Skubber Kinas centralbank efterspørgsel efter Bitcoin i landet?

Fortællingen om, at kineserne køber Bitcoin, flyder på to måder – nogle rapporter siger, at kineserne henvender sig til kryptokurrency på grund af FUD oprettet af handelskrigen mellem USA og Kina, mens andre indikerer, at kineserne ikke køber krypto op. An artikel af Nikkei Asian Review fremhæver, at Kinas centralbank trods alt måske skubber efterspørgslen efter Bitcoin. 

PBOCs valutadevaluering, der styrer efterspørgslen efter Bitcoin

Ifølge artiklen har en ekspert fra en uformel bitcoinforening i Kina afsløret, at mængden af ​​Bitcoin og andre køb af kryptokurrency er vokset med så meget som 50%, selvom der ikke er noget solidt bevis, der understøtter denne påstand.. 

Det skal være, at kapitaludstrømningen i landet har været stigende. I årets første kvartal var fejl og undladelser i betalingsbalancen 88 millioner dollars, og blandt årsagerne hertil er kapitaludstrømning. Crypto ses som en vigtig kanal til, hvor pengene flyder. 

Blandt de årsager, der er ansvarlige for sådanne kapitaludstrømninger, er den politik, der er vedtaget af People’s Bank of China (PBoC) for at bekæmpe tabet af eksport, og de har forårsaget alvorlig valutadevaluering i de sidste par uger. Den 5. august satte PBoC yuanens daglige referencerente under 7 pr. Dollar, en første for yuanen i næsten et årti. Dette skabte FUD blandt folket og folket, og de strømmede tilsyneladende til den “sikre havn” bitcoin. 

Analytikere og indflydelsesrige tager handelskrig og Bitcoin-pris

Flere krypto-influencere og analytikere har også hævdet, at Bitcoin er blevet et sikkert tilflugtssted i disse tider med global finansiel FUD, især forårsaget af handelskrigene mellem USA og Kina.

Grayscale Investments, en fremtrædende autoriseret tillid til digitale valutaer i USA, tilskriver 75% af 2019 Bitcoin-gevinster til handelskrigen mellem USA og Kina. 

For nylig bekræftede Bitcoin-tyren Tom Lee også Bitcoins status som en sikker havnestatus ved at sige, at den er “positivt korreleret med guld” og har vist sig “i år at være en afdækning mod globale risici” på CNBCs hurtige penge. 

DailyFXs seniorvalutastrateg Christopher Vecchio pegede også på, at prisen på Bitcoin har været omvendt proportional med yuanen siden handelskrigen mellem USA og Kina startede i et interview på Kitco. 

For en uge siden foreslog Mati Greenspan, senior markedsanalytiker hos eToro, også at prisen på Bitcoin og handelskrigene er korreleret. Han sagde –

”Selvom korrelation ikke er lig med årsagssammenhæng, og vi stadig ikke har tilstrækkelige data, er det vanskeligt at ignorere tilfældigheden, at bitcoin steg kraftigt i maj og juni, mens handelsspændingerne i USA og Kina var på sit højeste. I dag ser vi endnu en gang spændingen stige mellem verdens to største økonomier, og Bitcoin er på en fast fod. ”

Imidlertid er ikke alle krypto-influencere overbeviste om, at handelskrige og yuan-devaluering deraf skubber kineserne til at købe bitcoin. Den 5. august, dagen for den alvorlige yuan-devaluering, havde kryptoinfluencer Dovey Wan tweetet –

“Kinesisk køber op Bitcoin” er en MEGET tvivlsom fortælling IMO

  1. Bitcoin handler til en negativ præmie i kinesiske centrerede børser som Huobi og Okex

  2. OTC-pris på RMB er nu på 1% præmie inden for sit normale interval siden tyren ”

Peter Schiff, Bitcoin-skeptiker og guldmaksimalist, havde også smadret kineserne, der købte Bitcoin-fortællingen, ved at sige, at kineserne ikke købte Bitcoin som et sikkert tilflugtssted, men spekulanter købte det i håb om, at kineserne ville købe det som et sikkert tilflugtssted.

Der er ingen afgørende beviser for at bevise rigtigheden af ​​nogen af ​​de to fortællinger. 

Men i denne tid, hvor verden er en global landsby, er det sandsynligt, at begivenhederne i en del af verden ikke forbliver lokaliserede, og FUD går ud over grænserne. Også den politisk-økonomiske usikkerhed i forskellige former påvirker andre dele af verden – den kommende Brexit er årsagen til FUD for folket i Storbritannien og EU. Hyperinflation har skabt store trængsler i lande, herunder Venezuela, Zimbabwe, Argentina og Iran. 

Når den globale økonomi er i en sådan urolig tilstand, er det ikke overraskende for Bitcoin at blive anerkendt som et aktivt havn, der ikke er korreleret med statsudstedte valutaer eller politikker.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me