Mitä FCA: n salaussäännöt tarkoittavat tekniikan yrityksille?

FCA

Jotkut maailman tunnetuimmista vähittäiskauppiaista hyväksyvät nyt kryptovaluuttamaksut perinteisen rahan sijaan, mutta se ei ole estänyt Ison-Britannian rahoitusvalvontaviranomaista tarkistamasta markkinoita. Yhdistyneen kuningaskunnan Financial Conduct Authority (FCA) on asettanut uudet säädökset lehdistötiedotteella lokakuussa 2020.Se on asettanut säännöt, jotka johtavat johdannaissopimusten ja pörssissä vaihdettujen setelien vähittäismyynnin suoraan kieltoon..

Tämä saattaa kaikki kuulostaa hieman monimutkaiselta – ja se onkin – mutta yrityksille, jotka olivat kiinnostuneita pääsemään alukseen kryptovaluuttojen kanssa, nämä uudet toimenpiteet ovat isku. Kun sääntelyviranomaiset ympäri maailmaa panevat pilkkaavan huomion kryptovaluutan kuluttajien käyttöön, tuomaristo on edelleen selvillä siitä, onko se edelleen kannattava vaihtoehto perinteisille maksuille. Tässä artikkelissa tutkitaan mitä FCA: n liike voi tarkoittaa ja miten yritykset voivat suojautua tulevilta säännöksiltä.

Mikä on salaustekniikka joka tapauksessa?

kryptovaluuttaLähde: CoinDesk

Yksinkertaisesti sanottuna salausvarat ovat kryptografisesti turvattuja esityksiä arvosta tai sopimusoikeuksista, joita voidaan siirtää, tallentaa tai käydä kauppaa. Yhdestä salausvarallisuuden muodosta, kryptovaluutta, on tullut kotitalouden nimi, jonka suosio Bitcoin, Ethereum ja muut ovat jatkuvasti kasvaneet. Nämä ovat digitaalisia valuuttoja, jotka toimivat hajautettuna vaihtoehtona perinteiselle rahalle ja joita voidaan käydä nopeasti ja helposti muiden kanssa ympäri maailmaa. Kuten perinteisissä valuutoissa, salausvarojen arvo vaihtelee kysynnän ja tarjonnan mukaisesti, mikä antaa mahdollisuuden spekuloida ja panostaa niiden tuleviin hintaliikkeisiin. Siksi Bitcoin-johdannaisen omistaja ansaitsee voittoa, jos Bitcoinin arvo nousee, mutta heidän ei tarvitse omistaa valuuttaa.  

Tietenkin kaikki nämä salausasetukset perustuvat lohkoketjuun. Tämä on hajautettu digitaalinen pääkirja, johon muut tietokoneet tallentavat ja vahvistavat tapahtumien kopiot samassa verkossa. Tämä tekee lohkoketjuteknologiasta suuren vastuullisen, estäen petoksia ja samalla kasvattamalla arvoa pääkirjan kautta toimivissa valuutoissa.

Mitä FCA: n johdannaiskielto tarkoittaa?

FCALähde: CryptoValleyJournal

Kilpailuviraston uudet säännöt koskevat johdannaisten myyntiä, jotka ovat rahoitussopimuksia, jotka perustuvat kohde-etuuden tulevaan hintaan, kuten osakkeet, hyödykkeet tai salaustarvikkeet. Kilpailuvirasto on perustellut, että vähittäisasiakkaille voi aiheutua merkittävää vahinkoa, jos he altistuvat näille ”sopimattomille” tuotteille, ja kielto tulee voimaan 6. tammikuuta 2021.

Kilpailuviraston kielto ei koske kryptovaluuttojen, kuten bitcoinin, ostamista, vain niiden tuotteiden myyntiä, jotka perustuvat niiden hintaliikkeisiin. Heidän kantansa on, että salausjohdannaisia ​​on vaikea määritellä tarkasti, ne ovat erittäin epävakaita, kypsiä varkauksille ja muille markkinoiden väärinkäytöksille, ja säännöllisen vähittäiskaupan kuluttajan on vaikea ymmärtää sitä. Yhdistettynä FCA väittää, että nämä tekijät tekevät kryptoasetusjohdannaisista täysin sopimattomia jokapäiväisille kuluttajasijoittajille. Tämänhetkisten arvioiden mukaan kuluttajat voivat säästää jopa 53 miljoonaa puntaa kiellon seurauksena.

Mitä tämä tarkoittaa yrityksille, jotka hyväksyvät kryptovaluutan?

Lyhyesti sanottuna ei paljon – mutta se voi olla merkki tulevista asioista. Kilpailuviraston sääntely salausvarojen johdannaismarkkinoilla on tulossa Yhdysvaltain raaka-ainefutuurikauppakomission (CFTC) toteuttamien siviilioikeudellisten täytäntöönpanotoimien salakirjoittajia vastaan. He väittävät, että markkinapaikka oli täynnä tietoverkkorikollisuutta, ja ilmaisivat huolensa siitä, halusivatko salausmarkkinat sääntelyvalvonnan rahoitustoiminnassa.

Siirtyminen pois sijoitusmarkkinoilta, kaikki tämä maalaa epävarman kuvan kryptovaluutan tulevaisuudesta. Vaikka ei ole ehdotusta markkinoiden romahtamisesta (ja monessa mielessä se on liian suuri epäonnistumiseen), sääntelyviranomaiset kokevat myös paineen ryhtyä toimiin, kun salaus saa suosiota yleisön keskuudessa. Tämä on liike, jolle on tyypillistä Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) ja G20: n liike virallista keskuspankin digitaalisten valuuttojen käyttö globaalissa pankkitoiminnassa.

Yrityksille, jotka ovat alkaneet hyväksyä kryptovaluutta perinteisen rahan sijaan, sääntelyn epävarmuus on huono uutinen. Jokaisen salausalueen supistamisen myötä näiden digitaalisten valuuttojen hinnat muuttuvat epävakaammiksi, mikä saattaa jättää myyjät taskuun, koska heidän maksunsa ovat pienempiä kuin he odottivat. Se voi olla kustannus, jonka Microsoftin kaltaiset voivat kantaa, mutta Etsyn myyjän tai hyväntekeväisyystoiminnan kerääjän ei todellakaan tarvitse olla tekemisissä.

Kuinka yritykset voivat käsitellä kryptovaluutta-asetuksia?

salausasetuksetLähde: InSerbia News

Ei ole epäilystäkään siitä, että kryptovaluutta on muuttumassa yleisemmäksi, ja on epätodennäköistä, että sääntelyviranomaiset olisivat huomanneet, jos se olisi vain villitys. Tästä huolimatta epävarmuus on yleensä haittaa yrityksille. Kun bitcoin, Ethereum ja muut kryptovaluutat ovat nyt hyväksytty muun muassa Starbucksin ja Whole Foodsin tietyissä haaroissa, tästä seuraa, että muut yritykset saattavat olla halukkaita osallistumaan toimintaan.

Ketään ei pidä estää ottamasta itseään ja yritystään mukaan nousevaan tekniikkaan, mutta se ei poista vikaturva- tai varmuuskopiosuunnitelman tarvetta. Jos haluat alkaa hyväksyä kryptovaluuttamaksuja, kannattaa harkita luotettavaa verkkokaupan maksuyhdyskäytävä varmistaa, että voit hyväksyä verkkomaksuja perinteisellä valuutalla 24/7 – jopa silloin, kun kryptovaluuttamarkkinat ovat eniten arvaamattomia. Luotettavan ja todistetun maksuratkaisun avulla voit varustaa yrityksesi ansaitsemaan rahaa samalla kun se tutkii uusia ja innovatiivisia tapoja käydä kauppaa.

Riippumatta sääntelyviranomaisen toimenpiteistä, kryptovaluutoilla on varmasti tulevaisuus, mutta miten ne ovat vuorovaikutuksessa nykyisen talouden ja liiketoiminnan kanssa, on vielä nähtävissä.

Esillä oleva kuva: Pura salauksen purku

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me