Hvad er Bitcoin (BTC)? Kom godt i gang med Bitcoin som begynder

Hvad er Bitcoin

Hvad er Bitcoin?

Nu har du sandsynligvis hørt om Bitcoin og kryptokurver. Bitcoin er verdens første og mest berømte kryptokurrency. For at sige det så simpelt som muligt er Bitcoin en distribueret digital kryptokurrency oprettet af en mystisk figur (eller en gruppe personer) under pseudonymet Satoshi Nakamoto..

Idéen om digitale valutaer er ikke særlig ny. Imidlertid er Bitcoin og efterfølgende kryptokurver relativt korte historie af kryptokurrency, har formået at løse den største ulempe ved digitale penge – dobbelte udgifter. For at gøre dette bruger Bitcoin et system kaldet blockchain.

Bitcoin er drevet af brugere over hele verden, der er knyttet sammen af ​​denne centrale hovedbog, som er blockchain. Kort sagt er blockchain det ”sted”, hvor hver enkelt transaktion foretaget ved hjælp af Bitcoin registreres. Hver transaktion er inkluderet i “blokke”. Hver blok føjes til systemet og sendes til netværket til brugervalidering. Blockchain er ansvarlig for validering af transaktioner og sikring af netværkets integritet.

Derfor er blockchain et decentralt, frit marked, hvilket betyder, at der ikke er nogen central myndighed (som en regering eller en finansiel institution), der kontrollerer den. Netværket er bogstaveligt talt i brugernes hænder. Bitcoin kan prale af en høj grad af anonymitet og beskyttelse af privatlivets fred, da der ikke er nogen personlige oplysninger involveret i Bitcoin-transaktioner såsom personnumre, navne eller kontonumre. Bitcoin kan sendes næsten øjeblikkeligt rundt om i verden.

Hvordan oprettes Bitcoin?

Et af de mest interessante aspekter af Bitcoin er den måde, den oprettes på, en måde, der er helt forskellig fra alt, hvad verden nogensinde har set før. Det er skabt gennem en proces kaldet “minedrift”. Uden for kompliceret ting er Bitcoin-minedrift processen med at verificere blokke. Hvert par minutter frigives en blok i netværket. Hver blok indeholder snesevis og endda tusinder af transaktioner.

Det er her “minearbejdere” spiller ind. De konverterer de såkaldte blokke til sekvenser af kode, også kendt som “hashes”. Processen med minedrift af Bitcoin forventes at fortsætte i yderligere 122 år, indtil året 2140, hvor den maksimale loft for Bitcoin vil blive nået. Hver 2016-blokering ændres netværksproblemet. Da flere minearbejdere slutter sig til netværket, ændres minedriftens vanskeligheder. Hvad der er vigtigere er, at belønningen for minedrift af Bitcoin-blokke halveres hver 210.000 blokke.

Så hvordan minearbejder minearbejdere Bitcoin? Processen med Bitcoin-minedrift (eller kryptomining generelt) udføres ved hjælp af kraftfulde, specialiserede computere. I de tidlige dage af Bitcoin-minedrift kunne bogstaveligt talt enhver med en anstændig computer træde ind og mine. I dag kræver situationen mere kraftfuldt udstyr såsom højkvalitets GPU’er og ASIC-minearbejdere. For dem af jer, der er interesserede i Bitcoin-minedrift, er det vigtigt at bemærke, at der allerede findes ca. 17 millioner Bitcoins, hvilket betyder, at der kun er omkring fire millioner til rådighed, der skal udvindes.

Fordele og ulemper ved Bitcoin

Bitcoin er en forbløffende opfindelse, og nogle kalder det endda århundredets vigtigste opfindelse. Uanset hvad Bitcoin har forskellige bemærkelsesværdige fordele. Den første og vigtigste er den frihed, den giver. Med Bitcoin kan brugere sende og modtage penge overalt i verden, uanset den lokale valuta eller placeringen. I modsætning til almindelig opfattelse er Bitcoin ikke helt privat, da der er måder at spore Bitcoin-transaktioner tilbage til deres kilde. Imidlertid er Bitcoin stort set anonym, da Bitcoin-transaktioner som nævnt tidligere bruger digitale tegnebog-id’er og aldrig personlige oplysninger.

Da der er en begrænset forsyning af Bitcoin (kun 21 millioner Bitcoin vil nogensinde eksistere), vil Bitcoin sandsynligvis blive et endnu mere efterspurgt aktiv, især fordi flere millioner Bitcoin formodentlig går tabt.

En anden fordel ved Bitcoin er gennemsigtigheden, det bringer. Da blockchain-hovedbogen er tilgængelig for alle, der ønsker at downloade den, betyder det, at alle kan kontrollere transaktioner. Det faktum, at det er decentraliseret, betyder, at ingen centralbank eller nogen central myndighed for den sags skyld kan kontrollere Bitcoin.

Ligesom alle ting er Bitcoin ikke perfekt. I de tidlige dage var Bitcoin kendt for sine lave transaktionsgebyrer. I dag er Bitcoin en af ​​de mest, hvis ikke den mest dyre kryptokurrency at overføre. Da blockchain er en uforanderlig samling af poster, er det umuligt at gendanne mistede Bitcoins. Derfor er det ekstremt vigtigt at være opmærksom på, hvor du sender Bitcoins.

Ustabilitet er et problem, der har plaget kryptomarkedet siden starten og fortsætter med at gøre det. Desværre er Bitcoin ikke immun over for prisudsving, hvilket gør det svært at bruge som en pålidelig valuta.

Sådan køber og opbevarer du Bitcoin?

Det er virkelig vigtigt at køb cryptocurrency fra en betroet børs, velkendt på markedet, og opbevar dine mønter i en sikker kryptovaluta tegnebog. Hver børs har fordele og ulemper, og det samme gælder for tegnebøger. Det kan være svært at vælge den rigtige, især hvis du er ny i kryptokurver, men heldigvis er der mange onlinetjenester, der hjælper os med at vælge. En af de bedste er helt sikkert cryptimi.com, hvor du kan finde en opdateret liste over bedste kryptokursudvekslinger hvorhen køb bitcoin og anden kryptokurrency og et udvalg af bedste cryptocurrency tegnebøger, fyldt med nyheder og guider, der offentliggøres dagligt.

Da Bitcoin er den ældste, mest populære og mest værdifulde kryptokurrency, er der ingen overraskelse, at der er et svimlende antal børser og pålidelige kilder, hvorfra enhver kan købe det. Den mest udbredte metode til at købe Bitcoin er via kryptokurrencyudvekslinger som Coinbase, Bitcoin op, Huobi, Kraken, Binance, og Bitstamp, for at nævne nogle få. Dog har brugerne også andre muligheder, såsom at købe Bitcoin fra en dedikeret Bitcoin-pengeautomat. En anden mulighed for køb af Bitcoin sker med metoder som PayPal, Neteller eller Skrill.

Da Bitcoin alt sammen er digitalt, skal brugerne have en Bitcoin-tegnebog for at blive Bitcoin-indehavere. Der er en hel debat om, hvilken type crypto-tegnebøger der er bedst, men generelt ser hardware-tegnebøger ud til at være de bedste, især hvis fortrolighed og sikkerhed er din største bekymring. Hardware-tegnebøger er fysiske enheder, der ikke har forbindelse til Internettet. Nogle af de mest populære hardware-tegnebøger er Ledger Nano S, Trezor og KeepKey.

Konklusion

Bitcoin er uden tvivl et meget omdiskuteret emne, og det ser ud til dets underliggende teknologi til at være på alles læber i disse dage. Selvom Bitcoin stadig har mange problemer, er det en opfindelse, der kan være meget nyttigt for mange mennesker. Hvad der er mere interessant er, at Bitcoin måske erstatter forskellige officielle valutaer. Hvis det vil ske eller ej, vil kun tiden vise det. Uanset Bitcoins fremtid er der en meget god chance for, at dens kerne, blockchain, sandsynligvis vil være den, der revolutionerer forskellige vigtige aspekter af vores liv.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me