Bedste Bitcoin- og Cryptocurrency-tegnebøger

Denne guide er designet til at lære dig alt hvad du behøver at vide om Bitcoin-tegnebøger. Fordi der er mange forskellige grunde til at bruge og eje kryptovaluta, er nogle tegnebøger gode til nogle opgaver (som handel), mens andre er bedre til andre opgaver (som at gemme), og hver tegnebog tilbyder afvejninger. Med denne vejledning kan du finde ud af, hvilken tegnebog der er bedst for dig.

Contents

Bedste tegnebøger i hver kategori

Mest sikre tegnebog

Skærmbillede af coldcardwallet.com MK3-funktioner Coldcard-websted

Coinkite Coldcard Mk 3

Coldcard er længe blevet betragtet som den absolut sikreste hardware-tegnebog på markedet. Med support kun til Bitcoin og nogle virkelig avancerede sikkerhedsfunktioner, slår det virkelig alle andre med hensyn til sikkerhed.

Når det er sagt, hvis du planlægger at holde andre mønter udover Bitcoin, er dette ikke tegnebogen for dig. Du kan vælge en Ledger Nano S eller Nano X i stedet.

ColdCard Mk3

ColdCard Mk3 Udgivet2019 Pris $ 119 SkærmJa StorageSD-kort KØB NU!

Bedste tegnebog på farten

Skærmbillede af shop.ledger.com Nano X Ledger-websted

Ledger’s Nano X

Det Ledger Nano X er Ledgers nyeste tilføjelse til nano-familien. I modsætning til sin forgænger understøtter den bluetooth, hvilket gør den fantastisk til at foretage hurtige og sikre transaktioner på farten.

Den store interne hukommelse er også fantastisk for forhandlere, der ønsker at have mange forskellige mønter.

Ledger Nano X

Ledger Nano X Udgivet2019 Pris $ 119 SkærmJa Storage2MB KØB NU!

Bedste iOS (hot) tegnebog:

Hodl Wallet: En simpel open source Bitcoin Wallet

Skærmbillede af hodlwallet.co hjemmeside Hodlwallet websted

Hodl Wallet er tilgængelig til iOS og Android og gør det nemt at sende og modtage Bitcoin uden dikkedarer eller ekstra funktioner til at distrahere dig.

Bedste Android (hot) tegnebog:

Samourai – beskytter privatlivets fred på mobil

Skærmbillede af samouraiwallet.com hjemmeside Samourai-websted

Bedste desktop tegnebog:

Wasabi – latterligt privat desktop tegnebog

Skærmbillede af wasabiwallet.io hjemmeside Wasabiwallet websted

Wasabi tegnebog er designet til at gøre det let at forbedre privatlivsforbedrende coinjoins (se hvordan i vores guide). Dette er en avanceret tegnebog, som begyndere skal prøve senere, når de er mere erfarne.

Hvad er en Bitcoin og crypto tegnebog?

Bitcoin teknologikoncept

Inden du kan gøre noget på bitcoin-netværket, skal du bruge en tegnebog.

Selvom dette ikke er en perfekt analogi, skal du lige nu tænke på en tegnebog, der ligner en bankkonto, idet den indeholder dine penge, og du kan bruge dem til at sende og modtage midler.

Hvad er en privat nøgle?

Bitcoin privat nøgle

Kort sagt er den private nøgle som adgangskoden til din bankkonto. Hvis en anden har det, kan de logge ind på din konto og overføre selv dine penge. Du skal holde den private nøgle endnu sikrere end din bankkontos adgangskode.

Hvad er en offentlig nøgle?

Offentlig offentlig nøgle

Den offentlige nøgle er lidt mere forvirrende, fordi der ikke er en ligefrem analogi fra den virkelige verden, men for at fortsætte illustrationen er den som et brugernavn på din bankkonto. Du ønsker ikke rigtig, at andre skal vide det, men hvis de gjorde det, har de stadig ikke din adgangskode, så de ikke kan tage dine penge.

Men hvis din offentlige nøgle er kendt, vil det påvirke dit privatliv fremover, hvilket bringer os til adresser.

Hvad er en Bitcoin-adresse?

Bitcoin-adresse

Forestil dig, at nogen vil sende penge til din bankkonto. I så fald ville du give dem dit bankkontonummer, og de kunne bede deres bank om at overføre pengene til dig.

EN bitcoin-adresse er som et bankkontonummer. Hvis nogen vil sende dig Bitcoin, sender du dem en adresse.

Kort med bitcoin markører

Men i modsætning til en bankkonto, din tegnebog har millioner af adresser. Bare rolig, du behøver ikke tænke for meget på det.

Det er bare nok at sige, at de fleste tegnebøger bruger din offentlige nøgle (plus noget kryptografisk magi) til at generere en ny adresse til hver transaktion. Dette er for at beskytte dit privatliv ved at gøre det sværere for nogen at linke tidligere transaktioner til den aktuelle via en praksis kendt som ‘chainalysis’.

I de fleste tilfælde er alt hvad du skal gøre, at åbne din tegnebog og vælge ‘modtag Bitcoin’ og give din ven den adresse, der vises på din tegnebog. Alle de hårde ting sker i baggrunden.

Et eksempel på opbevaring af mønter i en tegnebog, som du ikke kontrollerer, er når du lægger dine mønter i en børs, som f.eks møntbase eller binance. Derfor anbefaler vi, at du flytter alle dine mønter fra børs så hurtigt som muligt.

Hvorfor har jeg brug for en tegnebog?

Hånd, der holder en telefon med en Bitcoin-tegnebog

Bortset fra ovenstående grunde har du brug for en bitcoin-tegnebog, fordi det er den eneste måde at handle på Bitcoin-netværket uden at bruge en tredjepart til at gøre det for dig. Dette er vigtigt, fordi hele pointen med Bitcoin er at kontrollere dine egne penge.

Hvorfor?

Fordi det nuværende finansielle system er designet til at fortælle dig, hvordan du kan og ikke kan bruge dine penge.

Kvinde handler på mobil

Bitcoin er det, vi kalder ‘censurresistent’, hvilket er en smart måde at sige, at din bank eller regeringen ikke kan forhindre dig i at bruge dine penge, som du vil.

I Bitcoin vil ingen være i stand til at forhindre dig i at købe hvad du vil fra hvem du vil.

Det er … medmindre du gemmer dine mønter på en reguleret børs.

Forskellige typer tegnebøger

Mand undrende

Du undrer dig måske: “Hvad er den bedste tegnebog?” Der er ikke noget “bedst” i sig selv. Som tidligere nævnt er nogle dog bedre egnet til visse mål end andre. Lad os løbe gennem de forskellige typer tegnebøger.

Hardware tegnebøger

Indsættelse af Bitcoin i sparegris

Hardware-tegnebøger bruges primært til langvarig opbevaring af kryptokurrency. De kaldes ‘hardware-tegnebøger’, fordi de faktisk er en fysisk enhed, som du gemmer i den virkelige verden.

De to mest populære hardware tegnebog mærker er Ledger Nano X og Trezor T..

SAMMENLIGNING

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • SKÆRM:
 • UDGIVET: 2019
 • PRIS: $ 119
 • BLUETOOTH:

KØB NU LÆS ANMELDELSE Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • SKÆRM:
 • UDGIVET: 2016
 • PRIS: $ 59

KØB NU LÆS ANMELDELSE Trezor Model T

Trezor Model T

 • SKÆRM:
 • UDGIVET: 2018
 • PRIS: $ 159
 • RØRSKÆRM:

KØB NU LÆS ANMELDELSE Trezor One

Trezor One

 • SKÆRM:
 • UDGIVET: 2013
 • PRIS: $ 59

KØB NU LÆS ANMELDELSE

Alle disse produkter lyder måske underligt, da Bitcoin er en digital valuta.

“Hvorfor har jeg brug for en separat enhed til at gemme en digital vare som Bitcoin?”

Skærmbillede af Trezor-blogindlæg med titlen: Why You Need a Hardware Wallet Kilde – Trezor-blog

Fordelen ved en hardware-tegnebog er, at den er designet med et mål i tankerne: at holde din Bitcoin sikker.

Din telefon eller pc er designet til at gøre mange mange andre ting, og i disse dage kræver mange (hvis ikke de fleste) ting en internetforbindelse.

Hardware-tegnebøger er specielt designet til at forhindre, at din private nøgle bliver udsat for internettet. Faktisk er hardware-tegnebogen i de fleste tilfælde beregnet til at blive slukket helt, indtil du skal sende eller modtage Bitcoins.

Hardware tegnebog tilsluttet bærbar computer

En hardware-tegnebog er faktisk en lille luft-gapped computer. De eneste oplysninger, der nogensinde rører ved den private nøgle, bør være anmodninger om at logge af transaktioner, og selv da skal du fysisk godkende transaktionen ved at trykke på en fysisk knap. Dette betyder, at selvom du tilslutter din hardware-tegnebog til en computer inficeret med malware, skal den private nøgle forblive sikker.

Mere om dette i FAQ om vigtigheden af ​​at vælge en hardware-tegnebog med en skærm.

Hardware-tegnebog med Bitcoins og en sikker lås

Derudover, da hardware-tegnebogen kun er designet til at gøre en ting (gemme mønter), er der ingen andre applikationer, der kører, der giver en angriber flere muligheder for at stjæle dine mønter. Ideelt set bør al software og hardware, der går ind i en hardware-tegnebog, være kendt og forstået af det firma, der fremstiller det.

Behandl din hardware tegnebog som din bankkonto. Det er her, du gemmer dine livsbesparelser (eller hvor du ‘Hodl’). Du vil ikke gemme dine daglige udgifter her.

Fordele ved hardware tegnebøger

 • Bedste måde at gemme dine mønter på lang sigt
 • Let at sætte op
 • Let at sikkerhedskopiere (mere om dette nedenfor)
 • Billig forsikring
 • Mange børser understøtter hardware tegnebøger

Ulemper ved hardware tegnebøger

 • Sværere at bruge end varme tegnebøger
 • Omkostninger

Hot tegnebøger

Varme tegnebøger er typisk tegnebøger, der kommer i form af en app på din telefon.

Bitcoin-betalinger fra mobilillustration

Vi kalder dem “hot tegnebøger”, fordi de har forbindelse til internettet og normalt bruges til at gemme hverdagens udgifter – “det er varmt og klar til at gå”, for at sige det. Dette betyder også, at det er meget mindre sikkert end en hardware-tegnebog.

Fordi de kører på din mobile enhed, kører varme tegnebøger normalt sammen med mange andre applikationer, som din GPS, internetbrowsere og andre tjenester. På grund af dette kører din mobilenhed kode udviklet af hundreder (hvis ikke tusinder) af forskellige mennesker fra forskellige lande og af forskellige standarder for sikkerhed.

Nøgle- og mobiltelefondata

I lyset af dette er der mange flere angrebsflader. Når alt kommer til alt gemmes din private nøgle et eller andet sted i den lokale hukommelse på din telefon, og den lokale hukommelse deles med alle disse andre apps. I de fleste tilfælde, hvis du holder din private nøgle sikker, vil det også være din app, men du skal altid antage, at din varme tegnebog er kompromitteret og aldrig have for meget Bitcoin i den på én gang.

Fordele ved Hot Wallets

 • Gratis
 • Let at sende og modtage mønter
 • Kan få adgang til midler fra flere enheder

Ulemper ved Hot Wallets

 • Altid forbundet til internettet
 • Kør parallelt med anden software
 • Ikke så sikker som hardware-tegnebøger
 • Sikkerhedskopier undertiden relativt svage

Desktop tegnebøger

Desktop-tegnebøger er en anden form for software (hot) tegnebog. I stedet for at køre på en app på en telefon er de imidlertid et program, du kører på din stationære computer.

Illustration af desktop pc med en Bitcoin tegnebog

Mens du kan køre disse tegnebøger på en computer med luftspalte, kræver det en masse viden for at trække sig sikkert ud, så generelt er det bedst at tænke på skrivebordsbøger på samme måde som varme tegnebøger ovenfor, bare på en anden slags enhed og understøtter normalt et par mere avancerede funktioner.

Fordele ved Desktop Wallets

 • Desktop-interface betyder et bedre brugergrænseflade
 • Øgede funktioner over en mobil tegnebog

Ulemper ved Desktop Wallets

 • Let at downloade en svigagtig version af softwaren og mistede midler
 • Sværere at bruge end alle de andre typer tegnebøger på denne liste.
 • Ikke så sikker som hardware-tegnebøger
 • Sikkerhedskopier undertiden relativt svage

Papir tegnebøger

Eksempel på Bitcoin papir tegnebog

Formålet med en papir tegnebog er at placere dine private nøgler et sted, der slet ikke er elektronisk.

Selv med en hardware-tegnebog er den private nøgle på en elektronisk enhed, der taler til internettet.

Når det er sagt, er opsætning af en papirpung korrekt fyldt med faldgruber, der for de fleste brugere er mere sandsynlige end en hardwarepung, der forråder dem (især når der er andre metoder til at mindske risikoen).

Oven på dette er disse tegnebøger det absolut mindst sikre, hvis nogen finder papiret.

Fordele ved papir tegnebøger

 • Når det er konfigureret korrekt, helt sikkert mod online tyveri

Ulemper ved papir tegnebøger

 • Mindst sikker tegnebog, hvis nogen finder papiret
 • Meget svært at konfigurere korrekt
 • Masser af brugerfejl mulig
 • Ved aldrig med sikkerhed, at du konfigurerer det korrekt, indtil det er for sent

Hvad er den bedste Bitcoin tegnebog for mig?

Alt dette afhænger af, hvad du planlægger at gøre med din krypto.

Sikker indbetaling med bitcoin

Vil du investere i bitcoin på lang sigt? Så er en hardware tegnebog den rigtige for dig.

Ledger hardware tegnebog

Vil du lave en masse handel? Så vil vi anbefale en Ledger Nano X. På grund af sin bluetooth-funktionalitet kan du få fleksibiliteten i en varm tegnebog med sikkerheden ved hardware-tegnebogen.

Mobiltelefon med bitcoins

Skal du bruge dag til dag? Så vil vi anbefale en varm tegnebog – bare læg ikke for meget Bitcoin på den på én gang.

Som demonstreret ovenfor har alle tegnebogstyper deres egne fordele og ulemper, og det er op til dig at beslutte, hvilken der er bedst til dine ønskede aktiviteter.

Mest populære hardware-tegnebøger

SAMMENLIGNING

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • SKÆRM:
 • UDGIVET: 2019
 • PRIS: $ 119
 • BLUETOOTH:

KØB NU LÆS ANMELDELSE Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • SKÆRM:
 • UDGIVET: 2016
 • PRIS: $ 59

KØB NU LÆS ANMELDELSE Trezor Model T

Trezor Model T

 • SKÆRM:
 • UDGIVET: 2018
 • PRIS: $ 159
 • RØRSKÆRM:

KØB NU LÆS ANMELDELSE Trezor One

Trezor One

 • SKÆRM:
 • UDGIVET: 2013
 • PRIS: $ 59

KØB NU LÆS ANMELDELSE

Yderligere information

Ledger Nano X

Pris: $ 119

Kort beskrivelse: Ledger Nano X er den seneste iteration af nano-serien af ​​hardware-tegnebøger fra Ledger. Den har bluetooth-forbindelse til tilslutning til smartphones og en større OLED-skærm med en højere opløsning end nano s. Dette er den perfekte tegnebog til Bitcoinere på farten.

 • Topmoderne sikkerhed
 • Bluetooth® aktiveret
 • Omfattende kapacitet (understøtter tusindvis af valutaer)

Læs vores fulde Ledger Nano X anmeldelse og tjek produktside.

Ledger Nano S

Pris: $ 59

Kort beskrivelse: Ledger Nano S er en klassisk hardware-tegnebog, der er en favorit på markedet med over 1,3 millioner enheder solgt til dato. Du forbinder enheden til computeren via USB og har en lille OLED-skærm. Enheden har også en rustfri stålbøsning, hvilket gør tegnebogen næsten ikke skelnes fra et standard tommelfinger-drev – fantastisk til diskret at bære den med dig.

 • Certificeret sikkerhed af ANSSI
 • Multi-valuta support
 • Backup og genskab

Læs vores fulde Ledger Nano S anmeldelse og tjek produktside.

Trezor T.

Pris: $ 159

Kort beskrivelse: Lanceret i 2018, Trezor’s model T er den nyeste tilføjelse til Satoshi Labs ‘mærke af hardware-tegnebøger. Den har en LCD-berøringsskærm i fuld farve, dobbelt verifikation for transaktioner og muligheden for at fordoble som en hardware med to faktorer, Trezor T prioriterer sikkerhed frem for alt andet.

 • 240×240 pixel LCD i fuld farve
 • Fungerer som hardware 2-faktor og adgangskodeadministrator
 • USB-C-forbindelse
 • Øget harddisk

Læs vores fulde Trezor T anmeldelse og tjek produktside.

Trezor One

Pris: $ 59

Kort beskrivelse: Trezor er en af ​​de første og mest respekterede hardware-tegnebøger på markedet. Trezor One giver flere lag sikkerhed for dine mønter og tokens. Den har en skærm med PIN-beskyttelse, 24-ords backup-funktionalitet og to fysiske navigationsknapper til bekræftelse af transaktioner.

 • 128×64 pixel monokrom OLED-skærm
 • Fysiske knapper
 • 24 ords sikkerhedskopier
 • Micro USB-forbindelse

Læs vores fulde Trezor One anmeldelse og tjek produktside.

Keepkey

Pris: $ 49

Kort beskrivelse: Keepkey blev lanceret i 2015 og har den største OLED-skærm fra nogen af ​​de store 3 tegnebogsproducenter, samtidig med at den er den billigste. Det har også et aluminiums chassis og er kompatibelt med shapeshift Exchange. På grund af dette kan du handle mønter uden at give forvaring af mønter til shapeshift, selvom KYC stadig er påkrævet.

 • Største OLED-skærm
 • Billigste pris
 • Multi-valuta support
 • ShapeShift direkte integration

Læs vores fulde Keepkey gennemgang og tjek produktside.

Coldcard Mark III

Pris: $ 120

Kort beskrivelse: Coinkites Coldcard MarK 3 anses af mange for at være den mest sikre hardware-tegnebog på markedet. Manglen på altcoin-support kan ikke lide af nogle, men for Bitcoiners ses dette som en funktion snarere end en fejl. Coldcard ligner en lille lommeregner, der gør det diskret og privat. Enheden har en 128 x 64 pix OLED-skærm og en numpad med taktile knapper. Kompatibel med Electrum desktop app.

 • Stor 128×64 OLED-skærm
 • Numerisk tastatur i fuld størrelse
 • MicroUSB-forbindelse og et MicroSD-kortspor
 • Kun Bitcoin

Tjek Coldcard’s produktside.

Bitbox 02

Pris: $ 110 Kort beskrivelse: Det BitBox02 er en hardware tegnebog designet af Shift Cryptosecurity, en schweizisk virksomhed. Det BitBox02 har en dual-chip tilgang: en fungerer som et sikkert element for at forhindre fysisk manipulation og en anden fungerer som en generel mikrocontroller for at holde softwaren åben kilde og verificerbar.

 • OLED-skærm og usynlige berøringssensorer
 • USB-C & Et kompatibelt kabel inkluderet
 • Nem sikkerhedskopiering og gendannelse på microSD

Tjek produktside.

Software tegnebøger (hot tegnebøger)

iOS og iPhone Bitcoin tegnebøger: Blockstream Green Breadwallet Dropbit Mycelium
Android Bitcoin tegnebøger: Blockstream Green Breadwallet Dropbit Mycelium Samourai tegnebog
Desktop Bitcoin Wallets: Electrum Wasabi

Mere om de bedste mobile bitcoin-tegnebøger her.

Udveksler VS tegnebøger

Børser vs tegnebøger

Mange børser har apps, der ligner og fungerer meget som tegnebøger, men de er ikke det samme. At forstå forskellene mellem en ægte tegnebog og en udvekslingsapp, ligesom coinbase, er afgørende for at holde dine mønter sikre.

Forskellene kommer egentlig alle sammen med det, vi kalder ”forældremyndighed”. Enkelt sagt betyder det: holder du nøglerne til dine mønter eller gør en anden? Husk “Ikke dine nøgler. Ikke din Bitcoin ”?

Skærmbillede af wallet.coinbase.com Kilde – Coinbase tegnebogs hjemmeside

Når du bruger Coinbases app til at gemme dine mønter, holder du faktisk ikke disse mønter selv. I stedet stoler du på Coinbase til at holde dem for dig. Er det sandsynligt, at Coinbase stjæler dine mønter fra dig? Sikkert ikke.

Coinbase er dog det, vi i kryptokredse kalder en “honeypot”, hvilket betyder, at det er et meget attraktivt sted for hackere at prøve at bryde ind i. Der er måske milliarder dollars værd af krypto deponeret i Coinbases tegnebøger.

Bruger med kryptokurrency vist på en frossen mobiltelefon

Derudover kan Coinbase instrueres af føderale eller statslige regeringer om at fryse dine konti, især hvis du ikke er amerikansk statsborger.

Og endelig er Coinbase kendt for at have langsomme til ubestemte tilbagetrækningsperioder, når markederne bliver vanvittige. Nogle gange skyldes det, at serverne er overbelastede med spidser i trafikken. Nogle mennesker tror endda, at de gør det med vilje for at bruge dine midler på kort sigt til at satse med dine penge.

Kvinde, der holder bitcoins i hænderne

Alle disse problemer kan løses ved at holde dine mønter selv. Og Coinbase er kun et eksempel. På mange måder er Coinbase en af ​​de sikreste børser, du kan holde dine mønter på, så alle ovenstående scenarier er mulige endnu mere sandsynligt på andre børser.

Sikkerhedskopier af tegnebogen

En funktion ved næsten alle tegnebøger på markedet er, at du kan lave en sikkerhedskopi hvis der sker noget med det.

I disse dage bruger vi det, der kaldes en ‘genopretningsfrase’ (eller ‘genopretningsfrø’). Sådan fungerer det: Når du opretter en ny tegnebog, bliver du bedt om at skrive en serie på 12-24 ord ned. De vil virke helt tilfældige, men de kommer faktisk fra en liste kendt som BIP39.

Crypto tegnebog backup infografik

Hvis du nogensinde mister din tegnebog, fordi den er stjålet eller ødelagt, eller hvis du glemmer dit pinkode (normalt 4 cifre), kan du åbne en ny tegnebog overalt i verden og på en hvilken som helst app eller hardware-tegnebogsenhed og indtaste disse ord. På det tidspunkt vil dine midler blive genoprettet.

Dette opnås, fordi ordene svarer til din private nøgle. Tegnebogen kører de ord, du indtaster gennem en algoritme, og derefter udsender din private nøgle (bevis for, at du i det væsentlige ejer Bitcoin).

Sådan gemmes din gendannelsesfrase

De fleste mennesker skriver bare deres sætning ned på et stykke papir, men det kan være farligt.

Brandmand og et brand i brand

Forestil dig, at dit hus brænder eller er oversvømmet. Hvis din telefon eller hardware tegnebog er ødelagt, skal du stole på din gendannelsesfrase for at få dine mønter tilbage. Papir er dog næppe modstandsdygtigt over for brand eller vandskader.

Dette er grunden til, at mange mennesker, der har Bitcoin, vælger at bruge en Billfodl.

Billfodl

Det Billfodl er en rustfri enhed uden elektronik af nogen art. Det er simpelthen et metalchassis med åbninger i det, og det leveres med en bakke af rustfri stålfliser med bogstaver på. Du skubber fliserne ind i metalrammen for at stave alle dine 12 til 24 ord ud og skjuler derefter Billfodl et eller andet sted, ingen finder det.

Nu er din sikkerhedskopi brandsikker og vandtæt.

Multisig

Hvis du føler dig virkelig avanceret og vil beskytte dine mønter til det maksimale niveau, kan du konfigurere det, der kaldes en ‘multisig tegnebog’.

Tre hardware-tegnebøger: Ledger, Trezor og ColdCard

En multisig-tegnebog er faktisk tre tegnebøger i en. For at sende mønter fra et multisig skal du bekræfte transaktionen fra mindst to (eller i nogle tilfælde tre) tegnebøger.

I mange tilfælde er alle disse tre tegnebøger hardware-tegnebøger, men du kan vælge en blanding af hardware- og softwaretegnebøger for at opnå dette.

Tre nøgler med Bitcoin på dem

Du kan også gøre hver tegnebog i dit multisig til et andet mærke. For eksempel en Trezor, en Ledger og et Coldcard. Ideen her er, at hvis en sårbarhed findes i en af ​​tegnebøgerne (f.eks. En Trezor), og din angriber kender denne sårbarhed, er han stadig nødt til at finde en anden sårbarhed i enten Ledger eller Coldcard (eller begge dele, hvis du har oprettet en tre-af-tre multisig.

Hvis dette er noget, du vil prøve, har vi skrevet en guide til dig her. Du skal bare købe 1 Ledger, 1 Trezor, og 1 Coldcard.

Undgå tyveri

Kort i kæder med lås

Lad os sammenfatte, hvordan vi holder vores mønter sikre:

Ikon med nummer et

Først skal du generere din egen private nøgle. Lad aldrig andre gøre dette for dig. Det lyder måske kompliceret, men tegnebøgerne gør det ret nemt at gøre i disse dage. Og hvis du har spørgsmål, kan du altid henvise til vores guider her om fortrolighedspersonale.

Ikon med nummer to

For det andet skal du holde din private nøgle en total hemmelighed. Enhver, der kender din private nøgle, har lige så meget krav på dine Bitcoins som du gør så langt som blockchain er bekymret.

Husk: “Ikke dine nøgler. Ikke din Bitcoin ”. Hvis en anden genererer dine nøgler til dig eller finder dine nøgler eller din gendannelsessætning, kender de dine nøgler og kan tage din Bitcoin.

Ikon med nummer tre

For det tredje skal du sikkerhedskopiere din private nøgle. Dette gøres ved at generere en gendannelsesfrase, når du opsætter din tegnebog (se kapitel om sikkerhedskopier over).

FAQ

Kan jeg ikke bare gemme mine mønter på min børs??

Det kan du, men det anbefales ikke. Opbevaring af dine mønter på en børs kan føre til tab af dine mønter. Se bare hvad der skete med Mt. Gox. Det er bedre at opbevare dine mønter på en tegnebog, som du ejer (hvilket betyder, at du kun har den private nøgle) og derefter sikkerhedskopiere den ved hjælp af en Billfodl.

Kan jeg kryptere min private nøgle?

Ja! Dette kaldes beskyttelse af adgangssætninger. Det fungerer lidt forskelligt for hver enhed, så kontakt dit tegnebogfirma for dokumentation. Når det er sagt, vær meget forsigtig med at bruge denne funktion.

Hvordan får jeg mine Bitcoins tilbage, hvis jeg mistede min private nøgle?

Hvis du virkelig har mistet din private nøgle, kan du ikke få dine bitcoins tilbage.

Er det ok at holde min gendannelsesfrase / gendannelsesfrø på min telefon?

Det er aldrig en god ide at gemme din gendannelsesfrase på enhver internetforbundet enhed.

Hvad er en hardware tegnebog ?

En hardware-tegnebog er en fysisk enhed, der gemmer brugerens private nøgler.

Hvorfor har jeg brug for en hardware-tegnebog?

En hardware-tegnebog giver isolation mellem dine private nøgler og din hackbare computer eller smartphone.

Hvorfor er displayskærme vigtige for en hardware-tegnebog?

Hardware-tegnebogskærme er ikke kun til skærme. At have en stor skærm gør det også nemt at kontrollere adressen, inden du sender dine mønter.

Hvad betyder Multisig??

En multisig-tegnebog er faktisk tre tegnebøger i en. For at godkende en Bitcoin-transaktion har du brug for en bekræftelse fra mindst to af tegnebøgerne.

Hvordan beskytter jeg min kryptotegnebog?

Du skal generere din egen private nøgle, holde den hemmelig og lave en sikkerhedskopi.

Hvad er den sikreste måde at gemme din gendannelsesfrase på?

Den sikreste måde at opbevare din gendannelsesfrase på er på en enhed i rustfrit stål uden elektronik af nogen art, såsom Billfodl. Dette gør din sikkerhedskopi brandsikker, vandtæt og modstandsdygtig over for alle naturkatastrofer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me