Palauttavatko DeFi-projektit aputunnusten maineen?

Apuohjelmamerkit menettivät suurimman osan kiillostaan ​​vuoden 2017 ICO-hulluuden seurauksena, koska lukuisat tunnukset, joista puuttui vankka arvolupaus, hävisivät lopulta. Sen sijaan, että tarjottaisiin todellista arvoa rahakkeiden haltijoille, monet näistä suunniteltiin yksinkertaisesti tarkoituksena kerätä varoja projektiryhmille lyhytaikaisessa käteisnappulassa.

Huonosta rapista huolimatta hyödyllisyysmerkeillä on edelleen hämmästyttävä potentiaali – jotain, mitä DeFi-ekosysteemi näyttää olevan nopeasti elvyttämässä.

DeFi-alustat, joilla on luontainen tarve hajautetulle hallinnolle ja ohjauksille, esittävät apuohjelmien lopullista käyttötapaa. Tämä on johtanut viime aikoina nousuun DeFi-rahakkeet huolellisesti suunnitellulla taloustieteellä, käyttötapauksilla ja liikkeeseenlaskulla tavalla, joka tarjoaa pitkäaikaista arvoa sekä tunnuksen haltijoille että projektiryhmille.

Joten mikä erottaa hyvän apuohjelman tunnuksen huonosta?

Reilu ja kestävä tunnusten jakelu

Tapa, jolla apuohjelmakoodien myynti toteutetaan, on erittäin tärkeää projektin onnistumisen kannalta.

Tunnusmyynnin taloustiede on rakennettava huolellisesti ja palkittava tunnuksen ostajat suhteessa heidän ottamaansa riskiin. Kannustimia on myös harkittava kannustamaan rahakkeiden pitkäaikaista hallussapitoa tai käyttöä sijoittajien keskuudessa. 

Tässä on muutama tapa, jolla apuohjelmakoodien jakelua voidaan hallita tehokkaammin:

Tunnuksen lukitseminen

Tunnusten lukitseminen on melko itsestään selvää – projektin perustajien ja varhaissijoittajien omistamat rahakkeet tehdään “lukittuina”, yleensä älykkään sopimuksen avulla, tietyksi ajaksi. Tämä estää rahakkeiden polkumyynnin avoimilla markkinoilla projektin alkuvaiheessa. 

Sillan tietullit

Tunnussiltamaksu kuvataan parhaiten varhaissijoittajien maksamaksi maksuksi, jos he yrittävät myydä tietyssä ajassa. Tämä on luonteeltaan samanlainen kuin merkkilukko siinä mielessä, että se estää varhaisia ​​sijoittajia ja tiimin jäseniä myymästä tunnuksiaan. Suoran lukituksen sijasta sitä ei kuitenkaan kannata maksaa.   

Liimakäyrät

Lainakäyriä käytetään yleensä tapana myydä rahakkeita alhaisemmille hinnoille varhaisille sijoittajille ja asteittain korkeammille hinnoille myöhemmille sijoittajille. 

Tämä korvaa varhaisille sijoittajille heidän ylimääräisen riskinsä sekä kannustaa osallistumaan myyntiin.

Hybridi malli

Ihanteellinen tapa rakentaa apuohjelmakoodien myynti olisi toteuttaa edellä mainittujen mekanismien yhdistelmä. Plutus DeFi – yksityisyyden suojaan keskittynyt DeFi-laina-alustojen aggregaattori – on tehnyt juuri tämän, mitä he kutsuvat “hybridisillan sidontakäyrä”. Tämä alkaa käyttämällä silta-tiemaksutoimintoa siemenympäristösijoittajille ja sisällyttää sitten eksponentiaalisen sidontakäyrän myöhemmille sijoittajille.

Yhdistämällä sekä siltamaksu- että joukkovelkakäyräominaisuudet Plutus DeFin PLT-merkintähinta on asetettu pysymään mahdollisimman vakaana projektin alkuvaiheessa, kun taas myöhemmät sijoittajat ovat suojattuja varhaisvaiheen sijoittajilta polkumyynnillä..

Aineellinen hyöty ja arvo

Joillakin apuvälineiden ensimmäisillä iteraatioilla oli yksi tehtävä: niitä vaadittiin maksuna alustan tai palvelun käyttämisestä ja käytöstä. 

Tämä yksiulotteinen luonne aiheuttaa esteitä alustan käytölle kaikille, jotka eivät voi helposti hankkia tunnusta, eikä tarjoa mitään muuta arvoa tunnuksen haltijoille.

DeFi: n avulla olemme alkaneet nähdä apuohjelmakoodien kehittyvän moniulotteisemmiksi, mikä tarjoaa enemmän arvoa kuin vain alustan käyttö. 

Tässä on joitain arvolausekkeita, jotka voidaan lisätä tavalliseen apuohjelmatunnukseen:

Hallinto ja äänestys

DeFi-alustat edellyttävät hajautettua hallintotapaa, jos ne haluavat jatkaa sopeutumista ja kehittymistä ajan myötä. Hajautettu hallinto edellyttää äänioikeusmerkkejä, jotta protokollan muutokset, kuten tuetut varat, ominaisuudet ja parametrit, kuten palkkiot, voidaan tehdä oikeudenmukaisesti..

Äänestysoikeudet ovat erittäin tärkeitä suurille käyttäjille tai sidosryhmille, koska nämä päätökset vaikuttavat niihin suoraan. Vakiintunein esimerkki hallinto-oikeuksilla varustetusta tunnuksesta on Makerin MKR-tunnus, jota käytetään äänestämään Maker-protokollan muutoksista.

Syöttöohjaus palovammojen kautta

Toinen tapa lisätä arvoa apuohjelmatunnukselle on vähentää tarjontaa merkkipalojen kautta. Aave – erittäin suosittu DeFi-lainat alusta – on hyvä esimerkki alustasta, joka tekee merkkipaloja, jotka rahoitetaan sen maksuilla. 

Tekijä jakaminen 80% osuudestaan ​​alustavien palkkioiden ostamisesta ja polttamisesta alkuperäisillä LEND-tunnuksillaan, Aave vähentää hitaasti kokonaisvaltaa ja nostaa jäljellä olevien merkkien arvoa. 

Voiton jakaminen rahakkeiden haltijoille

Voiton jakaminen tunnuksenhaltijoiden kanssa on erinomainen tapa tuoda lisäarvoa hyödyllisyystunnukselle. Helppo tapa tehdä tämä on ohjata osa alustamaksuista takaisin merkkipalvelujen haltijoille panostusmekanismin kautta.

Edellä mainittu Aave siirtyy pian token-burn-mallista voittojen jakamiseen suoraan token-haltijoille panostusmekanismin kautta. 

Alennusten tarjoaminen merkkimaksulla

Siirtyminen KAIKKIEN tunnuksella suoritettavien maksujen täytäntöönpanosta kannustimen käytön kannustamiseen tarjoamalla alennus kyseisessä tunnuksessa suoritetuista maksuista on myös erittäin hyödyllinen siirto.

Tämä poistaa esteet alustan tai palvelun käytöstä, mikä helpottaa pääsyä ja laajempaa käyttöönottoa. Tunnuksella on edelleen paljon käyttöä, mutta tätä käyttöä kannustetaan pikemminkin kuin pakotettua. 

Johtopäätös

DeFi-rahakkeet ovat saattaneet löytää apuvälineiden “makean pisteen”, yhdistämällä lopulta konkreettiset käyttötapaukset vahvojen taloudellisten mallien kanssa merkkien myyntiin. Helpottamalla arvon luomista merkkien haltijoille ja projektiryhmille, apuohjelmatunnus voi olla palannut DeFin ansiosta – ja parempi kuin koskaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me