WTI-raakaöljy laajentaa karhu-ennakkoluulojaan pandemia- ja toimitusongelmien keskellä!

Tiistaina Aasian kaupankäynnin aikana WTI raakaöljyn hinta ei onnistunut pysäyttämään edellisen päivän tappioputettaan, pysyi masentuneena 45,50 dollarin tasolla, koska öljynviejämaiden järjestön ja sen liittolaisten uudet lukot ja epävarmuus tuotannon leikkausten pitkän aikavälin näkymistä (OPEC +), polttaa ylitarjontaa ja lisää raakaöljyn menetyksiä. On syytä muistaa, että raakaöljyn hinnat kohosivat viime viikolla koronavirusrokotteiden (COVID-19) rokotteiden myönteisen kehityksen jälkeen, mutta voitot olivat lyhytaikaisia ​​tai väliaikaisia, koska uutinen oli ennätyskorkea COVID-19 -tapauksissa. Yhdysvalloissa lisääntynyt pelko siitä, että kysyntä voi laskea lyhyellä aikavälillä.

Tämän lisäksi raakaöljyn hintojen voimakkaat menetykset voidaan katsoa johtuvan viimeisimmistä raporteista, joiden mukaan Iran harkitsee tuotannon lisäämistä kolmen kuukauden kuluessa. Lisäksi raakaöljyn hintojen menetys vahvistui entisestään Yhdistyneen kuningaskunnan ja Euroopan unionin välisten Brexit-neuvottelujen uuden epäonnistumisen jälkeen. Lammen toisella puolella Yhdysvallat on valmis asettamaan uusia pakotteita yli tusinalle kiinalaiselle virkamiehelle Hongkongissa tekemänsä toiminnan vuoksi, mikä voi vahingoittaa maiden välistä kauppasopimusta. Tämä puolestaan ​​aiheutti laskusuuntaista painetta raakaöljyn hintoihin. Tällä hetkellä raakaöljyn kaupankäynnin arvo on 45,45 dollaria ja se on vahvistumassa välillä 45,27 – 45,73. Kauppiaat näyttävät varovaisilta asettamasta vahvoja positioita American Petroleum Instituten toimittamien raakaöljyn toimitustietojen eteen, jotka erääntyvät myöhemmin päivällä.

Kuten jo mainitsimme, koronaviruksen toisen aallon jatkuvat huolet, jotka ovat johtaneet uusittuihin lukitustoimiin maailmanlaajuisesti, uhkaavat edelleen raakaöljyn kysynnän elpymistä. Kuten me kaikki tiedämme, koronavirus (COVID-19) vie suuren tullin Yhdysvalloille. Viimeisimmän raportin mukaan koronaviruksen uusiutuminen Euroopassa ja Yhdysvalloissa ei vieläkään näytä hidastumisen merkkejä, mikä lisää edelleen epäilyksiä talouden elpymisestä, kun Yhdysvaltain ja Euroopan viranomaiset ilmoittavat jatkuvasti toiminnan rajoituksista. , pyrkien hillitsemään viruksen leviämistä. Tämä puolestaan ​​aiheutti laskusuuntaista painetta markkinariskien sävyyn ja vaikutti raakaöljyn tappioihin.

Syyn laskevaan raakaöljyn hintaan voi liittyä myös pitkään jatkuneeseen Yhdysvaltain ja Kiinan väliseen kiihotteluun, joka kiihtyi jälleen kerran sen jälkeen, kun Yhdysvallat otti käyttöön uusia pakotteita Pekingin diplomaateille. Sillä välin Hongkongin poliisi on pidättänyt enemmän oppositiopuolueen jäseniä, mikä lisäsi jo nyt voimakasta kiihkeyttä ja painoi riskisävyä.

Muualla Brexit-kysymys on edelleen korteissa, kun Yhdistyneen kuningaskunnan ja euroalueen väliset Brexit-neuvottelut ovat romahtaneet, mikä on pitänyt markkinatoimijat reunalla. Näillä negatiivisilla otsikoilla oli kuitenkin myös tärkeä rooli raakaöljyn hintojen heikentämisessä. Meren toisella puolella raakaöljyn laskua tukivat edelleen raportit, joiden mukaan Iran aikoo lisätä tuotantoa kolmen kuukauden kuluessa.

Markkinakaupan ilmapiiri on kuitenkin vilkkunut punaisista signaaleista päivän alusta lähtien. Tämän seurauksena sekakaupan syy saattoi johtua koronavirusta (COVID-19) koskevista sekoitetuista signaaleista ja viimeisimmästä USA: n ja Kiinan välisestä puheesta. Siksi laajapohjainen Yhdysvaltain dollari onnistui saamaan positiivisen vetovoiman, joka oli korkeampi päivänä. Yhdysvaltain dollarin nousevaan ennakkoluuloon eivät vaikuttaneet melko huonosti koronaviruksen (COVID-19) olosuhteet Yhdysvalloissa, eikä edistys neuvotteluissa, jotka molemmat yleensä heikentävät Yhdysvaltain valuuttaa. Greenbackin voitoista on kuitenkin tullut keskeinen tekijä, joka on pitänyt raakaöljyn hinnan paineessa, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Samaan aikaan Yhdysvaltain dollari-indeksi, joka seuraa dollarin palautusta muiden valuuttojen joukosta, on noussut 90.838: een.

Sitä vastoin raakaöljyn hintojen menetyksiä voi rajoittaa Kiinan nopea kysynnän elpyminen, kuten Kiinan marraskuun vienti kasvoi nopeimmin helmikuun 2018 jälkeen. Tämä lisäsi lopulta toiveita vahvasta maailmanlaajuisesta kysynnästä. Lammikon toisella puolella erittäin vaarallisen koronaviruksen hoitomahdollisuuksista on tullut keskeinen tekijä, joka on auttanut rajoittamaan raakaöljyn hintojen syvempiä menetyksiä.

Ilman tärkeitä tietoja / tapahtumia kyseisenä päivänä markkinakauppiaat pitävät silmänsä American Petroleum Institute -yhtiön raakaöljyn toimitustiedoista, jotka on määrä toimittaa myöhemmin tänään. Tämän lisäksi USA: n ärsykepaketin päivitykset ovat myös avaintekijöitä. Sillä välin riskikatalysaattorit, kuten geopolitiikka ja virusten ongelmat, Brexitistä unohtamatta, eivät menetä mitään merkitystä. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me