Hvad er en dobbelt VPN?

Introduktion

Dobbelt VPN

Også kendt som Multihop VPN’er eller VPN cascading, en dobbelt VPN er, når en bruger opretter forbindelse til en server i en VPN og derefter opretter denne server forbindelse til en anden VPN-server.

Når forbindelsen er færdig med at hoppe mellem forskellige servere, opretter du forbindelse til din tiltænkte destination.

Dette gøres for at øge privatlivets fred, mens du surfer på internettet.

Hvordan virker det?

Den grundlæggende opsætning af en dobbelt VPN er ikke meget mere kompliceret end en standard VPN-opsætning.

Lad os sige, at du er i Sverige.

VPN i Sverige

Ved hjælp af din VPN opretter du forbindelse til en server i Holland, der ændrer din IP-adresse og krypterer din browsing.

VPN i Holland

Når du opretter forbindelse til serveren i Holland, opretter du forbindelse til en anden server i London.

Serveren vil ændre din IP-adresse igen og kryptere din fornyelse igen.

VPN i Storbritannien

Endelig går du ud igen på internettet med dobbelt kryptering og to lag med IP-adresseændringer.

VPN over hele verden

Hvorfor tilføje en ekstra VPN?

Dobbeltkryptering

Én grund til at skjule din online aktivitet bag to VPN’er er den samme grund til at du skjuler den bag en. Du vil kryptere din browsingaktivitet, så din internetudbyder ikke sælger dine data til tredjeparter. Med en dobbelt VPN får du kryptering oven på din kryptering.

Internetudbyder kender ikke din destination

Hvis nogen overvåger dit hjemmenetværk, er en VPN muligvis ikke nok. Spionen kan se forbindelsen til VPN og derefter følge denne forbindelse. Men hvis du har en dobbelt VPN, kan spionen kun se din første forbindelse. De kender ikke din destinations IP-adresse.

Den anden server kender ikke din IP

På den anden side er den anden VPN-server uvidende om din rigtige IP-adresse. Den første server i kæden skjuler den fra den anden. Dette betyder, at hvis nogen kompromitterer den anden VPN-server, kan de ikke se din IP-adresse. En dobbelt VPN gør det næsten umuligt at binde din browsingadfærd tilbage til dig.

Brug to forskellige overførselsprotokoller

Transmission Control Protocol (TCP)

TCP er en forbindelsesorienteret protokol. Når du bruger TCP til at oprette forbindelse til en anden klient på et netværk, sender du et stykke data og venter på et svar. Hvis du ikke modtager noget svar tilbage, sender du pakken igen. Hvis du modtager et svar, sender du den næste pakke. På denne måde kontrollerer TCP for fejl og garanterer levering af din kommunikation.

User Datagram Protocol (UDP)

UDP er meget hurtigere end TCP i mange tilfælde. Det er fordi TCP-forbindelser har mange ekstra opgaver at gøre. TCP-forbindelser er mere pålidelige på grund af disse ekstra opgaver. De garanterer, at filer modtages i den rækkefølge, de sendes. Uanset hvad øger brugen af ​​begge overførselsprotokoller privatlivets fred og hastighed

Hvem skal bruge en dobbelt VPN?

Journalister

Hvis du er journalist, kan du ofte rapportere om historier, som din regering ikke kan lide. Det kan være nødvendigt at skjule din browsingadfærd for at beskytte dig selv eller dine kilder.

Tilføjelse af en anden server betyder, at selvom din regering ved, at du bruger en VPN, kan de ikke se din endelige destination.

Aktivister

Aktivister har også brug for ekstra beskyttelse mod retshåndhævelse. I nogle lande er det ulovligt at protestere mod din regering. Effektive demonstrationer kræver ofte omhyggelig planlægning blandt et stort antal mennesker.

Mange aktivister finder, at planlægning af deres protester er farligt. De begår måske en forbrydelse ved at gøre det.

Så de har ikke råd til, at deres identitet udsættes for. Ved at tilføje en ekstra server til deres forbindelse mindsker aktivister chancen for at gøre dem selv.

Mennesker, der har brug for at omgå indenlandske internetrestriktioner

Måske har du ingen interesse i at protestere. Måske har dit land kun begrænsninger for, hvilket indhold du har lov til at se på. Så er en dobbelt VPN noget for dig.

Lad os f.eks. Sige, at du bor i Kina. Kina begrænser mange websteder fra USA. Hvis du vil få adgang til et af disse amerikanske websteder, skal du først oprette forbindelse til et andet land. Du kan oprette forbindelse til en VPN-server i Dubai.

Kina vil tro, at du prøver at få adgang til et sted i Mellemøsten. Derefter kan din VPN fortsætte med at oprette forbindelse til et amerikansk websted. Alt det amerikanske websted ved, er at der er trafik fra Mellemøsten.

Fortrolige entusiaster

Nogle af os vil ikke have nogen til at vide, hvad vores browsingadfærd er.

Vi værdsætter privatlivets fred af hensyn til privatlivets fred. I så fald er en dobbelt VPN også noget for dig. Din internetudbyder overvåger din aktivitet og sælger dine data for at tilføje reklame til dig. Det er irriterende.

Hvilke VPN-tjenester tilbyder dobbelt VPN?

NordVPN

Nord VPN tilbyder en fantastisk mulighed for at fordoble din kryptering. Nord er en af ​​de mest betroede virksomheder i VPN-rummet.

SurfsharkVPN

Surfshark tilbyder også en fantastisk mulighed for dobbelt VPN, som den kalder “multihop”. Surfshark har rykket op i rækken af ​​de mest pålidelige VPN’er i branchen.

ProtonVPN

Proton tilbyder 48 dobbelt hop-servere, der bruger det, den kalder “sikker kerne”.

Det dirigerer først al trafik gennem en sikker server i Schweiz og derefter til en anden server efter eget valg. E-mail-tjenesten er meget betroet, ligesom dens VPN-tjeneste.

Sådan oprettes dobbelt VPN i NordVPN

I indstillinger skal du indstille VPN-protokol til OpenVPN.

NordVpn dobbelt VPN

Find kategorien Dobbelt VPN på specialservere. Du kan se en række tilgængelige landekombinationer.

NordVpn dobbelt VPN

Vælg det, der passer dig bedst, og tryk på “connect”.

Sådan oprettes dobbelt VPN i SurfShark

I hovedmenuen skal du vælge ‘Multihop’ og vælge et af nedenstående serverpar.

SurfShark Double VPN

Sådan oprettes dobbelt VPN i Proton

Vælg skiftet ‘Secure Core’ i hovedmenuen.

Vælg derefter en rullemenu ud for det land, du vil oprette forbindelse til, og vælg “opret forbindelse”.

ProtonVPN dobbelt VPN

Sammenligningstabel

Firmanavn Prisservere / lande Hastighed Privatliv
ExpressVPN-logo $ 6,65 3000/160 Hurtigste Fantastiske Tilmelde
PureVPN-logo $ 2,88 2000/140 Gennemsnit Gennemsnit Tilmelde
Surfshark-logo 1,99 $ 1040/61 Hurtig godt Tilmelde
NordVPN-logo $ 3,49 5660/59 Hurtig godt Tilmelde

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me