Ethereum taistelee EOS: ia tulevaisuuden sovelluksista ja älykkäästä sopimussuhteesta

mainos Phemex

Muutama kuukausi sitten Ethereum oli ylin johtaja ja nautti monopolista älykkäiden sopimusten ja Dappien rakentamisessa lohkoketjuun. Mutta kun projektit kypsyivät ja siirtyivät Ethereumin pääverkosta omille pääverkoilleen, kilpailu lisääntyy Dappien ja muiden projektien isännöinnistä. Ethereumin verkon ruuhkautuessa ja skaalautuvuusongelmat alkoivat hiipiä, monet projektit valitsivat nämä uudemmat lohkoketjut. Tällaisilla kilpailijoilla, jotka osoittavat merkkejä kruunun poistamisesta Ethereumilta, on EOS. Näitä kahta vertailemalla EOS: lla on etuja, mutta Ethereumilla on vielä vastauksia.

EOS on saamassa voimaa Ethereumiin

Kuten tiedetään, Ethereum Blockchain on tällä hetkellä maailman johtava verkosto hajautettujen sovellusten kehittämisessä. Näyttää kuitenkin siltä, ​​että EOS-verkko on kuuma kantapäässä. – tietojen mukaan dappradar.com, on yhteensä 13 dApps-sovellusta, jotka ovat nähneet yli 300 käyttäjää viimeisen 24 tunnin aikana. Heistä 6 Ethereumilla ja 7 EOS: lla.

Eterin parhaat sovellukset

ethereum

EOS top dApps

EOS

Lue myös: Sen jälkeen kun pudotat yli 40% viikossa, Ethereum nousee takaisin tuhkasta

Peruseron ymmärtäminen ennen vertailua

Ethereum on blockchain-pohjainen hajautettu tietojenkäsittelyalusta ja käyttöjärjestelmä, joka tukee älykkäiden sopimusten (komentosarjojen) kehittämistä. Ethereum käyttää hajautettua Turingin täydellistä virtuaalikonetta, Ethereum Virtual Machine (EVM), suorittamaan komentosarjoja maailmanlaajuisen julkisten solmujen verkon kautta. Sen sisäistä “Gas” -hinnoittelumekanismia käytetään roskapostin valvomiseen ja varojen jakamiseen verkossa.

Ethereum toteuttaa työtodistuksen (PoW) konsensusmallin ja sillä on se etu, että se on älykkäiden sopimusten ja hajautettujen sovellusten (dApp) ensimmäinen voimalaitos. Viime aikoina alustaa on kritisoitu korkeista transaktiopalkkioista laskevissa markkinaolosuhteissa, skaalautumattomuuden puutteesta matalassa transaktiossa (noin 15 sekunnissa), viiveestä tapahtumien loppuunsaattamisessa (6 minuuttia tapahtuman vahvistamiseksi) ja verkon matalasta prosenttiosuudesta sovelluksista johtuvat tapahtumat.

Toisaalta EOS: ta mainostetaan perustavanlaatuisena ratkaisuna blockchain-infrastruktuurin erilaisiin kysymyksiin, kuten skaalautuvuuteen. Se integroi delegoidun vedonlyöntiprotokollan, joka toimii periaatteessa kuin omistautuneiden edustajien järjestelmä, joka vastaa tapahtumien todentamisesta.

Vaikka on jo olemassa useita lohkoketjupohjaisia ​​verkkoja, jotka myös helpottavat hajautettuja sovelluksia, EOS painottaa kriittisiä kysymyksiä, jotka vaivaa lohkoketjua, ja yrittää ratkaista nopeuden, skaalautuvuuden ja joustavuuden ongelman, joka usein kohtaa suorituskyvyn pullonkauloja näillä alustoilla.

Näiden kahden tärkeimmät erot Dappien valmistuksessa ovat seuraavat

Skaalautuvuus

EOS viimeistelee tapahtumat yhdessä sekunnissa ja sen läpijuoksu on jopa 6000 tapahtumaa sekunnissa.

Ethereum-verkko on kuitenkin juuttunut monta kertaa, kun se maksimoi transaktionsa sekunnissa.

Transaktiopalkkiot

EOS: lla ei ole transaktiomaksuja. Älykkään sopimuksen suorittaminen vaatii maksun sijasta panostamaan rahakkeita, jotka saat heti takaisin suorituksen jälkeen. Dapp-kehittäjät valitsevat, panostavatko he käyttäjätunnuksilleen vai onko käyttäjien omistettava omat.

Ethereum vaatii sinua polttamaan ETH (kaasu) älykkäiden sopimusten yhteydessä. Polttamasi kaasun määrä riippuu verkon ruuhkautumisesta ja sopimuksen monimutkaisuudesta.

Tunnusmalli

EOS: n avulla tunnuksia voidaan käyttää myös verkkoresurssien käyttämiseen. Käyttäjällä, jolla on 1% tunnussyöttöä, saa olla 1% verkon ram, laskenta, kaistanleveys ja tallennustila. Käyttäjiä ei vaadita maksamaan tapahtumia. Sen sijaan heidän täytyy omistaa tai vuokrata EOS-tunnuksia.

Eteritunnusta käytetään verkkomaksujen maksamiseen, se altistuu nopeudelle, mikä tarkoittaa, että tunnuksen arvo ei nouse lineaarisesti verkon käyttöönoton yhteydessä.

EOS: lla on vielä pitkä tie kuljettavana, mutta jos Ethereum ei pysty parantamaan asioita ajoissa, EOS: sta tulee todennäköisesti valinta-foorumi, jota kehittäjät käyttävät kuluttajaluokan sovellusten luomiseen. Kauan odotettu Konstantinopolin päivitys käynnistetään tiettävästi Ethereumin testnetissä heti ensi kuussa ja muuttaisi asioita myös Ethereumille. Sillä välin kaikki, mitä kryptovaluutan harrastajat voivat tehdä, on odottaa ja nähdä, koska tällaista haltuunottoa ei tapahdu yhdessä yössä.

Kuka voittaa Dapp Supremacy-Ethereumin tai EOS: n taistelun? ÄLÄ kerro meille näkemyksesi samasta.

Jos haluat seurata DeFi-päivityksiä reaaliajassa, tutustu DeFi-uutissyötteeseemme Tässä.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me