Mikä on Bitcoin (BTC)? Bitcoinin käytön aloittaminen aloittelijana

Mikä on Bitcoin

Mikä on Bitcoin?

Tähän mennessä olet todennäköisesti kuullut Bitcoinista ja kryptovaluutoista. Bitcoin on maailman ensimmäinen ja tunnetuin kryptovaluutta. Niin yksinkertaisesti kuin mahdollista, Bitcoin on hajautettu digitaalinen kryptovaluutta, jonka salaperäinen hahmo (tai ryhmä ihmisiä) on luonut salanimellä Satoshi Nakamoto..

Ajatus digitaalisista valuutoista ei ole erityisen uusi. Bitcoin ja myöhemmät kryptovaluutat ovat kuitenkin suhteellisen lyhyitä kryptovaluutan historia, ovat onnistuneet ratkaisemaan digitaalisen rahan suurimman haitan – kaksinkertaisen käytön. Tätä varten Bitcoin käyttää järjestelmää nimeltä blockchain.

Bitcoinia ohjaavat käyttäjät ympäri maailmaa, jotka on yhdistetty tähän keskuskirjaan, joka on lohkoketju. Lyhyesti sanottuna blockchain on ”paikka”, johon jokainen Bitcoinilla tehty tapahtuma kirjataan. Jokainen tapahtuma sisältyy lohkoihin. Jokainen lohko lisätään järjestelmään ja lähetetään verkkoon käyttäjien vahvistamista varten. Lohkoketju on vastuussa tapahtumien validoinnista ja verkon eheyden varmistamisesta.

Siksi estoketju on hajautettu, vapaamarkkinat, mikä tarkoittaa, että ei ole keskushallintoa (kuten hallitusta tai rahoituslaitosta), joka kontrolloi sitä. Verkon teho on kirjaimellisesti sen käyttäjien käsissä. Bitcoinilla on korkea nimettömyys ja yksityisyyden suoja, koska Bitcoin-tapahtumiin ei liity henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten sosiaaliturvatunnuksia, nimiä tai tilinumeroita. Bitcoinia voidaan lähettää melkein välittömästi ympäri maailmaa.

Kuinka Bitcoin luodaan?

Yksi Bitcoinin mielenkiintoisimmista näkökohdista on sen luontitapa, tapa, joka eroaa täysin kaikesta, mitä maailma on koskaan ennen nähnyt. Se on luotu prosessilla, jota kutsutaan kaivokseksi. Bitcoinin kaivostoiminta on lohkojen todentamisprosessi ilman liian monimutkaista. Muutaman minuutin välein lohko vapautetaan verkkoon. Jokainen lohko sisältää kymmeniä ja jopa tuhansia tapahtumia.

Tässä “kaivostyöläiset” tulevat esiin. Ne muuttavat niin sanotut lohkot koodisekvensseiksi, jotka tunnetaan myös nimellä “hash”. Tämän Bitcoin-kaivosprosessin odotetaan jatkuvan vielä 122 vuotta, vuoteen 2140 saakka, jolloin saavutetaan Bitcoinin enimmäismäärä. Jokainen vuoden 2016 lohko muuttuu verkon vaikeudeksi. Kun lisää kaivostyöläisiä liittyy verkkoon, kaivosvaikeudet muuttuvat. Mikä tärkeämpää on, että palkkio Bitcoin-lohkojen kaivamisesta puolittuu jokaista 210 000 lohkoa kohti.

Joten miten kaivostyöläiset kaivavat Bitcoinin? Bitcoin-kaivosprosessi (tai salauksen louhinta yleensä) tapahtuu tehokkailla, erikoistuneilla tietokoneilla. Bitcoin-kaivoksen alkuaikoina kirjaimellisesti kuka tahansa, jolla on kunnollinen tietokone, voisi astua sisään ja minun. Nykyään tilanne vaatii tehokkaampia laitteita, kuten korkealaatuisia näytönohjaimia ja ASIC-kaivostyöläisiä. Niille teistä, jotka ovat kiinnostuneita Bitcoinin louhinnasta, on tärkeää huomata, että jo olemassa on noin 17 miljoonaa bitcoinia, mikä tarkoittaa, että louhittavana on vain noin neljä miljoonaa.

Bitcoinin edut ja haitat

Bitcoin on hämmästyttävä keksintö, ja jotkut jopa kutsuvat sitä vuosisadan tärkeimmäksi keksinnöksi. Tästä huolimatta Bitcoinilla on useita huomionarvoisia etuja. Ensimmäinen ja tärkein on sen tarjoama vapaus. Bitcoinin avulla käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa varoja kaikkialla maailmassa, riippumatta paikallisesta valuutasta tai sijainnista. Toisin kuin yleisesti uskotaan, Bitcoin ei ole täysin yksityinen, koska on olemassa tapoja jäljittää Bitcoin-tapahtumat niiden lähteeseen. Bitcoin on kuitenkin suurelta osin tuntematon, koska, kuten aiemmin mainittiin, Bitcoin-tapahtumissa käytetään digitaalisia lompakon tunnuksia eikä koskaan henkilökohtaisia ​​tietoja.

Koska Bitcoinia on rajallinen määrä (vain 21 miljoonaa Bitcoinia on koskaan olemassa), Bitcoinista tulee todennäköisesti vieläkin kysytyin varallisuus, varsinkin kun useat miljoonat Bitcoinit menetetään oletettavasti.

Toinen Bitcoinin etu on sen tarjoama avoimuus. Koska blockchain-pääkirja on kaikkien saatavilla, jotka haluavat ladata sen, se tarkoittaa, että kuka tahansa voi tarkistaa tapahtumia. Se, että se on hajautettu, tarkoittaa, että mikään keskuspankki tai mikään keskusviranomainen ei voi hallita Bitcoinia.

Aivan kuten kaikki asiat, Bitcoin ei ole täydellinen. Alkuvuosina Bitcoin tunnettiin alhaisista transaktiomaksuistaan. Nykyään Bitcoin on yksi kalleimmista, ellei jopa kalleimmista kryptovaluutoista. Koska lohkoketju on muuttumaton kokoelma tietueita, kadonneita Bitcoineja on mahdotonta palauttaa. Siksi on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota siihen, mihin lähetät Bitcoineja.

Epävakaus on ongelma, joka on vaivannut salausmarkkinoita sen perustamisesta lähtien ja tekee niin edelleen. Valitettavasti Bitcoin ei ole immuuni hintojen vaihteluille, mikä vaikeuttaa käyttöä luotettavana valuuttana.

Kuinka ostaa ja tallentaa Bitcoin?

Se on todella tärkeää ostaa kryptovaluutta luotetusta pörssistä, tunnet markkinoilta ja säilytä kolikkosi a turvallinen kryptovaluutta lompakko. Jokaisella vaihdolla on hyviä ja huonoja puolia, ja sama koskee lompakoita. Oikean valitseminen voi olla vaikeaa, varsinkin jos olet uusi kryptovaluutta, mutta onneksi on olemassa monia verkkopalveluja, jotka auttavat meitä valitsemaan. Yksi parhaista on varmasti cryptimi.com, josta löydät päivitetyn luettelon parhaat kryptovaluutanvaihdot minne ostaa bitcoinia ja muu kryptovaluutta ja valikoima parhaat kryptovaluutta-lompakot, täynnä päivittäin julkaistavia uutisia ja oppaita.

Koska Bitcoin on vanhin, suosituin ja arvokkain salausvaluutta, ei ole yllättävää, että vaihtoja ja luotettavia lähteitä on huikea määrä, mistä kuka tahansa voi ostaa sen. Laajin tapa ostaa Bitcoin on krypto-valuutan vaihto, kuten Coinbase, Bitcoin ylös, Huobi, Kraken, Binance, ja Bitstamp, muutamia mainitakseni. Käyttäjillä on kuitenkin myös muita vaihtoehtoja, kuten ostaa Bitcoin erillisestä Bitcoin-pankkiautomaatista. Toinen vaihtoehto Bitcoinin ostaminen tapahtuu PayPalin kaltaisilla menetelmillä, Neteller tai Skrill.

Koska Bitcoin on kaikki digitaalinen, jotta heistä tulisi Bitcoinin haltijoita, käyttäjät tarvitsevat Bitcoin-lompakon. Käydään koko keskustelu siitä, minkä tyyppiset salauslompakot ovat parhaita, mutta yleisesti ottaen laitteistolompakot näyttävät olevan parhaita, varsinkin jos yksityisyys ja turvallisuus ovat tärkeimmät huolenaiheet. Laitteiden lompakot ovat fyysisiä laitteita, joita ei ole yhdistetty Internetiin. Jotkut suosituimmista laitteistolompakoista ovat Ledger Nano S, Trezor ja KeepKey.

Johtopäätös

Bitcoin on epäilemättä hyvin keskusteltu aihe, ja se näyttää taustalla olevan tekniikan ohella olevan kaikkien huulilla näinä päivinä. Vaikka Bitcoinilla on edelleen paljon ongelmia, se on keksintö, josta voi olla paljon apua monille ihmisille. Mielenkiintoisempaa on se, että Bitcoin saattaa korvata useita virallisia valuuttoja. Jos näin tapahtuu tai ei, vain aika kertoo. Huolimatta Bitcoinin tulevaisuudesta, on erittäin hyvät mahdollisuudet, että sen ydin, lohkoketju, todennäköisesti mullistaa elämämme tärkeät näkökohdat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me