Opi älykkäiden sopimusten estoketju perusteista

Älykkäiden sopimusten estoketjun ymmärtäminen perusteina 

Tietokoneprotokolla, joka on suunniteltu tai on suunniteltu digitaalisesti mahdollistamaan, todentamaan tai toteuttamaan sopimuksen sovittelu tai esitys. Älykkäissä sopimuksissa ei tarvita kolmansia osapuolia suorittamaan luotettavia, seurattavia mutta peruuttamattomia tapahtumia.

Nick Szabo esitteli ensimmäisen kerran vuonna 1994, älykkäiden sopimusten kannattajat sanovat, että vaikka älykäs sopimus voi olla täysin itsestään toimeenpaneva ja toimeenpaneva, sama voidaan tehdä myös osittain. Samaa käytettäessä tarjottu turvallisuus on myös paljon parempi verrattuna perinteiseen sopimusoikeuteen.

Älkää unohtako älykkäitä sopimuksia, jotka lyhentävät käyttökustannuksia.

Lue myös… 5 yleisimmän Bitcoin-myytin hävittäminen

Älykkäät sopimukset blockchainissa 

estoketju on epäilemättä yksi parhaiten hajautetusta järjestelmästä, joka on nykyisin olemassa. Koska sama sallii kaikkien osapuolten säästää aikaa ja taisteluja, niin myös maksamatta välittäjille. Vaikka tällä blockchain-tekniikalla on omat ongelmansa, ei silti ole väärin sanoa, että sama on nopeampi, edullisempi ja turvallisempi kuin useimmat vanhan tyylin liiketoiminnot.

Kuten jo tiedämme, älykkäät sopimukset auttavat vaihtamaan rahaa, omaisuutta ja kaikkea muuta, mikä on arvokasta, avoimella ja konfliktittomalla tavalla. Lisäksi keskimmäistä miestä ei myöskään tarvita saman saavuttamiseksi. Siksi ei ole väärin sanoa, että älykkäät sopimukset ovat kuin automaatteja. Sama voi kuitenkin helposti tukea monipuolisten asioiden käsittelyä.

Itse asiassa älykkäiden sopimusten käyttötapausten analysoinnin jälkeen Nick Szabo tunsi hajautetun järjestelmän, joka tunnetaan nimellä blockchain ja älykkäät sopimukset toimisivat oikein keskenään.  

Tässä assosiaatiossa järjestelyt kuitenkin muutettaisiin PC-koodiksi, laitettaisiin pois ja kopioitaisiin kehyksessä ja hallittaisiin lohkoketjua ajavien tietokoneiden järjestelmällä. Tämä saisi aikaan myös ennätyspanoksen, esimerkiksi käteisen vaihtamisen ja kohteen hyväksymisen tai hallinnon.

Asiantuntijoiden sanoin 

Ethereumin 22-vuotias ohjelmoija Vitalik Buterin selitti älykkään sopimuksen,

“Kun omaisuus tai valuutta siirretään ohjelmaan”, ja ohjelma suorittaa tämän koodin ja jossain vaiheessa se vahvistaa automaattisesti ehdon ja määrittää automaattisesti, pitäisikö omaisuuden mennä yhdelle henkilölle vai takaisin toiselle henkilölle vai onko se olisi palautettava välittömästi lähettäjälle tai jollekin näiden yhdistelmälle. Sillä välin hajautettu pääkirja tallentaa ja kopioi myös asiakirjan, mikä antaa sille tietyn turvallisuuden ja muuttumattomuuden. “.

Ymmärretään se paremmin – Oletetaan, että olet hypoteettisesti vuokrannut huoneiston, joka voidaan tehdä nopeasti käyttämällä lohkoketjua ja digitaalista valuuttaa maksutilana. Saat virtuaalisen sopimuksen, ja toinen osapuoli saa tietokoneistetun passage-avaimen, joka tulee ennalta määrättyyn päivämäärään mennessä.

Nyt jos avain ei mene eteenpäin, lohkoketju vapauttaa alennuksen. Jos avain lähetetään ennen vuokra-ajanjaksoa, kapasiteetin mukaan se purkaa sekä veloituksen että kriittisen sinulle ja sopimukseen osallistuvalle toiselle osapuolelle päivämäärän saapuessa.

Periaatteessa kehys ottaa kuvan If-Then-esipuheeseen ja useat ihmiset näkevät sen, jotta voit odottaa täydellistä välitystä. Tämä tarkoittaa, että on varmaa, että sinulle maksettaisiin avaimen luovuttamisesta. Ja toiselta osapuolelta laskutetaan, kun he saavat avaimen. Arkisto pudotetaan sen jälkeen ajan kuluttua, eikä me molemmat voi sekoittaa koodia ilman, että toinen tietää, koska kaikki jäsenet ovat samanaikaisesti huolissaan.

Yksinkertaisin sanoin – Älykäs sopimus voidaan tehokkaasti hyödyntää kaikenlaisissa olosuhteissa, jotka vaihtelevat rahaan liittyvistä tytäryhtiöistä suojapreemioihin, rikkoutumissopimuksiin, omaisuuslainsäädäntöön, luottolupiin, rahahallintoihin, vakiintuneisiin menettelyihin ja joukkorahoitukseen.

Erilaisia ​​menetelmiä älykkään sopimuksen käyttämiseen 

Varainhankinta – Älykkäiden sopimusten todelliset käyttötapaukset voivat olla sovelluksissa, joissa varojen siirrossa tarvitaan avoimuutta. Organisaatiot, jotka voivat tehdä hakemuksen näiden sopimusten perusteella, ovat voittoa tavoittelemattomat organisaatiot, kansalaisjärjestöt, kansalaisjärjestöt, startup-yritysten varainhankinta-alustat jne..

Hallitus – Ei ole epäilystäkään siitä, että äänestysjärjestelmän puitteita ei voida vahvistaa. Meidän on kuitenkin sovittava siitä, että sama (älykäs sopimus) lievittäisi kaikki huolet antamalla rajattomasti turvallisemman kehyksen. Loppujen lopuksi hajautetun kirjanpitosuojatut äänet tarvitsevat ylimmän rekisteröintienergian, jotta se puretaan.

Johto – Vaikka yksinäiset tietueet voidaan mainita yhtenä tärkeimmistä syistä käyttää älykkäitä sopimuksia ja lohkoketjuja hallinnassa. Mahdollisten pilkkausten poistamista viestinnässä ja työnkulussa sen ominaisuuksien, kuten läpinäkyvyyden, automatisoidun järjestelmän ja tarkkuuden, takia ei pidä hukata.

Auto – Kaikilla robotisoiduilla, tajuilla olevilla lasilla ja loistavilla autoilla voimme nopeasti todeta tosiseikkojen luettelossa, että edistymme inhottavista ihmistä edeltävistä selkärankaisista erittäin taitaviin robotteihin. No, tämä on tilanne, jossa älykkäät sopimukset auttaisivat meitä paremmin.

Esimerkiksi älykkäiden sopimusten käyttäminen onnettomuuksien torjunnassa organisaatio voisi veloittaa hinnat eri tavoin sen mukaan, missä ja missä olosuhteissa asiakkaat työskentelevät ajoneuvoillaan.

Terveydenhuolto – Yksilölliset hyvinvointitietueet voidaan koodata ja laittaa lohkoketjuun yksityisellä avaimella, joka antaisi pääsyn aivan liian tietyille ihmisille. Leikkausten kuitit voidaan sijoittaa muualle lohkoketjuun ja lähettää siten suojatoimittajille todisteena kuljetuksesta. Myös tietuetta voitaisiin hyödyntää yleisessä henkilöstöhallinnossa, esimerkiksi huumeiden antamisessa, suuntauksen johdonmukaisuudessa, testauksessa ja sosiaalivakuutustarvikkeiden valvonnassa.

Älykkäiden sopimusten edut 

Autonomia – Välittäjän tarpeen poistaminen on yksi parhaista tehtävistä älykkäät sopimukset palvelee, samoin kuin kolmannen osapuolen manipulointiriski, voidaan vähentää tai jättää jokseenkin kokonaan huomiotta.

Luottamus – Kumpikaan asiakirja ei voi kadota tai johtaa harhaan, koska ne on salattu jaettuun pääkirjaan.

Varmuuskopioida – Lohkoketjussa, kun viimeisillä kumppaneillasi on selkäsi, ei ole mahdollisuutta menettää sijoitustiliäsi. Itse asiassa raporttisi kopioidaan monissa olosuhteissa.

Turvallisuus – Sivustojen ja suojattujen raporttien salauksella ei ole mitään mahdollisuutta hakkerointiin. Koodin selvittäminen ja tunkeutuminen vie omituisen innokas ohjelmoija.

Nopeus – Älykkäillä sopimuksilla tarvitset vain ohjelmointikoodit, mikä tarkoittaa, että säästät tuntikausia liiketoiminnan ulkopuolella.

Sijoitusrahastot – Älykkäät sopimukset säästävät käteistä, koska ne lyövät keskimmäisen ihmisen läheisyyden. Sinun on esimerkiksi maksettava tilintarkastajalle todistamaan vaihtoasi.

Tarkkuus –Älykkäät sopimukset ovat nopeampia, mutta halvempia, ja ne pitävät yllä strategista etäisyyttä virheistä, jotka syntyvät fyysisesti pyöristämällä rakenteita.

Älykkäiden sopimusten haitat 

Mikään tässä tekniikan maailmassa ei ole täydellinen, ja sama on älykkään sopimuksen kanssa. Esimerkiksi, mitä tekisit, jos vika pääsee koodiin? Vaikka nämä älykkäät sopimukset estoketju on täynnä luettelo eduista, on ehdottomasti vähän puutteita, joista on vielä huolehdittava.

Muutama esimerkki blockchainista, joka toimii tällä hetkellä älykkäiden sopimusten kanssa

Bitcoin – Rajoitetulla kyvyllä käsitellä asiakirjoja Bitcoin tekee ihmeitä Bitcoin-tapahtumien käsittelyssä.

Sivuketjut – Samalla on enemmän mahdollisuuksia käsitellä sopimuksia Bitcoinin vieressä.

NXT – Julkinen estoketju toimii rajoitettujen älykkäiden sopimusten mallien kanssa.

Ethereum – Yksi edistyneimmistä julkisista estoketjuista älykkäiden sopimusten käsittelyssä. Sinun tarvitsee vain maksaa maksu ethissä, ja voit hoitaa kaiken, mitä haluat muuttaa.

Mitä mieltä olet Smart Contracts Blockchainista? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me