Parhaat Bitcoin- ja kryptovaluutta-lompakot

Tämä opas on suunniteltu opettamaan sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Bitcoin-lompakoista. Koska salauksen käyttämiseen ja omistamiseen on monia eri syitä, jotkut lompakot ovat hyviä joihinkin tehtäviin (kuten kaupankäyntiin), kun taas toiset pystyvät paremmin muihin tehtäviin (kuten säästämiseen), ja kukin lompakko tarjoaa kompromisseja. Tämän oppaan avulla voit selvittää, mikä lompakko on sinulle parhaiten.

Contents

Paras lompakko jokaisessa luokassa

Turvallisin lompakko

Näyttökuva coldcardwallet.com MK3 -ominaisuuksista Coldcard-verkkosivusto

Coinkite kylmäkortti Mk 3

Kylmäkorttia on pitkään pidetty markkinoiden ehdottomasti turvallisimpana laitteistolompakkona. Tukemalla vain Bitcoinia ja joitain todella edistyneitä turvaominaisuuksia, se todella voittaa kaikki muut turvallisuuden kannalta.

Sanotaan, että jos aiot pitää muita kolikoita paitsi Bitcoin, tämä ei ole lompakko sinulle. Voit valita a Ledger Nano S tai Nano X sen sijaan.

ColdCard Mk3

ColdCard Mk3 Julkaistu2019 Hinta 119 dollaria ScreenYes StorageSD-kortti OSTA NYT!

Paras lompakko tien päällä

Näyttökuva shop.ledger.com Nano X: stä Ledger-verkkosivusto

Ledger’s Nano X

Ledger Nano X on Ledgerin uusin lisäys nanoperheeseen. Toisin kuin edeltäjänsä, se tukee bluetoothia, mikä tekee siitä erinomaisen nopean ja turvallisen tapahtuman tekemiseen tien päällä.

Sen suuri sisäinen muisti on loistava myös kauppiaille, jotka haluavat pitää hallussaan paljon erilaisia ​​kolikoita.

Ledger Nano X

Ledger Nano X Julkaistu2019 Hinta 119 dollaria ScreenYes Storage2MB OSTA NYT!

Paras iOS (kuuma) lompakko:

Hodl-lompakko: yksinkertainen avoimen lähdekoodin Bitcoin-lompakko

Näyttökuva hodlwallet.co-kotisivulta Hodlwallet-verkkosivusto

Hodl Lompakko on saatavana iOS: lle ja Androidille, ja sen avulla on helppo lähettää ja vastaanottaa Bitcoinia ilman röyhelöitä tai lisäominaisuuksia, jotka häiritsevät sinua.

Paras Android (kuuma) lompakko:

Samourai – suojaa yksityisyyttä mobiililaitteilla

Näyttökuva samouraiwallet.com-kotisivulta Samourain verkkosivusto

Paras työpöydän lompakko:

Wasabi – Naurettavan yksityinen työpöydän lompakko

Näyttökuva wasabiwallet.io-kotisivulta Wasabiwallet -sivusto

Wasabi-lompakko on suunniteltu helpottamaan yksityisyyden suojaa kolikoilla (katso miten oppaassamme). Tämä on edistyksellinen lompakko, jota aloittelijoiden tulisi kokeilla myöhemmin, kun he ovat kokeneempia.

Mikä on Bitcoin- ja salauslompakko?

Bitcoin-tekniikan käsite

Tarvitset lompakon, ennen kuin voit tehdä mitään bitcoin-verkossa.

Vaikka tämä ei ole täydellinen analogia, ajattele toistaiseksi lompakkoa, joka on samanlainen kuin pankkitili, koska siinä on rahaa ja voit käyttää sitä varojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

Mikä on yksityinen avain?

Bitcoinin yksityinen avain

Lyhyesti sanottuna yksityinen avain on kuin salasana pankkitilillesi. Jos joku muu on, hän voi kirjautua tilillesi ja siirtää itsellesi rahasi. Sinun on pidettävä yksityinen avain jopa turvallisempi kuin pankkitilisi salasana.

Mikä on julkinen avain?

Bitcoinin julkinen avain

Julkinen avain on hieman hämmentävämpi, koska suoraviivaisen todellisen analogian olemassaoloa ei ole, mutta jatkaaksemme kuvaa se on kuin pankkitilisi käyttäjätunnuksesi. Et todellakaan halua muiden tietävän sitä, mutta jos he tietävät, heillä ei vielä ole salasanaasi, joten he eivät voi ottaa varojasi.

Jos julkinen avain on kuitenkin tiedossa, se vaikuttaa yksityisyytesi eteenpäin, mikä tuo meidät osoitteisiin.

Mikä on Bitcoin-osoite?

Bitcoin-osoite

Kuvittele, että joku haluaa lähettää rahaa pankkitilillesi. Siinä tapauksessa annat heille pankkitilisi numeron, ja he voivat kertoa pankilleen siirtävän sinulle varat.

A bitcoin-osoite on kuin pankkitilin numero. Jos joku haluaa lähettää sinulle Bitcoinin, lähetät hänelle osoitteen.

Kartta bitcoin-merkinnöillä

Toisin kuin pankkitili, lompakossasi on miljoonia osoitteita. Älä huoli, sinun ei tarvitse ajatella sitä liikaa.

Riittää, kun sanotaan, että useimmat lompakot käyttävät julkista avainta (plus joitain salausmaagioita) uuden osoitteen luomiseen jokaiselle tapahtumalle. Tällä pyritään suojaamaan yksityisyyttäsi tekemällä ketjun analyysiksi kutsutun käytännön avulla jonkun vaikeampi liittää aiemmat tapahtumat nykyiseen..

Useimmissa tapauksissa sinun tarvitsee vain avata lompakko ja valita ‘vastaanota Bitcoin’ ja antaa ystävällesi lompakossa näkyvä osoite. Kaikki kovat asiat tapahtuvat taustalla.

Yksi esimerkki kolikoiden säilyttämisestä lompakkoon, jota et hallitse, on se, kun laitat kolikkosi vaihtoon, kuten kolikkopohja tai binance. Siksi suosittelemme siirtämään kaikki kolikot pois pörssistä mahdollisimman pian.

Miksi tarvitsen lompakon?

Kädessä puhelin, jossa on Bitcoin-lompakko

Edellä mainittujen syiden lisäksi tarvitset bitcoin-lompakon, koska se on ainoa tapa tehdä kauppaa Bitcoin-verkossa käyttämättä kolmatta osapuolta tekemään se puolestasi. Tämä on tärkeää, koska Bitcoinin koko tarkoitus on hallita omaa rahaa.

Miksi?

Koska nykyinen rahoitusjärjestelmä on suunniteltu kertomaan SINULLE, kuinka voit ja et voi käyttää rahaa.

Nainen ostoksia matkapuhelimella

Bitcoin on sitä, mitä kutsumme sensuuriresistenssiksi, mikä on hienoa tapaa sanoa, että pankkisi tai hallitus ei voi estää sinua käyttämästä rahaa haluamallasi tavalla.

Bitcoinissa kukaan ei voi estää sinua ostamasta mitä haluat keneltä tahansa.

Se on… ellet säilytä kolikoitasi säännellyssä pörssissä.

Erilaisia ​​lompakoita

Mies ihmettelee

Saatat miettiä, “Mikä on paras lompakko?” Sinua ei ole “parasta”. Kuten aiemmin todettiin, jotkut soveltuvat paremmin tiettyihin tavoitteisiin kuin toiset. Käytetään läpi erilaisia ​​lompakoita.

Laitteiston lompakot

Bitcoinin lisääminen säästöpossuun

Laitteistolompakoita käytetään ensisijaisesti salauksen pitkäaikaiseen varastointiin. Niitä kutsutaan laitteistolompakkoiksi, koska ne ovat itse asiassa fyysinen laite, jota tallennat tosielämässä.

Kaksi suosituinta laitteistolompakkomerkkiä ovat Ledger Nano X ja Trezor T..

VERTAILU

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2019
 • HINTA: 119 dollaria
 • BLUETOOTH:

OSTA NYT LUE TARKISTUS Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2016
 • HINTA: 59 dollaria

OSTA NYT LUE TARKISTUS Trezor-malli T.

Trezor-malli T.

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2018
 • HINTA: 159 dollaria
 • KOSKETUSNÄYTTÖ:

OSTA NYT LUE TARKISTUS Trezor Yksi

Trezor Yksi

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2013
 • HINTA: 59 dollaria

OSTA NYT LUE TARKISTUS

Kaikki nämä tuotteet saattavat kuulostaa oudolta, koska Bitcoin on digitaalinen valuutta.

“Miksi tarvitsen erillisen laitteen digitaalisen tavaran, kuten Bitcoin, tallentamiseen?”

Kuvakaappaus Trezorin blogikirjoituksesta otsikolla: Miksi tarvitset laitteistolompakkoa Lähde – Trezor-blogi

Laitteiston lompakon etuna on, että se on suunniteltu yhtä tavoitetta silmällä pitäen: pitämään Bitcoinisi turvallisena.

Puhelimesi tai tietokoneesi on suunniteltu tekemään monia muita asioita, ja nykyään monet (ellei useimmat) näistä asioista edellyttävät Internet-yhteyttä.

Laitteiston lompakot on suunniteltu erityisesti pitämään yksityinen avain koskaan alttiina Internetille. Itse asiassa useimmissa tapauksissa laitteiston lompakon on tarkoitus katkaista virta kokonaan, kunnes sinun on lähetettävä tai vastaanotettava Bitcoineja.

Laitteiston lompakko liitetty kannettavaan tietokoneeseen

Laitteiston lompakko on käytännössä pieni ilmarakoinen tietokone. Ainoa tieto, joka koskaan koskettaa yksityistä avainta, tulisi olla pyyntöjä kirjautua ulos tapahtumista, ja silloinkin sinun on hyväksyttävä tapahtuma fyysisesti painamalla fyysistä painiketta. Tämä tarkoittaa, että vaikka liität laitteistolompakon tietokoneeseen, joka on saanut tartunnan haittaohjelmilla, yksityisen avaimen tulisi pysyä turvassa.

Lisää tästä UKK siitä, kuinka tärkeää on valita laitteella varustettu lompakko näytöllä.

Laitteistolompakko, jossa on Bitcoins ja turvallinen lukko

Lisäksi koska laitteistolompakko on suunniteltu tekemään vain yksi asia (kolikoiden säilyttäminen), ei ole käynnissä muita sovelluksia, jotka tarjoavat hyökkääjälle enemmän mahdollisuuksia varastaa kolikoitasi. Ihannetapauksessa kaikki ohjelmistot ja laitteistot, jotka menevät laitteistolompakkoon, tulisi olla sen tuntevan ja ymmärrettävän.

Kohtele laitteistolompakkoasi samalla tavalla kuin pankkitilisi. Täällä säilytät elämäsäästösi (tai missä sinä “Hodl”). Et aio tallentaa päivittäisiä raharahojasi tänne.

Plussat Hardware Walletsista

 • Paras tapa säilyttää kolikoitasi pitkällä aikavälillä
 • Helppo asentaa
 • Helppo varmuuskopioida (lisätietoja tästä alla)
 • Edullinen vakuutus
 • Monet vaihdot tukevat laitteistolompakoita

Miinukset laitteistolompakoista

 • Vaikeampi käyttää kuin kuumia lompakoita
 • Maksaa rahaa

Hot Lompakot

Kuumat lompakot ovat tyypillisesti lompakoita, jotka tulevat puhelimesi sovelluksen muodossa.

Bitcoin-maksut mobiilikuvista

Kutsumme heitä “kuumiksi lompakkoiksi”, koska ne ovat yhteydessä Internetiin ja niissä käytetään yleensä päivittäisiä menorahoja – niin sanotusti “se on kuuma ja valmis menemään”. Tämä tarkoittaa myös, että se on paljon vähemmän turvallinen kuin laitteiston lompakko.

Koska ne toimivat mobiililaitteellasi, kuumat lompakot toimivat yleensä yhdessä useiden muiden sovellusten, kuten GPS: n, Internet-selainten ja muiden palveluiden kanssa. Tämän vuoksi mobiililaitteellasi on käynnissä koodi, jonka ovat kehittäneet sadat (ellei tuhannet) eri ihmiset eri maista ja erilaiset turvallisuusstandardit.

Avaimen ja matkapuhelimen tiedot

Tämän valossa hyökkäyksiä on paljon enemmän. Loppujen lopuksi yksityinen avain tallennetaan jonnekin puhelimesi paikalliseen muistiin, ja tämä paikallinen muisti jaetaan kaikkien näiden muiden sovellusten kanssa. Useimmissa tapauksissa, jos pidät yksityisen avaimesi turvassa, niin myös sovelluksesi, mutta sinun pitäisi aina olettaa, että kuuma lompakko on vaarantunut eikä koskaan pidä siinä liikaa Bitcoinia kerralla.

Plussat Hot Walletsista

 • Vapaa
 • Helppo lähettää ja vastaanottaa kolikoita
 • Voi käyttää varoja useista laitteista

Huonot puolet Hot Walletsista

 • Aina yhteydessä Internetiin
 • Suorita rinnakkain muiden ohjelmistojen kanssa
 • Ei yhtä turvallinen kuin laitteistolompakko
 • Varmuuskopiot ovat joskus suhteellisen heikkoja

Työpöydän lompakot

Pöytätietolompakot ovat toinen muotoinen ohjelmisto (kuuma) lompakko. Kuitenkin sen sijaan, että suoritettaisiin puhelimen sovelluksessa, ne ovat työpöytätietokoneellasi käyttämäsi ohjelma.

Kuva pöytätietokoneesta, jossa on Bitcoin-lompakko

Vaikka voit käyttää näitä lompakoita ilmareiällä varustetulla tietokoneella, tämä vaatii paljon tietoa turvalliseen vetämiseen, joten yleisesti ottaen on parasta ajatella työpöydän lompakoita samalla tavalla kuin yllä olevat kuumat lompakot, vain erilaisella laitteella ja yleensä tukee muutamia kehittyneempiä ominaisuuksia.

Plussat työpöydän lompakoista

 • Työpöydän käyttöliittymä tarkoittaa parempaa käyttöliittymää
 • Lisääntyneet ominaisuudet matkapuhelimessa

Miinukset työpöydän lompakoista

 • Helppo ladata petollinen versio ohjelmistosta ja menetetyistä varoista
 • Vaikeampi käyttää kuin kaikkia muita tämän luettelon lompakotyyppejä.
 • Ei yhtä turvallinen kuin laitteistolompakko
 • Varmuuskopiot ovat joskus suhteellisen heikkoja

Paperilompakot

Esimerkki Bitcoin-paperilompakosta

Tarkoitus a paperilompakko on laittaa yksityiset avaimesi jonnekin, joka ei ole ollenkaan sähköinen.

Jopa laitteistolompakon kanssa yksityinen avain on elektronisessa laitteessa, joka puhuu Internetiä.

Tästä huolimatta paperilompakon oikea asettaminen on täynnä sudenkuoppia, jotka ovat useimmille käyttäjille todennäköisempiä kuin laitteiden lompakko, joka pettää heitä (varsinkin kun on olemassa muita tapoja vähentää tätä riskiä).

Tämän lisäksi nämä lompakot ovat ehdottomasti vähiten turvallisia, jos joku löytää paperin.

Hyödyt paperilompakoista

 • Kun se on asetettu oikein, varmista täysin verkkovarkauksilta

Miinukset Paper Walletsista

 • Vähintään turvallinen lompakko, jos joku löytää paperin
 • Erittäin vaikea asentaa oikein
 • Tonnia käyttäjän virheitä mahdollista
 • Älä koskaan tiedä, oletko asettanut sen oikein, ennen kuin on liian myöhäistä

Mikä on paras Bitcoin-lompakko minulle?

Kaikki riippuu siitä, mitä aiot tehdä salauksellasi.

Talletus bitcoinilla

Aiotko sijoittaa bitcoiniin pitkällä aikavälillä? Sitten laitteistolompakko on oikea sinulle.

Ledger-laitteistolompakko

Aiotko tehdä paljon kauppaa? Sitten suosittelemme a Ledger Nano X. Bluetooth-toiminnallisuutensa ansiosta voit saada kuuman lompakon joustavuuden suojaamalla laitteiston lompakkoa.

Matkapuhelin bitcoineilla

Aiotko viettää päivittäin? Sitten suosittelemme kuumaa lompakkoa – älä vain laita liikaa Bitcoinia kerralla.

Kuten yllä osoitettiin, kaikilla lompakkotyypeillä on omat etunsa ja haittansa, ja sinun on päätettävä, mikä niistä sopii parhaiten haluamallesi toiminnalle.

Suosituimmat laitteistolompakot

VERTAILU

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2019
 • HINTA: 119 dollaria
 • BLUETOOTH:

OSTA NYT LUE TARKISTUS Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2016
 • HINTA: 59 dollaria

OSTA NYT LUE TARKISTUS Trezor-malli T.

Trezor-malli T.

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2018
 • HINTA: 159 dollaria
 • KOSKETUSNÄYTTÖ:

OSTA NYT LUE TARKISTUS Trezor Yksi

Trezor Yksi

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2013
 • HINTA: 59 dollaria

OSTA NYT LUE TARKISTUS

Lisätiedot

Ledger Nano X

Hinta: 119 dollaria

Lyhyt kuvaus: Ledger Nano X on Ledgerin uusin nano-sarjan laitteistolompakko. Siinä on bluetooth-yhteys älypuhelimiin yhdistämistä varten ja suurempi OLED-näyttö korkeammalla resoluutiolla kuin nano. Tämä on täydellinen lompakko Bitcoinersille tien päällä.

 • Huipputason turvallisuus
 • Bluetooth® käytössä
 • Laaja kapasiteetti (tukee tuhansia valuuttoja)

Lue koko Ledger Nano X -katsaus ja tutustu tuotesivu.

Ledger Nano S

Hinta: 59 dollaria

Lyhyt kuvaus: Ledger Nano S on klassinen laitteistolompakko, joka on suosikki markkinoilla, sillä tähän mennessä on myyty yli 1,3 miljoonaa kappaletta. Yhdistät laitteen tietokoneeseen USB: n kautta ja siinä on pieni OLED-näyttö. Laitteessa on myös ruostumaton teräsholkki, joka tekee lompakosta melkein erotettavissa tavallisesta peukaloasemasta – sopii erinomaisesti sen huomaamattomaan kantamiseen mukanasi.

 • ANSSI on sertifioinut tietoturvan
 • Usean valuutan tuki
 • Varmuuskopiointi ja palautus

Lue koko Ledger Nano S -katsaus ja tutustu tuotesivu.

Trezor T.

Hinta: 159 dollaria

Lyhyt kuvaus: Vuonna 2018 lanseerattu Trezor’s malli T on uusin lisäys Satoshi Labsin laitteistolompakkoihin. Siinä on värillinen LCD-kosketusnäyttö, kaksoisvahvistus tapahtumille ja mahdollisuus kaksinkertaistaa laitteistona kaksivaiheisena laitteena, Trezor T priorisoi turvallisuutta ennen kaikkea.

 • 240×240 pikselin värillinen LCD-näyttö
 • Toimii laitteisto 2-tekijänä ja salasanojen hallitsijana
 • USB-C-liitäntä
 • Lisääntynyt kiintolevy

Lue koko Trezor T -katsaus ja tutustu tuotesivu.

Trezor Yksi

Hinta: 59 dollaria

Lyhyt kuvaus: Trezor on yksi markkinoiden ensimmäisistä ja arvostetuimmista laitteistolompakoista. Trezor One tarjoaa useita suojaustasoja kolikoillesi ja rahakkeillesi. Siinä on PIN-suojattu näyttö, 24 sanan varmuuskopiointitoiminto ja kaksi fyysistä navigointipainiketta tapahtumien vahvistamiseksi.

 • 128×64 pikselin yksivärinen OLED-näyttö
 • Fyysiset painikkeet
 • 24 sanan varmuuskopiot
 • Mikro-USB-liitäntä

Lue koko Trezor One -katsaus ja tutustu tuotesivu.

Pidä avain

Hinta: 49 dollaria

Lyhyt kuvaus: Vuonna 2015 lanseeratussa Keepkey-mallissa on kaikkien 3 suurimman lompakonvalmistajan suurin OLED-näyttö, mutta se on myös halvin. Siinä on myös alumiinirunko ja se on yhteensopiva muodonmuutosvaihdon kanssa. Tämän vuoksi voit käydä kauppaa kolikoilla antamatta kolikoiden säilytysoikeutta muodonmuutokselle, vaikka KYC vaaditaankin.

 • Suurin OLED-näyttö
 • Halvin hinta
 • Usean valuutan tuki
 • ShapeShift suora integraatio

Lue koko Keepkey-arvostelu ja tutustu tuotesivu.

Kylmäkortti Mark III

Hinta: 120 dollaria

Lyhyt kuvaus: Coinkite: n Coldcard MarK 3 on monien mielestä markkinoiden turvallisin laitteistolompakko. Jotkut eivät pidä altcoin-tuen puutteesta, mutta Bitcoinersille tämä nähdään pikemminkin ominaisuutena kuin virheenä. Kylmäkortti näyttää pieneltä laskimelta, mikä tekee siitä huomaamattoman ja yksityisen. Laitteessa on 128 x 64 kuvapisteen OLED-näyttö ja numeronäppäimistö kosketuspainikkeilla. Yhteensopiva Electrum-työpöytäsovelluksen kanssa.

 • Suuri 128×64 OLED-näyttö
 • Täysikokoinen numeronäppäimistö
 • MicroUSB-liitäntä ja MicroSD-korttipaikka
 • Vain Bitcoin

Katso Coldcard’s tuotesivu.

Bitbox 02

Hinta: 110 dollaria Lyhyt kuvaus: BitBox02 on sveitsiläisen Shift Cryptosecurityn suunnittelema laitteistolompakko. BitBox02 sisältää kaksisiruisen lähestymistavan: toinen toimii turvallisena elementtinä estääkseen fyysisen väärentämisen ja toinen toimii yleisenä mikrokontrollerina, joka pitää ohjelmiston avoimen lähdekoodin ja todennettavissa.

 • OLED-näyttö ja näkymätön kosketusanturi
 • USB-C & Yhteensopiva kaapeli mukana
 • Helppo varmuuskopiointi ja palautus microSD-muistilla

Katso tuotesivu.

Ohjelmistolompakot (kuumalompakot)

iOS ja iPhone Bitcoin -lompakot: Blockstream Green Breadwallet Dropbit -seeni
Android Bitcoin -lompakot: Blockstream Green Breadwallet Dropbit Mycelium Samourai -lompakko
Työpöydän Bitcoin-lompakot: Electrum Wasabi

Lisää parhaista mobiililuokan bitcoin-lompakoista tässä.

Vaihtaa VS-lompakoita

Vaihto vs Lompakot

Monissa pörsseissä on sovelluksia, jotka näyttävät ja toimivat paljon kuin lompakot, mutta ne eivät ole sama asia. Todellisen lompakon ja vaihto-sovelluksen, kuten kolikkopohjan, erojen ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää pitää kolikot turvassa.

Kaikki eroavat tosiasiassa siitä, mitä kutsumme “huoltajuudeksi”. Yksinkertaisesti sanottuna tämä tarkoittaa: pidätkö kolikoidesi avaimia vai onko joku muu? Muista ”Ei avaimesi. Ei sinun Bitcoinisi ”?

Näyttökuva lompakosta.coinbase.com Lähde – Coinbase-lompakon kotisivu

Kun käytät kolikoiden tallentamiseen Coinbasen sovellusta, et itse pidä niitä kolikoista. Sen sijaan luotat Coinbaseen pitämään ne puolestasi. Varkaako Coinbase todennäköisesti kolikkosi sinulta? Luultavasti ei.

Coinbase on kuitenkin se, mitä kutsumme salauspiireissä “hunajapotiksi”, eli se on erittäin houkutteleva paikka hakkereille yrittää murtautua. Coinbasen lompakkoihin on ehkä talletettu miljardeja dollareita salausta.

Käyttäjä, jonka kryptovaluutta näkyy jäädytetyssä matkapuhelimessa

Lisäksi liittovaltion tai osavaltioiden hallitukset voivat kehottaa Coinbasea jäädyttämään tilisi, varsinkin jos et ole Yhdysvaltain kansalainen.

Ja lopuksi, Coinbase tunnetaan hyvin siitä, että sillä on hitaasti määrittelemättömiä peruutuskausia, kun markkinat ovat hulluina. Joskus tämä johtuu siitä, että palvelimet ovat ylikuormitettuja piikkeissä liikenteessä. Jotkut ihmiset ajattelevat jopa tekevänsä tämän tarkoituksella käyttääksesi varojasi lyhyellä aikavälillä vetojen tekemiseen rahoillasi.

Nainen, jolla on bitcoineja käsissä

Kaikki nämä ongelmat voidaan ratkaista pitämällä kolikoita itse. Ja Coinbase on vain yksi esimerkki. Monin tavoin Coinbase on yksi turvallisimmista pörsseistä, joissa voit pitää kolikoita, joten kaikki yllä olevat skenaariot ovat mahdollisia vielä todennäköisemmin muissa pörsseissä.

Lompakon varmuuskopiot

Yksi ominaisuus melkein jokaisessa markkinoiden lompakossa on, että voit tehdä varmuuskopioida jos jotain tapahtuu.

Nykyään käytämme niin sanottua ‘palautuslause’ (tai ‘hyödyntämisen siemen’). Näin se toimii: kun luot uuden lompakon, sinua pyydetään kirjoittamaan muistiin sarja 12–24 sanaa. Ne näyttävät täysin satunnaisilta, mutta ne tulevat itse asiassa luettelosta, joka tunnetaan nimellä BIP39.

Salauslompakon varmuuskopiointi

Jos kadotat lompakkosi varastamisen tai tuhoutumisen vuoksi tai unohdat PIN-numerosi (yleensä 4 numeroa), voit avata uuden lompakon missä tahansa päin maailmaa ja millä tahansa sovelluksella tai laitteiston lompakon laitteella ja syöttää nämä sanat. Siinä vaiheessa varat palautetaan.

Tämä saavutetaan, koska sanat vastaavat yksityistä avainta. Lompakko suorittaa syötetyt sanat algoritmin kautta ja antaa sitten yksityisen avaimesi (todiste siitä, että omistat Bitcoinin, lähinnä).

Palautuslausekkeen tallentaminen

Useimmat ihmiset vain kirjoittavat lauseensa paperille, mutta tämä voi olla vaarallista.

Palomies ja tulipalo

Kuvittele, että talosi syttyy tuleen tai on tulva. Jos puhelimesi tai laitteesi lompakko on pilalla, sinun on luotettava palautuslausekkeeseen saadaksesi kolikot takaisin. Paperi on kuitenkin tuskin sietää tulipalo- tai vesivahinkoja.

Siksi monet ihmiset, joilla on Bitcoin, valitsevat Billfodlin käytön.

Billfodl

Billfodl on ruostumattomasta teräksestä valmistettu laite, jossa ei ole minkäänlaista elektroniikkaa. Se on yksinkertaisesti metallirunko, jossa on aukot, ja siinä on ruostumattomasta teräksestä valmistetut laatat, joissa on kirjaimet. Liu’utat laatat metallirunkoon ja kirjoitat kaikki 12 – 24 sanasi ja piilotat sitten Billfodlin jonnekin, jota kukaan ei löydä.

Nyt varmuuskopiosi on tulenkestävä ja vedenpitävä.

Multisig

Jos tunnet olosi todella edistyneeksi ja haluat suojata kolikkosi maksimitasolle, voit asettaa ns. Multisig-lompakon..

Kolme laitteistolompakkoa: Ledger, Trezor ja ColdCard

Multisig-lompakko on itse asiassa kolme lompakkoa yhdessä. Jotta voit lähettää kolikoita multisigiltä, ​​sinun on vahvistettava tapahtuma vähintään kahdesta (tai joissakin tapauksissa kolmesta) lompakosta.

Monissa tapauksissa kaikki nämä kolme lompakkoa ovat laitteistolompakot, mutta tämän saavuttamiseksi voit valita yhdistelmän laitteisto- ja ohjelmistolompakoita..

Kolme avainta, joissa on Bitcoin

Voit myös tehdä jokaisesta multisig-lompakostasi eri tuotemerkin. Esimerkiksi Trezor, Ledger ja Coldcard. Ajatuksena on, että jos jostakin lompakosta löytyy haavoittuvuus (esimerkiksi Trezor) ja hyökkääjäsi tietää haavoittuvuudesta, hänen on silti löydettävä toinen haavoittuvuus joko Ledgeristä tai Coldcardista (tai molemmista jos olet määrittänyt kolme / kolme multisig.

Jos haluat kokeilla tätä, olemme kirjoittaneet sinulle oppaan. Sinun tarvitsee vain ostaa 1 Ledger, 1 Trezor, ja 1 Kylmäkortti.

Estä varkaus

Kortti ketjuissa lukolla

Kerrataanpa, kuinka pidämme kolikkomme turvassa:

Kuvake numero yksi

Ensin sinun on luotava oma yksityinen avain. Älä koskaan anna kenenkään muun tehdä tätä puolestasi. Se saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta lompakot tekevät siitä melko helppoa tehdä näinä päivinä. Ja jos sinulla on kysyttävää, voit aina tutustua täällä oleviin tietosuoja-ammattilaisten oppaisiimme.

Kuvake numero kaksi

Toiseksi sinun on pidettävä yksityinen avain täydellinen salaisuus. Jokaisella, joka tietää yksityisen avaimesi, on yhtä paljon vaatimuksia Bitcoineihisi kuin sinäkin estoketju on huolestunut.

Muista: ”Ei avaimesi. Ei sinun Bitcoinisi ”. Jos joku muu luo avaimesi sinulle tai löytää avaimesi tai palautuslausekkeesi, he tietävät avaimesi ja voivat ottaa Bitcoinisi.

Kuvake numero kolme

Kolmanneksi sinun on varmuuskopioitava yksityinen avain. Tämä tapahtuu luomalla palautuslause, kun asetat lompakon (katso Varmuuskopiot-luku edellä).

UKK

Enkö voi vain tallentaa kolikoitani vaihtoon?

Voit, mutta sitä ei suositella. Kolikoiden säilyttäminen pörssissä voi johtaa kolikoidesi menetykseen. Katso vain mitä tapahtui Mt. Gox. On parempi pitää kolikkosi omistamallasi lompakolla (eli vain sinulla on yksityinen avain) ja varmuuskopioida se sitten Billfodlin avulla.

Voinko salata yksityisen avaimen?

Joo! Tätä kutsutaan tunnuslauseeksi. Se toimii hieman eri tavalla jokaisessa laitteessa, joten pyydä dokumentaatiota lompakkoyhtiöltäsi. Tämän sanottuasi, ole erityisen varovainen käyttäessäsi tätä ominaisuutta.

Kuinka saan Bitcoinsini takaisin, jos kadotin yksityisen avaimen?

Jos olet todella kadottanut yksityisen avaimen, et voi saada bitcoinejasi takaisin.

Onko kunnossa pitää palautuslauseeni / palautussiemeni puhelimessa?

Koskaan ei ole hyvä idea tallentaa palautuslauseketta mihinkään Internetiin liitettyyn laitteeseen.

Mikä on laitteiston lompakko ?

Laitteiston lompakko on fyysinen laite, joka tallentaa käyttäjän yksityiset avaimet.

Miksi tarvitsen laitteistolompakon?

Laitteiston lompakko tarjoaa eristyksen yksityisten avaintesi ja hakkeroitavan tietokoneen tai älypuhelimen välillä.

Miksi näyttöruudut ovat tärkeitä laitteistolompakolle?

Laitteiston lompakon näytöt eivät ole vain näyttöjä. Suuri näyttö helpottaa myös osoitteen tarkistamista ennen kolikoiden lähettämistä.

Mitä Multisig tarkoittaa?

Multisig-lompakko on itse asiassa kolme lompakkoa yhdessä. Bitcoin-tapahtuman valtuuttamiseksi tarvitset vahvistuksen vähintään kahdesta lompakosta.

Kuinka suojaan salauslompakkoani?

Sinun on luotava oma yksityinen avain, pidettävä se salassa ja tehtävä varmuuskopio.

Mikä on turvallisin tapa tallentaa palautuslauseke?

Turvallisin tapa tallentaa palautuslauseke on ruostumattomasta teräksestä valmistettu laite, jossa ei ole minkäänlaista elektroniikkaa, kuten Billfodl. Tämä tekee varmuuskopiosta tulenkestävän, vedenpitävän ja kestävän kaikkia luonnonkatastrofeja vastaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me