Epätodennäköinen kilpailija: Voiko Elastos Network kilpailla Ethereumin kanssa yrityksen estoketjun käyttöönotolle?

mainos Phemex

Kaiken hajautetun rahoituksen kiihtymyksen ja tulevan siirtymisen omistusosuuteen, uutiset siitä, että JPMorgan myi Quorum-lohkoketjunsa ConsenSysille, on ehkä saanut vähemmän huomiota kuin se oikein ansaitsee. Vaikka uutiset olivat olleet huhutaan Aiemmin tänä vuonna se on kuitenkin hyvä uutinen yritys Ethereum -yhteisölle. Erityisesti ConsenSys, jonka oli pakko lomauttaa 14% henkilöstöstään helmikuussa. 

Ottaen huomioon yritysten lohkoketjuun liittyvän hyppyn vuosina 2017 ja 2018 monille voi tuntua oudolta, että sektori on kamppaillut. Syy on luultavasti melko proosalinen – tekniikka ei ollut koskaan valmis vastaamaan siihen aikaan asetettuja odotuksia. Tähän päivään saakka Ethereum jatkaa taistelukykyä skaalautuvuuteen liittyvissä kysymyksissä, ja tämä ei todennäköisesti muutu ennen kuin täydellinen ETH 2.0 -päivitys on valmis, mikä kestää vielä vuoden tai kaksi. 

 Vaikka 2.0-päivitys saattaa ratkaista Ethereumin skaalautuvuushaasteet, alusta on silti puhtaasti infrastruktuuriratkaisu. Sillä välin muut alustat ovat hyödyntäneet joitain Ethereumin ydinominaisuuksista ja laajentaneet ne täydelliseksi työkalupakiksi. 

Erityisesti Smartweb-projekti Elastot on noussut uskottavaksi yrityksen vastustajaksi Ethereumille, ja sillä on joukko ominaisuuksia, jotka on suunniteltu houkuttelemaan yrityksen käyttäjiä. Ehkä osittain sen vuoksi, että projektin laajuus on jäljellä Cyber ​​tasavallan muodostaminen”, Elastos on lentänyt matalalla tutkan alla viime kuukausina ja jopa viime vuosina. Projektin uusi lähestymistapa yritysten käytettävyyteen on kuitenkin syytä tutkia tarkemmin. 

Turvallisuus 

Ethereum on yhtenä vanhimmista ja käytetyimmistä blockchain-alustoista erittäin turvallinen hajauttamisensa vuoksi. Tällä hetkellä se maksaa yli puoli miljoonaa Yhdysvaltain dollaria tunnissa hyökätä Ethereumin estoketjuun. 

Elastos on toteuttanut moniketjuisen arkkitehtuurin, joka käsittää pääketjun ja liitetyt sivuketjut. Pääketju on ekosysteemin selkäranka, jossa ELA on natiivi merkki. joka yhdistetään Bitcoiniin. Ehkä yllättävän kaikille, joille Elastos ei ollut aiemmin tuttu, ELA-kaivostoiminta on turvattu 70% Bitcoinin hajautusasteesta, mikä tekee siitä erittäin joustavan hyökkäyksiä vastaan. 

Hajautettu henkilöllisyys

Elastoksella on myös muita turvaelementtejä, jotka on sisäänrakennettu suunnittelulla. Esimerkiksi alustalla käynnissä olevilla dAppsilla ei ole pääsyä perinteiseen internetiin, mikä luo suojaavan esteen haittaohjelmia vastaan. Sen sijaan käyttäjä tarkistaa kaiken tiedonsiirron dApps: ssä sivuketjun kautta, joka käyttää hajautettuja tunnisteita (DID). 

Joten jos kaksi osapuolta haluaa olla vuorovaikutuksessa sovelluksessa, ostaa palvelua tai pelata peliä, he voivat vahvistaa henkilöllisyytensä tarkistamalla DID. Vaikka sovellus olisi vaarantunut, tapahtuman osapuolten olisi sovittava sovelluksensa liittämisestä hyökkääjän DID: hen vahingon tekemiseksi.. 

Elastos on myös jäsen Decentralized Identity Foundation, organisaatio, joka keskittyy avoimen ja yhteentoimivan ekosysteemin kehittämiseen hajautettua identiteettiä varten. Muita jäseniä ovat IBM, Microsoft, Hyperledger ja ConsenSys. 

Elastosin tekninen rakenne | Kuvahyvitys: Elastoksen hedelmätarha

Tapahtumamaksut

Älykkäät sopimukset ovat ehkä Ethereumin merkittävin myyntipiste; Ethereumin virtuaalikoneen ansiosta monet projektit kuitenkin kloonaavat EVM: n tarjoamaan saman edun. 

Elastos tarjoaa älykkään sopimusominaisuuden, joka käyttää EVM: ää sivuketjuna ja tarjoaa kehittäjille kaikki edut, joita Turing-täydellinen älykäs sopimusohjelmointi Solidityllä. 

Ethereumin skaalautuvuushaasteet tarkoittavat kuitenkin, että vilkkaan liikenteen aikana transaktiopalkkiot nousevat. Äkillinen kiire DeFi-palveluun on nähnyt Ethereumin alkavan solkiutua paineen alaisena ja nostaa DeFiin liittyvät älykkäät sopimusmaksut lähellä 100 dollaria joissakin tapauksissa

Uskotaan, että siirtyminen omistusosuuteen tuo jonkin verran parannusta transaktiomaksuihin. Ethereumin kapasiteetti on kuitenkin edelleen rajallinen, kunnes täydellinen sirpalointiratkaisu on toteutettu. Jos kysyntä jatkuu, maksut pysyvät todennäköisesti korkeina. 

Elastos voittaa tämän haasteen käyttämällä delegoitua panoskokeen konsensusta, jota hoitavat sidotut solmut, jotka vahvistavat lohkot pienelle korvaukselle. Koska sen suorittaminen on paljon halvempaa kuin Ethereumin työn todistaminen, Elastoksen käyttäjät voivat nauttia alhaisemmista transaktiomaksuista.

Ethereum Enterprisen tekninen pino (kuvahyvitys: LedgerInsights)

Sisäänrakennettu hajautettu tiedostotallennustila

Tietojen ja tiedostojen tallentaminen Ethereumille on kohtuuttoman kallista, ja se maksaa satoja tuhansia dollareita maksuja suhteellisen pienestä määrästä tallennustilaa. Kehittäjille jää kaksi vaihtoehtoa. He voivat maksaa keskitetystä tallennuspalvelusta, kuten AWS: stä, joka heittää pois hajautetun sovelluksen edut. Vaihtoehtoisesti he voivat käyttää myös hajautettua tiedostopalvelua, kuten Interplanetary File System (IPFS). 

Kummassakin tapauksessa heidän on määritettävä tämä itse, jotta dApp toimii. 

Elastos tarjoaa tietosuojakeskeisen hajautetun tiedostopalvelun nimeltä Hive ++. Se on integroitu tekniikkaan, jotta kehittäjien ei tarvitse käyttää useita palveluita. Hive ++: n avulla käyttäjä voi suorittaa oman solmun, johon kaikki sovellusten ja DID-profiilien tiedot voidaan tallentaa turvallisesti. Hive ++: lla on tosiasiallisesti etuja IPFS: ään nähden, koska se on yksityisyyden keskitetty ja hajautettu. 

Johtopäätös

Ethereumin oma menestys on jo usean vuoden ajan luonut ydinkehitystiimille enemmän asioita kuin he pystyvät ratkaisemaan. Lisäksi pitämällä 100% ponnisteluista skaalautuvuudella Ethereum on edelleen puhdas infrastruktuuriratkaisu, joka ei tarjoa paljoa käytettävyydellä. 

Aika, joka kuluu näiden ongelmien ratkaisemiseen, ja EVM: n avoin luonne ovat antaneet Elastoksen kaltaisille hankkeille aikaa kehittää monipuolisempi ja käyttökelpoisempi ratkaisu, joka on valmis heti yrityksiin. Elastosilla on paljon tarjottavaa käytännössä kaikissa käyttötapauksissa, joissa tapahtumien yksityisyys, henkilöllisyys ja turvallisuus ovat ensiarvoisen tärkeitä. Siksi ei ole yllättävää, jos projekti alkaa kiinnittää enemmän huomiota yrityksen vetovoimaan tulevina kuukausina ja vuosina.

Jos haluat seurata DeFi-päivityksiä reaaliajassa, tutustu DeFi-uutissyötteeseemme Tässä.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me