WTI Bearish Streak fortsætter – Alle øjne på OPEC-beslutningen

Under tirsdagens asiatiske handelssession, blev WTI råolieprisen undlod at sætte en stopper for den tabende strækning den foregående dag, idet den fortsat var deprimeret omkring niveauet $ 45,00, hovedsagelig på grund af den intensiverede nysgerrighed fra investorernes side inden et OPEC + -møde, hvor en beslutning vil blive taget til, om OPEC + -organisationen vil fortsætte med deres nuværende produktionsnedskæringer på 7,7 millioner tønder om dagen eller stoppe disse nedskæringer.

Hvis de betydelige producenter i verden udvider deres produktionsnedskæringer, vil dette understøtte priserne på råolie. Over havet spiller forsinkelsen i den amerikanske COVID-19-hjælpepakke og bekymringerne over det intensiverede antal coronavirus-sager over hele kloden også en vigtig rolle for at underminere råoliepriserne. I mellemtiden har den langvarige usikkerhed over Brexit-handelsforhandlingerne og frygt for en fuldgyldig handel / politisk krig mellem Vesten og Kina også skadet råoliepriserne. Omvendt gav den optimistiske frigivelse af Kinas Caixin Manufacturing PMI til november håb om økonomisk opsving i Kina, hvilket viste sig at være en af ​​de førende faktorer, der har været med til at begrænse dybere tab i råoliepriserne.

I mellemtiden kan den igangværende svaghed i den amerikanske dollar, udløst af mulighederne for yderligere monetær lempelse fra den amerikanske centralbank, også betragtes som en af ​​de nøglefaktorer, der hjælper med at undersøge bearish bevægelser i råoliepriserne på grund af til det omvendte forhold mellem olieprisen og prisen på den amerikanske dollar. I øjeblikket handler råolie til $ 45,02 og konsolideres i et interval mellem 44,83 og 45,34.

Efter at have undladt at nå frem til nogen produktionsrelateret beslutning under det fælles ministerielle overvågningsudvalg (JMMC) -møde, har organisationen for olieeksportlande (OPEC) -medlemmer brug for en dag til diskussioner og en kamp for at presse på for at øge produktionsniveauerne. Når de har nået en beslutning, vil lederne henvende sig til deres allierede for at formidle OPEC + -beslutningen torsdag pr. Reuters.

Organisationen for olieeksportlande (OPEC) medlemmer undlod at give nogen holdepunkter for den produktionsrelaterede beslutning under JMMC-mødet, hvilket har resulteret i en masse nysgerrighed blandt investorerne for at se, om OPEC + -organisationen vil fortsætte med deres nuværende produktionsnedskæringer på 7,7 millioner tønder om dagen eller stoppe disse nedskæringer. Derfor har OPEC og dets allierede, OPEC +, udsat deres outputpolitiske drøftelser til torsdag. Det er værd at huske, at OPEC + -gruppen oprindeligt var klar til at lette produktionsnedskæringer med ca. 2 millioner BPD fra januar, men efterspørgslen er fortsat svag, så de fleste investorer håber, at produktionsnedskæringerne forbliver på plads.

Andetsteds fremmer frygt for stigende antal koronavirus (COVID-19) tilfælde i USA, Europa og nogle af de bemærkelsesværdige asiatiske lande stadig bekymringer over det globale økonomiske opsving, hvilket lægger en yderligere byrde på råoliepriserne. I henhold til den seneste rapport stiger coronavirus (COVID-19) tallene i USA dag for dag. På tværs af dammen udøver Brexit-trængsler og samtaler omkring spændingerne mellem Vesten og Dragon Nation yderligere pres på råoliepriserne.

På trods af de forværrede betingelser for coronavirus (COVID-19) og bekymringerne over den fuldgyldige handel / politiske krig mellem Vesten og Kina, har markedets handelsstemning blinket grønt siden den asiatiske session startede. Årsagen til dette kunne være forbundet med Kinas upbeat Caixin Manufacturing PMI for november, som for nylig øgede håbet om det økonomiske opsving i Kina og blev den nøglefaktor, der har været med til at dæmme op for det baisse opsving i råoliepriserne. På datafronten kom Kinas Caixin-produktionsindkøbschefindeks (PMI) for november ind på 54,9 for november, hvilket var en stigning fra 53,6 i oktober.

I mellemtiden er de farmaceutiske tilsynsmyndigheder i USA, Europa og Storbritannien indstillet på at godkende koronavirusvacciner, der har vist ca. 90% effektivitetsrater under deres endelige forsøg. Dette har til gengæld øget håbet om den tidlige levering af den længe ventede kur mod pandemien, hvilket har bidraget til at begrænse tabet i råolie.

På USD-fronten kunne den brede amerikanske dollar ikke standse sin faldende række tidligere på dagen og forblev baisse under den asiatiske session, da tvivlen fortsætter over det økonomiske opsving fra COVID-19 i USA. I mellemtiden vejer sandsynligheden for yderligere monetær lempelse fra den amerikanske centralbank også på greenbacken. Det er værd at huske, at Fed-formand Jerome Powell og finansminister Steve Mnuchin begge viste parathed til yderligere stimulans til at hjælpe den økonomiske vækst under deres forberedte bemærkninger mandag. Derudover tilskynder de lovende data fra COVID-19-vaccineudviklere investorer mod mere risikable valutaer og aktiver med højere afkast snarere end aktiverne, der i sidste ende førte til tab i den sikre havn US dollar. Tabene i den amerikanske dollar er blevet den nøglefaktor, der har holdt låg på eventuelle yderligere tab i råoliepriserne, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I mellemtiden var kl. 21:27 ET (1:27 AM GMT) den amerikanske dollarindeks futures, der sporer greenback mod en spand andre valutaer, faldet med 0,12% til 91,903.

I mangel af væsentlige data / begivenheder på dagen vil markedshandlerne holde øje med data om råolieforsyning fra American Petroleum Institute, som forventes senere på dagen. Ud over dette vil opdateringerne om den amerikanske stimuluspakke også være nøglen til at se. I mellemtiden vil risikokatalysatorerne, ligesom geopolitikken og virusproblemerne, for ikke at glemme Brexit, også være nøglen til at holde øje med ny retning. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me