Bitcoin Dominance Index 101: Definition, betydning og dens indikatorer

Det har været et årti siden en programmør (eller muligvis en gruppe programmører) under pseudonymet Satoshi Nakamoto udgav en hvidbog, der skitserer den teknologiske struktur Bitcoin, som i løbet af det sidste årti har indvarslet en ny tidsalder med blockchain-teknologi og decentraliserede digitale valutaer. Men for det meste af denne periode var Bitcoin den eneste valuta, der eksisterede. Det var efter fødslen af ​​Ethereum, som gav en platform for andre projekter til at frigive deres mønter, og dette begyndte langsomt at nedbryde bidraget fra Bitcoin, der opfordrede til et behov for Bitcoin Dominance Index.

Stigningen af ​​Altcoin og oprindelsen af ​​Bitcoin Dominance Index

I det største antal år siden 2009 har Bitcoin været den mest dominerende kryptokurrency, og dens dominansniveau var næsten 100%. Men med introduktionen af ​​Ethereum fik mange projekter en platform til at frigive deres mønter. Dette førte til fødslen af ​​en overflod af mønter, der sigter mod at løse forskellige eksisterende problemer, som Bitcoin ikke kunne løse. Stigningen af ​​disse altcoins begyndte langsomt at udfordre Bitcoins dominans og førte til dannelsen af ​​Bitcoin Dominance Index.

Per definition, hvilket er meget godt formuleret af Jimmy Song (en selvbeskrevet Bitcoin-underviser, udvikler og iværksætter) i hans medium stolpe,

Bitcoin Dominance Index blev oprindeligt oprettet for at illustrere, hvor meget betydning Bitcoin, den første digitale valuta, der skaleres, havde i den samlede kryptoøkonomi. Indekset står som et forhold mellem markedsværdien for Bitcoin og resten af ​​kryptokurrencymarkederne.

Anvendelse og betydning af Bitcoin Dominance Index

Mens forholdet grundlæggende kun angiver Bitcoins dominans i forhold til andre altcoins på kryptomarkeder, har de handlende brugt dette forhold / indeks til en række forskellige formål i de sidste par år, eller siden handelen er, at kryptovalutaer er steget..

Nogle handlende har fundet det nyttigt at få indsigt i markedet og mere specifikt stemningen fra de handlende, hvis den vippes mod den vigtigste Bitcoin eller mod de andre alternative mønter (altcoins). I betragtning af dominansindekset som en markedssentimentindikator har nogle handlende skabt vellykkede strategier for at flytte deres penge fra altcoins til bitcoin og omvendt i betragtning af hvad Dominance Indicator indikerer..

Mange handlende har igen haft en del af deres vurderingsstrategi, brugt dette indeks til effektivt at måle efterspørgslen efter Bitcoin i forhold til efterspørgslen efter altcoins, der forsøger at komme til den rigtige pris på bitcoin. Da kryptomarkeder har retfærdiggjort, at kryptopriser er en ren funktion af efterspørgsel og udbud, har disse vejledende strategier været nyttige for dem. Det er ret simpelt for en almindelig at måle, at hvis værdien af ​​altcoins begynder at springe ned, og Bitcoin gør et langt bedre job med at holde sin værdi, er det klart, at investorerne køber op Bitcoin.

For nogle erhvervsdrivende kunne de også bruge indekset til at udlede markedets risikoaversion. På nogle punkter har Bitcoin fungeret som et aktivt havn, der tjener som en stærk værdibud under makroøkonomisk uro. Ved at fungere som digitalt guld har Bitcoin trukket mange investorer i disse vanskelige tider.

Dominance Index bruges også af mange forskere og grundlæggende analytikere til at måle, hvor meget innovation der foregår på markedet generelt og specifikt, hvor denne innovation finder sted. For at forklare med et eksempel faldt Bitcoins markedsdominans i slutningen af ​​2016 og begyndelsen af ​​2017 til et laveste niveau. Dette skyldes, at Ethereum, med det, der var dengang en førsteklasses smart Blockchain med tokenfremstillingsfabrikker, blev hele raseriet. I denne periode er det meget indlysende at se, at der var et højt niveau af innovation; specifikt kommer fra Ethereum:

procentdel af den samlede markedsværdi-dominansKilde: Altcoin Magazine

Kritik af dominansindekset

Mens der har været mange handlende og forbrugere tilfredse med Bitcoin-indekset, har der været en anden gruppe mennesker, der ikke rigtig går ind for indekset. En stor kritik af Bitcoin Dominance Index er, at markedsdeltagere let kunne reducere denne særlige foranstaltning ved at oprette deres egne mønter og også holde luftdrop, hvilket er, når medlemmer af kryptokurrency- og blockchain-samfundet modtager gratis enheder af digital valuta.

En anden grund til, at folk mener, at Dominance Index ikke er en sand indikator, er, at de mener, at mange altcoins-markedsdæk er blevet manipuleret. Ifølge Jimmy Song Ripple står her det bedste eksempel. Han siger tydeligt i sin blog, at Ripple – XRP er mønten, hvor alle mønter har skabt en forhåndshånd og kun frigivet dem til offentligheden lidt ad gangen. Han tilføjer, at der er et stort antal krusninger, der holdes i reserve, så den faktiske float (dvs. det beløb, der er tilgængeligt for offentligheden til handel) forbliver relativt lille. Mange forudgravede mønter gør nøjagtigt det samme for at manipulere ikke kun prisen, men for deres markedskapsler. Kun en lille del af mønterne handles faktisk, mens en stor reserve sidder på den side, der ejes af deres skabere for at holde møntenes markedsdækning høj. Med så meget af XRP i få hænder kan det helt sikkert resultere i manipulation med markedsdækning.

Du kan måske også lide: Ripples projicerede analyse af 2019 og 2020

For at tilføje til manipulationspunktet for markedsdækning har mange af altcoinsne ultra-lav likviditet og har faktisk ikke så mange penge investeret i dem på trods af den store markedsværdi. Disse altcoins tager ikke noget væk fra Bitcoin så meget som de pumper sig op.

Et andet punkt, der får folk til at tro, at Dominance-indekset er mindre afhængigt, da mange af disse Altcoins faktisk er Ethereums subcoins, og meget af markedsværdien kan tælles dobbelt, medmindre de adskilles i andre MainNet-mønter.

Konklusion

Med alle de punkter, der er fremlagt fra synspunkter, er Bitcoin Dominance Index stadig en meget rå metrik, og en der desværre er meget let at manipulere. Selv om det giver en hel del indikation om, hvordan Bitcoin opfører sig i forhold til andre altcoins, har det absolut brug for mere tid og stringens for at blive et loyalt værktøj for de handlende.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me