Hvordan påvirker globale politisk-økonomiske begivenheder Bitcoin-prisen?

Politiske og økonomiske faktorer har gang på gang påvirket Bitcoins pris og efterspørgslen efter kryptokurver, den seneste er no-deal Brexit. Mens de nøjagtige effekter fortsat debatteres og deles ud, lad os se på nogle af de politisk-økonomiske begivenheder, der påvirker efterspørgslen efter kryptokurver og Bitcoin-pris. 

Ingen Deal Brexit

Det er usandsynligt, at Storbritanniens tilbagetrækning fra Den Europæiske Union og den politiske konflikt løses snart. Interessant nok kan det oversætte til betydelige formuer for Bitcoin-investorer. 

Storbritanniens pund- og aktiemarkeder oplevede turbulens i løbet af august og begyndelsen af ​​september. Sterling og FTSE 100 styrtede ned, da deadline den 31. oktober kom nærmere. I en interessant vending viste de pludselig opadgående tendenser, da Parlamentet blev suspenderet i en måned for at forhindre parlamentsmedlemmer i at skabe nogen hindring i Brexit-processen.

Uanset de usikre forhold, der var de seneste måneder, blev investorerne enige om at søge klarhed, selvom det betød at forlade EU uden en aftale. 

Interessant nok har Bitcoin-prisen gennem denne periode vist opadgående tendenser. Mens det forbliver 24% under juni cykliske højde på $ 13.930, klatrede det tilbage over modstandsniveauer på $ 10.000 og ligger på $ 10.616 ved pressetid. 

Nicholas Gregory, administrerende direktør for blockchain-specialisten, CommerceBlock, sagde, at han mener den uro, der er forårsaget af Brexit-debacle, udgør en stærk investeringssag for Bitcoin. Utvivlsomt er Bitcoins pris steget, når pundet gik syd. Han hævdede endvidere, at ingen deal-Brexit endda kan udløse en større breakout for Bitcoin. 

Han sagde, 

“Udsigten til no-deal skaber allerede kaos på tværs af de store fiat-valutaer, men hvis det sker, kunne vi se et hidtil uset rally i Bitcoin med en stigning på over $ 20.000 en reel mulighed.”

Nigel Green, administrerende direktør for finansiel rådgivning sammenlignede Bitcoin med digitalt guld. Han sagde, 

“Bitcoin deler det ædle metals nøgleegenskaber ved at være knappe og opbevare værdi.”

Han tilføjede yderligere, 

”Risiciene ved handelskonflikten … og andre geopolitiske spørgsmål, såsom Brexit og dens vidtgående tilknyttede udfordringer, vil føre til et stigende antal institutionelle og detailinvestorer til at diversificere deres porteføljer og afdække mod disse risici ved at investere i kryptoaktiver. Under de nuværende omstændigheder tror jeg, at bitcoin-prisen kunne ramme $ 15.000 inden for få uger. ”

Hong Kong-protester 

Cryptocurrency udbydere og virksomheder spillede flere roller i protester. En af de få roller omfattede fortaler for transaktionsretligt privatliv og udlevering af kryptokurrencyfinansierede forsyninger til demonstranter.  

Genesis Block, en førende ATM-udbyder af cryptocurrency, forsynede endda vandflasker og paraplyer til Hong Kong-demonstranter den 1. juli, der blev finansieret af internationale Bitcoin Cash-donationer. Desuden havde flaskerne en QR-kode, der gjorde det muligt for modtagere at donere mere Bitcoin Cash for at finansiere yderligere forsyninger til fredelige demonstranter.

Per a Forbes rapport, da protester brød ud omkring midten af ​​juni, handlede Bitcoin til $ 160 USD præmie på TideBit, en Hong Kong-baseret børs. Det er interessant, at præmien stadig vedvarer, selvom protesterne er slidte. 

Den seneste pris på Bitcoin den TideBit er $ 11477,34 USD, ca. $ 150 USD højere end den nuværende sats på Coinmarketcap.

Mens mængden af ​​modtagne Bitcoin-kontanter ikke var et meget stort beløb, repræsenterer dette initiativ en håndgribelig repræsentation af, hvordan det internationale kryptokurrency-samfund kan påvirke forhold offline og engagere samfund.

 Venezuela- Argentina Hyperinflation

Det vides ikke, at Argentina havde en lang historie med inflation i mere end 30 år. Når man over nogle perioder når en inflation på 1000%. i 2018 havde pesoen mistet 83% af sin værdi i forhold til den amerikanske dollar. Bitcoin kommer som en ny måde at redde hovedstaden i argentinere på. Utvivlsomt fremmer den økonomiske krise flere investeringer i kryptoer. 

I 2018 rådede Siri, en kryptoentusiast, der bor i San Francisco, rådgiver Luis Caputo, den tidligere argentinske centralbankpræsident, om at investere 1% af sine reserver i Bitcoin og dedikere en del af den argentinske atomkraft til minedrift..

Endnu vigtigere blev Argentina talt om for sin vedtagelse af Bitcoin og hyperinflation i det prestigefyldte G 20-topmøde. Utvivlsomt skaffer Bitcoin opmærksomhed og bifald i det inflationære økosystem og bliver udråbt som fakkelbæreren af ​​udviklingsmuligheder. 

Når det er sagt, afslørede data fra CoinDance, handelsaktivitetssporing på P2P-udvekslinger Localbitcoins, at 13. juli til 20. juli oplevede den højeste Bitcoin-handelsvolumen. 

Kilde- CoinDance

I denne periode var brugerne på LocalBitcoins alene genererede volumener på over 57 milliarder bolivarer og slog det tidligere rekordhøje niveau på 49 milliarder. Denne åbenbaring kom, efter at Venezuelas valuta fortsatte med at lide af løbende inflation, efter sigende var den nået 10.000.000%, hvilket førte til, at borgerne anvendte alternative måder at lagre værdi på. 

Desuden blev landets officielle alternativ, statsudstedte digitale valuta Petro, erklæret en fiasko af en nonprofit i USA. 

Selvom det er usandsynligt, at geopolitiske usikkerheder vil frembringe de bedste vækstmuligheder for kryptokurver, er et globalt klima af handelskrige og politisk ustabilitet faktisk en grobund for en stor og effektiv kryptobevægelse. Det vil ikke være forkert at være enig i, at den høje politiske ustabilitet i sidste ende vil føre til, at kryptokurver bliver mærket som “safe haven”. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me