Kryptovaluutan louhinnan vaaralliset vaikutukset ympäristöön

kryptovaluutan kaivostoiminta

Yhä useammat ihmiset ovat ryhtymässä kryptovaluutan louhintaan, mutta miten tämä prosessi vaikuttaa ympäristöön?

Kryptovaluutta on digitaalinen vaihtomuoto, joka käyttää hajautettua vertaisverkkoa kolikoiden tuottamiseen, tallentamiseen ja lähettämiseen ketjun yli. Kaivosprosessiin osallistuvat kaivostyöläiset kilpailemaan monimutkaisten laskenta-algoritmien ratkaisemisesta salauksen validoinnin avulla, ja ensimmäinen, joka ratkaisee hajautuksen, palkitaan valuutassa. Näiden tarkistettujen tapahtumien lohkot lisätään sitten ketjuun.

Bitcoin-kaivos

itc.ua

New Mexicon yliopiston tutkijoiden mukaan, jotka tutkivat salauksen louhinnan ympäristövaikutuksia, on useita alueita, joihin tämä toiminta vaikuttaa suuresti:

“Tämän tutkimuksen silmiinpistävin on, että se osoittaa, että kryptovaluuttakaivostoiminnan terveys- ja ympäristökustannukset ovat huomattavat; ehkä suurempi kuin useimmat ihmiset tajusivat ”, kertoi Benjamin Jones, UNM: n tutkija.

Mutta näiden valuuttojen todentamisprosessi vaatii paljon laskentatehoa, mikä puolestaan ​​vaatii valtavan määrän energiaa.

Paperi nimeltäSalausvaikutukset: Raha-arviomääritykset kryptovaluuttakaivosten ilmansaasteista ja ihmisten terveydellisistä vaikutuksista”Arvioi näiden kryptovaluuttojen louhintatekniikoiden ympäristövaikutukset. Uuden Meksikon yliopiston tutkijat Andrew Goodkind (taloustieteen professori), Benjamin Jones (taloustieteen professori) ja Robert Berrens (taloustieteen professori) käyttävät olemassa olevia tietoja kryptovaluutan käyttämästä energiasta ja joukkoa taloudellisia arvostustekniikoita. selvittää, kuinka paljon kryptovaluutan kaivos maksaa.

“Asiantuntemuksemme on arvioida terveys- ja ympäristövaikutuksista johtuvia taloudellisia vahinkoja eri taloustoiminnoille ja toimialoille”, Berrens selvensi. ”Esimerkiksi taloustieteilijät tutkivat energiankäytön vaikutuksia maatalouden tuotanto- ja kulutustottumuksiin tai autojen tuotantoon ja käyttöön. Ilmastonmuutoksen kohtaamassa maailmassa taloustieteilijät voivat auttaa meitä ymmärtämään eri toimintoihin ja tekniikoihin liittyvät vaikutukset. “

Kryptovaluutan louhinta ja sähkön kulutus

kaivostoiminta

hitecher.com

Kaivostoiminta edellyttää erikoistuneen tietokonelaitteiston käyttöä, joka kuluttaa paljon sähköä. Kaivostilat, jotka ovat laajamittaisia ​​kaivostoimintoja, työskentelevät myös eri puolilla maailmaa, missä ne voivat hyötyä nopeimmista Internet-yhteyksistä ja halvimmista energialähteistä.

Kryptovaluuttojen rakenne on myös kysymys, koska useimmat Proof of Work -perusteiset kolikot käyttävät algoritmia, joka tekee hajautuksista vaikeampaa ratkaista ajan myötä, mikä tarkoittaa, että myös sähkön tarve kasvaa samoin kuin niihin liittyvät vahingot..

”Tärkeä kysymys on tuotantoketju, jota käytetään lohkoketjussa uusien salattujen tapahtumien lohkojen turvaamiseksi. Uusien rahayksikköjen toimitussääntöjen ohella jotkut tuotantoprosessit, kuten Bitcoinissa käytetty hallitseva työn todistamisjärjestelmä (POW), edellyttävät jatkuvasti kasvavaa laskentatehoa ja energiankäyttöä voittaja-kaikki-kilpailussa ratkaisemiseksi. monimutkaisia ​​algoritmeja ja kiinnittää uudet lohkot ketjuun ”, Berrens selitti.

“Jokaisen kryptovaluutan kanssa kasvava sähköntarve yhden kolikon tuottamiseksi voi johtaa melkein väistämättömään negatiivisen sosiaalisen nettohyödyn kallioon”, luetaan artikkelissa.

“Tarkastelimme ilmastonmuutosta sähköntuotannon kasvihuonekaasupäästöistä ja myös vaikutuksista, joita paikalliset ilman epäpuhtaudet aiheuttavat myötätuulessa ja paikallisten yhteisöjen kautta”, Goodkind totesi.

Paperi arvioi, että vuonna 2018 jokainen 1 dollarin arvoinen arvo aiheutti 49 dollarin vahinkoa terveydelle ja ilmastolle Yhdysvalloissa. Tutkijoiden tiedot osoittavat, että vuonna 2018 Bitcoinin luomiskustannukset vastasivat sen vahinkojen kustannuksia. Näihin vahinkoihin kuuluvat fossiilisten polttoaineiden polttamisesta energiaksi aiheutuvat epäpuhtaudet, kuten hiilidioksidi, hienot hiukkaset, typpioksidit ja rikkidioksidi. Näiden epäpuhtauksien hengittäminen pitkäksi ajaksi on liitetty lisääntyneeseen varhaisen kuoleman riskiin.

”Käyttämällä suuria määriä fossiilisten polttoaineiden polttamisesta tuotettua sähköä. Kryptovaluuttakaivoksiin liittyy huonompaa ilmanlaatua ja lisääntyneitä hiilidioksidipäästöjä, mikä vaikuttaa yhteisöihin ja perheisiin kaikkialla maassa, myös täällä New Mexicossa “, – sanoi Jones..

Tutkijat arvioivat sähkönkulutuksen ja siitä johtuvat hiilipäästöt neljälle kaivoksen kaikkein kaikkein kryptovaluutalle: Bitcoinille, Ethereumille, Litecoinille ja Monerolle. Neljä salausta aiheutti 3-5 miljoonaa tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodesta 2016 vuoden 2018 puoliväliin.

Tiedot päästöistä kerättiin erilaisista epäpuhtauksista, jotka liittyivät jokaiseen kilowattituntiin, joka tuotettiin Yhdysvalloissa ja Kiinassa, missä suurin osa maailman kryptovaluuttakaivostoiminnoista sijaitsee. He päättelivät useista laaja-alaisista Yhdysvaltojen tiedoista laskettaessa terveys- ja ilmastovaikutuksia – tai “kryptodamageja” – Kiinassa.

kaivosalausta

kello.io

Niiden ilmastovauriot perustuvat sähköntuotannosta aiheutuviin hiilidioksidipäästöihin.

Kiinassa ilmastonmuutos on noin 89% kryptovaurioiden vuoksi, kun taas loput 11% johtuu ihmisten terveydellisistä vaikutuksista. Yhdysvalloissa lähes 60% kryptovaurioista vaikuttaa ilmastoon ja 40% terveyteen.

Tämä johtuu siitä, että sähköntuotannosta aiheutuvat päästöt ovat suuremmat Kiinassa kuin Yhdysvalloissa. Kiinan kryptovaluuttakaivostoiminta vaikuttaa suuresti ennenaikaisen kuolleisuuden määrään. Tutkijoiden mukaan jokainen 50000 Kiinassa louhittua bitcoinia johtaa 12 ylimääräiseen kuolemaan hiukkasille altistumisesta.

A Uusi tutkija Tutkimukset osoittavat, että Bitcoin-kaivostoiminta tuottaa hiilipäästöjä koko Viron maana, ja kiinalaisten kaivostyöläisten osuus on 47%. Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI) selvitti tänä vuonna, että Bitcoinin virrankulutus ylitti Sveitsin.

Kaivoslaitteisto vaatii myös viileitä järjestelmiä ylikuumenemisen estämiseksi tällaisten monimutkaisten algoritmien laskennassa. Tämä kuluttaa ylimääräistä energiaa, jota ei sisällytetty tähän tutkimukseen, mikä tarkoittaa, että tuotetaan vielä enemmän energiaa ja siten enemmän vahinkoja.

Kryptovaluutan louhinta ja hiilipäästöt

hiilipäästöt

http://theconversation.com/

Tutkimus paljasti, että vuonna 2018 koko verkon sähkönkulutus oli 31,3 terawattituntia, mikä tuotti 17,3 megatonnia hiilidioksidia.

Kiina on maailman suurin hiilienergian tuottaja ja kuluttaja, jolla on kaivoksia Xinjiangin ja Sisä-Mongolian alueilla. Hiilen energialähteillä on 30% halvempaa energiaa kuin muilla uusiutuvan energian käyttö. Kun verrataan louhittuja kryptoja uusiutuviin energialähteisiin Kanadassa, samalla louhitulla krypolla Kiinassa olisi nelinkertainen määrä CO2-päästöjä.

A CoinShares-tutkimus raportissa laskettiin, että 77,6% kryptakaivostoiminnasta käyttää uusiutuvista lähteistä peräisin olevaa sähköä, kun taas loput 22,4% riippuvat fossiilisten ja ydinvoiman tuottajista.

Monet laajat kryptovaluuttakaivostilat sijaitsevat Tyynenmeren luoteisosassa, New Yorkin osavaltiossa, Pohjois-Skandinaviassa, Islannissa ja Georgiassa, joissa käytetään enimmäkseen uusiutuvia energialähteitä..

Johtopäätös

Kuten voimme huomata, uusiutuvan energian tuotantomalleilla on vähemmän vaikutuksia ympäristöön. Voimme vain toivoa, että kaivostyöläiset ja kaivoslaitokset yrittävät siirtyä käyttämään enemmän uusiutuvaa energiaa kuin fossiilisiin polttoaineisiin perustuvat, vähentääkseen hiilidioksidipäästöjen kielteisiä vaikutuksia. Lisäksi, jos kryptot muuttuvat PoW-protokollastaan ​​PoS: ksi, mikä on vähemmän muistiaintensiivinen kuin edellinen, tämä voi vähentää huomattavasti energiankulutusta.

Esillä oleva kuva: sharespro.ru

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me