Shamir Backup Komplet Trezor-guide

Shamir Backup er et privat nøglesikkerhedssystem, som Trezor introducerede i august 2019. Det er baseret på Shamir Secret Sharing kryptografisk algoritme, som Satoshi Labs tilpassede til Bitcoin i SLIP 39. Således er den Trezor Model T er verdens første hardware-tegnebog, der understøtter denne standard.

Men inden du laver en Shamir Backup på din Trezor Model T, skal du først forstå, hvordan det fungerer. Al hardware tegnebøger brug BIP 39 standard til at generere en serie på 12 eller 24 frøord. Men hvis dette grundlæggende sikkerhed er ikke nok til din trusselmodel, du har brug for noget mere avanceret.

Shamir Backup vs Multisig vs Splitting Seed Phrase

Multisigs (også banebrydende af Trezor) er populære for deres ekstra kompleksitet. For at bruge pengene i en tegnebog skal du have et forudbestemt antal underskrifter. Dette muliggør tilgang til flere interessenter og komplekse sikkerhedsmekanismer. 

Det er også en forfærdelig idé at opdele de 12 eller 24 ord i mange dele og derefter sprede dem rundt. Ikke kun at du kan miste dem eller kryptere dem selv, men hackere kan også angribe brute force et par ord. Så hvis nogen kender 9 af dine 12 ord, er det let at gætte de resterende 3. BIP 39 ordbog har 2048 ord, så et simpelt script kan prøve alle muligheder inden for få minutter.

Cloud teknologi forbindelse og tastatur

Shamir Backup findes som en mellemvej mellem disse sikkerhedsløsninger. Det bevarer letheden af ​​frøfraser og drager også fordel af mangfoldigheden af ​​multisigs. Men i modsætning til multisigs skal du samle delene af den private nøgle ét sted. Du kan ikke lade interessenter eksternt underskrive transaktioner.

Kort sagt kan du på din Trezor Model T oprette op til 16 delinger til din private nøgle. Og afhængigt af dine præferencer kan du vælge, hvor mange du skal bruge for at gøre pengene til brug. 

Skærmbillede af trezor.io Trezor.io – Sådan bruges en TREZOR-adgangssætning

Shamir Backup er også kompatibel med adgangskode. Så selvom nogen stjæler de krævede aktier for at bruge dine mønter, har de stadig brug for et sidste ord.

Køb TREZOR MODEL T

Er Shamir Backup til dig? Eksempler på opsætninger.

Design af cybersikkerhed

Eksempel 1: En familie på fire kan hver have en andel, men har brug for tre af dem for at generere den private nøgle. Dette betyder, at et eller to medlemmer ikke kan bruge mønterne alene. Også, hvis et medlem mister deres andel, kan midlerne stadig blive inddrevet. Og hvis aktier går tabt, anbefales det at bruge de resterende til at oprette en ny Shamir Backup.

Hånd af forretningsmand, der holder ikon til teknologi

Eksempel 2: Du er single og bor alene. Du gennemfører en 4 ud af 6 aktier Shamir Backup. Du opbevarer to aktier i dit hus og overdrager derefter de andre fire til din advokat, banksikkerhed og to gode venner. Hvis dit hus bliver røvet, kan du få adgang til dine mønter med de resterende 4 aktier. 

Og medmindre din advokat og venner ved, hvilken form for opsætning du har oprettet, kan de ikke stjæle dine penge. Hvis du gør koordinering umulig, er du sikker. Men udgifterne bliver også sværere for dig selv, da du skal få to aktier.

Dette er kun to eksempler på, hvordan du kan konfigurere Shamir Backup. Mulighederne er uendelige, og Trezor Model T giver dig mulighed for at generere så mange som 16 aktier. 

Opsætning af Shamir Backup: Hvad du har brug for

Skærmbillede af trezor.io Trezor.io – Trezor Model T

For at oprette en Shamir Backup skal du bruge en Trezor Model T og en computer med en internetforbindelse. Fra august 2019 fungerer sikkerhedsstandarden ikke på Trezor One eller andre hardware-tegnebøger.

Du skal også installere Mozilla Firefox-browseren eller Chrome. Trezor Bridge fungerer ikke med Opera, Safari eller Edge / Internet Explorer.

Sådan oprettes en Shamir-sikkerhedskopi (trin for trin)

Først og fremmest bliver du nødt til at forbinde din Trezor Model T til din computer. Tilslut USB-C til USB-A-kablet for at tænde det og gå til https://trezor.io/start. I den visuelle menu skal du klikke på Trezor Model T-billedet til højre.

Omdiriger til trezor model t

I det næste skærmbillede skal du vælge mellem at oprette en ny tegnebog og gendanne en eksisterende tegnebog. Klik på “Opret tegnebog”.

Opret ny tegnebog

Trezor Model T giver dig mulighed for at oprette to typer tegnebøger. Den første er Single Backup Wallet, mens den anden er Shamir Backup Wallet. For at fortsætte med denne avancerede opsætning skal du klikke på “Opret med Shamir Backup”.

Opret en ny tegnebog med Shamir

Efter dette trin flytter handlingen til din enhed. Som du bliver bedt om på din browsers skærm, skal du fokusere din opmærksomhed på Trezor Model T.

Shamir backup

Først får Trezor dig til at bekræfte, at du vil oprette en ny tegnebog med Shamir Backup. Denne del får dig også til at være enig med virksomhedens servicevilkår.

Displsy trezor model t oprette tegnebog

I det næste skærmbillede skal du vælge antallet af aktier. Bestem dig om den ideelle opsætning, inden du fortsætter. Hvis din genopretningsplan er for kompliceret eller for enkel, er dine midler i fare. Du kan vælge et vilkårligt antal aktier mellem 1 og 16.

Indstil antal aktier

Når du har valgt den aktiemodel, der passer til din trusselmodel, skal du også indstille tærsklen. I en nøddeskal er dette, hvor mange dele du har brug for for at gendanne din tegnebog og bruge mønterne. På samme måde kan du vælge et hvilket som helst tal mellem 1 og 16 (men det kan ikke være større end antallet af aktier).

Indstil tærskel Vælg aktier

Dette næste afsnit indeholder den aktuelle sikkerhedskopi og indeholder to vigtige tip. Først og fremmest skal du skrive alle ordene ned ved hjælp af en pen og et stykke papir. Derefter skal du aldrig lave en digital kopi eller skrive dine ord på en computer, der er forbundet til internettet. Tag heller ikke billeder, de er nemme at stjæle. 

Disse er nogle grundlæggende sikkerhedspraksis der hjælper dig med at undgå ondsindede angreb. 

Kontroller gendannelsesandel Advarsel

Som standard har hver Shamir Backup-deling 20 ord. For ekstra entropi kan du også vælge andele på 33 ord. 

I denne fase vil du bemærke, at alle aktier starter med de samme 3 ord. Dette er ikke tilfældigt, da de to første ord fungerer som identifikatorer. Det tredje identiske ord hjælper med kodning af Super Shamir-sikkerhedskopier.

For at rulle fra en gruppe ord til den næste skal du bruge Trezor Model T’s berøringsskærm. Dette ligner meget at bruge din smartphone, så du bør finde det intuitivt. 

Shamir deler

For at sikre, at du skriver de rigtige ord, skal du mellem rækkefølge vælge rækkefølgen på 3 tilfældige ord. Formatet ligner en multiple choice-test, hvor kun et svar er korrekt. For eksempel vil Trezor bede dig om at vælge de rigtige ord til position 3, 9 og 17. Et forkert svar fører dig tilbage til listen over ord i delingen, så du kan dobbelttjekke og rette.

SAMMENLIGNING

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • SKÆRM:
 • UDGIVET: 2019
 • PRIS: $ 119
 • BLUETOOTH:

KØB NU LÆS ANMELDELSE Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • SKÆRM:
 • UDGIVET: 2016
 • PRIS: $ 59

KØB NU LÆS ANMELDELSE Trezor Model T

Trezor Model T

 • SKÆRM:
 • UDGIVET: 2018
 • PRIS: $ 159
 • RØRSKÆRM:

KØB NU LÆS ANMELDELSE Trezor One

Trezor One

 • SKÆRM:
 • UDGIVET: 2013
 • PRIS: $ 59

KØB NU LÆS ANMELDELSE

Også at skrive alle aktierne på det samme stykke papir besejrer formålet. Du skal holde dem adskilt, så du senere kan gemme dem forskellige steder. En Shamir-backup, hvis aktier alle er samlet ét sted, er bare en fancy frøsætning. Så for at drage fordel af sikkerhedsfordelene skal du adskille aktierne. Brug forskellige stykker papir og metalplader.

Hvis du får alt rigtigt, hilser beskeden “Din sikkerhedskopiering er færdig”. Tillykke, du har oprettet din Shamir Backup!

Backup udført

Efter dette skal du kontrollere computerskærmen for at se din Trezor tegnebogsgrænseflade. For større sikkerhed skal du også indstil en PIN-kode og en adgangssætning på din Trezor-enhed. 

Billfodl og Trezor Model T

Det Billfodl lader dig tilføje op til 24 ord pr. stykke, så dine Shamir Backup-aktier på 20 ord passer meget godt. Vi tilbyder også et bundt som inkluderer en Billfodl og en Trezor Model T-enhed. Og hvis du gerne vil vide mere om, hvorfor Trezor er kongen af ​​hardware-tegnebøger, læs denne artikel.

FAQ

Hvad er Shamir backup?

Shamir Backup er en metode til opdeling af 12 eller 24 frøord i flere dele. Et bestemt antal dele skal bruges til at gendanne tegnebogen.

Hvorfor hedder denne funktion Shamir?

Det fik navnet fra Adi Shamir, forfatteren af ​​Shamirs Secret Sharing-algoritme.

Hvad betyder Multisig??

Multisig (multisignitures) fordeler ansvaret for besiddelse af bitcoins blandt flere mennesker.

Hvad er den bedste fordel ved Shamir Secret Sharing Scheme?

SSSS (Shamir Secret Sharing Scheme) hjælper dig med at opdele en hemmelighed i så mange dele, som du vil.

Hvad er hemmelig deling i kryptografi?

Hemmelig deling betyder, at du kan distribuere en hemmelighed til en gruppe deltagere, der hver deler et stykke af den hemmelighed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me