WTI-karhuputki jatkuu – kaikki silmät OPEC-päätöksestä

Tiistaina Aasian kaupankäynnin aikana WTI raakaöljyn hinta ei pystynyt pysäyttämään edellisen päivän tappioputettaan, ja se pysyi masentuneena 45,00 dollarin tasolla, lähinnä sijoittajien lisääntyneen uteliaisuuden vuoksi ennen OPEC + -kokousta, jossa päätös tehdään jatkaako OPEC + -organisaatio nykyisiä 7,7 miljoonan tynnyrin tuotannon leikkauksiaan vai pysäyttääkö ne leikkaukset.

Jos maailman merkittävät tuottajat jatkavat tuotannon leikkauksia, se tukisi raakaöljyn hintoja. Meren toisella puolella Yhdysvaltain COVID-19 -apupaketin viivästyminen ja huolet koronavirustapausten lisääntyvästä määrästä ympäri maailmaa ovat myös tärkeässä asemassa raakaöljyn hinnan heikentämisessä. Samaan aikaan pitkäaikainen epävarmuus Brexitin kauppaneuvotteluista ja pelot täysimittaisesta kauppa- / poliittisesta sodasta lännen ja Kiinan välillä ovat vahingoittaneet myös raakaöljyn hintoja. Sitä vastoin Kiinan Caixin Manufacturing PMI: n hyvä julkaisu marraskuussa lisäsi toiveita Kiinan talouden elpymisestä, joka osoittautui yhdeksi johtavista tekijöistä, joka on auttanut rajoittamaan raakaöljyn hintojen syvempiä tappioita.

Samaan aikaan Yhdysvaltain dollarin jatkuvaa heikkoutta, joka johtuu Yhdysvaltain keskuspankin mahdollisuuksista jatkaa rahan keventämistä, voidaan myös pitää yhtenä avaintekijöistä, joka auttaa selvittämään raakaöljyn hinnan laskusuuntaisia ​​muutoksia, mikä johtuu öljyn hinnan ja Yhdysvaltain dollarin hinnan väliseen käänteiseen suhteeseen. Tällä hetkellä raakaöljyn kaupankäynnin arvo on 45,02 dollaria ja se on vahvistumassa välillä 44,83 ja 45,34.

Koska öljynviejämaiden järjestön (OPM) jäsenet eivät ole päässeet tuotantoon liittyvään päätökseen ministerien yhteisen seurantakomitean (JMMC) kokouksessa, he tarvitsevat vielä yhden päivän keskusteluja ja taistelun tuotannon tason lisäämiseksi. Kun he ovat tehneet päätöksen, johtajat ottavat yhteyttä liittolaisiinsa välittääkseen OPEC + -päätöksen torstaina Reutersin mukaan.

Öljynviejämaiden järjestön (OPEC) jäsenet eivät antaneet vihjeitä tuotantoon liittyvästä päätöksestä JMMC-kokouksen aikana, mikä on aiheuttanut paljon uteliaisuutta sijoittajien keskuudessa nähdäksesi, jatkaako OPEC + -järjestö nykyistä tuotannon leikkaukset 7,7 miljoonaa tynnyriä päivässä, tai lopettaa leikkaukset. Siksi OPEC ja sen liittolaiset, OPEC +, ovat lykänneet tuotantopoliittisia keskusteluja torstaihin. On syytä muistaa, että OPEC + -ryhmä oli alun perin valmis helpottamaan tuotannon leikkauksia noin 2 miljoonalla BPD: llä tammikuusta lähtien, mutta kysyntä on edelleen heikkoa, joten suurin osa sijoittajista toivoo tuotannon leikkausten pysyvän paikallaan.

Muualla pelot koronavirustapausten (COVID-19) lisääntymisestä Yhdysvalloissa, Euroopassa ja joissakin merkittävissä Aasian valtioissa aiheuttavat edelleen huolta maailmantalouden elpymisestä, mikä lisää taakkaa raakaöljyn hinnoille. Viimeisimmän raportin mukaan koronaviruksen (COVID-19) luvut Yhdysvalloissa kasvavat päivittäin. Lammen toisella puolella Brexit-ongelmat ja keskustelut lännen ja Lohikäärmekansan välisten jännitteiden ympärillä painostavat edelleen raakaöljyn hintoja.

Huolimatta koronaviruksen (COVID-19) pahenemisesta ja huolesta Länsi- ja Kiinan välisestä täysimittaisesta kauppa- / poliittisesta sodasta, markkinakaupan ilmapiiri on vilkkunut vihreänä Aasian istunnon alusta lähtien. Syynä tähän saattaa olla Kiinan marraskuun optimistinen Caixin Manufacturing PMI, joka äskettäin lisäsi toiveita Kiinan talouden elpymisestä ja josta tuli avaintekijä, joka on auttanut hillitsemään raakaöljyn hintojen laskusuuntaista nousua. Datasarjassa Kiinan Caixin Manufacturing Purchase Managers Index (PMI) marraskuussa oli 54,9 marraskuussa, mikä oli lokakuun 53,6..

Sillä välin Yhdysvaltojen, Euroopan ja Ison-Britannian lääke-sääntelyviranomaisten on määrä hyväksyä koronavirusrokotteet, joiden tehokkuusaste on viimeisten kokeiden aikana ollut noin 90%. Tämä puolestaan ​​on lisännyt toiveita kauan odotetun pandemian hoidon nopeasta toimittamisesta, mikä on auttanut rajoittamaan raakaöljyn menetyksiä.

Yhdysvaltain dollarin tasolla laajapohjainen Yhdysvaltain dollari ei pystynyt pysäyttämään aikaisemman päivän laskusuuntaansa, ja pysyi laskevana Aasian istunnon aikana, kun epäilyt Yhdysvaltain COVID-19: n elpymisestä jatkuvat. Sillä välin Yhdysvaltain keskuspankin todennäköisyys rahan keventämiselle painaa myös dollaria. On syytä muistaa, että Fedin puheenjohtaja Jerome Powell ja valtiovarainministeri Steve Mnuchin osoittivat molemmat valmiutta maan talouskasvun edistämiseen maanantaina esittämiensä lausuntojen aikana. Tämän lisäksi COVID-19-rokotekehittäjien lupaavat tiedot kannustavat sijoittajia kohti riskialttiimpia valuuttoja ja tuottavampia varoja pikemminkin kuin turvasatamia, mikä lopulta johti turvasataman Yhdysvaltain dollarin menetyksiin. Yhdysvaltain dollarin tappioista on tullut avaintekijä, joka on pitänyt kannen raakaöljyn hintojen mahdollisilla lisähäviöillä, koska öljyn hinta on käänteisesti yhteydessä Yhdysvaltain dollarin hintaan. Samaan aikaan kello 21.27 ET (1:27 AM GMT) Yhdysvaltain dollariindeksi Futuurit, joka seuraa dollaria takaisin muiden valuuttojen joukosta, oli pudonnut 0,12% 91,903: een..

Jos päivältä ei ole merkittäviä tietoja / tapahtumia, kauppiaat pitävät silmänsä American Petroleum Institute -yhtiön raakaöljyn toimitustiedoista, jotka erääntyvät myöhemmin päivällä. Tämän lisäksi USA: n ärsykepaketin päivitykset ovat myös avaintekijöitä. Sillä välin myös riskikatalyytit, kuten geopolitiikka ja virusten ongelmat, unohtamatta Brexitiä, ovat avainasemassa uuden suunnan seuraamiseksi. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me