Kuinka Cartesi voi helpottaa Ethereumin skaalausongelmia

mainos Phemex

Blockchainia voi skaalata useammalla kuin yhdellä tavalla. Itse asiassa on kymmeniä, joista jokaisella on etuja ja kompromisseja yksityisyyden, turvallisuuden, ratkaisun ja maksujen alentamisen suhteen. Lohkoketjun skaalauksen aihe tuli keskusteluun vuonna 2017, jolloin Bitcoin-verkko oli voimakkaasti ruuhkainen ja Bitcoin Cash haarautui suurempana lohkovaihtoehtona. Viimeisen 12 kuukauden aikana skaalauksesta on kuitenkin keskusteltu melkein yksinomaan Ethereumin yhteydessä, jonka suosio on nähnyt sen periksi samalle kohtaloille kuin Bitcoin teki kolme vuotta aiemmin.

Vuoden 2020 defi-räjähdys, lisääntynyt stablecoin-määrä, satoviljely, ponzi-pelit ja kaasun nälkäiset älykkäät sopimukset ovat kaikki tunkeutuneet Ethereumiin, mikä on aiheuttanut sen moolipoolin täyttämisen ja liiketoimet törmänneet satoihin gweiihin Syyskuun huippu. Ethereumin skaalaus niin, että se pystyy käsittelemään enemmän tapahtumia sekunnissa (tps) ja edullisemmin, on monimutkainen ja monipuolinen haaste, jonka toteuttaminen kestää vuosia. Paljon ylistetty verkkopäivitys ETH 2.0: een on vielä kuukausien päässä, ellei kauemmin. Tässä ja nyt, yksi projekti uskoo löytäneensä tavan keventää Ethereumin kuormitusta. Mutta tämän saavuttamiseksi Cartesin on houkuteltava seuraava dApp-kehittäjien aalto.

Älykkäiden sopimusten ongelma

Älykkäät sopimukset ovat koodi, joka sitoo Ethereumin yhteen. Heidän itsensä toteuttava koodi automatisoi laajan joukon tehtäviä, jotka suoritettiin kerran manuaalisesti, vakuutuskorvausten maksamisesta vetojen maksamiseen. Älykkäät sopimukset tekevät siitä Ethereumin, Ethereumin – ja EOS: n, EOS: n. Ilman tätä ominaisuutta toisen ja kolmannen sukupolven lohkoketjut olisivat mykkäverkkoja, jotka eivät kykenisi mihinkään kehittyneempään kuin maksujen reitittäminen vertaisverkosta.

Älykkäillä sopimuksilla, etenkin Ethereumissa olevilla, niiden käyttöönotto ja vuorovaikutus heidän kanssaan aiheuttaa kustannuksia, jotka ovat oikeassa suhteessa laskennan määrään. Mitä enemmän työtä sopimuksen on tehtävä ketjuun, kuten useiden kyselyiden tai tapahtumien suorittaminen yhden lohkon sisällä, sitä enemmän maksat. Ja vaikka käyttäjät maksavat ETH: ssa vuorovaikutuksessa kyseisen älykkään sopimuksen kanssa, kehittäjien on maksettava, jotta se otetaan käyttöön mainnetissä. Tänä kesänä tavallisen ERC20-sopimuksen käyttöönottokustannukset nousivat yli 1 ETH: iin, mikä hinnoitteli monet mahdolliset kehittäjät markkinoilta.

Cartesi haluaa viedä asiat offchainiin

Cartesin ratkaisu Ethereumin skaalausongelmaan – ja myös muihin lohkoketjuihin, jos heidän tulisi saavuttaa samanlainen ruuhkautuminen – on ottaa suurin osa laskennallisesta ketjusta. Ajatuksena on, että dApp-kehittäjät voivat saada suurimman osan prosessoinnista tapahtumaan muualla kuin Ethereum-verkossa, jolloin vain laskennan lopputulos lähetetään pääketjussa.

Tämän saavuttamiseksi, Cartesi on kehittänyt kaksi tuotetta. Ensimmäinen, Descartes, on SDK, jonka avulla kehittäjät voivat koodata älykkäät sopimukset käyttämällä valtavirran ohjelmistoja eikä Solidity – tarkemmin Linux. Tämä helpottaa kehittäjiä, joita ei ole nostettu Ethereumin juoksuhautoihin, asentamaan sovelluksia, jotka toimivat tutulla ohjelmointikielellä.

Toinen tuote, Noether, on sivuketju väliaikaiseen tietojen tallentamiseen. Se on suunniteltu erityisesti Cartesi dApps: lle, joka toimii Ethereumilla. Suurta osaa sovellusten kanssa käytettäessä käytetyistä tiedoista – olipa ne hajautettuja tai tavanomaisia ​​- ei tarvitse tallentaa pysyvästi. Noether tarjoaa halvan datan tallennustilan dApp-kehittäjien saataville pyynnöstä ja korkealla suorituskyvyllä.

Kahdesta tuotteesta Decartes kykenee tekemään dApp-logiikasta prosessoitavan todellisessa offchain-käyttöjärjestelmässä, ja se voi vähentää älykkäitä sopimuskustannuksia. Noether kuitenkin vakuuttaa kehittäjät ottamaan dApps käyttöön Cartesin avulla tietäen, että kasvavat varastointikustannukset tai tapahtumien pullonkaulat eivät haittaa niitä.

Tulevaisuus on nopeampi

Ethereumin ja vastaavien älykkäiden sopimusketjujen tulevaisuus on nopeampi, jossa arvo voidaan siirtää melkein välittömästi, mittakaavassa ja erittäin alhaisin kustannuksin. Tämä saavutetaan toteuttamalla useita skaalausratkaisuja sekä protokollalla että tasolla ja kerroksella 2.

Kun Segwit esiteltiin Bitcoin-verkkoon vuonna 2017, se pienensi BTC-tapahtumien kokoa, alensi maksuja ja antoi mahdollisuuden käsitellä enemmän TX: itä lohkoa kohden. Segwitin mahdollistamat myöhemmät päivitykset, kuten Schnorr-allekirjoitukset, tekevät kuitenkin enemmän onchain-skaalaus ja yksityisyys pitkällä aikavälillä.

Se on samanlainen tarina Ethereumin kanssa. Jopa ennen ETH 2.0: n käynnistämistä, useita skaalausratkaisuja tulee virtaan, mikä helpottaa verkon ruuhkautumista kaikille käyttäjille. Sivuketjut, zk-rullat, Plasma, xDai, ja Cartesin dApp-isännöintikehys on kaikki avainasemassa tämän saavuttamisessa. Vaikka mikään yksittäinen skaalausratkaisu ei pysty korjaamaan Ethereumia tällä hetkellä, työkalut ovat paikallaan pääketjulle asetettujen vaatimusten helpottamiseksi. Jos Cartesi pystyy vakuuttamaan useampia kehittäjiä rakentamaan dApp-kehystään ja suorittamaan laskentahankkeensa, se ei tee pelkästään palvelusta – se auttaa koko Ethereum-yhteisöä.

Jos haluat seurata DeFi-päivityksiä reaaliajassa, tutustu DeFi-uutissyötteeseemme Tässä.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me