6500000 Bitcoins Lost Forever, Mt. Gox-ejer mødes med sin skæbne i retten fredag ​​den 15. marts

Den berygtede Mt. Gox saga vil endelig afslutte i de japanske domstole den 15. marts 2019. Ejeren af ​​børsen, franske Mark Kerpeles, 33, beskyldes for ‘falske digitale data og underslæb af millioner af dollars ($ 3 millioner).’; Hvis han bliver fundet skyldig, vil han blive stærkt straffet og muligvis udvise en dom på ti år. Her er en lille oversigt over hele episoden:

2014 Mt. Gox nedlukning

I februar 2014 Mt. Gox havde angiveligt stoppet udbetalinger og handel på børsen på grund af vedligeholdelsesproblemer. Den 28. februar 2014 indgav den imidlertid konkurs og hævdede, at den mest betydningsfulde udveksling i verden på det tidspunkt var blevet hacket på 850000 Bitcoins.

Bitcoin-markedet styrtede hurtigt ned, og investorer mistede omkring $ 425 millioner dollars af Bitcoins på det tidspunkt. Sagen blev belyst ved den japanske domstol, og Mark Karpeles, ejeren af ​​børsen, blev holdt ansvarlig.

I marts 2014 annoncerede en offentlig udgivelse på hjemmesiden, at de havde genvundet 200.000 Bitcoin fra Mt. Gox Exchange. Midlerne blev holdt i ’tillid’ af de japanske myndigheder til kreditbeskyttelse.

Sag i sagen 2015: 650000 Bitcoins tabt for evigt?

Efter afsløringen af ​​de 200.000 Bitcoins nåede undersøgelsen en blindgyde på grund af manglende KYC- og ALM-overholdelse på det tidspunkt.

Mark Karlepes blev senere arresteret i Japan i august 2015. Kerpeles påstås at have manipuleret udvekslingsdataene i årevis under udvekslingen af ​​udvekslingen af ​​næsten 3 millioner dollars. Han sonede et års fængsel indtil juli 2016, da han før blev løsladt mod kaution.

Dette er en meget lille mængde med hensyn til værdien af ​​6500000 Bitcoins, der stadig rapporteres manglet ved børsen. Ikke desto mindre, hvis han blev fundet skyldig, ville han blive straffet hårdt.

Satoshi Mihira, hovedadvokat hos advokatfirmaet Mizuho Chuo, sagde: ”Hvis det var en ekstern hacker, der stjal valutaen, er det et problem. Men hvis han stjal en del af pengene, ville det være underslæb. ”

Hvor meget tabte investorerne faktisk?

Retssagen mod Mark Karpeles kunne tilføje nogle midler til det samlede kreditbeløb, men den ulovlige ejer af 6500000 Bitcoins fra Mt. Gox væver stadig i det store.

Ikke desto mindre er alt ikke tabt for sine investorer. I juni 2018, da prisen på Bitcoin var $ 6200, havde Tokyo-domstolen indledt et kreditrefusionsprogram kaldet civil rehabilitering. Midler til en værdi af 170.000 Bitcoins og dens hårde gaffel Bitcoin Cash (BCH) til en værdi af cirka 1,2 mia. $ Blev krediteret tilbage til sine tidligere kunder og debitorer. Det krediterede beløb er stadig næsten tre gange det beløb, der efter sigende er gået tabt under heisen.

“Enorme aktiver … vil blive returneret til kreditorer i Mt. Gox, ”Shin Fukuoka, en førende advokat og partner i Japans Nishimura & Asahi advokatfirma skrev han også i en erklæring. “Dette er kreditorernes sejr.”

Første kreditormøde siden civil rehabilitering afsluttet i dag for #MtGox – den næste vil være den 20. marts 2019. Husk, fristen for at indgive krav om civil rehabilitering er den 22. oktober 2018, så hvis du har et krav mod MtGox, skal du huske at indgive til tiden!

– Mark Karpelès (@MagicalTux) 26. september 2018

Anklagers påstande mod Kerpeles

Anklagerne mod har fyldt en 10-årig dom og godtgørelse til kreditorer fra hans personlige aktiver. Ifølge anklageren har de rapporter om ekstravagante udgifter og investeringer fra Mark Karpeles, som kan indikere, at midlerne var dårligt funderede.

De har fundet betydelige investeringer i en softwarevirksomhed med 3D-udskrivning, der ikke havde noget med børsen at gøre. Desuden en himmelseng til en værdi af $ 54.000, tusindvis af dollars på oversøiske ture til sin fjerntliggende kone og brugte tusindvis af dollars på at leve et luksuriøst liv (angiveligt $ 120.000 årligt).

Karpeles ‘forsvar

Ejeren af ​​den omstridte børs har været aktiv på sociale medier lige siden hans løsladelse. Selvom han er blevet beskyldt for bedrageri, og investorerne og ‘Twitterati’ har dårligt mættet Karpeles; Han fortsætter med at opretholde en ikke-skyldig stand.

”De fleste mennesker vil ikke tro, hvad jeg siger. Den eneste løsning, jeg har, er faktisk at finde de virkelige syndere, ”fortalte han journalister efter høringen.”

 

Når du mister et argument, hvilken bedre måde at score en sejr end at angribe personen selv snarere end argumentet. Der er heldigvis et ord for det: argumentum ad hominem. Slå det op.https://t.co/jA1Zp4Atrh

– Mark Karpelès (@MagicalTux) 10. februar 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me