Litecoin vs Bitcoin – tärkeimmät erot näiden kahden salauksen välillä

Litecoin vs Bitcoin

Bitcoin (BTC) ja Litecoin (LTC) ovat kaksi suurinta kryptovaluutta maailmassa. Nämä ovat myös kaksi maailman vanhinta salausta, kun otetaan huomioon, että ne julkaistiin vuonna 2008 ja 2011. Ne ovat kuitenkin erilaisia ​​ja niillä on joukko erilaisia ​​ominaisuuksia.

LTC: llä ja BTC: llä on monia yhteisiä asioita. Esimerkiksi he jakivat Proof-of-Work (PoW) -konsensusalgoritmin. Siitä huolimatta niitä käytetään eri asioihin, ja tämä voi heijastua kunkin hinnassa. Tässä artikkelissa otetaan huomioon nopeus, palkkiot ja miten nämä digitaaliset hyödykkeet on kehitetty.

Litecoin vs Bitcoin: Erot

litecoin vs bitcoin

bittreo.com

Aloitetaan näyttämällä suurin virtuaalivaluutta. Bitcoinin markkina-arvo on 169 miljardia dollaria ja kolikkohinta 9 180,58 dollaria. Tällä tavoin Bitcoin on maailman suurin virtuaalivaluutta. Jopa suurempi kuin kaikki muut altcoiinit yhteensä.

Litecoinin kolikkohinta on 43 dollaria ja markkina-arvo 2,81 miljardia dollaria. Tämä tekee siitä 9. suurimman altcoinin maailmassa. Viime vuosina LTC on myös ollut toiseksi suurin Bitcoinin jälkeen. Tämän kannan ovat ottaneet Ethereum (ETH) ja Ripple (XRP).

BTC: tä on koskaan myönnetty enintään 21 miljoonaa. Tämä johtuu siitä, että Bitcoinin luoja Satoshi Nakamoto päätti asettaa rajoituksen annetulle BTC: lle. Tämä eroaa siitä, kuinka monta Litecoinia on koskaan olemassa. Litecoin-verkossa liikkeeseen lasketaan 84 miljoonaa LTC: tä tulevina vuosina.

Lisäksi Bitcoin-verkon estoaika on 10 minuuttia verrattuna Litecoin-verkon 2,5 minuutin lohkoihin. Tämä tekee LTC-tapahtumista nopeampi ja halvempi kuin Bitcoin-lohkoketju. Vaikka kaivostyöntekijöiden hyväksyntä Bitcoin-tapahtumalle voi kestää 10 minuuttia, LTC-siirtojen käsittely voi kestää jopa 4 kertaa vähemmän aikaa.

Sen lisäksi palkkiot ovat korkeammat BTC-verkossa. Tämä tekee LTC: stä erinomaisen kryptovaluutan maksuja ja päivittäistä käyttöä varten. Bitcoinia voidaan pitää digitaalisena omaisuuseränä arvon tallentamiseksi tai säästöjen säästämiseksi.

Konsensusalgoritmi

todiste työalgoritmistaMolemmat salausvaluutat käyttävät samaa Proof-of-Work (PoW) -konsensusalgoritmia. Kaikkia näitä verkkoja hoitavat kaivostyöläiset, jotka varmistavat, että tapahtumat ovat aitoja ja päteviä. Näitä kahta kryptovaluutta kritisoidaan, koska kaivostoiminta kuluttaa paljon energiaa.

Jotta Bitcoin- ja Litecoin-kaivostyöläiset voisivat suojata verkkoa, kaivostyöläisten on hankittava laitteistolaitteet. Nämä suorittimet on suunniteltu erityisesti käsittelemään BTC- ja LTC-tapahtumia, jotka kuluttavat suuria määriä energiaa.

Näillä kryptovaluutoilla on erilaiset salaustoiminnot. Itse asiassa Bitcoin käyttää SHA-256-salausfunktiota, ja Litecoin toimii Scryptin kanssa. Scryptin tavoitteena on tehdä kaivostoiminnasta paljon demokraattisempi kuin Bitcoin-verkossa. Vaikka monet asiantuntijat ja analyytikot sanovat, että Bitcoin-kaivostoiminta on keskittynyt Kiinaan, LTC-kaivostoimintaa voidaan jakaa enemmän.

Tällä hetkellä Bitcoin-verkko on kaikkein turvallisin maailmassa kaivostehon suhteen. Bitcoinin verkon hash-nopeus on 110 000 000 TH / s. LTC-verkon hash-nopeus on 140 TH / s. Bitcoinin louhinta on ehdottomasti paljon kalliimpaa kuin tehdä se LTC-verkossa.

Litecoin vs Bitcoin: Hintavertailu

Molempien kryptovaluuttojen hintahuippu oli joulukuussa 2017. Tämä oli hetki, jolloin kryptovaluutat olivat saavuttamassa korkeimman pisteen. Bitcoin nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle, 20 000 dollaria kolikkoa kohden, kun taas Litecoin nousi joissakin pörsseissä 375 dollariin.

Siitä lähtien molemmat virtuaalivaluutat tulivat karhumarkkinoille, jotka vaikuttivat niiden hintaan ja toimintatapaan. Molemmat pysyvät kaukana kaikkien aikojen korkeimmista.

Litecoinin ja Bitcoinin hankkiminen ja säilyttäminen

ostaa bitcoinia ja litecoinia

tyhmä.ca

Kryptovaluutanvaihdot ovat paras tapa hankkia sekä Bitcoin että Litecoin. Yleensä löydät nämä salaukset saatavana useimmissa kansainvälisissä pörsseissä ympäri maailmaa. Tämä tarkoittaa, että sinun ei pitäisi olla ongelma hankkia mitään näistä digitaalisista varoista.

Jos haluat ostaa ne, sinun on valittava pörssi ja luotava tili. Binance ja Coinbase ovat hyviä alustoja tehdä niin. Itse asiassa voit hankkia LTC: n ja BTC: n käyttämällä luotto- ja maksukortteja näiden alustojen kautta. Kun olet rekisteröitynyt, joudut rahoittamaan tiliäsi ja tekemään ostoksia markkinoilla.

Vaikka salauksenvaihto on paras tapa hankkia BTC ja LTC, ne eivät ole parhaita tallentaa ne. Jos haluat tallentaa nämä kryptovaluutat, parasta on käyttää laitteistolompakkoa. Ledger tarjoaa upeita ratkaisuja sijoittajille, jotka haluavat varastoida varojaan turvallisesti.

Hakkerit hyökkäävät yleensä pörssiin, mikä voi johtaa varojesi menettämiseen ikuisesti. Tätä on jo tapahtunut monta kertaa monenlaisissa vaihtoissa ympäri maailmaa. Joten sinun on valittava turvallinen vaihto, kuten Binance ja Coinbase.

Johtopäätös

Bitcoin ja Litecoin ovat varmasti samanlaisia ​​kryptovaluuttoja. Niillä on kuitenkin erilaisia ​​ominaisuuksia, jotka tekevät niistä erityisiä omalla tavallaan. Jos haluat tallentaa arvoa tai säästää, on parasta ostaa Bitcoin. Jos haluat spekuloida hinnankorotuksella, voit hankkia molemmat digitaaliset hyödykkeet.

Sen sijaan, jos haluat tehdä päivittäisiä ostoksia kryptovaluutoilla, LTC on parempi vaihtoehto, koska se on nopeampi ja halvempi ja sitä on helpompi käsitellä suuremman nimellisarvonsa vuoksi. On syytä mainita, että sekä Litecoin- että Bitcoin-yhteisöillä on hyviä ehdotuksia näiden verkkojen parantamiseksi tulevina vuosina.

Esillä oleva kuva: currency.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me