Mikä on kylmävarastointi?

Kuinka käyttää kylmävarastoa Bitcoinille

paras bitcoin-lompakko

Kuinka Bitcoinin varastointi voi olla “kuumaa” tai “kylmää”?

Mitä nämä termit tarkoittavat?

Ei lompakot kaikki enemmän tai vähemmän?

Mikä on Bitcoin-kylmävarastointi?

TL; DR: ’Bitcoin-kylmävarastointi’Viittaa käytäntöön pitää Bitcoin turvallisena ja koskemattomana pitkään.

Hyvä analogia Bitcoin Cold Storageille voi olla pankkiholvi tai merirosvojen haudattu aarre. Pankit lukitsevat omaisuutensa syvälle maan alle ja ympäröivät ne aseistetuilla vartijoilla, kameroilla, salasanoilla ja muilla turvatoimilla. Merirosvot hautasivat saaliinsaarelle ja tekivät kartan paluusta.

Mutta entä Bitcoin tai muut kryptovaluutat?

Bitcoin on maailman ensimmäinen digitaalinen haltijaraha, digitaalinen omaisuus, jonka käyttäjät voivat todella omistaa.

Itse Bitcoin-verkko on aina aktiivisesti turvattu hash-teholla, joka on pohjimmiltaan kaikkien kaivostyöläisten tietojenkäsittelyteho, jotka järjestävät liiketoimia lohkoiksi vastineeksi bitcoin-palkkiot.

Epäilemättä suurin uhka käyttäjän Bitcoinille on käyttäjä.

Tässä on joitain esimerkkejä siitä, miten käyttäjät voivat menettää salauksensa:

 • Kadonnut yksityiset avaimet
 • Luotettu kolmas osapuoli (kuten Mt. Gox, surullisen vaihto) pitämään salausta.
 • Yksityisten avainten paljastaminen Internetiin ja varojen varastaminen
 • Huijari saa huijauksen antamaan salauksen vastineeksi vääristä lupauksista (ts. pilvikaivostoiminta)
 • Ransomware on suunniteltu kiristämään käyttäjiä tai käyttää yksityisiä avaimia
 • Paperilompakoiden tai ohjelmistolompakoiden väärinkäyttö
 • Paranoistuminen salauksen menettämisestä ja sen turvaamisesta niin, ettei edes käyttäjä muista, miten siihen pääsee
 • Osallistuminen a traaginen veneilyonnettomuus

Huijaus

Voit myös lukea kattavan, mutta ei tyhjentävän huijausluettelo ihmiset juoksevat hakemaan Bitcoinisi.

Tämä herättää seuraavat kysymykset:

1) Mikä on oikea suojaustaso käyttäjille, jotka haluavat syödä bitcoinia?

2) Mihin toimiin käyttäjien tulisi ryhtyä varmistaakseen bitcoinisi?

Vastaukset vaihtelevat eri käyttäjien mukaan.

Jotkut vaihtoehdot on tarkoitettu pienelle osalle Bitcoin-hodlersia, jotkut on tarkoitettu kaikkien käyttäjien harjoitteluun, ja jotkut vaihtoehdot on tarkoitettu nollalle käyttäjälle (kuten, älä tee sitä, se ei ole hyvä valinta).

Kuinka turvallisesti hodl Bitcoin voi joskus olla vaikea aihe saada hyviä neuvoja.

Yksi syy on se, että turvallisuusasiantuntijat ja veteraanikävijät suojelevat menetelmistään, jotta ei annettaisi vihjeitä, joista voi tulla haavoittuvuuksia ja hyökkäävät tuleville varkaille..

Älä ole kohde

TL; DR: Älä sano ihmisille, että omistat bitcoinia, äläkä ehdottomasti kerro heille, kuinka paljon tai miten sitä pidetään.

Mies ducktaped suulla

Soveltuuko tämä aihe todella kylmäsäilytyskäytäntöihin? Se tekee, ja jos et usko minua, ota huomioon, että pätevimmät asiantuntijat käyttävät tätä neuvoa.

Älä tee itsestäsi helppoa kohdetta hyökkääjille.

Älä puhu siitä, kuinka paljon Bitcoinia omistat.

Älä puhu siitä, miten tai missä sitä säilytetään.

Jos olet sosiaalisessa mediassa puhumassa suurista voitoistasi tai ostoistasi ja saldostasi, lisää todennäköisyyttä tulla kohteeksi.

Jos olet täällä lukemassa Bitcoin-kylmävarastosta, parhaista käytännöistä, tämä on sääntö numero yksi – Ota mielessäsi, että tämä on rahaa.

Menetkö ympäriinsä puhuessasi siitä, kuinka paljon sinulla on pankkitililläsi?

Ei tietenkään. Älä tee sitä myöskään Bitcoin-omistuksilla.

Harjoittele kylmävarastointia Bitcoin Testnet-kolikoilla

TL; DR: Harjoittele kylmävarastosi väärennetyn Bitcoinin kanssa ennen kuin yrität todellista kauppaa! Se on kuin leikkipaikka ennen kuin astut todelliseen maailmaan.

Bitcoin Testnet

Monet käyttäjät jättävät huomiotta suuren käytettävissämme olevan työkalun: Bitcoin Testnet.

Kumpi kylmävarastoratkaisu kuulostaa parhaiten tilanteestasi, vie vähän aikaa harjoitella niitä Testnet-kolikoilla. Varmista, että olet tyytyväinen tekemiesi suojausvaihtoehtojen kanssa ja tunnet niiden toiminnan.

Luo Testnet-lompakko.

Lähetä kolikoita ympäriinsä.

Poista lompakko.

Käytä palautuslauseita saadaksesi takaisin käyttöön.

Harjoitus tekee mestarin!

Bitcoin-kylmävarasto useimmille käyttäjille

Trezor ja Billfodl

TL; DR: Keskimääräisen ihmisen turvallisuuden varmistamiseksi keskimäärin paras tapa on todennäköisesti ostaa vain laitteistolompakko (ts Trezor ja / tai a KylmäKortti) ja osta teräslompakko (eli Billfodl) varmuuskopioida yksityinen siemen.

Tämä on neuvo, jota Richard Bensberg, Pekingin Bitcoin-tapaamisen järjestäjä, tarjosi minulle, kun otin yhteyttä häneen tästä artikkelista.

Ja hän on oikeassa. Uusien käyttäjien ei pitäisi pelätä kokeilla näitä tekniikoita testiverkon avulla – se on siellä.

Kun pelko on kadonnut, voit siirtyä todelliseen kauppaan ja toteuttaa joitain tämän artikkelin perusneuvoja ja saavuttaa silti erittäin valtavan määrän turvallisuutta.

Tunnetut asiantuntijat ja kokeneet Bitcoiners kuten AMERIKAN HODL, Andreas Antonopoulos, Jameson Lopp, ja toiset toistavat usein, että varkaus ei ole suurin uhka Bitcoinillesi.

Kuten Andreas varoittaa:

Andreas Antonopoulos

Suurin osa Bitcoinin käyttäjistä raportoi tappioita omasta huolimattomuudestaan, ja varkauksista aiheutuu paljon vähemmän tappioita.

Se tarkoittaa olet oma pahin vihollisesi, ja olet todennäköisin henkilö, joka aiheuttaa bitcoinisi menetyksen.

Joten on tärkeää löytää oikea tasapaino bitcoinisi turvaamisen ja palauttamisen pitämisen välillä.

Se riippuu aina tietämyksestäsi ja kaikkien Bitcoin-asioiden tuntemisesta.

Jos tämä on ensimmäinen hankkeesi kylmävarastoon tai bitcoinin turvaamiseen, sinun on ensimmäinen askel (jos sinulla on jo bitcoin) ostaa laitteistolompakko ja sitten ostaa teräslompakko.

Tekninen karkea yksimielisyys vallitsee siitä, että tämä on erinomainen lähtökohta suurimmalle osalle uusia Bitcoin-hodlers.

laitteiston lompakko (eli a Ledger, Trezortai KylmäKortti) on pieni laite, jossa on näyttö, jonka kytket tietokoneeseesi ja syötät PIN-koodin aina, kun haluat käyttää bitcoiniasi.

Tämä laite suojaa bitcoin-käyttäjiä tietokonevirusten, haittaohjelmien ja muiden vastaavien yritysten saamiselta.

Siksi se on yleisimmin suositeltu tietoturvaratkaisu kaikille kryptovaluutan käyttäjille.

Jos mietit mitä laitteistolompakkoa ostaa, on monia vaihtoehtoja. Kolme eniten suosituksia saavaa ovat Ledger, KylmäKortti,ja Trezor.

Ledger, Coldcard, Trezor Lompakot

Valintoja on kuitenkin paljon enemmän kuin vain niitä, ja tee kaikin keinoin oma tutkimus selvittääksesi, mikä on sinulle paras.

Kun ostat laitteistolompakkoa, muista myös valmistusuhkat. Jos mahdollista, osta aina virallisesta lähteestä (kuten yrityksen verkkosivustolta). Vältä käytettyjä esineitä tai verkkohuutokauppasivustoja. Muista ostaa epäluotettavista lähteistä. Jos valmistusprosessi on vaarantunut, mikä on tiedetty tapahtuvan Kiinassa (esimerkiksi), voit ostaa yksikön, jossa on haittaohjelma, tai takaovi valmiiksi asennettuna. Parempi katsoa kuin katua.

Teräslompakko (eli aBillfodl) on epäonnistumissuojasi, jossa pidät yksityisen siemenlauseesi siinä tapauksessa, että laitteistosi tai ohjelmistosi lompakolle tapahtuu jotain ja haluat käyttää bitcoiniasi.

Billfodl tulitaustalla

Se on kuin a paperilompakko mutta se on painettu metallille, kuten teräkselle.

Andreas Antonopoulos suosittelee siemenlauseen kirjoittamista muistiin ja pitämistä useissa paikoissa lompakko.

Hän mainitsee sen kirjoittamisen paperille, mutta toteaa myös: ”Paperi on paperia. Se palaa, kastuu, happamoituu, muuttaa väriä, repeytyy, mitä tahansa. “

Joten riskin vuoksi varmuuskopiointi vain paperilla ei ole paras vaihtoehto kylmävarastosta kiinnostuneille käyttäjille.

Tämä on toinen syy, miksi kokeneet bitcoinit, kuten Michael Flaxman ja Andreas Antonopoulos, suosittelevat teräslompakon (tai kahden) hankkimista..

Se varmistaa korkean turvallisuustason ja suojaa varmuuskopiosi tulipalovaurioilta, vesivahinkoilta ja muilta odottamattomilta ongelmilta.

Tämä on kaikkein käyttäjäystävällisin ratkaisu ja on riittävän turvallinen todennäköisesti yli 90%: lle + uusista bitcoin-käyttäjistä.

Lainausarvoiset kolikot

Ilmatilakoneen käyttö (offline)

Ilmarenkainen kone on tietokone tai laite, jota ei ole millään tavalla kytketty Internetiin tai muuhun laitteeseen kaapelin tai minkä tahansa langattoman yhteyden (mukaan lukien Bluetooth) kautta..

Ilman aukolla varustetulla koneella ei mieluiten olisi mahdollisuutta muodostaa langatonta yhteyttä Internetiin tai toiseen laitteeseen.

Tämä varmistaa, ettei mikään haittaohjelma tai virus pääse tunkeutumaan koneeseen USB: n kautta ja muuttamaan asetuksia käyttäjän tietämättä.

Jotkut asiantuntijat ovat tästä syystä suosittaneet vanhemman koneen, ennen vuotta 2008, käyttöä.

Tällä voi kuitenkin olla muita riskejä, joten muista ensin kokeilla asetuksiasi Testnet-kolikoilla ja varmuuskopioida siemenlauseesi ennen kuin pääset tähän, jos jokin menee pieleen.

Sinä pystyt Lue lisää tämän järjestelmän asentamisesta Bitcoin Wikiin.

Verkkosäästölompakon infografin suojaaminen

Paras turvallisuus: Erityiset olosuhteet

eli olet kuuluisa henkilö, sinulla on runsaasti Bitcoinia tällä hetkellä jne.

Multisigin käyttäminen 2 laitteistolompakon kanssa

Voit lisätä tallennettujen bitcoinien turvallisuutta suuruusluokalla, jos käytät 2/2 multisig-asennusta ja kiinnität sen kahdella eri valmistajien lompakolla (mieluiten laitteistolompakolla) käyttämällä yhtä allekirjoitusta kullekin laitteelle.

Yhden allekirjoituksen käyttäminen kullekin laitteelle

Tämä menetelmä on epäilemättä paras vaihtoehto, ja Michael Flaxman kuvailee sitä hyvin.

Haluat löytää ohjelmistolompakon, jota olet mukava käyttää, joka pystyy luomaan moniallekirjoituksen lompakon käyttämällä laitteistolompakoita.

Electrum-logo

Electrum on tunnettu lompakko, joka voi tehdä tämän ja toimii hyvin käyttäjille, jotka tietävät mitä tekevät ja ryhtyvät kaikkiin varotoimiin.

Oman Bitcoin-osoitteen luominen

Voit käyttää kolikoita, noppia tai muita vastaavia menetelmiä satunnaislukujen luomiseen oman Bitcoin-osoitteen luomiseksi.

Noppa

Sieltä voit myös Luo oma muistisiemenlause BIP39: n avulla.

Jos päätät tehdä tämän, muista harjoittaa ensin testnet-kolikoilla ja muista, ettet altista avaimesi sukupolvea turvallisuuskameroiden, verkkokameroiden tai Internetin näkyville.

Varmista, että suoritat tämän menetelmän turvallisessa paikassa ja käyttämättä Internet-yhteyttä JA, jos käytät tietokonetta tai elektronista laitetta, ilmarakoisen koneen kanssa.

Lisähuomautus: oletko koskaan miettinyt kuinka monta Bitcoin-osoitetta on olemassa?

Paperilompakon luominen

Paperilompakko

Paperilompakon luominen (voit lukea artikkelimme erityisesti paperilompakoista TÄSSÄ) ei ole vaihtoehto, jota suositellaan kylmäsäilytysvaihtoehtona, mutta se on melko siisti asia, jonka voit tehdä bitcoin-käyttäjänä.

Suosittelemme vain täällä tekemistä hauskanpitoon ja käytettäväksi testnetissä!

Andreas Antonopoulos kertoo paperilompakon käyttämisen vaaroista bitcoinin turvaamiseksi.

Joka askeleella on pieniä virheitä, jotka johtavat paperilompakon luojaan menettämään bitcoinin ikuisesti.

Joitakin esimerkkejä ovat:

– Paperi voi helposti tuhoutua, repiä tai kadota.

– Tulostimet saattavat tallentaa tietoja, mikä tarkoittaa, että tulostamasi yksityinen avain

kukaan hyökkääjä, jolla on pääsy tulostimeen, saattaa vaarantaa sen.

– Muste voi haalistua.

– Paperilompakon tuonti ohjelmistolompakkoon voi olla vaikeaa, jos päätät tehdä sen.

Et ehkä ymmärrä: jos tuot paperilompakon ohjelmistolompakkoon ja kulutat vähän bitcoinia, kaikkia käyttämättömiä bitcoineja ei välttämättä palauteta paperilompakkoihin, mutta ne voidaan sen sijaan lähettää toiseen “muuta osoitetta”

Ohjelman lompakko luo tämän muutososoitteen usein.

Käyttäjät, jotka eivät ole tietoisia tästä käyttäytymisestä, eivät välttämättä tallenna pääsyä äskettäin luotuun “muuta osoitetta” ja ajattelevat, että heidän paperilompakossaan on luonnollisesti bitcoin, jota ei käytetty.

Monet bitcoinereista ovat menettäneet bitcoinin paperilompakoiden avulla. Voit lukea lisätietojapaperilompakon menettämisestä.

Voit yrittää tehdä paperilompakon seuraamalla jonkin alla olevan verkkosivuston ohjeita:

http://www.bitaddress.org/

Shamirin salaisen jakamisjärjestelmän (SSSS) käyttö

Salakirjoittaja nimeltä Adi Shamir loi laajalti tunnetun järjestelmän nimeltäShamirin salainen jakamisjärjestelmä”(SSSS), jonka avulla joku voi käyttää jotain salaisuutta (kuten yksityistä avainta tai salasanaa) ja jakaa sen valittuun määrään osia, joita kutsutaan” jakoiksi ”.

Kuuluisa kryptografi, Adi Shamir

Adi Shamir

Sinulla on oltava tietty määrä näitä osakkeita salaisuuden rekonstruoimiseksi, samanlainen kuin a monisig.

Voit esimerkiksi käyttää salausta siten, että jaat bitcoin-yksityisen avaimesi kolmeen jakoon siten, että yksityisen avaimen palauttamiseksi tarvitset jonkin näistä kahdesta..

Pelkästään 1/3: n käyttö ei riitä yksityisen avaimen rekonstruoimiseksi.

Gregory Maxwell, Blockstreamin tekninen johtaja ja arvostettu kryptografi, joka osallistuu voimakkaasti Bitcoin-kehitykseen, on melko kriittinen tämän menetelmän käytöstä, mutta Michael Flaxman suosittelee sitä (erittäin kokeneille käyttäjille, jotka tarvitsevat niin paljon turvallisuutta kuin mahdollista).

Ruben Somsen huomauttaa myös, että lopulta, kun Schnorr Multisig pääsee tielle Bitcoin-ydin, silloin se on ylivoimainen vaihtoehto SSSS: n käytölle, koska käyttäjät voivat allekirjoittaa tapahtumia osakkeilla sen sijaan, että heidän tarvitsisi rekonstruoida yksityinen avain osakkeista ennen allekirjoittamista.

Jos olet kiinnostunut käyttämään tätä järjestelmää,ole tietoinen Greg Maxwellin varoituksista, ja voit yrittää käyttää sitä ilmarakoisella koneella lataamalla Ian Colemanin SSSS-työkalun täältä.

Trezor on myös ilmoittanut siitä SSSS tulee pian laitteistolompakkoihinsa.

Billfodl tarjoaa myös teräksisen lompakon, joka on suunniteltu matkimaan SSSS: ää tarvitsematta käyttää mitään ohjelmistoja. Sen sijaan käyttäjä ottaa normaalin 24 sanan siemenen ja jakaa sen 3 mini Billfodliksi, joista kukin tukee 16 sanaa. Yhdessä sirpaleessa on sanat 1-16, toisessa 9-24 ja kolmannessa 17-24 & 1-8.

Voit ostaa tai katsella Billfodl-multishardia enemmän yksityiskohtia.

Billfodl

Pakasteprotokollien käyttö

Glacier Protocol on vaiheittaiset ohjeet sellaisten bitcoinien tallentamiseen, joilla on korkeampi suojaustaso verrattuna keskimääräisiin käyttäjäkäytäntöihin.

Jäätikön protokolla

Pakkas on avoimen lähdekoodin ”yrityksen offline-kylmäsäilytyslompakko”, jonka on kehittänyt Twitters Jack Dorseyn perustama kuuluisa maksujen käsittelyyritys Square..

Neliön logo

Nämä protokollat ​​on kehitetty ammattimaisesti edistyneillä turvatoimilla. Tämän takia Richard Bensberg varoittaa, että “Jäätikkö on todennäköisesti hieman liian mukana ensikertalaisille.

SubZero käyttää HSM: t, joten se on tarkoitettu aloittelijoille ”.

Tarkista siitä huolimatta, kun opit enemmän ja enemmän.

Multisig-palveluiden käyttäminen

Jotkut palvelut tarjoavat yhden allekirjoittajistasi (esimerkiksi) 2/2-monisig-järjestelmässä. Blockstream Green on loistava esimerkki käyttäjäystävällisestä lompakosta, joka tarjoaa palvelun, jonka tarkoituksena on suojata uudempia bitcoin-käyttäjiä varojen menettämiseltä.

Blocksream Green

Palvelulla ei ole mitään tapaa varastaa bitcoiniasi, koska heillä on vain yksi kahdesta tai tarvittavat yksityiset avaimet.

Mario Gibney, yrityksen työntekijä Blockstream ja isäntänä epäselvä podcast, kertoo, että kun haluat suorittaa maksun, allekirjoitat tapahtuman ja sitten Blockstream Green allekirjoittaa saman tapahtuman automaattisesti lopussa, kun olet vahvistanut valitulla 2-FA-menetelmällä. Sen jälkeen sähköpostitse tapahtuma ja sen lisäksi on käyttäjän säädettävä aikalukko, jonka Mario selittää tarkemmin.

”Palvelimemme lähettää jokaisen tapahtuman jälkeen sinulle ennakkoon allekirjoitetut tapahtumat edellä mainitulla aikalukolla. sinun on käytettävä toista työkaluamme, nimeltään garecovery, lukitusaikojen kanssa, kun haluat vaatia varojasi, jos [sinun on].

Joten jos menetät yhden avaimistasi, palvelu voi auttaa sinua palauttamaan pääsyn bitcoiniin.

En hyväksy näitä palveluja, ja tällaisen palvelun käytön edut ja riskit ovat tämän artikkelin ulkopuolella, mutta AMERICAN HODL suosittelee kahta tällaista maksettua palvelua.

Tee oma tutkimus ja tee tietoinen valinta, onko tämä oikea valinta sinulle.

1. Casa Hodl

2. Unchained Capitalin Multisig-ratkaisut

Electrum-ohjelmiston lompakon käyttäminen

Miksi tätä suosittua ohjelmistolompakkoa ei luetella uusille bitcoin-käyttäjille?

Syynä on se, että jopa kokeneet bitcoin-käyttäjät ovat valittaneet käyttöliittymästä, vaikka se paranee aina.

Ei vain sitä, mutta mikä tärkeintä, Electrumista on tullut suosittu kohde tietojenkalasteluhakkerit siihen pisteeseen, että voi olla vaikeaa tietää, onko lataamasi ohjelmisto saanut tartunnan vai ei.

Tämä pätee erityisesti uusiin käyttäjiin, mutta myös kokeneet hodlerit ovat sanoneet sen.

Sinä pystyt lataa Electrum TÄSTÄ mutta varmista, että ilmoitat itsellesi haittaohjelmien vaaroista, ennen kuin ryhdyt siihen.

Sinä pystyt lue lisää haittaohjelmista / tietojenkalasteluhäiriöistä TÄSTÄ.

Jos teet vain nopean haun “Electrum-haittaohjelma”, löydät paljon uhreja, jotka jakavat tarinansa.

Jos se on mahdollista, on erittäin suositeltavaa, että Electrum-lompakon käyttäjät käyttävät omaa Electrum Personal Server Parhaan turvallisuuden takaamiseksi lompakkosi ei muodosta yhteyttä haittaohjelmaan.

Faraday-laukun käyttäminen

TL; DR: Faraday-laukku estää kaikkia radiotaajuuksia pääsemästä sen sisällä oleviin elektronisiin laitteisiin.

A Faraday-laukku on vain mukava lisä kosketukseen turvallisuuteen.

Faraday-laukku

Bluetooth, Wifi, RFID jne. mikään ei tule kommunikoimaan laitteiston lompakon kanssa.

Käyttää Faraday-laukku riippuu vain siitä, miten käyttäjä suhtautuu tämän hyökkäysvektorin todennäköisyyteen elektroniikassaan. Se riippuu myös siitä, mitä laitteistolompakoita käytetään.

Esimerkiksi moniin laitteistolompakkoihin ei pääse ilman virtaa, mikä edellyttää fyysistä yhteyttä virtalähteeseen, kuten tietokoneeseen tai kannettavaan tietokoneeseen USB-portin kautta..

Tämä muuttuu kuitenkin lompakoiden kaltaisilla Ledger Nano X, joka ei vain tue Bluetooth-yhteyksiä, vaan käyttää myös sisäistä akkua, joka voidaan ladata.

Sitten on ainakin teoreettisesti mahdollista, että joku voisi käyttää laitetta etäyhteydellä ja kommunikoida sen kanssa – vaikka pääkirja pitää perusteellisesti sitä, että lompakon suojattu elementti estäisi mahdollisia hyökkääjiä allekirjoittamasta tapahtumia laitteelta.

Faraday-laukku

Väitän, että Faraday-laukun alhaiset kustannukset tekevät siitä erityisen suojattavan sähkömagneettisia uhkia tai mahdollisia langattomia hyökkäyksiä vastaan ​​laitteille, jotka tukevat langatonta viestintää..

Vaikka tällaiset hyökkäykset eivät ole yleisiä, se on vain niin yksinkertainen turvatoimenpide, varsinkin jos sinulla on huomattava määrä bitcoinia tai arvelet arvon nousevan jatkuvasti. Jos et ole vielä varma siitä, lue koko artikkeli siitä, miksi sitä suositellaan.

Asiantuntijoiden kylmävarastointiohjeet

Richard Bensberg

Richard Bensberg antanut tällaisen yksityiskohdan neuvoissaan, on parasta esittää se omin sanoin:

1. Käytä kuumaa lompakkoa (Samourai)

HUOMAUTUS: Kaikkien kuumien lompakoiden on tiedettävä tapahtumastasi niiden käsittelemiseksi. Muista liittää nämä kolikot (käyttämällä Whirlpoolia tuoreella lompakolla ennen siirtymistä varastoon) saman taloudellisen yksityisyyden takaamiseksi, jota odotat pankiltasi.

2. Asenna Samourai-kuuma lompakko offline-laitteeseen ja seuraa sitten saldoja Samourain Sentinel-sovelluksella. Tapahtumasi allekirjoitetaan turvallisesti offline-laitteella – siirrät allekirjoitetun tapahtuman online-laitteeseen ja lähetät sitten QR-koodien avulla. Tämä on hieno tapa ymmärtää, mitä tapahtuu, kun teet bitcoin-TX: n! Huomaa – tämä rikkoo edelleen sääntöä 1 – mutta työkalut oman seurantasi ajamiseksi ilman tietojen vuotamista ovat pian valmiina ja vielä yksi asia, joka auttaa sinua ymmärtämään tekniikkaa paremmin. Tässä vaiheessa saatat haluta pelata myös yksityisten avainten luomisella manuaalisesti kolikkoleikkeillä / noppilla lisähahmona – mutta suosittelen pitämään kiinni ohjelmistosta rahan turvaamiseksi.

3. Osta ja käytä laitteistolompakkoa (Trezor). Varmista, että säilytät lompakon siemeniä turvallisessa paikassa. Laitteen oikea suojaaminen edellyttää PIN-koodin lisäksi salasanaa. Mutta tämä voi menettää pääsyn varoihin, jos menetät nämä tiedot. Sinun on myös suojattava siemenet fyysisesti. HW-lompakko on loistava tapa ymmärtää tietoturvakompromisseja ja kuinka hienostuneet hyökkäykset voivat vaarantaa laitteen. Yksi asia, jota ihmiset eivät ajattele tarpeeksi, on kuitenkin kuinka HW-lompakko asetetaan / käytetään. Jos käytät tätä julkisessa paikassa, on todennäköistä, että CCTV on kaapannut arkaluontoisia tietoja. Uskon, että vanhat CCTV-materiaalit (etenkin coworking-tiloista) ovat tulevaisuudessa valtava hunajakannu.

4. Dedikoitu kylmäsäilytysilmaventtiili. Ennen vuotta 2008 kannettavan tietokoneen käyttö samankaltaisten periaatteiden kanssa kuin Glacier Protocol **.

Amerikkalainen HODL

Andreas Antonopoulos

 • Käytä 2-FA: ta: salasana, iphone-sormenjälkitunnistin, PIN-numero, puhelimen todentaja
 • Määritä suojattu tietokone avainten luomiseksi
 • Älä varmuuskopioi avaimia verkossa.
 • Älä leikkaa siemeniä paloiksi
 • Kirjoita 24 sanaa peräkkäin yhteen paikkaan ja tallenna ne

Katso koko video hänen kylmäsäilytyspuhelustaan ​​alla

Michael Flaxman

Alkaen Jakso 97 of Stephan Livera Podcast (1t17m)

Tulevat kylmäsäilytysvaihtoehdot

Hyödyllisiä linkkejä

Kiitokset

Erityiset kiitokset seuraaville ihmisille, jotka ovat säästäneet aikaa vastaamiseen kysymyksiin tai kokeneiden neuvojen antamiseen tästä artikkelista: Richard Bensberg, järjestäjä Pekingin Bitcoin-tapaaminen; AMERIKAN HODL, pitkäkestoinen satojen pinoaja; Stephan Livera n Stephen Livera Podcast (Enimmäkseen SLP 97, mutta myös SLP 96 ja vuoden 62 loppu), Leo Weese, Hongkongin Bitcoin-yhdistys, ja Soulin Bitcoin-tapaaminen järjestäjät (Ruben Somsen, Ben McDonald, ja Calvin Kim).

HUOMAUTUS: AMERICAN HODL voi vaihtaa twitter-tilejä tulevaisuudessa jälleen kerran. Etsi vain ikoninen kuva ja etsi nimi. Löydät sen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me