PrimeXBT Lead Analyst Kim Chua: Årsagen til BTC-leveringskrise og hvorfor det bliver værre

PrimeXBT

I 2020 oplevede et stort skift i sammensætningen af ​​BTC-købere med institutioner og store virksomheder med masser af penge til at indsætte de største købere af BTC. Dette fænomen blev endnu mere udbredt, efter at Grayscale Bitcoin Trust begyndte at erhverve Bitcoin mere aggressivt i den tidlige del af sidste år såvel som de godt telegraferede køb foretaget af MicroStrategy.

Den 11. august sidste år afsluttede MicroStrategy sit oprindelige køb af 21.454 BTC til en samlet samlet købspris på $ 250 millioner, hvilket indebærer en gennemsnitspris på $ 11.653. Dette køb blev efterfulgt af et køb på 16.796 BTC for $ 175 millioner (gennemsnitspris $ 10.419) i september 2020. Derefter den 5. december sagde selskabet, at det netop havde foretaget sit tredje Bitcoin-køb på 2.574 BTC for $ 50 millioner kontant ( gennemsnitspris 19.427 $). Disse køb blev meget omtalt og fik andre virksomheder til at følge i MicroStrategys fodspor. MicroStrategy gennemførte også med succes et obligationssalg i begyndelsen af ​​december, som var meget populært og rejste $ 650 millioner i stedet for sine oprindelige $ 550 millioner og brugte midlerne til at købe 29.646 BTC. Dette bragte selskabets samlede beholdning til 70.470 BTC, dvs. MicroStrategy alene samlede 70.470 BTC fra august til december.

Bortset fra MicroStrategy er den anden store køber af Bitcoin Grayscale Bitcoin Trust. Mens MicroStrategy muligvis holder op med at købe BTC, efter at de mener, at de har købt nok, er Grayscale Bitcoin Trust en konsekvent køber, der har købt regelmæssigt med en uophørlig efterspørgsel indtil videre til det punkt, hvor den midlertidigt skal stoppe ombord nye kunder.

BTC

Fra juni sidste år har Grayscale øget sine Bitcoin-beholdninger med 70% og opkøbt omkring 250.000 BTC med en klar stigning I december, hvor købstakten steg markant. Virksomheden tilføjede i alt 72.950 BTC (2.132 mia. $) Til sine aktiver under forvaltning (AUM) alene i december og understregede den store efterspørgsel efter Bitcoin fra dets akkrediterede investorer og familiekontorskunder..

Med så store indkøb fra institutioner uden hensigt at sælge deres BTC-stash i lang tid mangler udbuddet af nye udvindede BTC langt bagud for at imødekomme efterspørgslen. Minearbejdere er kun i stand til at generere omkring 28.112 BTC pr. Måned, uanset hvor stor efterspørgsel der er.

MicroStrategy, der har købt 70.470 enheder sammen med Grayscales 250.000 enheder, har i alt købt op et helt års nyudvundne Bitcoin, hvor Grayscale opkøbte 3x den udvindede forsyning af Bitcoin i december alene ved at købe 72.950 enheder. Dette viser efterspørgsel-ubalance i Bitcoin, som vil medføre, at prisen går højere, da købere bliver nødt til at byde prisen for at lokke andre indehavere af BTC til at sælge.

BTC

I år oprettes flere BTC-fokuserede fonde. SkyBridge Capital har lanceret en Bitcoin-fond og har åbnet for abonnement den 4. januar. Selv før fonden åbner for abonnement, har SkyBridge allerede investeret 182 millioner dollars i BTC. En anden institution, Van-Eck, har også igen ansøgt om en Bitcoin ETF og har foreslået, at de vil holde faktisk Bitcoin tilbageholdt som Grayscale. Da fremtrædende institutioner som disse kommer ind i spillet, forventes efterspørgslen efter BTC at stige i år og forværre forsyningskrisen.

Ifølge data cirkulerer der kun 4,2 millioner Bitcoin enheder i systemet til køb og salg, de andre 14,5 millioner enheder holdes på lang sigt og har ikke skiftet hænder i lang tid, hvilket antyder, at disse BTC er illikvide. I løbet af 2020 er i alt 1 million ekstra Bitcoin blevet illikvide, hvilket antyder, at købere holder fast i deres Bitcoin og afstår fra at sælge. Hvis sådanne langvarige indehavere fortsætter med at holde og ikke sælge deres BTC, vil den dominerende kryptokurrency blive mindre og vanskeligere at akkumulere, og købere bliver nødt til at byde til højere og højere priser for at kunne købe deres meget efterspurgte BTC. Med færre tilgængelige Bitcoin til salg, men efterspørgslen øges i et hurtigt tempo, forventes det derfor, at forsyningskrisen forværres i år og vil få prisen på BTC til at gå meget højere, muligvis endda parabolsk. 

Om Kim Chua, PrimeXBT Markedsanalytiker:

PrimeXBT

Kim Chua er en institutionel handelsspecialist med en track record af succes, der strækker sig over førende banker, herunder Deutsche Bank, China Merchants Bank og mere. Chua lancerede senere en hedgefond, der konsekvent opnåede tredobbeltcifret afkast i syv år. Chua er også en pædagog, der har udviklet sin egen proprietære handelsplan for at videregive sin viden til en ny generation af analytikere. Kim Chua følger aktivt både traditionelle markeder og kryptokurrencymarkeder tæt og er ivrig efter at finde fremtidige investerings- og handelsmuligheder, da de to meget forskellige aktivklasser begynder at konvergere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me