Bevis for indsats vs. Bevis for arbejde

(PoS) (PoW)

Proof of Stake (PoS) og Proof of Work (PoW) er de to almindelige typer konsensusmekanisme, som er et vigtigt aspekt af blockchain-teknologi. Konsensusmekanismer er kritiske for driften af ​​distribuerede hovedbøger – det grundlæggende element i blockchain-teknologien, der gør det muligt at fungere uden en central myndighed.

Konsensusmekanismens primære rolle er at kontrollere de oplysninger, der føjes til hovedbogen, og sikre, at de er nøjagtige og gyldige. Ved at gøre dette bekræftes den næste blok, der føjes til netværket, at den er den seneste transaktion, hvilket forhindrer dobbeltforbrug eller enhver anden form for dataændring på systemet. I det væsentlige sikrer konsensusmekanismen, at hele blockchain-netværket kollektivt er enig med indholdet af hovedbogen ud over at levere sikre og gyldige blockchain-baserede transaktioner.

Mens der er flere forskellige konsensusmekanismer tilgængelige i dag, PoW og PoS er de mest populære blockchain-konsensusmekanismer. De er ret forskellige afhængigt af funktionalitet såvel som fordele og ulemper, som vi vil diskutere i dette stykke.

Bevis for arbejde forklaret

Proof of Work (PoW) er bygget på kryptografi – en avanceret form for matematik, der engang løste punkter ved en autentisk transaktion. Dybest set løser minearbejdere komplicerede matematiske problemer og får kredit for at tilføje en verificeret blok til blockchain. At finde en løsning på matematiske problemer eller de asymmetriske gåder er ingen nem opgave og involverer brug af betydelige mængder beregningskraft til at løse dem. Der kræves ingen færdigheder til at løse de indviklede problemer; i stedet er der brug for brute force. Når en computer gætter den rigtige løsning til puslespillet, er den afhængig af andre computere på netværket til verifikation. Systemet verificerer hurtigt problemerne.

I modsætning til hvad de fleste Bitcoin-entusiaster synes, eksisterede PoW langt før Bitcoin eller andre kryptoaktiver. Ideen med PoW er krediteret til Cynthia Dwork og Moni Naor i 1993 med Markus Jakobsson, der skabte udtrykket “Bevis for arbejde” i 1999. Ikke desto mindre var Bitcoins skaber Satoshi Nakamoto den første til at anvende det praktisk.

Hvordan fungerer beviset for arbejde? Et eksempel på Bitcoin Mining

Som nævnt ovenfor involverer PoW minearbejdere, der løser et kryptografisk puslespil for at validere en transaktion. Minearbejdere konkurrerer om at løse problemet ved at give det rigtige svar, også kendt som en hash. Når computere i netværket godkender hver transaktion, belønnes minearbejdere med blockchains oprindelige valuta ud over et transaktionsgebyr.

I kryptomining samles en gruppe netværkstransaktioner i en hukommelsespulje, også kaldet en mempool. Minearbejdere konkurrerer derefter om at kontrollere hvert salg i mempool ved at bruge betydelig beregningskraft til at løse det matematiske puslespil. Den første minearbejder, der løser problemet, modtager en blokbelønning plus netværkstransaktionsgebyrer. Mempool bliver nu verificeret og føjes til blockchain i form af en blok. Hashcash (SHA-256) er bevis for arbejdsfunktion, der anvendes af Bitcoin minearbejdere til at løse de indviklede gåder og tilføje blokke på blockchain.

Nøglefunktioner ved bevis for arbejdskonsensus

  • Asymmetriske gåder, der gør det vanskeligt for minearbejdere at løse problemet. Netværket verificerer dog hurtigt det rigtige svar.
  • At løse puslespillet kræver ingen teknisk dygtighed, men brutal kraft. Den bedste måde at effektivt løse et problem på er at forbedre beregningskraften.
  • Parametre til løsning af gåder opdateres efter en bestemt periode, så blokeringstiden kan være konsistent.

Bevis for indsats (PoS)

PoS-konsensus er ret forskellig fra PoW i den forstand, at der ikke er nogen minedrift, da valutakraft erstatter beregningskraften. Med PoS løser minearbejdere ikke asymmetriske gåder. I stedet lægger minearbejderen en indsats eller holder flere mønter op for at bekræfte en blok af transaktioner. Minearbejderen kaldet en forfalskning af tekstblokken vælges ved hjælp af en deterministisk tilgang baseret på deres møntindsats. De asymmetriske gåder i PoS er meget enklere, og forfalskere behøver kun at bevise, at de ejer en bestemt procentdel af alle tilgængelige mønter i en given valuta. For eksempel, hvis nogen ejede 2% af al Litecoin (LTC), kan de udvinde 20% af alle transaktioner.

Hvordan fungerer PoS?

I PoS, som nævnt ovenfor, skal forfalskere placere deres mønter i en bestemt tegnebog for at have mulighed for at validere transaktioner. Porteføljen fryser mønterne og placerer dem på netværket, hvilket betyder at du ikke kan trække mønterne ud. Når mønterne er sat, satser validatorerne på blokken, som de føler, vil blive tilføjet ved siden af ​​kæden. Hvis den valgte blok bliver tilføjet, modtager de blokbelønninger baseret på andelen af ​​deres indsats.

Fordele ved bevis for indsats frem for bevis for arbejde

I de senere år bevæger kryptorummet sig mod PoS-tjenester, der tilskrives de fordele, det tilbyder over PoW. PoS er utvivlsomt bedre end PoW, som beskrevet nedenfor.

Energieffektivitet

Det største problem med PoW er, at den krævede beregningskraft er meget energiintensiv og påvirker miljøet negativt. For eksempel er Bitcoin-netværkets årlige energiforbrug 57,6 TWh svarende til hele den energi, der forbruges af Colombia. PoS-systemer er meget mere energieffektive, da de ikke kræver minedrift, hvilket er energiintensivt. De giver derfor et energivenligt alternativ til Proof of Work-systemer.

Centraliserings-minedrift puljer

PoW-systemer har høj risiko for centralisering. Minepuljer dannes af individuelle minearbejdere, der samler deres ressourcer for at maksimere fordelene og også spare på den oprindelige startkapital. Nogle minedriftspuljer er i fuld skala, og de beskæftiger endda tusinder af ansatte og investerer millioner af dollars i dedikeret minedrift, dvs. ASCIS, for at generere den højeste minedrift. Problemet med minedrift er, at centraliserede PoW-netværk gør det modtageligt for hackingangreb, f.eks. 51% angreb. Dette er ikke tilfældet med PoS-netværk, da belønningerne er baseret på de indsatte mønter.

Økonomiske fordele / udbytter til sine brugere-MyCointainer

Den anden fordel ved PoS i forhold til PoW er, at det giver økonomiske fordele (udbytte) til sine brugere gennem muligheden for at køre en masternode eller lægge mønterne i en staking- og masternode-platform som MyCointainer. Dette er ikke muligt i PoW-systemer.

MyCointainer er en førsteklasses online automatisk og masternode staking platform der hjælper brugere med at handle mønter og generere betydelige overskud i form af indsatser. Med MyCointainer kan du tjene passivt ved at indsætte dine mønter i den automatiske poolindsats og få gevinst på møntsatsningerne uden virkelig at tage sig af tekniske detaljer. Brugere lægger deres mønter som validatorer på platformen og får igen belønninger for deres investering.

Afslutning af tanker

PoS præsenterer en bedre blockchain-konsensusmekanisme sammenlignet med PoW takket være de forskellige frynsegoder, de tilbyder. PoS-systemer er energieffektive, sikre og giver økonomiske fordele gennem masternode- og staking-platforme, især MyCointainer. Brugere placerer deres mønter på netværket og tjener igen passivt fra deres indsatser uden meget besvær. Ikke desto mindre har PoS stadig sine sårbarheder, men er et bedre valg i forhold til PoW.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me