin 6%. Kiina ei halua kilpailukykyistä devalvaatiota. Meillä on edelleen käytäntö ja yritämme ylläpitää RMB: n vakautta. Ei halua myöskään RMB: n kilpailukykyistä devalvaatiota. Kiina jatkaa markkinasuuntautunutta valuuttauudistusta. Korot ovat tällä hetkellä mukavalla tasolla. Tuleva PBOC-politiikka on varovainen. G20-tulos oli hieman odotettua parempi. Kauppaneuvottelujen tiekartta on hyvin rakentava.
 • Saudi-Arabian Falih vahvistaa tuotannon leikkauksen – Saudi-Arabian öljyministeri Al-Falih puhui jonkin aikaa sitten ennen huomisen OPEC-kokousta. Hän sanoi, että OPEC oli jo sopinut tuotannon siirtämisen periaatteista. He olivat jo sopineet siirtymisperiaatteista, ja useammat maat haluavat 9 kuukautta 6 kuukauden sijaan. Saudien öljyntuotanto heinäkuussa oli noin 9,7 miljoonaa tynnyriä päivässä. Saudi-Arabian öljyntuotannon on oltava alle 10 bpd. OPEC + -säännöstenmukaisuus on paljon parempi 2H: ssa, eikä kysyntä välttämättä näytä synkältä vuodelle 2020. Iran ei halua OPECin tuomitsevan Yhdysvaltoja tässä kokouksessa. Näemme jo öljyn kysynnän kasvavan. Kaikki osoittaa oikeaan suuntaan. Hän toivoo pääsevän sopimukseen huomenna OPEC + -peruskirjasta. Iran sopi kaikista asioista tapaamassa Venäjän Novakin.
 • EKP ei ole optimistinen inflaatiosta – EKP: n jäsenet Pablos Hernadez de Cos ja Klaus Knot puhuivat Helsingissä sanoen, että inflaatio on kaukana tavoitteesta. Ilmeisesti olemme vaikeissa tilanteissa, inflaatio on kaukana tavoitteesta ja 1,6 prosentin inflaatioennuste vuodelle 2021 on kaukana heidän tavoitteestaan. Meillä on edelleen pitkittynyt epävarmuus, mutta emme ole taantumassa. Odotukset Q2: lle ja Q3: lle ovat epäedullisemmat kuin Q1: lle. On kiistatonta, että inflaatio pysyy liian alhaisena, ja epäsuotuisassa tilanteessa EKP päätti toimia
 • Yhdysvaltain ISM Manufacturing PMI – Yhdysvaltain ISM-valmistusraportti ei ollut niin huono kuin odotettiin. ISM: n valmistavan PMI: n arvo oli kesäkuussa 51,7 pistettä, kun taas sen odotettiin laskevan toukokuun 52,1 pisteestä 51,0 pisteeseen. Myös lopullinen valmistusliiketoiminta-alue tuli paremmin esiin, ja se vetäytyi melkein pysähtyneisyydestä ja nousi 50,6 pisteeseen toukokuun 50,1 pisteestä, jonka odotettiin pysyvän samalla tasolla kesäkuussa. Myös työllisyyskomponentti parani ja hyppäsi 54,7 pisteeseen aikaisemmasta 53,7 pisteestä. Vaikka muut indikaattorit, kuten maksetut hinnat, tulivat melko heikoilta 47,9 prosenttiyksiköllä aikaisemmasta 53,2: sta ja uudet tilaukset laskivat myös 50,0 prosenttiin, mikä tarkoittaa pysähtymistä, aiemmin 52,7 pistettä.

Nouseva USD / JPY

 1. Trendi on muuttunut viime päivinä
 2. Perusteet ovat nousussa nousuparille tälle parille
 3. 20 SA tarjoaa tukea H1-kaavioon

Liukuvat keskiarvot tarjoavat tukea tälle parille

USD / JPY on laskenut noin kahden kuukauden ajan siitä lähtien, kun se laski alemmaksi kauppasodan kärjistyessä. Tämä pari menetti noin 500 pistettä tuona aikana, mutta viime päivinä tilanne on parantunut tälle parille ja se on kääntänyt nousun. Hinta on noussut noin 150 pistettä pohjasta ja se aukesi suurella nousevalla aukolla viime yönä markkinoiden avautuessa G20-huippukokouksen myönteisten sävyjen vuoksi. 20 SMA (harmaa) tarjoaa myös tukea tälle parille, mikä tarkoittaa, että ostajat ovat tällä hetkellä hallinnassa.

Tiivistettynä

G20-huippukokous on parantanut asioita finanssimarkkinoilla, ja markkinoilla on nyt uusi positiivinen tunnelma. Kauppiaat ovat siirtymässä pois turvapaikoista, ja USD on parantunut huomattavasti. Mutta maailmantalous heikkenee edelleen, kuten muualta maailmasta tehdyt raportit paitsi Yhdysvallat osoittivat tänään.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me