Deutsche Börse Exchange til at liste Norilsk Nickel Token

reklame Phemex

Kryptovalutapriser har været stigende i 2021, hvor bitcoin er førende og når en ny heltidshøjde på $ 40.000. Dette har drevet detailinvestorer til køb bitcoin med kreditkort, blandt andre betalingsmidler. 

Takket være denne prisstigning har den teknologi, der er ansvarlig for deres oprettelse, vundet enormt i popularitet. En vigtig anvendelse af blockchain-teknologi er digitalisering eller tokenisering af råvarer. 

For nylig udstedte det russiske palladiumminedrift og smelteselskab Norilsk råvarebaserede tokens til sine partnere. Disse blev senere opført af Deutsche Börse. 

I denne artikel undersøger vi nogle af de grundlæggende aspekter af blockchain og tokenisering og dens fordele for investorer. Vi analyserer, hvordan finans- og råvareindustriens interesser kan overlappe hinanden. 

Hvad er blockchain?

Blockchain er teknologien bag den første kryptokurrency, bitcoin. Det er en uforanderlig, distribueret hovedbog, der registrerer alle de transaktioner, der finder sted på dets netværk. 

Disse transaktioner er organiseret i blokke og lænkes derefter sammen ved hjælp af kryptografi. Millioner af computere holder en nøjagtig kopi af hovedbogen, hvilket gør databasen fuldstændig modstandsdygtig over for ændringer. 

Desuden er blockchain decentraliseret og tilladelsesfri, hvilket betyder, at ingen enkelt enhed har kontrol over det. Der er behov for en konsensus mellem alle deltagerne, før større ændringer af databasen er tilladt. 

Hvad er smarte kontrakter?

Smarte kontrakter var en naturlig udvikling af blockchain. De er edb-kontrakter, der er gemt på blockchain, som kun udfører selv, når visse betingelser er opfyldt. Disse decentrale applikationer tillader blockchains at tillade overførsel af noget af værdi, ikke kun monetære transaktioner. 

For eksempel kan brugerne ved hjælp af smarte kontrakter udveksle forskellige værdifulde aktiver på blockchain, såsom forsikringspræmier, ejendomskontrakter, lejekontrakter, sygejournaler, digitaliseret kunst og mange flere.  

Brug af protokoller som det populære ERC-20, smarte kontrakter giver os mulighed for at tokenisere noget af værdi og udveksle dets digitale repræsentation mellem jævnaldrende. Alt dette ved at bevare al decentralisering og gennemsigtighedsfordele ved blockchain-teknologi. 

Hvad er fordelene ved tokenisering?

Tokenisering af aktiver og adgang til dem gennem blockchain-teknologi har en lang række fordele: 

  • Undgåelse af tredjeparter – takket være sin decentralisering kan blockchain-aktiver udveksles direkte mellem jævnaldrende. Desuden giver smarte kontrakter mulighed for mere autonome udvekslinger uden at stole på mangelfuld menneskelig interaktion. 
  • Nedsat svig – takket være blockchain-gennemsigtigheden bliver forfalskningstokens umulige, og sandhed er let at kontrollere. 
  • Øget likviditet – ved at tokenisere illikvide aktiver såsom tunge varer eller fast ejendom, kan de gøres meget likvide. 
  • Bedre gennemsigtighed og sporbarhed – takket være blockchains uforanderlighed er alle data, der er registreret på den, endelige. Dette giver mulighed for sporbarhed fra ende til ende for alle de tokens, der er registreret på netværket. 

Disse fordele har skubbet virksomheder som Norilsk til at tokenisere varer og præsentere dem i form af ETCs. 

Hvad er Norilsk Nickel token?

Norilsk Nickel er et russisk minedrift og smeltningsfirma og betragtes som verdens største producent af palladium og højnikkel. 

I begyndelsen af ​​2020 lancerede virksomheden en testplatform til tokenisering af varer på Atomyze, a Hyperledger-baseret blockchain-platform. Poletterne på platformen er bakket op af forskellige metaller, der udvindes af virksomheden, såsom palladium, kobolt og kobber. 

Norilsk forventer at tokenize mindst 10% af sin handelsvolumen i løbet af det første år af platformens frigivelse. Dette antal kan vokse til 20% afhængigt af efterspørgsel fra partnere. 

Endelig i december 2020 var de første tokens på platformen frigivet til industrielle partnere Traxys SA og Umicore SA. 

Den væsentligste årsag, som virksomheden har angivet for dette skridt, er, at de ønsker at levere Nornickels produkter til kunderne på en mere effektiv og gennemsigtig måde. Det er endnu et skridt for virksomheden at give mulighed for ansvarlig sourcing og sporbarhed for dets metaller. 

Atomyze symboliserer aktiver ved hjælp af Distribueret Ledger Technology (DLT) med det mål at: 

  • Giv tilgængelighed
  • Reducer omkostningerne 
  • Øg gennemsigtigheden 

Ifølge Atomyze kører netværket på IBMs offentlige sky og overholder EUs GDPR. 

Fra januar 2021 og ifølge en pressemeddelelse fra Nornickel, de digitale exchange-tokens er endelig dukket op på den offentlige Deutsche Börse-børs. Virksomheden bekræftede, at dette kun var det første trin i deres ETC-notering, og at de planlægger at notere de digitale tokens på London Stock Exchange i de følgende måneder. 

Pak ind

Blockchain begynder kun at tage på i den industrielle verden. Anvendelserne af denne revolutionerende teknologi er utallige – tokenisering, forsyningskæde, apotek, landbrug – smarte kontrakter øger effektiviteten i en lang række industrier. 

Hvis Norilsk-projektet lykkes, er vi nødt til at se flere af disse delefilter mellem den finansielle verden og råvareindustrien. 

For at holde styr på DeFi-opdateringer i realtid, se vores DeFi-nyhedsfeed Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me