Tärkeimmät Forex-tapahtumat vuodelle 2020

2019 on päättynyt ja olemme siirtymässä vuoteen 2020. Tämä on ollut rankka vuosi valuuttakauppiaille, koska politiikka on ollut tärkein veturi finanssimarkkinoilla tänä vuonna ja tiedämme, että politiikkaa ei voida arvailla etenkin näinä aikoina. Maailmantalous heikkeni huomattavasti vuoden 2018 lopussa, ja tietyt taloudet supistuivat taantumassa / taantumassa, erityisesti euroalueella.

Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä näimme maailmantaloudessa piristyneen, mutta kaupan jännitteet lisääntyivät vuonna 2019, mikä vaikutti kielteisesti maailmankauppaan ja maailmantalous on edelleen heikentynyt. Monet eri suurten talouksien sektorit ympäri maailmaa ovat pudonneet taantumasta, erityisesti valmistus ja teollisuustuotanto, jotka ovat kärsineet eniten kauppasodasta.

Mutta ne ovat vaikuttaneet myös muihin aloihin ja taloudellinen heikkous on levinnyt muille aloille, kuten rakentamiseen ja palveluihin. Inflaatio on heikentynyt huomattavasti Myös lasku on pysähtynyt viime kuukausina ja olemme nähneet hyvin lievää elpymistä viime kuukausina. Suuret keskuspankit ympäri maailmaa painivat paniikkipainiketta kesän aikana, ja ne ovat laskeneet korkoja useita kertoja. Se on parantanut hänen tilannettaan hieman, mutta katsotaanpa, mihin olemme menossa vuoteen 2020.

Keskuspankit

Kuten edellä mainittiin, keskuspankit nousivat korkoja viime vuosina, kun maailmantalous oli elpymässä. Mutta tänä vuonna kauppasota tarttui lopulta talouteen ja monet keskuspankit alkoivat taas löysätä rahapolitiikkaa. Australian keskuspankki ja Uuden-Seelannin keskuspankki ovat laskeneet korkoja 0,75 prosenttia alkukesästä lähtien. FED laski kolme kertaa peräkkäin samalla määrällä, kun taas Euroopan keskuspankki (EKP) laski talletuskorkoja -0,40%: sta -0,50%: iin syyskuussa ja aloitti QE: n (määrällinen keventämisohjelma, 20 miljardin euron joukkovelkakirjojen ostot).

Mikä tarina on vuonna 2020? No, suurten globaalien talouksien heikkeneminen on toistaiseksi pysähtynyt ja meillä on lievä elpyminen. Vaikka tärkeät alat, kuten valmistus ja teollisuustuotanto, ovat edelleen supistuneet, etenkin Saksassa ja Yhdysvalloissa. Myös Kiina on hidastunut. Joten keskuspankit ovat lopettaneet korkojen laskemisen toistaiseksi ja odotan niiden pitävän ne ennallaan tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Jos talous alkaa elpyä, saatamme nähdä koronnostoa FED: ltä, mutta vasta vuoden loppua kohti, kun he saavat vahvan vahvistuksen. Todennäköisin skenaario on kuitenkin se, että maailman ja Yhdysvaltojen talous ei heikkene edelleen eikä käänny suuresti. Joten keskuspankki todennäköisesti odottaa ja katsoa, ​​koska Yhdysvaltain vaalit on suunniteltu myös tämän vuoden lopulla. Jos maailmantalous todellakin heikkenee, ne tarjoavat vielä yhden leikkauksen, mutta pysähtyvät siihen.

Brexit / UK-kauppa

Brittiläinen yleisö on vahvistanut Brexitin nyt joulukuussa pidettyjen yleisten vaalien jälkeen, jotka tuottivat selkeän voittajan. Boris Johnson voitti enemmistön Ison-Britannian parlamentissa Brexit-lipulla, joten tulevaisuus on selvä, Yhdistynyt kuningaskunta on poissa EU: sta vuoden 2020 loppuun mennessä. Se tarjosi jonkin verran selkeyttä valuuttakauppiaille, koska yksi Brexit-yhtälön tuntemattomista on nyt ratkaistu, Iso-Britannia on ehdottomasti poistumassa.

Mutta he tarvitsevat edelleen kauppasopimuksen EU: n kanssa, muuten se on vain kova Brexit ja Britannia kaatuu EU: sta. Kauppasopimus vuoden sisällä on melkein mahdotonta. Kesti Kanadalla 7 vuotta päästäksesi sopimukseen EU: n kanssa. Joten aikataulu on erittäin tiukka. Mutta Boris Johnson kuulostaa luottavaiselta kauppasopimuksesta ja hänellä saattaa olla asia, sillä Yhdistynyt kuningaskunta voi saada valmiiden mallien Norjan tai Kanadan sopimuksista EU: n kanssa. Jos kauppasopimuksen mahdollisuudet kasvavat, odota GBP: n kääntyvän jälleen melko nousuun. Mutta siihen asti on pitkä vuoristorata.

Kauppasota

Kauppasota eteni suhteettomasti tänä vuonna, mikä oli yksi tärkeimmistä syistä valmistustoiminnan hidastumiseen, samoin kuin suurten keskuspankkien aiempien vuosien rahan kiristyminen. Yhdysvaltojen kauppatullit Kiinaan ovat 550 miljardia dollaria, kun taas Yhdysvaltojen tuotteiden kiinalaiset tullit ovat 185 miljardia dollaria. Vaikka vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä retoriikka jäähtyi ja näimme vihdoin Yhdysvaltain ja Kiinan välisen kauppasopimuksen, nimeltään ensimmäisen vaiheen sopimus.

Markkinat innostuivat viime päivinä, mikä johti sopimukseen, joka allekirjoitetaan tammikuun alussa. Mutta se ei kestänyt liian kauan yksityiskohtien nähtyään. Tämä on vain maataloussopimus, jossa ei puututa tärkeimpiin kysymyksiin, kuten immateriaalioikeuksien varastamiseen, pakkoteknologian siirtoon kiinalaisiin yrityksiin jne., Ja sovitut ostot eivät ole paljon suurempia kuin nykyinen taso. Viimeaikaiset positiiviset sävyt viittaavat jatkokeskusteluihin ja mahdolliseen merkityksellisempään sopimukseen. Donald Trump haluaisi sen, koska se tarkoittaisi hänen voittaneen Kiinan, mikä olisi vahva kortti vaaleihin. Mutta Kiina saattaa pelata kovaa vaaleihin asti toivoen, että Donald Trumpia ei valita uudelleen. Vaikka kyselyjen perusteella Donald Trump saa todennäköisesti toisen toimeksiannon ensi vuonna. Joka tapauksessa kaikki on melko arvaamatonta tässä asiassa. Meidän on noudatettava kommentteja ja mentävä tunnelman kulkuun.

Yhdysvaltain vaalit

Yhdysvaltain vuoden 2020 presidentinvaalien kohtalo näyttää yhä ennakoitavammalta. Tuki Donald Trumpille on lisääntynyt ajan myötä ja kun otetaan huomioon, että useat viimeiset Yhdysvaltain presidentit ovat saaneet toisen mandaatin, kertoimet viittaavat toiseen toimeksiantoon Trumpille. Donald Trumpilla on tähän mennessä ollut melko vähän voittoja, kuten talouden parantuminen viimeaikaisesta heikkoudesta huolimatta, Yhdysvaltain kuluttajien korkeammista tuloista ja menoista, uusi kauppasopimus Pohjois-Amerikassa, Kiinan asettaminen seinää vasten. Näemme, mihin hän menee vuonna 2020. Demokraateilla ei ole vakavia kilpailijoita, mutta saatamme nähdä Hillary Clintonin palaavan tai Michelle Obaman viimeisenä keinona. Mutta uskon silti, että Trump voittaa, mikä on positiivinen asia USD: lle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me