Viikkokatsaus, 4. tammikuuta 2021 – 8. tammikuuta 2021: Suosituimmat seurattavat taloudelliset tapahtumat

Laajapohjainen Yhdysvaltain dollari päättyy tällä viikolla laskusuuntaisesti, sillä viivästyneet rokotetoiveet ja Yhdysvaltain keskuspankin todennäköinen rahan keventäminen todennäköisesti heikentävät Yhdysvaltain valuuttaa. Tämän lisäksi Yhdysvaltain dollarin tappiot voivat liittyä myös koronaviruksen (COVID-19) olosuhteiden pahenemiseen Yhdysvalloissa, mikä herättää edelleen pelkoa talouden hidastumisesta Yhdysvalloissa, mikä osaltaan lisää vihollisen tappioita.. 

Lammen toisella puolella piristävä markkinatunnelma, jota tukee koronavirusrokotteita koskeva optimismi, kehottaa sijoittajia etsimään riskialttiimpia omaisuuseriä, jotka on sidottu maailmanlaajuisiin hyödykkeisiin ja kehittyviin markkinoihin. On syytä muistaa, että Yhdysvaltain dollari-indeksi (DXY) kärsi viime viikolla suurimmat tappiot viimeisen kahden viikon aikana lähinnä sen jälkeen, kun Yhdysvaltain parlamentin edustajat tukivat Yhdysvaltain presidentin Trumpin vaatemia 2000 dollarin COVID-kannustinpalkkioita..

Tulevaa viikkoa ajatellen PMI- ja työttömyyskorvaussarjat, OPEC-JMMC-kokoukset ja FOMC-kokouksen pöytäkirjat voisivat ajaa runsaasti otsikoita pitääkseen markkinat liikkeellä. Tämän lisäksi geopoliittiset jännitteet ja koronaviruksen otsikot seuraavat myös tiiviisti ja ovat avainasemassa markkinoiden riskitasojen määrittämisessä.

Tämän viikon suosituimmat taloudelliset tapahtumat

Markit Manufacturing PMI – maanantai – 9.30 GMT

Nämä tiedot julkaisee yleensä Chartered Institute of Purchasing & Supply and Markit Economics, joka mittaa Ison-Britannian valmistussektorin talouskasvua. On syytä mainita, että Yhdistyneen kuningaskunnan palvelusektori ei vaikuta tähän positiivisesti tai negatiivisesti. Elinkeinonharjoittajat haluavat korkeimmat mahdolliset luvut, jotka otetaan nouseviksi GBP-valuutalle. Mikä tahansa yli 50 lukema osoittaa toimialan laajenemisen. Vastaavasti alle 50: n lukemat osoittavat supistumista.

Ennustetusta näkymästä tietojen odotetaan olevan 57,3, mikä on sama kuin edellinen lukema, ja tämä ei ehkä anna mitään merkityksellistä sysäystä GBP-valuutalle.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 57.3

DEV: 0,77

MIELET: 55.9

PÄIVÄMÄÄRÄ: 12/16/2020 09:30

2): OPEC-JMMC-kokoukset: – maanantai – 10:00 GMT

Näihin kokouksiin osallistuvat edustajat OPEC: n 13 jäsenestä ja 11 muusta öljypitoisesta maasta. Kokouksen tarkoituksena on koordinoida ja yhtenäistää jäsenvaltioiden öljypolitiikkaa ja varmistaa öljymarkkinoiden vakauttaminen pyrkien turvaamaan tehokas, taloudellinen ja säännöllinen öljynsaanti kuluttajille.

He keskustelevat useista energiamarkkinoita koskevista kysymyksistä ja ennen kaikkea sopivat kuinka paljon öljyä ne tuottavat. Kun kokous on ohi, virkamiehet puhuvat yleensä toimittajien kanssa koko päivän. Tämän seurauksena virallinen lausunto politiikan muutoksista ja kokouksen tavoitteista julkaistaan ​​kokousten päätyttyä.

3): USA ISM Manufacturing PMI – tiistai – 15:00 GMT:

Nämä tiedot osoittavat normaalisti liiketoiminnan olosuhteet Yhdysvaltain valmistussektorilla. Se on yksi johtavista yleisen taloudellisen tilanteen indikaattoreista Yhdysvalloissa. Yli 50 tuloksen nähdään olevan positiivinen (tai nouseva) greenbackille; päinvastoin, alle 50: n tulokset nähdään valuutan laskevana.

Ennustetusta näkymästä datan odotetaan laskevan 57,5: stä 56,6: een, mikä ei välttämättä jätä merkittävää laskusuuntaista vaikutusta USD-valuuttaan, koska lukema on edelleen yli 50.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 57.5

DEV: -0,31

Miinukset: 58

PÄIVÄYS: 12/01/2020 15:00

4): ADP: n työllisyyden muutos – keskiviikko – 13:15

Nämä tiedot julkaisee yleensä Automaattinen tietojenkäsittely, Inc., joka tutkii työllisten määrän muutosta Yhdysvalloissa. Yksinkertaisesti sanottuna tämän indikaattorin kasvulla on myönteinen vaikutus kulutusmenoihin, mikä siten stimuloi talouskasvua. Tämän seurauksena korkeat luvut nähdään positiivisina tai nousevina dollareina; päinvastoin, matalat luvut nähdään laskevana Yhdysvaltain valuutalla. Ennusteiden mukaan luvun odotetaan laskevan 307 000: sta 75 000: een, mikä voi heikentää Yhdysvaltain valuuttaa.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 307 K

DEV: -0,22

Miinukset: 410 K.

PÄIVÄMÄÄRÄ: 12/02/2020 13:15

 

5): FOMC: n kokouspöytäkirja – keskiviikko – 19:00 GMT

Liittovaltion avoimen markkinakomitea järjestää kahdeksan kokousta vuodessa. Kokouksen tarkoituksena on tarkastella taloudellisia ja rahoituksellisia olosuhteita, määrittää asianmukainen rahapolitiikan kanta ja arvioida riskit hintavakauden ja kestävän talouskasvun pitkän aikavälin tavoitteille. On syytä mainita, että FOMC-pöytäkirjat julkaisee yleensä keskuspankin hallintoneuvosto, jotka ovat selkeä opas Yhdysvaltojen tulevaan korkopolitiikkaan. Hawkish-sävy nähdään positiivisena tai nousevana USD-valuutassa.

 

6): Ensimmäiset työttömyyskorvaukset – torstai – 13:30 GMT

Nämä tiedot julkaisee yleensä Yhdysvaltain työministeriö, joka mittaa ensimmäistä kertaa valtion työttömyysvakuutusta hakevien henkilöiden määrää. Jos luku on odotettua suurempi, se osoittaa heikkoutta Yhdysvaltain työmarkkinoilla, mikä puolestaan ​​vaikuttaa kielteisesti Yhdysvaltain talouden vahvuuteen ja suuntaan. Päinvastoin, matalat lukemat nähdään positiivisina tai nousevina dollareina.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 787 K

DEV: -0,56

MIELET: 833 K

PÄIVÄMÄÄRÄ: 31.12.2020 13:30

7): ISM Services PMI – torstai – 15:00 GMT

Nämä tiedot julkaisee yleensä Institute for Supply Management (ISM), joka mittaa liiketoiminnan olosuhteita Yhdysvaltojen muulla kuin teollisuussektorilla. On syytä huomata, että ei-valmistavalla sektorilla ei ole positiivista tai negatiivista vaikutusta BKT: hen tai ISM Manufacturingiin verrattuna. Yli 50 tuloksen nähdään olevan positiivinen (tai nouseva) USD: lle. Päinvastoin, alle 50-luvut nähdään laskevina dollareina. Ennusteiden mukaan luvun odotetaan laskevan 55,9: stä 54,5: een, mikä voi heikentää Yhdysvaltain valuuttaa.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 55.9

DEV: -0,04

Miinukset: 56

PÄIVÄMÄÄRÄ: 12.3.2020 15:00

8): CAD – työttömyysaste – perjantai – 13:30 GMT

Kanadan tilastokeskus julkaisee nämä tiedot, joilla mitataan työttömien työntekijöiden lukumäärä jaettuna siviilien koko työvoimalla. Se on yksi Kanadan talouden keskeisistä indikaattoreista, koska työttömien määrä on tärkeä merkki yleisestä taloudellisesta tilanteesta, koska kuluttajamenot korreloivat voimakkaasti työmarkkinoiden olosuhteiden kanssa. Jos korko nousee, se osoittaa laajentumisen puutetta Kanadan työmarkkinoilla. Tämän seurauksena työttömyysasteen nousu johtaa heikkouteen Kanadan taloudessa. Matala luku nähdään kuitenkin nousevana CAD: n suhteen; päinvastoin, nousun nähdään olevan negatiivinen tai laskeva CAD: n suhteen.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 8,5%

DEV: -1,16

Miinukset: 8,9%

PÄIVÄYS: 12.4.2020 13:30

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me