Hvad er sidekæder? Hvordan fungerer sidekæder? (+ VIDEO)

Kilde: www.inc.com

Hvad er sidekæder?

Sidekæder er ikke et nyt koncept i kryptokurrencyrummet. Ideen dukkede først op i 2014, da en række vigtige figurer inden for kryptografi og tidlig digital valutaudvikling offentliggjorde et akademisk papir, der præsenterede Pegged Sidechains. Et par af forfatterne er centrale figurer i Blockstream, der er en førende innovator inden for sidekæder og andre Bitcoin fremskridt.

En sidekæde er en separat blockchain, der gør det muligt at sikre transport og brug af tokens plus andre digitale aktiver fra en blockchain til en separat blockchain, som derefter linkes tilbage til den originale blockchain, hvis det er nødvendigt. Gennem denne mekanisme kompromitteres ikke det primære blockchain-netværk med hensyn til hastighed og ydeevne, da sidekæden fungerer uafhængigt af det.

Sidekæder blev oprettet udelukkende for at forbedre visse træk ved blockchain og er defineret til en bestemt brugssag. Der kan være flere sidekæder, der har forskellige opgaver fordelt i overensstemmelse hermed for at forbedre effektiviteten af ​​behandlingen. Andre applikationer kan omfatte optimering til højere hastigheder og til større beregninger. Uanset hvad kan sidekæder bruges til at kontrollere brugen af ​​kommercielle blockchains.

Hvordan fungerer sidekæder?

En sidekæde er en uafhængig hovedbog, der er knyttet til sin overordnede (hoved) blockchain via en tovejspløkker. Den tovejspløge lader digitale aktiver udveksles mellem dem med en programmeret hastighed mellem den vigtigste blockchain og sidekæden. Den primære blockchain kaldes normalt ‘hovedkæden’, og alle sammenkædede blockchain kaldes ‘sidekæder’.

Kilde: www.bitcoinwiki.org

Når nogen fra moderkæden ønsker at overføre deres aktiver til en sidekæde, skal de først overføre deres mønter til en outputadresse, hvor mønterne låses, så brugeren ikke kan bruge dem andre steder.

Når transaktionen er gennemført, deles en bekræftelse på tværs af kæderne efterfulgt af en ventetid for ekstra sikkerhed. Efter ventetiden frigives korrespondentantallet af mønter i sidekæden, hvilket giver brugeren adgang til og bruger dem der. Den modsatte proces opstår, når overførslen fra sidekæden foretages tilbage til hovedkæden.

Grundlæggende teknologi

Forbund

En føderation er en klynge af servere, der fungerer som et mellemliggende punkt mellem hovedkæden og en sidekæde. Føderationen bestemmer, hvornår de sendte mønter er låst, og også hvornår de frigives. Udviklerne af sidekæderne er i stand til at vælge deltagerne i forbundet. Sidekædeskaberne kan vælge, hvilke servere der udgør føderationen. Ulempen ved at bruge føderationer er, at de lægger et ekstra lag mellem sidekæderne og den primære kæde.

Kilde: www. hackernoon.com

Sikkerhed

Den største fordel ved sidekæder er, at de er uafhængige af deres hovedkæde. Dette betyder, at sidekæder håndterer deres sikkerhed separat. Hvis der skulle opstå et problem på sidekæden, kan det være indeholdt uden at forstyrre hovedkæden. Det samme gælder for hovedkæden, i tilfælde af at det er hacket eller kompromitteret, påvirkes sidekæden ikke, selvom pinden har en væsentlig formindsket værdi.

Sidekæder skal have deres egne minearbejdere. Minearbejdere kan modtage belønninger gennem fusioneret minedrift, en proces hvor to forskellige kryptokurver, der fungerer på den samme algoritme, udvindes på samme tid.

Fordele ved sidekæder

Sidekæder sigter mod at være en løsning på et frustrerende problem – at tilføjelse af nye funktioner til en krypto som bitcoin er en farlig venture, da $ 230 milliarder er i fare, hvis den nye funktion ikke fungerer eller fungerer forkert.

Sidekæder letter interaktioner mellem kryptokurver. De gør det muligt for udviklere at teste Beta-udgivelser af Altcoins eller softwareopdateringer, inden de implementeres i hovedkæden. Traditionelle bankopgaver som levering og sporing af ejerskab af aktier kan prøves først på sidekæder, før de flyttes til hovedkæderne. Hvis sikkerhedsmekanismerne for sidekæder kan øges, kan sidekædeteknologi bruges til en massiv skalérbarhed i blockchain.

En anden fordel ved sidekæder er, at de er permanente. Du behøver ikke opbygge en ny sidekæde hver gang det kræves, at du bruger en. Når en sidekæde er oprettet, styres og bevares den, så den kan bruges af enhver udvikler, der udfører en bestemt opgave fra hovedkæden.

Via oprettelsen af ​​sidekæder kan meget større transaktionsvolumener styres, da den vigtigste blockchain er fritaget for sin byrde. Alligevel kan et fungerende netværk af sidekæder potentielt tilbyde blockchain-teknologi muligheden for at vokse til et kommercielt niveau.

Med dette i tankerne er sidekæder endnu ikke implementeret i Bitcoin-netværk, da spørgsmål som sikkerhed og centralisering stadig skal løses, før vi kan begynde at investere vores bitcoins ved hjælp af sidekæder.

Ulemper ved sidekæder

Minearbejdere skal sørge for, at de andre sidekæder er sikre. Dette gør oprettelsen af ​​nye sidekæder til en dyr proces. En betydelig mængde investeringer skal foretages, inden der kan bygges nye sidekæder. En anden ulempe ved sidekæderne er den must-have føderation. Det ekstra lag dannet af føderationen kunne vise sig at være et svagt punkt for angribere.

Konklusion

I løbet af de sidste par år har alle de nuværende blockchains udvidet meget med hensyn til længde og lagerplads. Derfor har det været en del kamp for nogle af disse hovedbøger (især Ethereum) at klare så store netværksvolumener. Sidekæder har potentialet til at udvide systemets skalerbarhed og bringe mange andre fordele til blockchain-netværket. Alt, hvad der er brug for, er lidt tid og yderligere eksperimenter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me