Schweiziske banker, der ikke vil tilbyde konti til mange Blockchain-opstartsvirksomheder

reklame Phemex

Schweiz opstod som et knudepunkt for ICO-aktivitet sidste år og genererede omkring CHF 850 ​​millioner i 2017, ifølge forskning fra Lucerne University of Applied Sciences and Arts.

Antallet ser godt ud for et land, der ønsker at etablere sig som en ‘Crypto Valley’, men dette har skræmt de schweiziske banker fra tilbud tjenester til ICOs berøringspunktvirksomheder, da mange viser sig at være falske. Men efter en vital indblanding fra den schweiziske finansminister adresserer den schweiziske bankforening (SBA) nu dødvandet.

Voksende ICO’s skyldige for banknormer

ICO-markedet for ‘vilde vest’ er sprinklet med højt profilerede tilfælde af svindel, svindel og Ponzi-ordninger. En nylig undersøgelse af 50 schweiziske banker af revisionsfirma KPMG så også 60% navn bitcoin & co som den mest sandsynlige kilde til øget økonomisk svindel. Dette har gjort de schweiziske banker skeptiske, som nu synes bange for omdømme risici relateret til kryptoverdenen og ønsker at presse disse nye virksomheder, som kan vise sig at være svindel, ved at forbyde dem grundlæggende finansielle tjenester.

I en skriftlig blog sagde BAS-bestyrelsesmedlem Luzius Meisser:

”At få en bankkonto lyder enkelt, men for kryptostartups er det ikke. De fleste schweiziske banker nægter at indgå et forretningsforhold med enhver enhed, der har ‘Bitcoin’ i sit navn eller på anden måde er relateret til kryptokurver eller blockchain-teknologi. “

Han tilføjede også, at på trods af alle deres offentlige bekræftelser for at støtte innovation og blockchain, har schweiziske banker hidtil ikke produceret meget af værdi med kryptovirksomheder og har derfor undgået at omgås dem.

Læs også: Blockchain kan ikke imødekomme de høje krav til finansmarkedsinfrastruktur – den hollandske centralbank

Billedet af Schweiz som en kryptonation bliver hæmmet

Guido Schmitz-Krummacher, tidligere direktør for Tezos-fonden, mener, at denne strategi for banker med sultende opstart af bankkonti svarer til at dræbe gåsen, der lagde det gyldne æg.

Kanton Zug, en af ​​de 26 kantoner i Schweiz, har været i centrum for diskussionen, da den har investeret en stor indsats i at opbygge sit ry som et ‘Crypto Valley’ globalt blockchain-hub. Denne negative indsats fra banker for at afbryde kryptovirksomhederne er langsomt begyndt at ærekrænke billedet af Zug såvel som Schweiz. Han mener også, at dette også fjerner projekter fra Schweiz til meget kryptokooperative nationer, hvilket gør Schweiz at miste det til en konkurrencemæssig fordel i forhold til andre.

”Jeg ser allerede projekter vælge Singapore, Malta og Gibraltar, fordi de ikke kan få en bankkonto i Schweiz. De vil blive fulgt af projekter, der allerede er etableret i Schweiz, medmindre bankerne og politikerne behandler dette emne, ”

sagde Schmitz-Krummacher,

Der har været indsats fra nogle ministre og tidligere regulatorer, men det har stadig ikke været i stand til at overbevise bankerne. I januar specificerede økonomiminister Johann Schneider-Ammann sin drøm for “Crypto Nation” Schweiz. Finansminister Maurer, også en stor fan af blockchain, samlede for nylig en arbejdsstyrke bestående af SBA, den finansielle tilsynsmyndighed, centralbanken og andre store hitters.

Indsats i gang af SBA

Hvis man skal tro på visse medier, som reagerer på det pres, der opbygges af forskellige lag af kryptoentusiaster og intervention fra finansministeren, har SBA igen oprettet sin egen taskforce, der erkender, at forretningskonti er en vigtig infrastrukturtjeneste. Det har også udtalt, at banker i øjeblikket er tøvende med at åbne forretningskonti for virksomheder med særlige berøringspunkter til ICO’er og kryptokurver på grund af risici såsom svig eller hvidvaskning af penge..

Da SBA hævder at se på en løsning til at forbinde den traditionelle finansielle organisation og den nye verden af ​​kryptoer, forbereder en håndfuld banker sig på at tilbyde tjenester til nogle håndplukkede kryptofirmaer. Disse inkluderer Neuchâtel Cantonal Bank, Neue Helvetische Bank og for nylig Hypothekarbank Lenzburg.

Indsatsen er værdsat, men branchen søger resultater, og hvis denne sag ikke løses, vil Schweiz miste løbet til andre Crypto-hubs, der arbejder i stort tempo.

Vil Schweiz være i stand til at overbevise bankerne om at støtte kryptovirksomheder? Vil det være i stand til at skabe regler, der fjerner ICO-svig og hjælper banker med at få tilliden tilbage? Fortæl os dine synspunkter om det samme   

For at holde styr på DeFi-opdateringer i realtid, se vores DeFi-nyhedsfeed Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me