Decentraliseringsspøgelse begynder at hjemsøge Tvillingens stabile mønt inden dage efter lanceringen

reklame Phemex

Mens verden glædede sig over det øjeblik, hvor de havde en ikke-kontroversiel, registreret stabil mønt at skjule, når kryptomarkederne blev ustabile, har mønten tiltrukket kontrovers. Ifølge blockchain-forskeren Alex Lebed seneste rapport, som han skrev til teknologipublikationen Good Audience, kan Gemini fryse sin USD-bundne kryptovaluta til enhver tid, som den vil, og genopfriske spørgsmål om decentralisering.

“Depot” har mulighed for at fryse enhver konto

Alex Lebed har i sin seneste undersøgelse udført en kodegennemgang af Gemini-dollarens smarte kontrakt, og hvad han fandt har været forbløffende. Ifølge Lebed inkluderer GUSD en bestemmelse, der gør det muligt for sin “depotmand” – nemlig Gemini – at fryse enhver konto. Lebed – som i fuld offentliggørelse også er knyttet til et særskilt stabilt møntprojekt – bemærker yderligere, at GUSD bruger en ERC20Proxy-kontrakt, der giver Gemini som vogter muligheden for at opgradere kontrakten en gang hver 48 timer, hvilket giver den blandt et utal af andre ting styrken til samtidig at gøre alle tokens ikke-overførbare.

I henhold til Lebeds forskningsformuleringer analyserede han koden på

tvilling

Koden er 1028 linjer lang og begynder at stille spørgsmålstegn ved koden, når han læser de generelle betingelser for kontrakten.

tvilling

”Så brugeren bruger ERC20Proxy-kontrakten, der tilbyder en ERC20-grænseflade, dvs. standardfunktionsbalance, totalforsyning osv., Der kalder erc20Impl-objekt til faktisk implementering. For eksempel:

”Hvor kommer dette objekt erc20Impl fra? Her skal vi være opmærksom på den anden del af ERC20Proxy-erklæringen: ERC20ImplUpgradeable. Dette objekt har en faktisk implementering af ERC20-grænsefladen. Hvorfor hedder det … Kan opgraderes?

Fordi kontrakt ERC20ImplUpgradeable er depotopdaterbar. ”

tvilling

At gå dybere ind i koden finder han, at depotmanden er den eneste modifikator for koden.

Mens han læser kontrakten påpeger han, at standardtidslåsen også er indstillet til 172800 sekunder er 172800/60/60 = 48 timer.

On bør ikke blive overrasket over, at Gemini indeholdt en bestemmelse, der gjorde det muligt for den at fryse midler, da Cameron og Tyler Winklevoss gentagne gange udråbte GUSD som den første “pålidelige og regulerede digitale repræsentation af den amerikanske dollar”, både i den officielle meddelelse og i efterfølgende medier optrædener.

Men samfundet vil ikke tage det godt, hvis den stabile mønt kontrolleres af Gemini.

Relateret: Winklevoss’s NYDFS Licenserede Stabile Mønt “Gemini Dollar” kan trække strenge på Notorious Tether

Decentraliseringsproblemer i kryptoindustrien

Ripple og XRP kæmper en lang kamp for at bevise mønterne og hovedbogen er decentraliseret. Da Ripple har et bestemt antal noder på hovedbogen, der godkender transaktioner, og da virksomheden besidder en masse af XRP’s, er Ripple altid under kontrol med at kontrollere hovedbogen og mønterne. På denne grund står mønten også over for en trussel om at blive betegnet som sikkerhed af SEC- Et punkt, der ikke lader møntens pris stige på trods af at det er en af ​​mønterne med en bestemt brugssag.

En anden mønt, som også er under kontrol for centralisering, er EOS. Projektet har taget en usædvanlig tilgang til overvågning af blockchain ved mere end en lejlighed. Det havde udpeget 27 blokproducenter, der havde rettigheder til at afslutte transaktioner. Dette blev betragtet som en central tilgang, da alle 27 blokproducenter kendte hinanden og kunne spille stygt når som helst. Et sådant eksempel var, da virksomheden den 22. juni i år sagde en meddelelse

“Nødmålsbeskyttelsesordre” frigivet af EOS Core Arbitration Forum (ECAF), 27 blokproducenter, der opretholder protokollen, blev bedt om at afslutte alle transaktioner med øjeblikkelig virkning. Interessant nok forklarede ECAF ikke årsagen til ordren, men sagde, at “logikken og begrundelsen for denne ordre vil blive sendt på et senere tidspunkt.”

ECAF midlertidig nødvoldgiftsdommer, Sam Sapoznick, underskrev erklæringen:

”Det pålægges hermed, at EOS Block Producers nægter at behandle transaktioner for følgende konti og nøgler på ubestemt tid. (Indtil yderligere officiel meddelelse og instruktion fra ECAF.) ”

Medlemmer af kryptokurrencyindustrien, entusiasten og industriobservatører har ikke været store fans af centralisering, da det fjerner essensen af ​​blockchain og decentraliseret verden. Ligesom Ripple og EOS ville Gemini også blive set med et forsigtigt øje. Vi bliver nødt til at afvente en erklæring fra Gemini for at få mere klarhed om dette. Fremtiden for GUSD ville ligge på det. Ellers ville vi have en anden kontroversiel stabil mønt på markedet.

Vil Tvillingene afklare sin holdning til centraliseringsproblemet, som dens for nylig lancerede stabile mønt er skæmmet med? Fortæl os dine synspunkter om det samme.

For at holde styr på DeFi-opdateringer i realtid, se vores DeFi-nyhedsfeed Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me