Valgpiskesaven fangede mange på den forkerte side af markedet. Pundet falder, mens yenen glider

Markedsaktører forventede en sejr af Hillary Clinton. Hvilken overraskelse de fik, da Donald Trump tog føringen efter at have haltet bagud (i form af stemmer) i et stykke tid. Da finansverdenen indså, at Trump ville vinde, reagerede den med et stort risiko-off-træk. Aktier solgt dramatisk, store mængder penge strømmede til aktiver i sikre havne som den japanske yen og guld. Den amerikanske dollar svækkedes markant over for alle de store valutaer undtagen den canadiske dollar og den australske dollar. Disse to var endnu svagere end dollaren, fordi de som råvarevalutaer er særligt sårbare over for fald i risikofri bevægelser. Den japanske yen, den schweiziske franc, det britiske pund og euroen steg massivt mod dollaren på meget kort tid. For eksempel fik Yen mere end 400 kerner mod dollaren på få timer.

 

Imidlertid vendte investorstemningen hurtigt fra risk-off til risk-on. Disse forværrede bevægelser vendte hurtigt om, og nogle få af disse valutaer endte med at tabe mere terræn mod den amerikanske dollar, end de oprindeligt fik. En sådan valuta er euroen. Lad os se på EUR / USD:

 

EUR / USD Time-diagram

 

Her kan du se den massive Euro-pop onsdag. Det er indlysende, at mange lange handlende blev fanget på den forkerte side af markedet. Mange af disse handlende blev tvunget ud af deres positioner, da markedet vendte kraftigt senere på dagen. Derfor stoler jeg aldrig udelukkende på grundlæggende analyser for at træffe handelsbeslutninger. Mange gange reagerer markedet enten på grundlæggende katalysatorer, eller det ignorerer det. Nogle gange er der en reaktion på en bestemt katalysator, men langt svagere end forventet. Kan markedet nogensinde prissætte fundamentalt effektivt? Teknisk analyse er derimod en meget bedre måde at måle, hvor markedet er på vej. Det opdateres oftere, hvilket betyder, at vi hurtigt kan se, om der er sket noget virkelig vigtigt på markedet. For eksempel, hvis nogen har en kort position, der kører på EUR / USD, og ​​prisen gradvist bevæger sig lavere, ville udseendet af et meget stort 5-minutters bullish lys, lad os sige 60 pips, virkelig vedrøre den erhvervsdrivende. Dette kan signalere en tilbageførsel, eller at en meget skarp korrektion kan være på vej. Her er et dagligt diagram over EUR / USD:

 

EUR / USD dagligt diagram

 

EUR / USD ser bestemt meget negativ ud i øjeblikket, og mange handlende, der købte den oprindelige afvisning, blev stoppet, da den vendte om. Denne afvikling af positioner tilføjede netop momentum til den skarpe udsalg, der fulgte efter den indledende afvisning. Udsigterne for parret forbliver negative indtil videre, og måske støder vi muligvis på nogle gode muligheder for at sælge det i løbet af de næste par dage.

 

GBP / USD

 

Gennem hele denne uges uro og volatilitet har det britiske pund klaret sig ret godt. Mens det amerikanske præsidentvalg virkelig straffede euroen, hjalp det faktisk pundet med at få noget mere terræn. Se på dette daglige diagram over GBP / USD:

 

GBP / USD dagligt diagram

 

Onsdag var der meget hugg på dette par, men på torsdag overgik pundet solidt dollaren. Der er bestemt meget underliggende styrke i det britiske pund, og GBP / USD og andre pundpar kunne helt sikkert tilbyde nogle gode handelsmuligheder i den nærmeste fremtid. GBP / USD postede en god stærk dag torsdag og steg omkring 147 kerner.

 

USD / JPY

 

Dette par reverserede også sine oprindelige tab, som det påløb onsdag. Se på følgende diagram:

 

USD / JPY Time-diagram

 

Vi har virkelig set nogle store træk på valutamarkedet i denne uge! Hvor der er markedsbevægelse, er der penge at tjene, og øget volatilitet kan bringe dig hurtigere til dine mål.

 

Læg mærke til, hvordan 20-EMA (det blå glidende gennemsnit) begyndte at fungere som dynamisk support kort efter, at prisen brød igennem. Området er markeret med det røde rektangel i diagrammet ovenfor.

 

Jeg er begejstret for al volatilitet, og vi får muligvis en omsættelig opfølgning i de næste par dage. Måske får vi måske nogle saftige tilbagetrækninger til 20-EMA på et timekort, for eksempel. Bare sørg for, at markedet stadig danner højere højder og højere lavtryk, hvis du beslutter dig for at gå lang tid.

 

Af alle praktiske årsager har vi ikke planlagt vigtige økonomiske dataudgivelser i morgen (fredag). Der er en tale af Mr. Poloz fra BOC (Bank of Canada) kl. 15:50 GMT, som kan forårsage en vis markedsbevægelse, men jeg tvivler på, om vi vil se en masse handlinger som følge af det.

 

Rentabel handel!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me