Hvad er stablecoins? Løser de kryptovolatilitet?

Cryptovaluta er kendt for at være tilbøjelig til ekstrem volatilitet, og som et resultat har der været mange forsøg på at forsøge at løse dette problem. Mens en kryptovaluta er fungibel, overførbar, praktisk, omsættelig og værdifuld, har den ikke en stabil værdi. På grund af dette har mange butikker og firmaer været forsigtige med at acceptere betalinger i Bitcoin eller andre altcoins, da prisudsving ikke er gode til den daglige forretning.

Mange har betragtet stablecoins som løsningen på problemet med kryptovolatilitet, men på den anden side er der skeptikere, der mener, at dette fører til markedsmanipulation..

Siden markedet styrtede ned i januar, har stablecoins været på vej op på listen. Den mest bemærkelsesværdige stablecoin er Tether, der i øjeblikket rangerer 8. med hensyn til markedsværdi, som har sin værdi knyttet til den amerikanske dollar.

Selvfølgelig er der mange andre digitale mønter af denne art kommet på markedet. Spørgsmålet her er, om stablecoins vil løse markedets prisvolatilitet eller skabe flere problemer.

Hvad har stablecoins til formål at løse?

Med kryptokurver som Bitcoin og Ethereum, der konstant svinger med hurtige priser, er ikke alle begejstrede for at køre på de skiftende markedsbølger. Det er her stablecoins kommer ind.

Stablecoins er digitale aktiver, der blev oprettet for at holde en relativt konstant værdi på trods af markedsændringer. Sådanne mønter er ofte bundet til en fiat-valuta som den amerikanske dollar eller sikkerhedsstillet mod andre virkelige ressourcer.

De er en butik med værdi ligesom penge, du vil gemme på en bankkonto og ikke en usikker investering. Afhængigt af deres type bagside er der forskellige typer stablecoins.

Typer af stablecoins

For at en kryptovaluta kan betragtes som en stablecoin, skal den bakkes op af et aktiv (eller aktiver), der repræsenterer reel værdi. Som sådan er der forskellige kategorier af stablecoins:

Fiat-bakket

Disse mønter bakkes op af reserver, hvilket betyder, at deres værdi er bundet til værdien af ​​det aktiv, der er gemt i reserven. Tether er bundet til værdien af ​​USD, men en stablecoin kan bakkes op af enhver form for aktiv eller valuta, som EURS er bakket op af Euro.

Crypto-backed

Nogle stablecoins bruger kryptokurrency i stedet for fiat som sikkerhed. For eksempel, Havven bruger sin oprindelige kryptokurrency (HAV) til at sikkerhedskopiere sin stablecoin (nominer).

Flere bagsider

En stablecoin kan bakkes op af flere aktiver. For eksempel, Globcoin og X8valuta er bundet til et antal fiat-valutaer. TrueUSD er også et USD-bundet token, men det er afhængig af flere bankreserver end en reserve som Tether. Der er også mønter som Petro, der hævder at være støttet med guld-, olie-, gas- og diamantreserver.

Ikke-støttet

Nogle mønter, f.eks Basisprotokol (tidligere Basecoin) anvender smarte kontrakter og andre algoritmer til at justere udbuddet såvel som inflation og deflation.

Hvilke fordele tilbyder de?

Stablecoins kunne påvirke visse aspekter af kryptomarkedet positivt.

1. Tilskynder til adoption: En mønt med en stabil værdi kan tilskynde folk til at bruge kryptokurrency i daglige transaktioner. Kryptovalutaer implementeres ikke i vid udstrækning til kommerciel brug, hovedsagelig fordi kunder og forhandlere ikke kan stole på priser. Hvis en mønt viser prisstabilitet, ville måske flere mennesker være tilbøjelige til at bruge den.

2. Brug i tilbagevendende betalinger: Stablecoins kunne muliggøre langsigtede aftaler og tilbagevendende betalinger, som at betale husleje eller et lån. Selvom Bitcoin i øjeblikket bruges til direkte betalinger, er det umuligt at bruge dem til månedlige eller årlige betalinger.

3. Let likviditet for handlende: Stablecoins kunne tilskynde investorer til mere langsigtede investeringer i kryptomarkedet. Da fiat-valuta normalt er mere stabil, vælger kryptoinvestorer at konvertere deres virtuelle aktiver til kontanter i perioder med høj volatilitet, så de kan maksimere deres overskud. Men udveksling af krypto i fiat-valuta er ekstremt reguleret, langsom og dyr. Tether blev designet til at være en stabil værdilager, der let kan geninvesteres i kryptomarkedet.

Hvilke ulemper udgør de?

Stablecoins har også nogle ulemper:

1. Ingen gennemsigtighed: Fordelen ved blockchain-teknologi er, at alle transaktioner er åbne og opbevares offentligt. På den anden side bruger fiat-støttede stablecoins private reserver, der ikke er lette at undersøge. Tether fortsætter med at sætte enorme mængder tokens i omløb, hvilket får nogle til at tvivle på, om det rent faktisk har nok USD i sine reserver til at gøre det.

2. Sikkerhedstab: Med kryptostøttede mønter er volatilitet stadig et problem. Hvis en reserve af en bestemt krypto bruges til at bakke en stablecoin, og dens værdi falder, kan stablecoin også miste al sin værdi. For at forhindre, at sådan sker, skal reserverne have overskydende midler.

3. Markedsmanipulation: Da nogle stablecoins er designet til at lette handelsprocessen, kan denne evne udnyttes. Tether er blevet beskyldt for vaskehandel, der pumper op handelsvolumenet for forskellige altcoins ved at bytte dem mod Tether og tilbage igen. Børser og markedsanalysesider viser derefter forkerte handelsdata, hvilket forstyrrer handel ved at få investorer i panik.

4. Ingen efterspørgsel: Selvom en stablecoin har reserveopbakning, kan den bare blive værdiløs, da det sker med mange andre mønter. For mange stablecoins vises på markedet, derfor kan de hurtigt blive overset og værdiløse.

Afslutningsvis

Der er mange stablecoins under udvikling i øjeblikket, og det er sikkert, at der kommer flere. Selvom disse mønter altid vil have en plads på kryptomarkedet, løser de ikke problemet med volatilitet alene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me