Vaalipiiska sai monet kiinni markkinoiden väärällä puolella. Punta repeää samalla kun jeni liukastuu

Markkinatoimijat odottivat Hillary Clintonin voittoa. Kuinka suuren yllätyksen he saivat, kun Donald Trump otti johtoaseman jälkeen jäädessään (äänten suhteen) jonkin aikaa. Kun finanssimaailma tajusi, että Trump aikoo voittaa, se vastasi suurella riskien torjumisella. Osakkeet myytiin dramaattisesti, suuria määriä rahaa virtasi turvasataman varoihin, kuten Japanin jeniin ja kultaan. Yhdysvaltain dollari heikkeni merkittävästi kaikkia tärkeimpiä valuuttoja vastaan, lukuun ottamatta Kanadan dollaria ja Australian dollaria. Nämä kaksi olivat jopa heikompia kuin dollari, koska ne ovat hyödykevaluuttoina erityisen alttiita riskien vähentämiselle. Japanin jeni, Sveitsin frangi, Ison-Britannian punta ja euro nousivat voimakkaasti dollariin nähden hyvin lyhyessä ajassa. Esimerkiksi jeni sai yli 400 pistettä dollariin nähden muutamassa tunnissa.

 

Sijoittajien mieliala muuttui kuitenkin nopeasti riskien siirtämisestä riskeihin. Nämä pahentuneet liikkeet kääntyivät pian päinvastaisiksi, ja muutamat näistä valuutoista menettivät jopa enemmän tilaa Yhdysvaltain dollariin nähden kuin mitä ne alun perin saivat. Yksi tällainen valuutta on euro. Katsotaanpa EUR / USD:

 

EUR / USD tuntikaavio

 

Täällä voit nähdä massiivisen europopin keskiviikkona. On selvää, että monet pitkät kauppiaat jäivät markkinoiden väärälle puolelle. Monet näistä kauppiaista pakotettiin pois asemastaan, kun markkinat kääntyivät jyrkästi myöhemmin päivällä. Siksi en koskaan luota pelkästään perusteelliseen analyysiin tehdessäni kaupankäynnin päätöksiä. Monesti markkinat joko reagoivat liikaa peruskatalyytteihin tai jättävät sen huomiotta. Joskus reaktio tapahtuu tiettyyn katalysaattoriin, mutta paljon heikompaa kuin odotettiin. Voivatko markkinat koskaan hinnoittaa perustekijöillä tehokkaasti? Toisaalta tekninen analyysi on paljon parempi tapa arvioida markkinoiden suunta. Sitä päivitetään useammin, mikä tarkoittaa, että voimme nopeasti nähdä, onko markkinoilla tapahtunut jotain todella tärkeää. Esimerkiksi jos jollakin on lyhyt positio EUR / USD-kurssilla ja hinta liikkuu vähitellen alhaisemmaksi, erittäin suuren 5 minuutin nousevan kynttilän, sanotaan 60 siementä, ulkonäkö huolestuttaa elinkeinonharjoittajaa. Tämä voi merkitä trendin kääntymistä tai että erittäin terävä korjaus saattaa olla tulossa. Tässä on päivittäinen EUR / USD-kaavio:

 

EUR / USD päivittäinen kaavio

 

EUR / USD näyttää varmasti tällä hetkellä erittäin negatiiviselta, ja monet kauppiaat, jotka ostivat alkuperäisen palautumisen, pysäytettiin, kun se kääntyi. Tämä positioiden selvitystila lisäsi vauhtia jyrkkään myyntiin, joka seurasi alkuperäistä palautumista. Parin näkymät ovat toistaiseksi negatiiviset, ja ehkä saatamme kohdata hyviä mahdollisuuksia myydä se seuraavien päivien aikana.

 

GBP / USD

 

Koko tämän viikon myllerryksen ja epävakauden Britannian punta on suoriutunut melko hyvin. Vaikka Yhdysvaltain presidentinvaalit todella rankaisivat euroa, se tosiasiallisesti auttoi puntia saamaan lisää maata. Katso tätä GBP / USD: n päivittäistä kaaviota:

 

GBP / USD päivittäinen kaavio

 

Keskiviikkona paria oli paljon, mutta torstaina punta ylitti selvästi dollarin. Ison-Britannian punnassa on varmasti paljon vahvuutta, ja GBP / USD ja muut punta-parit voisivat varmasti tarjota erinomaisia ​​kaupankäyntimahdollisuuksia lähitulevaisuudessa. GBP / USD julkaisi torstaina hyvän vahvan päivän ja nousi noin 147 pistettä.

 

USD / JPY

 

Tämä pari kumosi myös keskiviikkona aiheutuneet alkuperäiset tappiot. Katso seuraava kaavio:

 

USD / JPY tuntikaavio

 

Olemme todella nähneet suuria muutoksia FX-markkinoilla tällä viikolla! Markkinoiden liikkeellä on rahaa, ja lisääntynyt volatiliteetti voi viedä sinut tavoitteisiisi nopeammin.

 

Huomaa, kuinka 20-EMA (sininen liukuva keskiarvo) alkoi toimia dynaamisena tukena pian hinnan tunkeutumisen jälkeen. Alue on merkitty punaisella suorakulmalla yllä olevaan kaavioon.

 

Olen innoissani kaikesta epävakaudesta, ja seuraavien päivien aikana saatamme saada jonkin verran kauppaa. Ehkä voimme saada esimerkiksi 20-EMA: n mehukkaita vetoja tuntikaavioon. Varmista vain, että markkinat muodostavat edelleen korkeampia ylä- ja alamäkiä, jos päätät tulla pitkään.

 

Kaikista käytännön syistä meillä ei ole tärkeitä taloustietoja julkistettu huomenna (perjantaina). Polocin puhe BOC: sta (Bank of Canada) klo 15:50 GMT, mikä saattaa aiheuttaa jonkin verran markkinoiden liikkumista, mutta epäilen, näkisekö siitä paljon toimia.

 

Kannattava kauppa!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me