Dash [DASH] aiheuttaa pienemmän riskin sääntelyn noudattamatta jättämiselle kuin Bitcoin: Dash Executive

mainos Phemex

Dash [DASH], jota pidetään yksityisyyden suojakolikkona, on joutunut tulipaloon FATF: n matkustussäännön väitetyn noudattamatta jättämisen vuoksi. Monet pörssit, mukaan lukien OKEx, Coincheck ja CEX.io, ovat jo poistaneet Dashin luettelosta tai harkitsevat sen tekemistä. Dashin Yhdysvaltain ja Kanadan alueen liiketoiminnan kehityspäällikkö Omar Hamwi on kuitenkin todennut, että Dash noudattaa FATF: n matkustussääntöä yhtä hyvin kuin Bitcoin blogi keskipitkällä. Itse asiassa hän on jopa sanonut, että Dashilla on pienempi riski sääntelyn noudattamatta jättämisestä kuin Bitcoinilla. 

Mikä on FATF: n matkustussääntö?

FATF: n matkustussääntö määrää kaikkien virtuaalisten omaisuuspalvelujen tarjoajien (VASP) jakamaan asiaankuuluvat asiakastiedot edunsaajalaitosten kanssa. Tiedot sisältävät lähettäjän nimen, lähettäjän tilinumero, jota käytetään tapahtuman käsittelyssä (esim. Kryptovaluutta-lompakko), lähettäjän tunnistetiedot, kuten heidän osoitteensa tai henkilökorttinsa, saajan nimi ja saajan tilinumero, johon tapahtuma on käsitelty..

Onko viiva yhteensopiva FATF: n matkustussäännön kanssa?

Ilmoituksen jälkeen FATF: n matkustussääntö, useat pörssit ovat ilmoittaneet poistavansa Dashin ja muut yksityisyysrahat mukaan lukien Monero ja ZCash. Syyskuussa OKEx ilmoitti poistavansa Dashin listalta, mutta aiemmin lokakuussa se ilmoitti tarkistavansa päätöstään tehdä sama. Twitter-kahvan mukaan Electric Coin Company, CEX.io voi myös poistaa Dashin. Coincheck oli myös ilmoittanut toukokuussa, että se poistetaan listalta Viiva, Monero, ja Zcash.

Dash on kuitenkin yhtä johdonmukainen FATF: n matkustussäännön kanssa kuin Bitcoin, kuten yrityksen johtaja. Dashin Yhdysvaltain ja Kanadan alueen liiketoiminnan kehityspäällikkö Omar Hamwi julkaisi äskettäin Mediumissa blogin, jossa hän selitti, kuinka Dash-tapahtumat eivät olleet nimettömiä ja kuinka Dashin oli mahdollista noudattaa FATF: n matkustussääntöä.

Blogi kertoo kuinka Bitcoin-verkko ja Dash-verkko ovat täysin identtiset –

  1. Sekä Dash- että Bitcoin-verkko toimivat samalla tapahtumasääntöjoukolla.
  2. Molemmat verkot ovat julkisia lohkoketjuja, ja ne ovat tapahtumadataa – lähettäjän osoite, vastaanottajan osoite ja tapahtuman määrä tallennetaan läpinäkyvästi lohkoketjuun molemmissa verkoissa.
  3. Sekä Bitcoin että Dash käyttävät valinnaisesti CoinJoinia tarjotakseen tapahtumille tietyn yksityisyyden suojan. Vaikka CoinJoin parantaa käyttäjän profiilin yksityisyyttä, se ei tarjoa käyttäjälle täydellistä nimettömyyttä. Itse asiassa CoinJoinia voidaan käyttää minkä tahansa kryptovaluuttaverkon kanssa. Bitcoin-tapahtumien analysointiin käytetyt tekniikat soveltuvat myös Dash-verkkoon.

Siksi, jos Bitcoin voi olla FATF: n matkustussäännön mukainen, niin voi olla myös Dash.

Viiva ei ole “tietosuojakeskeinen kolikko”

Blogit selittävät, kuinka yksityisyys ja läpinäkyvyys eivät ole binääriä vaan pikemminkin taajuuksia –

“Tämä spektri sisältää tapahtumien täydellisen suojauksen (jossa osoitteet tai summat ovat täysin peitossa kolmansien osapuolten tarkkailijoilta), tapahtumien valinnaisen suojauksen ja täysin avoimet liiketoimet. Se voi sisältää myös ketjun ulkopuolisia tapahtumia ja muita parannuksia, jotka estävät kolmansia osapuolia tarkkailemasta liiketoimia lainkaan. “

Dashin tapauksessa yksityisyys on valinnainen ominaisuus – muuten sen tapahtumat ovat oletusarvoisesti täysin avoimia, kuten Bitcoinin. Lisätty tietosuojaominaisuus on käytettävissä vain työpöydän lompakossa. Mitä CoinJoiniin liittyy, se yhdistää useita maksuja useilta viettäjiltä yhdeksi tapahtumaksi tai sarjaksi tapahtumia. Tämän vuoksi kolmansien osapuolten tarkkailijoiden on vaikeampi määrittää, mikä osoite maksettiin vastaanottajalle tai vastaanottajille. CoinJoinia voidaan käyttää minkä tahansa läpinäkyvän lohkoketjun kanssa, mukaan lukien Bitcoinin, jolloin Dash ja Bitcoin ovat identtisiä yksityisyyden suhteen. Blogi huomauttaa myös, että Bitcoinin salamaverkon avulla bitcoinin käyttäjät voivat nauttia anonyymeistä tapahtumista.

Bitcoin-käyttäjillä on “ketjun ulkopuolinen” vaihtoehto nimeltä Lightning Network, joka on täysin tuntematon. Jopa Lightning-verkossa tapahtumia välittävät solmut (esim. Palvelimet) eivät pysty määrittämään reitittämiensä maksujen alkuperä- tai kohdesolmua.

Siten Dashilla on pienempi riski sääntelyn noudattamatta jättämisestä kuin Bitcoinilla.

Blogissa sanotaan lisäksi, että Dash on tehnyt yhteistyötä monien yritysten kanssa varmistaakseen FATF: n ohjeiden noudattamisen. Sen vaatimustenmukaisuuskumppanit auttavat sitä täyttämään matkustussäännön ja muut vaatimustenmukaisuusvaatimukset useilla tavoilla, mukaan lukien tapahtumien seuranta, tunnistaminen ja estäminen sekoittimia käyttäville liiketoimille. Salausvaluutta on myös listannut ohjeet VASP: ille siitä, miten he voivat tunnistaa, estää ja ilmoittaa epäilyttävistä Dash-tapahtumista parannetuilla yksityisyysominaisuuksilla, kuten sekoittimen käyttö.

Blogi selittää yksityiskohtaisesti, kuinka Dash ei riko FATF: n ohjeita ja auttaa vaihtoa päättämään salauksen poistamisesta vai ei. Mitä mieltä olet Dashin liikkeestä selittääkseen, kuinka se on yhtä yhteensopiva kuin Bitcoin FATF-matkustussäännön kanssa? Jaa näkemyksesi kanssamme alla olevissa kommenteissa!

Jos haluat seurata DeFi-päivityksiä reaaliajassa, tutustu DeFi-uutissyöttöömme Tässä.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me