Todiste vaarnasta vs. Työn todiste

(PoS) (PoW)

Panoksen todistaminen (PoS) ja työn todistaminen (PoW) ovat kaksi yleistä yksimielisyysmekanismin tyyppiä, mikä on tärkeä osa blockchain-tekniikkaa. Konsensusmekanismit ovat kriittisiä hajautettujen kirjanpitojen toiminnalle – lohkoketjuteknologian peruselementti, jonka avulla se voi toimia ilman keskusviranomaista.

Konsensusmekanismin ensisijainen tehtävä on tarkistaa kirjanpitoon lisättävät tiedot varmistaen, että ne ovat tarkkoja ja oikeita. Näin varmistetaan, että seuraava verkkoon lisätty lohko on uusin tapahtuma, joka estää kaksinkertaisen kulutuksen tai muunlaisen järjestelmän tietojen muuttamisen. Pohjimmiltaan konsensusmekanismi varmistaa, että koko lohkoketjuverkko on kollektiivisesti samaa mieltä kirjanpidon sisällön kanssa turvallisten ja kelvollisten lohkoketjupohjaisten tapahtumien lisäksi..

Vaikka nykyään on olemassa useita erilaisia ​​yksimielisyysmekanismeja, PoW ja PoS ovat suosituimpia blockchain-konsensusmekanismeja. Ne ovat melko erilaisia ​​toiminnallisuuden sekä hyvien ja huonojen puolien perusteella, kuten keskustelemme tässä kappaleessa.

Todiste työstä selitetty

Työn todistaminen (PoW) perustuu salakirjoitukseen – matematiikan edistyneeseen muotoon, joka kerran ratkaisi pisteet autenttisella tapahtumalla. Pohjimmiltaan kaivostyöläiset ratkaisevat monimutkaisia ​​matemaattisia ongelmia ja saavat hyvitystä vahvistetun lohkon lisäämisestä lohkoketjuun. Ratkaisun löytäminen matemaattisiin ongelmiin tai epäsymmetrisiin pulmiin ei ole helppo tehtävä, ja siihen liittyy huomattavan määrän laskentatehoa niiden ratkaisemiseksi. Mitään taitoa ei tarvita monimutkaisten ongelmien ratkaisemiseksi; sen sijaan tarvitaan raakaa voimaa. Kun tietokone arvaa oikean ratkaisun pulmalle, se luottaa muihin verkon tietokoneisiin tarkistamiseksi. Järjestelmä tarkistaa ongelmat nopeasti.

Toisin kuin useimmat Bitcoin-harrastajat ajattelevat, PoW oli olemassa ennen Bitcoinia tai muuta salaustekniikkaa. PoW: n idea on hyvitetään Cynthia Dworkille ja Moni Naorille vuonna 1993, kun Markus Jakobsson loi termin “Proof of Work” vuonna 1999. Siitä huolimatta Bitcoinin luoja Satoshi Nakamoto käytti sitä ensimmäisenä käytännössä.

Kuinka työn todiste toimii? Esimerkki Bitcoin-kaivoksesta

Kuten edellä mainittiin, PoW: ssä kaivostyöläiset ratkaisevat salauspalapelin tapahtuman vahvistamiseksi. Kaivostyöläiset kilpailevat ongelman ratkaisemisesta antamalla oikean vastauksen, joka tunnetaan myös nimellä hash. Kun verkon tietokoneet ovat valtuuttaneet jokaisen tapahtuman, kaivostyöläiset palkitaan blockchainin alkuperäisellä valuutalla transaktiomaksun lisäksi.

Salauslouhinnassa ryhmä verkkotapahtumia kootaan muistivarastoksi, jota kutsutaan myös mempooliksi. Sitten kaivostyöläiset kilpailevat todentamaan mempoolin jokaisen myynnin käyttämällä huomattavaa laskentatehoa matemaattisen palapelin ratkaisemiseen. Ensimmäinen kaivosmies, joka on ratkaissut ongelman, saa lohkopalkkion plus verkon transaktiomaksut. Mempool tarkistaa nyt ja lisätään lohkoketjuun lohkon muodossa. Hashcash (SHA-256) on todiste Bitcoin-kaivostyöläisten työtoiminnosta monimutkaisten pulmien ratkaisemiseksi ja lohkojen lisäämiseksi lohkoketjuun.

Työn konsensuksen todistamisen keskeiset piirteet

  • Epäsymmetriset palapelit, jotka vaikeuttavat kaivostyöläisten ongelman ratkaisemista. Verkko kuitenkin tarkistaa nopeasti oikean vastauksen.
  • Palapelin ratkaiseminen ei vaadi teknistä taitoa, mutta raakaa voimaa. Paras tapa ratkaista ongelma tehokkaasti on lisätä laskentatehoa.
  • Parametrit pulmien ratkaisemisessa päivitetään tietyn ajanjakson jälkeen, jotta estoaika voi olla johdonmukainen.

Panoksen todistus (PoS)

PoS-konsensus on melko erilainen kuin PoW siinä mielessä, että ei ole kaivostoimintaa, koska valuuttavoima korvaa laskentatehon. PoS: n avulla kaivostyöläiset eivät ratkaise epäsymmetrisiä pulmia. Sen sijaan kaivosmies asettaa panoksen tai pidättää useita kolikoita vahvistaakseen lohkon tapahtumia. Kaivosmies, jota kutsutaan tekstilohkon väärentäjäksi, valitaan käyttäen determinististä lähestymistapaa kolikkopanoksensa perusteella. PoS: n epäsymmetriset palapelit ovat paljon yksinkertaisempia, ja väärentäjien on vain osoitettava, että he omistavat tietyn prosenttiosuuden kaikista kolikoista, jotka ovat käytettävissä tietyssä valuutassa. Esimerkiksi jos joku omistaa 2% kaikista Litecoinista (LTC), hän voi kaivaa 20% kaikista liiketoimista.

Kuinka PoS toimii?

Kuten edellä mainittiin, väärentäjien on väärennettävä PoS-palvelussaan kolikoitaan tiettyyn lompakkoon, jotta heillä olisi mahdollisuus vahvistaa tapahtumat. Salkku jäädyttää kolikot ja panostaa ne verkkoon, joten kolikoita ei voi nostaa. Kun kolikot on kiinnitetty, validoijat lyövät vetoa lohkosta, jonka heidän mielestään lisätään ketjun viereen. Jos valittu lohko liitetään, he saavat lohkopalkintoja osuutensa perusteella.

Panoksen todistamisen edut työn todistamiseen

Viime vuosina salaustila on siirtymässä kohti PoS-palveluja, mikä johtuu sen eduista, joita se tarjoaa PoW: n kautta. PoS on epäilemättä parempi kuin PoW, kuten alla hahmotellaan.

Energiatehokkuus

PoW: n suurin ongelma on se, että vaadittu laskentateho on hyvin energiaintensiivinen ja vaikuttaa negatiivisesti ympäristöön. Esimerkiksi Bitcoin-verkon vuotuinen energiankulutus on 57,6 TWh, mikä vastaa koko Kolumbian kuluttamaa energiaa. PoS-järjestelmät ovat paljon energiatehokkaampia, koska ne eivät vaadi kaivostoimintaa, mikä on paljon energiaa kuluttavaa. Siksi ne tarjoavat energiaystävällisen vaihtoehdon Proof of Work -järjestelmille.

Keskittäminen-kaivosaltaat

PoW-järjestelmillä on suuri keskittämisriski. Kaivospoolit muodostuvat yksittäisistä kaivostyöläisistä, jotka keräävät resursseja maksimoidakseen palkkiot ja säästääkseen myös alkupääomaa. Jotkut kaivospoolit ovat täysimittaista liiketoimintaa, jopa työllistävät tuhansia työntekijöitä ja investoivat miljoonia dollareita omistettuihin kaivoslaitteisiin eli ASCIS: iin korkeimman kaivostehon tuottamiseksi. Kaivospoolien ongelma on, että keskitetyt PoW-verkot tekevät siitä altis hakkerointihyökkäyksille, esimerkiksi 51%: n hyökkäyksille. Näin ei ole PoS-verkoissa, koska palkkiot perustuvat sidottuihin kolikoihin.

Taloudelliset edut / osingot sen käyttäjille-MyCointainer

PoS: n toinen etu PoW: hen nähden on, että se tarjoaa käyttäjilleen taloudellisia etuja (osinkoja) tarjoamalla mahdollisuuden käyttää masternodea tai sijoittaa kolikot panostus- ja masternode-alustalle, kuten MyCointainer. Tämä ei ole mahdollista PoW-järjestelmissä.

MyCointainer on huippuluokkaa online-automaattinen ja masternode-panostusalusta Tämä auttaa käyttäjiä käymään kauppaa kolikoilla ja tuottamaan huomattavia voittoja panoksina. MyCointainerilla voit ansaita passiivisesti sijoittamalla kolikkosi automaattiseen uima-altaan panostukseen ja hyötymään kolikkopanoksista huolimatta todella teknisistä yksityiskohdista. Käyttäjät panostavat kolikkonsa validoijiksi alustalle ja saavat puolestaan ​​palkintoja sijoituksestaan.

Päätösajatukset

PoS tarjoaa paremman blockchain-konsensusmekanismin verrattuna PoW: hen heidän tarjoamiensa etujen ansiosta. PoS-järjestelmät ovat energiatehokkaita, turvallisia ja tarjoavat taloudellisia etuja etenkin masternode- ja panostusalustojen kautta MyCointainer. Käyttäjät panostavat kolikoitaan verkkoon ja puolestaan ​​ansaitsevat passiivisesti panoksistaan ​​ilman suurta vaivaa. PoS: lla on kuitenkin edelleen haavoittuvuutensa, mutta se on parempi valinta kuin PoW.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me