6 ting, du har brug for at vide om kryptovaluta

Vi har alle hørt udtrykket kryptovaluta, men hvor mange af os forstår faktisk, hvordan det fungerer? Endnu bedre, hvordan fungerer almindelig valuta? Vi, de gennemsnitlige mennesker, er meget vant til begrebet penge uden at undersøge dybt, hvordan det fungerer. Og ordet “kryptokurrency” kan gøre os nødder, bare fordi det er forvirrende, og vi forstår ikke rigtig begrebet. Så lad os vende alt om og se, hvad vi har at gøre med her. Er det fremtidens valuta, eller hvad? Her er et par vigtige punkter, du bør vide. 

1. Hvad er det, og hvordan kan vi bruge det?

kryptokurrency

Kilde: TheNational

En kryptovaluta er en betalingsform som enhver anden, men den har ikke noget fysisk grundlag for den, eksisterer udelukkende virtuelt og er ikke centraliseret og kontrolleret af en enkelt person eller organisation. Værdien afhænger helt af udbuds- og efterspørgselssituationen, og der findes i øjeblikket et par tusinde forskellige kryptokurver, hvoraf den mest berømte er Bitcoin og Ethereum. Du kan ikke bruge det uden internet. Nu er der en choker, ikke? Først og fremmest er dette en valuta, der kun kan bruges online. Så hvis du overvejer nogen form for transaktioner, skal du få din forbindelse i orden. Desværre har vi afbrydelser eller svigtende modtagelse derhjemme eller på arbejde. Men det er den sidste ting, du vil have, når du har at gøre med pengetransaktioner. Hvis dette problem holder dig tilbage, kan du overveje at få en telefon signal booster og derefter koncentrere dig om din hovedopgave. Du kan få en celle signal booster til hjemmet, eller til arbejdspladsen. Uanset hvad du har brug for. 

Så lad os vende tilbage til vores knapper. Det er lidt vanskeligt at aflæse kryptovaluta. Det betyder, at du nemt kan købe det, men når du først vil bruge det, kan det udgøre en udfordring. På trods af at du kan shoppe med kryptokurrency og købe forskellige tjenester, er der stadig mange begrænsninger fra en række virksomheder. Men du kan altid bytte det til andre valutaer, der ikke er krypto, ved hjælp af specielle apps og onlineværktøjer. 

2. Hvad er en Blockchain og hvordan oprettes de??

blockchain

Kilde: Saga-NewFrontierGroup

Blockchain er en slags ”service”, der garanterer, at der ikke bruges tokens to gange. Hver blok repræsenterer en transaktion og bærer alle oplysningerne om den. Før denne blockchain oprettes, skal hver person, der er villig til at foretage en transaktion, sende en anmodning. Efter at “peers” har vurderet anmodningen og bekræftet den, oprettes en blok, der bærer en “hash”, som er en individuel kode med unik info om hver enkelt transaktion. Dette løser problemet med dobbeltforbrug og sikrer, at transaktionens registrering ikke kan slettes eller ændres.

3. Sådan opnås kryptovaluta?

Som vi nævnte før, kan du købe kryptokurrency, eller du kan “mine” den selv. Det betyder, at du kan løse et kryptografisk puslespil for at oprette et kryptokurrency-token (for eksempel en Bitcoin), og da det kræver en hel del computerkraft, er antallet af tokens, du kan oprette i en bestemt tidsramme, meget begrænset. Minedrift er en udmattende proces, der kræver tid og penge, og sidst, men ikke mindst, teknisk tilbøjelighed. For mange mennesker er denne proces langt ud over deres evner og viden. Men for andre kan dette blive en besættelse, ikke ulig Gold Rush.  

4. Skal du investere i kryptovaluta?

Dette er et spørgsmål, som ingen også kan give et idiotsikkert svar. Der er mange forskellige meninger om dette punkt, så lad os være ærlige. Ulempen er, at kryptokurver ikke genererer pengestrøm, så mange investorer anser det ikke for at være en god destination for en stor investering. Plus, i dag har de ingen stabilitet. Og valutakursen springer op og ned hvert par år. Er de umagen værd i det lange løb? Det er for dig at beslutte. 

5. Farer ved kryptovaluta.

Som vi nævnte før, er kryptokurver ikke typisk centraliserede. Dette var et gennemtænkt træk for at forhindre en person eller en virksomhed i at misbruge systemet til deres fordel. Men svindlere finder stadig måder at undgå loven og bruge kryptokurrency til deres egen fordel. Vi har talt om minedrift før, og det er et trin i processen, der er tilbøjelig til ‘highjacking’. Svindlere kan dybest set bruge din telefon eller computerkraft til at udvinde tokens for sig selv og sidestille dig helt. Så du ved ikke engang, at din enhed bruges til minedrift. Det kan være lige så let som at besøge et mistænkeligt websted. Så hvis din enhed fungerer langsommere end normalt, eller hvis batteriets levetid er krympet betydeligt uden åbenbare grunde, skal du rense enheden og overveje en kraftig antivirussoftware. 

6. Sådan undviger du kuglen?

Hvis du går ind i kryptokurrencyverdenen, skal du naturligvis have værktøjer til at beskytte dig selv. Først og fremmest, hvis du overvejer at købe kryptovaluta fra virksomheder på ICO-baser (Initial Coin Offerings), skal du læse alt omhyggeligt. Dette kan være meget mere rentabelt for dem end for dig. ICO er en måde for virksomheder at udvide og vokse ved at sælge dig kryptovaluta. Noget som offentlig finansiering. Du køber tokens – de bruger dine penge til at udvide. Så igen, læs grundigt og gør din forskning. Er der store investorer involveret? Er de oplysninger, du får, detaljerede nok?

ICO

Kilde: Medium

Under alle omstændigheder skal du huske, at du kun skal investere i systemer, du fuldt ud forstår og forstår. Så gør din forskning omhyggeligt og sørg for, at du har alle enderne dækket, inden du træffer en endelig beslutning. 

Cryptocurrency er stadig meget ung og har stadig meget stabilitet at opnå. Men ikke desto mindre er det et geni-system, der kan tilbyde vores verden en alternativ tilgang til penge, investering, bank og køb generelt. Så det er en god ide at dyppe ind i emnet, selvom du ikke ønsker at investere eller købe. Det er en god tommelfingerregel at holde trit med den nye teknologi. På denne måde vil du altid være i kontakt med “nu” og være i stand til at forudsige “i morgen”! 

Fremhævet billede: The Telegraph

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me