ETH 2.0: Det uudviklede dilemma, der kan føre til Validator-centralisering

reklame Phemex

Ethereum er klar til at gøre overgangen til Proof-of-stake-baseret ETH 2.0 om to uger, og når dagene for den officielle lancering nærmer sig, forventes forventningen omkring lanceringen kun. Vitalik Buterin, medstifter af Ethereum, har kaldt overgangen som den største opdatering til Ethereum-netværket siden lanceringen.

Hvad førte til ETH 2.0?

Ethereum arbejder på en Proof-of-Work-baseret minedriftskonsensus, der anses for at være en af ​​de mest sikre minedriftkonsensuer, men ikke nødvendigvis den mest effektive. Alle minearbejdere på netværket lægger deres hashkraft til at udvinde den næste blok, på grund af hvilken der spildes meget minedrift..

Ethereum stræbte efter at være supercomputer i den decentraliserede verden, men skalerbarhedsproblemerne fortsatte med at stige overarbejde og steg kun i 2020 med defi-boom. Gasafgiften steg til en højeste tid, og overbelastning i netværket blev ret almindelig, og på trods af adskillige bestræbelser blev det helt klart, at ethereumnetværket i sin nuværende form ikke ville være i stand til at skalere for at imødekomme det voksende økosystem.

Dette førte til udviklingen af ​​PoS-baseret ETH 2.0 bestående af flere nye skalerbare funktioner, som Buterin hævder ville gøre ETH 2.0 til at behandle transaktioner på niveau med centraliserede pengeoverførsler som VISA og Mastercard.

Kilde: CoinDCX

ETH 2.0 ville blive lanceret i tre faser i en flerårig køreplan:

  • Fase 0: The Beacon Chian – 1. december 2020.
  • Fase 1: Shard Chain – 2021
  • Fase 1.5: Mainnet Shard – 2021
  • Fase 2: Komplet Shard – 2021

ETH 2.0 på papir synes at være en veludviklet køreplan for at hjælpe ethereum med at blive den øverste blockchain i kryptokurrencyrummet med høj skalerbarhed, men mange analytikere og eksperter har påpeget de kompleksiteter, der ville komme undervejs. Lad os se på nogle af nøgleproblemerne i forbindelse med ETH 2.0-udrulningen.

Det stakende dilemma

Til lanceringen af ​​The Beacon Chain den 1. december vil der være brug for i alt 16.384 validatorer, hvor hver nodevalidator skal spille mindst 32 ETH. For en mulig lancering af mainnet på den planlagte dato kræves det således, at i alt 524.288 ETH bliver sat. Ved pressetid er det samlede antal låste ETH nået 94.880 ETH.

Målantallet for indsat ETH kan i øjeblikket se langt væk, men den virkelige bekymring ligger i at sætte sig selv. Mange kryptokundere mener, at det mindste antal ETH, der kræves for at blive validator, er for højt i det lange løb, da det koster næsten $ 14.500 på den aktuelle værdi af ETH. Dette ville virkelig begrænse deltagelsen fra små interessenter, hvilket igen ville påvirke decentraliseringen af ​​netværket. Mange mener, at ETH-maksimalister og hvaler vil dominere validatorerne, hvilket også kan føre til centralisering i minedrift.

Faktisk har en bestemt adresse sat 16.000 ETH, hvilket svarer til 500 validatorer.

Ethereum 2.0-indskud

&# 128184; 69.856 ETH er blevet deponeret i løbet af de sidste 10 dage.

&# 128064; En enkelt adresse deponerede 16.000 ETH (= 500 validatorer)

&# 129383; En enkelt enhed ejer i øjeblikket ~ 35%

454.432 ETH rejste til en lancering den 1. december.

Forventet lancering 31. januar 2021. pic.twitter.com/MttAEku3SN

– Bitfly (@etherchain_org) 14. november 2020

Indsættelse af puljer kan blive en valgmulighed for mange, der har råd til 32 ETH alene, bortset fra at selv indsats i poolen afhænger af belønningen for indsatser..

Det er ikke en god tid at være en ETH-minearbejder

De værst ramte på grund af ændringen af ​​minekonsensus fra Proof-of-Work til Proof-of-Stake ville være minearbejdere, da i PoS-baserede konsensusvalidatorer med de højeste belønninger i kæden ville udvinde den næste blok. Bortset fra at deres nuværende minedrift maskiner ville blive forældede, og de ville være tilbage med andet valg end at enten sælge deres minerigge til nedsatte priser eller begynde at udvinde andre mønter.

Dette skyldes primært PoW-baserede minerigge er meget specialiserede og i øjeblikket i sin tredje generation med ASIC-minerigge.

Høje risici og sårbarheder

Udsættelse ville være det centrale aspekt af ETH 2.0, der ville føre til et boom i indsatsstjeneste via tredjeparter og indsatsbassiner. Tredjeparts staking kommer dog med sit eget sæt ulemper og risici, der ligner meget at holde en gang kryptokurrency på kryptobørs. Tredjeparts sårbarheder er velkendte og omfattende, og derfor vil sikkerheden af ​​de indsatte mønter være et stort problem.

Indsættelse af puljer ville ikke være anderledes og have en risiko for exit-svindel, som det har været tilfældet ved flere lejligheder. Mange gange uerfarne handlende ofte falder for disse svindel, hvor de indsatte puljer tilbyder høje lukrative afkast og exit svindel, når de når det ønskede mål om mønter.

Uddeler belønninger det værd?

Mængden af ​​ETH, der kræves for at blive validator på ETH 2.0, kan se for dyrt ud, men de indsatsbelønninger er endnu mere nedslående, da den højeste grænse kun er sat til 18,1%, mens afkastet kan gå så lavt som 1,36%. Hvis vi ser på begge disse aspekter, er det ikke for lukrativt for minearbejdere at satse deres ETH på ETH 2.0. Oven i købet ville stakers også være forpligtet til at udføre deres opgave som validator, der fejler, hvilket ville koste sanktioner, hvilket ville gøre det endnu vanskeligere for validatorerne at tjene penge..

Ser man på kompleksiteten, der er involveret i indsatsen på ETH 2.0 på nuværende tidspunkt, kan indsatsen som en tjeneste stige som et fremtrædende marked i den nærmeste fremtid.

Konklusion

Vitalik Buterin har projiceret ETH 2.0 som blockchain-platformen, der bærer de kvaliteter, vi kun har læst i teorien som meget høje transaktionsfunktioner til en meget billig pris, 12 sekunders blokgenerering og skalerbarhed er det centrale fokus. Imidlertid har mange kritikere peget på de kompleksiteter, der ville være involveret på teknologisiden for at opnå det, han lover. Det ville være ret interessant at se, om mainnet-lanceringen den 1. december ville bane vejen for den drøm, som Vitalik forestiller sig

For at holde styr på DeFi-opdateringer i realtid, se vores DeFi-nyhedsfeed Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me